Tycka olika

Killikill’ på världens bästa Ullis. Vår gamla praktikant är idag tillbaks för att hjälpa till med eventet och jag kände att jag blev så glad av att se henne?! Syns dock inte på bilden. Försöker koncentrera mig på att få kill-fingret rätt. 

I övrigt är ni flera läsare som i förra inlägget oj:at er kring om hurvida jag håller med Bellas debattartikel eller inte (vissa var dock mer nyanserade än andra), men om jag gjorde det skulle ni ”tappa respekten för mig” skrev någon. Jahapp. Tycker det är märkligt hur man hela tiden utgår från att man måste tycka likadant för att gilla varandra, att jag umgås och tycker om en person innebär ju inte att jag jämt tycker likadant som hen. Tvärtom vill jag gärna *berika livet* med människor som ser saker ur andra synvinklar än mig. Självklart finns det gränser, men när det kommer till politik så tycker jag att olika åsikter behövs och är extra viktiga. När någon nämnde respekt i kommentarerna kände jag att jag snarare tappar respekten för de som inte respekterar varandras åsikter. 

Men för att era små-hjärtan ska kännas bättre så kan jag konstatera att jag inte håller med Bella i det hon skrev i artikeln. Det är mycket vi tycker olika om, men också mycket vi förenas i. Jag känner ingen som brinner så starkt för att unga kvinnor ska ta för sig och hela den här size-me-grejen som Bella. Dessutom respekterar hon såklart att jag röstar rött, redaktionschefen på Egoboost Magazine är ju till och med medlem i Ung Vänster(!!) Så det minsta jag kan göra är att respektera det hon tycker (…om än diskutera det men det är något jag gör IRL och inte här.)

NOG OM DET och mer om två andra artiklar jag tycker att ni ska läsa: Den HÄR och den HÄR

26 kommentarer
 1. Hanna skriver: februari 9, 20122:49 e m

  Haha, jag förstår heller inte det där med att man måste ha samma åsikter som varenda kotte man umgås med. Då skulle min kompisskara minst halveras, tror jag. Och det vore ju tråkigt! :)

  Jag röstar för övrigt på samma politiska block som Bella men inte håller jag med henne om vad hon skriver i artikeln för det.

 2. josse skriver: februari 9, 20123:08 e m

  Snart är våren här. Kanske ska du utomlands snart? Eller så vill du bara vara snygg i vintersolen och redan nu gardera dig med sommarens snyggaste solglasögon. SVARTA RAY BAY wayfarer, likadana som Kenza har!! Nypris 1299:- säljes för 500:- helt nya med alla tags kvar. Först till kvarn!!!

 3. Elin Brunlöf skriver: februari 9, 20123:24 e m

  JÄVLIGT bra inlägg! Fick mig att tänka till en aning…

 4. Anna skriver: februari 9, 20123:49 e m

  Bra inlägg!! Alla är vi som vi är och tycker som vi tycker, varför haka upp sig? :)

 5. Matilda skriver: februari 9, 20124:00 e m

  sant hanna! bra skrivet och precis man behöver inte tycka likadant bara för att man jobbar tillsammans och umgås! :)

  en fråga: gillar du semlor? tycker alla tjatar om dessa semlor nu mest hela tiden. haha

 6. Isa skriver: februari 9, 20124:04 e m

  Say whuuut jag trodde hon var moderat Bella jag!

 7. Amy skriver: februari 9, 20124:21 e m

  Bella är inte redaktionschefen ;)

 8. Jasse skriver: februari 9, 20124:26 e m

  Hej, ska rösta på vänstern i nästa val och har tidigare röstat på sossarna så jag blir så glad att höra att det finns andra unga människor som tänker som jag. Tycker vi ska blåsa liv i vänstervindarna igen. Tack för en kul blogg! Go Hanna!

 9. majas-Life in London skriver: februari 9, 20124:45 e m

  Avgudar dig och detta inlägget! TACKTACKTACK :)

 10. Julia skriver: februari 9, 20124:59 e m

  Heja Hanna! Rösta rätt, rösta rött!

