Nytt podcastavsnitt! Nr 13. ”Moralpanik”

JAAAA! Ett nytt EXTRA LÅNGT avsnitt av HanaPee’s otroliga podcast är ute nu. Och jag älskar det? Gör er själva en tjänst och lyssna fantastiska avsnitt!

 

En timme och tjugotvåminuter bestående bland annat aaaaaaav: Jag förklarar omständigheterna till varför jag känner mig misslyckad. Martin vill slopa marknadsekonomin. Jag berättar historien om hur det gick till då vi hade en spökutdrivare hemma! Hur kommer vår moraliska kompass se ut om 100 år? Vi knyter våra podcastämnen till könsroller. Hör mig bli medveten om mina rasistiska fördomar! Hur skulle Martins liv se ut om han fick leva såpass moraliskt rätt som man kan? Vi avslutar med ett egetskrivet musikstycke!

 

– Ni hör ju! Vilka UPPVAKNANDEN vi bjuder på! Ni som missar detta kommer ångra er djupt. Om ni känner att ni inte ”har tid” eller av annan oklar anledning inte vill lyssna på våra utläggningar tycker jag i alla fall att ni kan spola fram till typ 01.16 och lyssna därifrån………. hihi.

Ni hittar avsnittet om ni söker på ”hanapee” på iTunes, i appen Podcaster (iPhone) eller Podkicker (android). För er som inte gillar ”de hära nya teknikerna” så föreslår jag att ni enkelt trycker på play nedan:

 

24 kommentarer
 1. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver: januari 27, 20138:33 e m

  Jag blev så glad att jag skrek rätt ut och skrämde skiten ur min sambo. Underbart med ny och extra lång podcast! Ska genast bädda ner mig själv och herr hund i sängen och lyssna.

 2. Frida skriver: januari 27, 20138:37 e m

  Jaaaaa!! Alla era podcaster är som en liten present! Lyssnar nuuuu

 3. linn skriver: januari 27, 20138:49 e m

  LYCKAN som uppstod nyss!!!! Har en sjukt dryg och deppig dag, och så tänker jag att jag ska gå in på din blogg och se om jag kanske missat något. Det första jag ser är ”nytt podcastavsnitt” och skiner upp som en sol!! Min kväll och natt är räddad, ångesten släppte på riktigt. Tack!!!! Precis vad som behövdes av världens bästa människa (och bloggare, så klart). Bästabästa <3

 4. Helena skriver: januari 27, 20139:22 e m

  TACK för att du räddar min måndag!

 5. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver: januari 27, 201310:34 e m

  Avsnittet var jättebra. Ni borde alltid ha såhär långa avsnitt!
  Och förresten så tycker jag det är jättecharmigt att Martin ibland börjar viska när han pratar, men ibland viskar han så extremt att jag inte hör vad han säger! Det måste han sluta med, jag vill inte gå miste om hans små visdomar.

 6. Helena skriver: januari 27, 201310:44 e m

  Alltså lyckan när man ser att ett nytt avsnitt är ute! Blir liksom själaglad!!

 7. Rebecka skriver: januari 28, 201312:33 f m

  Jag önskar att jag hade fått växa upp med Martin som min lärare när jag va liten! Så mycke klokskap som vällde in i mina öron! :) TACK! :D

 8. Paulina skriver: januari 28, 201312:41 f m

  Herreguuud vad Martin avbröt dig emellanåt, extra tydligt blev det när ni pratade om jämställdhet… Lustigt nog, haha.

  Svar: Haha… ja. Tänkte också på det. Den jävla mansgrisen.

 9. Julia skriver: januari 28, 20131:08 f m

  Åh nu är klockan 00 i England och jag lyssnar på din podcast i ett stort hus på engelska landsbygden och jag. är. hemma. själv. Har hjärtat i halsgropen och gåshud över hela kroppen. Angående spökhistorien. aaahhhhh

 10. Emma skriver: januari 28, 20131:30 f m

  Så himla bra avsnitt! När jag lyssnade på er nu slogs jag av varför jag gillar er så mycket och varför jag har tröttnat lite på till exempel Alex och Sigge – ni är helt enkelt så genuint snälla och bra människor. Och det finns inget bättre än snällhet. Hoppas på tusen fler avsnitt som detta! Puss och kram

 11. Ina den Fina skriver: januari 28, 201310:03 f m

  Okej. Nu är det alltså dags att ge detta ett försök…jag får be att få återkomma med tummen upp eller ner ;) kram från Ystad

 12. Terese skriver: januari 28, 201310:09 f m

  Åh du gjorde precis min måndag!! Wonderbart!

 13. Coolkid nr1 yeeah skriver: januari 28, 201310:45 f m

  Nog för att jag kan *blunda* och inte läsa. Men du förstör ju det spännande med att berätta vad podcasten ska handla om! Det är ju som att öppna ett paket som man redan vet innehållet av. PLUUUS att iaf jag ibland blir aningen otaggad på podcasten om jag inte tycker att ämnena verkar särskilt spännande, fast då lyssnar jag ändå och gillar det alltid, men ändååå.

