Den stora frågestunden är kommen

bild

 

JAG GICK IN PÅ TOAN OCH FOTADE MIG SJÄLV NYSS FÖR ATT KUNNA GÖRA DENNA BILD! URSÄKTA MITTT LÄPPLYFT SKER AUTOMATISKT DÅ JAG SER MIG SJÄLV I TOASPEGELN ^^,

 

Hahahaha skojade med smileyn.

I alla fall. Nu var det otroligt länge sedan en rejäl frågestund. Fråga mig vad ni vill så ska jag försöka svara så uttömmande, ärligt och bra som möjligt. Både i ett blogginlägg och ett videoinlägg. Älskar när ni frågar mig saker. Förutom vilken hårfärg jag har, varför jag inte lägger ut bilder på Anton eller vilken ögonbrynspenna jag använder.

40 kommentarer
 1. Emma skriver: januari 29, 201311:34 e m

  Hej Hanna!
  1. Jag undrar om du inte skulle kunna ha lajvblogg lite oftare? Kanske på någon bestämd dag, som med podcasten?
  2. Vad skulle du vilja tatuera in på kroppen din?
  3. Hur känner du inför att skaffa barn just NU?
  Älskar dig!!!!!!!!

 2. Caroline skriver: januari 29, 201311:46 e m

  Vad gör man när alls känns värdelöst och fel när allting egentligen inte är fel utan är riktigt bra? Varför känns det såhär dåligt?

 3. Rebecca skriver: januari 29, 201311:51 e m

  En gång för en evighet sedan så skrev du om att trycka upp t-shirts och / tygpåsar med en shysst text på, som vi ”vanligt folk” skulle kunna köpa? Hur blev det med den idén egentligen? Jag har ju väntat hur lääänge som heeelst………….

 4. lovisa borglund vannebäck skriver: januari 29, 201311:55 e m

  Vad var det som fick dig intresserad i genusfrågor från första början?

 5. Sarah skriver: januari 29, 201311:58 e m

  Hur vill du som flickvän bli uppskattad i erat förhållande? Och hur uppskattar du Anton? Vad är ens uppskatta i dina ögon?

 6. Melina skriver: januari 29, 201311:58 e m

  Föddes du som master, eller är det något som har utvecklats med åren?

 7. Lina skriver: januari 29, 201311:59 e m

  Hej Hanna!

  Några fråååågjävlar..

  1. Min bästa vän är anti-feminist skulle man kunna säga. Så fort jag/någon tar upp feminism eller jämställdhet reagerar hon direkt anti. Alltså typ ”hatar feminism” ”kvinnor ÄR ju det underlägsna könet” etc. Jag anar en viss ironi i dessa uttalanden men ÄNDOCK stör det mig massor. När jag sa att jag funderade på att studera genus tittade hon på mig som jag var helt dum i huvudet och sa något i stil med att då kan vi inte vara vänner längre.
  Låter som hon är 13 år men vi är båda 20+. Samma person är en underbar lyssnare, vän, vegan, miljökämpe, jobbar ideelt etc. Så inte någon ond människa mao. Får inte detta att gå ihop…
  HUR HADE DU TACKLAT DENNA SITUATION? Kan ju undvika ämnet eller fråga henne på allvar vad hon anser, då jag tror att mycket är ironi som sagt? Arh.. mmrmrmrmww…..

  2. Har en underbar pojkvän och är för det mesta väldigt nöjd. : ) MEN kan ibland slås av ångesten över vad jag icke kommer att uppleva i mitt liv.
  Typ testa ragga upp en tjej, hångla med en fransman, ha sex ”på franska”… etc.
  NU är förmodligen inte denna typen av saker sådant jag verkligen HADE gjort, men när jag inte längre (sen ett bra tag) har möjligheten att göra det blir det faktum jobbigt. Och eftersom min pojkvän gör mig lycklig och är en underbar person, får jag ångest över ångesten. Underbart :—)
  Har du någonsin ångest över dina ”icke-upplevelser”? Hur tacklar du dem isåfall?

  3. Vad anser du om miljöpartiet? 2014 blir första gången jag får rösta. Blev som 13 åring med i muf (mest för att han jag var kär i sa det…) och har sedan dess alltid varit övertygad moderat. Fram tills jag gick ut gymnasiet och började se mig om något mer… Nu vet jag inte längre alls vad jag ska tycka och tänka. Mina hjärtefrågor blir allt mer miljö och djur (i takt med att tron på mänskligheten minskar) och såklart jämställdhet. Jobbigt när värderingar man trodde var gjutna kastas omkull, dock nyttigt(?).
  Så miljöpartiet… är det något att hänga i granen måntro?

 8. Linnéa skriver: januari 30, 201312:00 f m

  Hej Hanna! Ifall du skulle bli gravid, precis just nu, hur skulle du reagerat?
  Vad skulle cirkulera i dina tankar?

 9. Emma skriver: januari 30, 201312:01 f m

  Mår du illa när du ser family guy, two and a half men och sånna serier, när kvinnor har de äckliga ”kvinnorollerna” jämt och ständigt?