 11. BECKA. skriver: februari 9, 20125:01 e m

  Har ingen aning om vilken typ av artikel Bella har skrivit som du syftar på….. NU VART' DET SPÄNNANDE!
  googlarN *

 12. Everydaywords skriver: februari 9, 20125:07 e m

  Bra skrivet som vanligt när HanaPee tycker och tänker :)

  När vi ändå undrar om åsikter, jag såg i Isabellas kommentarsfält att i stort sätt alla reagerar väligt negativt på att hon anställt Olivier de Paris, då han ska ha misshandlat sitt ex och tydligen är känd som en riktig idioit. Att det inte passar så jädra bra att en kvinnomisshandlare arbetar på en tidning som ska boosta unga tjejer. Vad säger du om den saken?

 13. Klara skriver: februari 9, 20126:12 e m

  Maria Svelands artikel är fantastisk.

 14. Anna T skriver: februari 9, 20126:45 e m

  Håller med! Har vänner av alla politiska slag allt från vänsterpartister til moderater till feministiskt intiativare till sverigedemokrater. Vissa håller jag inte alls med men vi trycker ju knappast upp våra åsikter i ansiktet på oss eller varandras vänner. Så länge vi respekterar varandra och varandras vänner är det helt ok för mig, även om inte jag heller håller med om många av Bellas åsikter tycker jag att hon är en GRYM TJEJ! På debatten om vikt fronten och företagande!

 15. Mikke skriver: februari 9, 20127:32 e m

  mykke snygg bild! :)

 16. Emili skriver: februari 9, 20128:18 e m

  Kolla min modeblogg under kategorin- MODE och få massa inspiration inför vår/ sommar 2012! :D

 17. Emili skriver: februari 9, 20128:18 e m

  Kolla min modeblogg under kategorin- MODE och få massa inspiration inför vår/ sommar 2012! :D

 18. Hilda skriver: februari 9, 20129:45 e m

  YEY kul att du röstar rött! Jag känner mig rätt ensam om det i min bekantskapskrets.. :)

 19. linda skriver: februari 10, 201212:21 f m

  åh du är så bezt hanna

 20. mims skriver: februari 10, 20127:11 e m

  så himla skönt att en av de bästa bloggarna går ut litegrann med ett vänsterhjärta! tänkte på det senast igår, att det skulle få upp ögonen på så många unga. att det finns alternativ, som inte är pinsamt.

 21. Tobias skriver: februari 11, 20126:13 e m

  Tycker om ditt tänkande a great deal!

 22. FEBBS skriver: februari 12, 201210:33 e m

  Hanna, måste fan ge dig cred för att du är så otroligt jävla smart, skön och cool.

  Det är fan sjukt hur mycket jag älskar att du är vänster. Och står för det, som fan!

 23. Tvi. skriver: februari 13, 201211:43 f m

  Svelands artikel gör mig illamående. Korkad på så många plan. Get out of your bubble!

 24. Ayla skriver: februari 15, 20121:22 e m

  Klart man måste respektera att folk tycker olika. Jag röstar också rött men har vänner som röstar blått och vi har enats om att vi inte diskuterar det när vi umgås eftersom vi ändå inte kommer överens i de frågorna eller kommer någon vart i diskussionen! Det funkar bra, vi försöker ju ändå inte övertyga varandra haha :)

 25. Anna skriver: februari 28, 201210:38 f m

  Nu började jag grina! Du är så fiiiiiiiiiiiin Hanna!!!! Så glad över din hjärna och ditt HJÄRTA! Massa pussar och systerkärlek till dig!

 26. 100 bloggade hen | På svenska skriver: februari 26, 20132:01 e m

  [...] (34) Tycker det är märkligt hur man hela tiden utgår från att man måste tycka likadant för att gilla varandra, att jag umgås och tycker om en person innebär ju inte att jag jämt tycker likadant som hen. (härifrån) [...]

Skriv en kommentar