  Aja bara det jag ville säga :)

  Svar: Ahaaa… jag som trodde att jag lockade…

 14. Josefin skriver: januari 28, 201312:42 e m

  Bästa podden hittills! Men precis som Mella skriver här ovanför så måste Martin sluta viska, man hör ju ingenting när man sitter på spårvagnen ju! ;D

 15. Matilda skriver: januari 28, 201312:55 e m

  Kom på en sak när jag lyssnade på er vackra hippievisa på slutet. Du som är smart och inspirerar många unga människor har ju så stora möjligheter att påverka! Som tex när du slutade slänga tamponger i toan och började med menskopp, det var säkert flera läsare som också gjorde det då. Jag hade tyckt det var grymt om du fortsatte detta med något nytt bra ”projekt”. Typ äta vegetariskt någon dag i veckan.
  Väldigt bra pod denna veckan förresten!:)

 16. Elisabeth skriver: januari 28, 20131:32 e m

  Lyssnar just nu, asgött! Men det vore fint med mindre viskningar, vill inte missa ett enda ord :)

 17. Ida skriver: januari 28, 20131:57 e m

  När jag hör Martins röst tänker jag på en stor kramgo björn man vill stoppa ner i väskan och ta med hem. Sen när man vill höra en killes kloka åsikter plockar man fram honom!

  Vill såklart ha dig i väskan också Master, men det är ju självklart :)

 18. Anna skriver: januari 28, 20133:28 e m

  Jag blev SÅ förvånad när du skrev att Martin inte har någon dator! Det vore jättekul om ni pratade lite om det i nästa podcast, hur klarar man en vanlig dag?(undrar jag som är databeroende…)
  Och hur gulligt är det inte att han trodde att man var tvungen att gå längst upp på sidan för att klicka på tillbakapilen hahaha <3

 19. Elin skriver: januari 28, 20135:29 e m

  Hej Hanna!
  Till att börja med vill jag säga att jag älskar dig, din humor, dina tankar, dina åsikter osv. Du är en superbra tjej och en stor förebild. Framförallt är du MÄNSKLIG. Visst finns det andra feminister i bloggvärden, men dig kan man verkligen relatera till. Du är som oss. Tuff men ändå en ”riktig människa”.
  Jag lyssnade på denna senaste podden precis, där du berättade om din färgade vän och hennes perspektiv, att din kamp där du inte ser några män som engagerar sig, märker hon också, fast av ”oss vita”. Jag menar inte att på något sätt förminska hennes upplevelser, så vill inte ha ett svar som lyder ”lätt för dig att säga som är vit!!!!!” (samma sak vi säger till män, ”lätt för dig som är högst upp i hierarkin”) Men jag tycker faktiskt att hon har lite fel. Vi tar SD som ett exempel. Ett rasistiskt och kvinnohatande parti. Motaktionerna är stora. Men oftast bara av antirasister. Jag upplever inte att det skapats en motpol av män som står upp mot kvinnohatet. Överallt ser jag folk mot rasism, män kvinnor, vita, svarta. Hade någon på min skola öppet varit rasist kan jag garantera att såväl etniskt svenska som folk med annan härkomst hade reagerat. Kraftigt. Men hade en man öppet hatat kvinnor (kanske indirekt, med små sexistiska kommentarer) hade ingen ens reagerat. Båda tidigare exempel har förekommit på min skola och båda har bemötts på sätten jag skrivit.
  Nu menar jag inte att din vän eller du har fel, jag har ju inte fått hela historien. Men jag ville bara säga att jag som både feminist och antirasist håller med den Hanna som är besviken på pappa, bror, pojkvän osv. Som tycker alla kan göra mer. Fortsätt tycka så. För hittills har jag inte sett någon ta strid för kvinnorna, utom vi själva.

 20. Mathilda skriver: januari 28, 20138:34 e m

  Svinbraa! Slutet á la Kent var också fint!

  ”Ja då börjar jag i stort sett bara alltså..”
  ”Aa..”
  ”Tre, fyr..”

 21. Sarah skriver: januari 29, 20139:35 e m

  Alltså… Jag var ute och gick när jag lyssnade på det här avsnittet. Precis när delen om spöken kom upp gick jag på en väg mitt i skogen, helt ensam i mörkret. Jag blev så sjukt rädd och dumpade alla mina tankar om att spöken inte finns. ”FÖRSVINN”. Där kissade jag nästan ner mig.

 22. Michelle skriver: februari 4, 20132:09 f m

  Brukar lyssna på Podkicker men där har bara nr 12 (i gaderoben) kommit ut som senaste!???!???!? hmmmmmmmmmmmmmmm klurigt klurigt

  Får väl ligga med en varm dator på magen och lyssna ändå :-)))

 23. Malin skriver: februari 5, 20136:49 e m

  Åh. Bra podd. Jag skulle bara vilja säga, som jag kom att tänka på som en enormt viktig grej, att likstället jämnställdhet mellan könen, med djur-människa-relationen. Att det är precis lika viktigt att upprätthålla och skapa ett jämnställt förhållande dem emellan. Lika värde, lika rättigheter. Rättigheter som såklart utgår efter varje arts grundförutsättningar och som får alla att må sitt bästa.

  Precis som ni analyserade så tänker tyvärr många att det naturliga förhållandet mellan man och kvinna är att den fysiska styrkan finns hos mannen och kvinnan äger det omhändertagande. Det där klassiska ”för så har det ju alltid varit”, som ni nämner. Just det uttryck som de som äter kött ideligen använder som argument. Varför är inte köttätandet föränderligt kan man fråga sig? Vi som människor bara antar att vi är rovdjur och behöver utnyttja och äta andra djur för att överleva.

  Så, heja Martin för att du lyfter fram veganism! Och såklart heja dig Hanna ock för att du är du och allt klokt du ger! Och precis som ni också är inne på: VAR SNÄLL. MOT DIG, ANDRA OCH JORDEN! Så löser det sig liksöm.

 24. 25 | Linso skriver: februari 25, 201310:37 e m

  [...] nog lägga mig och lyssna på Hp och Marres podcast och bli lite klokare, för planeringen av 25årsdagen har kört fast, så många [...]

Skriv en kommentar