jag vill va en fri puppa

jag myser

myser med mig själv såhär på kvinnodagen..

-åh åh åh tjeeejer åh åh åh tjeeejer vi måste höja våra röster för att höras!

HALLÅ.

Idag är det den bästa dagen på året (minus min födelsedag) för idag är det den internationella kvinnodagen. Tjejer behöver uppmärksamhet, vi måste få ta igen för de 2000år vi blivit (och är!) förtryckta.

Nu tillhör jag ju till den skaran som tycker att man inte ska lägga sån stor vikt vid vilket kön man har osv. Ni vet hela den här grejen om kvinnligt & manligt och inlärda könsroller.. och ja jag antar att ni som läser min blogg är allmänt vettiga så att ni förstår (OCH HÅLLER MED).
Men samtidigt är det viktigt att uppmärksamma en dag som denna när det är så många kvinnor som far illa! När min firhet är begränsad i det offentliga rummet (som hon på tv fint uttryckte sig) känner jag att det behövs dagar som tar upp de här problemet som jag råkar utför endast för att jag föddes med en puppa.

för jag vill vara en fri, obegränsad & orädd människa med puppa. såklart!
Jag vill slippa gå runt med en minikniv på natten & vara rädd för ärriga taxi-gubbar.

känner att det behövs en dikt för att få fram mina känslor ang detta;

jag föddes med puppa
den kan även kallas snuppa
men så många namn som snopp har den ej
beror naturligtvis på att jag också kallas tjej
men jag orkar inte bråka & föra en maktkamp
för jag kräver inget bidrag för pupp-svamp
istället kräver jag medkänsla & självklarhet
jag kräver förståelse & en gnutta insatthet
känna mig obegränsad, inte mörkrädd
först som människa, sen som tjej, vill jag bli sedd
vill slippa känna mig som offer & mes
ska jag behöva köpa mig en penis-protes?
eller sluta sminka mig & gå med i celibat-sekt
allt för att inte bli ett sexobjekt
på så sätt slipper jag va skraj för det bakom min rygg
snälla låt mig vara bara vara mänsklig orädd & snygg

jaja. I morrn slipper jag min man (buhäää) jag ska gå på fest, kanske med långa basket-män. Sen ska jag ta hand om frida, som älskar mig.

ömma smek /hanna
8 kommentarer
 1. Veronica skriver: mars 9, 200712:02 f m

  Ha ha.

  Det var bästa dikten hittills….

  Pöss

 2. Sarah skriver: mars 9, 200712:40 f m

  Tack detsamma :D

 3. Rickard skriver: mars 9, 20073:05 f m

  Grattis på den internationella kvinnodagen då antar jag :P

 4. Karin skriver: mars 9, 20079:07 f m

  men tack detsamma,hppas du fick en fin dag:)

 5. Mi skriver: mars 9, 20079:25 f m

  Tack för ett grymt bra inlägg :)

  Ha en ljuvlig fredag!

 6. Kitty skriver: mars 9, 200710:28 f m

  Bra dikt! /Kitty

 7. Renée skriver: mars 9, 200710:36 f m

  hehe den där jag-kommer-vinna-känslan är farligt :p Den dagen jag får den känslan har jag lovat mig själv en lott. Har dock inte bestämt vilken än. Planen är att gå in i en affär med stort självförtroende. Gå rakt fram till kassan och utan att tveka ta vinstlotten och skrapa fram en förmögenhet :D haha vad tror du om det :P

 8. amanda skriver: januari 20, 20124:30 e m

  Jätte bra!!!!!!!!!!!!!!! :D omg, du är typ min idoll.
  du Är söt ock jag vil vara som deg! =)

Skriv en kommentar