 10. Julia skriver: januari 30, 201312:02 f m

  En grej jag undrar ett tag maaaaaaster, är om bloggen någonsin skapar problem mellan dig och Anton? Tex om du skriver något som han tycker är privat och lämnar ut ert förhållande för mycket? Eller kanske om han bara är jäävligt less på att fota bilder ;)))))))))

 11. Susanna skriver: januari 30, 201312:03 f m

  Hur kom du på Hanapee egentligen? Antar väl att det är från Hanna Persson, men varför just Hanapee? :-)

 12. Kerstin skriver: januari 30, 201312:07 f m

  Hej älskade!
  Först och främst, TACK för att du fått mig att inse vikten av jämlikhet och feminism. Det var inget det pratades om i varken grundskolan eller gymnasiet tyvärr.

  Jag praoade på en mysig godisfabrik på högstadiet. Ägaren (en man) var väldigt gullig mot mig. Men en dag kom han upp bakom mig, när jag stod i kassan med händerna i fickorna (var så jävulskt kallt) och tar upp dem och viskar ”inte händerna i fickorna hörrudu”. Under hela veckan lyckades han komma åt och röra mig, skämta nedväderande och tyckte väl säkert själv att han var skitrolig. När vi skulle rulla tryfflar tyckte han att jag pratade för mycket. Och på mitt praointyg jag skulle lämna till läraren skrev han ”prata mindre så går händerna fortare ;-)”.
  Detta hände för ca 4 år sedan men först i år berättade jag för mina föräldrar om detta, skämdes väl antar jag?

  Nu till min fråga,
  - har du någon specifik situation som du kände dig trampad på/förnedrad/ifrågasatt för att du är kvinna? Och hur hanterade du det i så fall? När sådant händer mig kan jag börja förminska mig själv istället, och man tänker ”äh, det var kanske inte så farligt?!” Såå, har du tips på detta?
  - sedan är jag även nyfiken på USA-planerna, så det får du gärna berätta om.

  Tack än en gång, gillar dig och bloggen så himmelskt mycket!
  Pusss och kraaam

 13. Malin skriver: januari 30, 201312:07 f m

  Känner du nånsin ”var det bara det här det blev? och ”är det såhär det kommer att vara?” om livet?

 14. ovissheten skriver: januari 30, 201312:09 f m

  Uppskattningsvis hur många procent av ditt fotobibliotek består av bilder på dig själv? Har du någon kompis som du lärt känna genom bloggandet?

 15. Helena skriver: januari 30, 201312:09 f m

  Hur blir man pigg och glad och motiverad? Har helt gått ner mig under vintern men orkar inte skylla på det längre, kan inte vänta på våren mycket längre till och vill bara bli mitt vanliga jag igen. Småtips på kortsiktigt och långsiktigt och allt däremellan, tack!

 16. Hanna skriver: januari 30, 201312:11 f m

  Hur, jag menar verkligen HUR, kan du och Anton ha råd med en sån
  underbart fin lägenhet på SÖDER?? Är den en hyres eller vad e de frågan
  om???

 17. Linda skriver: januari 30, 201312:17 f m

  Har du någon plan för din karriär inom den närmsta tiden? Alltså, har du några mål och drömmar som du ser dig förverkliga snart, alltså inte ”om 10 år vill jag ha skrivit en bok”, utan hur ser du på din karriär just nu och hur önskar du att den ska utvecklas?

 18. Sofia skriver: januari 30, 201312:17 f m

  Hur ser du på abortfrågor?

 19. Rebecca skriver: januari 30, 201312:17 f m

  Vad använde du för produkt då du blekte gaddarna (tänderna) dina?

 20. Elin skriver: januari 30, 201312:24 f m

  Hej Hannaaaa!
  1. Niotillfem har haft en liten brevvänsgrej på sin blogg (vilket du säkert har sett). Skulle inte du kunna göra något liknande? Att sammankoppla dina läsare, liksom? Det verkar finnas så mycket vettiga personer i kommentarsfältet! Inte så konstigt kanske, eftersom vi läser den mest vettiga personens blogg!
  2. Jag tror du nämnt någon gång att det är många ur ditt Sundsvallsgäng som fortfarande umgås.’Kan du inte förklara lite närmare vilka som ingår i detta gäng? Typ Martin, Linso och vem mer? Om du nu vill bjuda på den sortens ”skvaller”, hehe……
  3. Jag tycker det är jätejätteintressant och viktigt med genus, men när man pratar med någon sådandär som inte vill höra eller förstå känns det som att poängen liksom inte går fram och det gör mig så FRUSTRERAD. Som att mina argument till varför man borde vara feminist inte är tillräckligt vassa i hens ögon. Kan inte du lista tre bra, kärnfulla argument/exempel på att kvinnor visst är underlägsna i samhället och att man borde vara feminist?
  Kramkram.

 21. Hanna skriver: januari 30, 20133:20 f m

  Kära master! Har du sett filmen ”The Accused”?
  Jag såg den precis och tycker verkligen att du ska se den
  om du inte gjort det. Den är vidrig men otroligt bra.
  Om du nu skulle se den skulle jag jättegärna se ett inlägg
  om hur du såg på den. (Filmen handlar om ett grovt våldtäktsfall
  i USA).

 22. ELLIOT skriver: januari 30, 20135:40 f m

  Ingen jävla fråga iooooooofs, men tycker du är svinlik Alice från masterchef australia! (Skitbra program om man gillar matprogram, MYCKET bättre än den svenska versionen..)

  http://www.jewishnews.net.au/wp-content/uploads/2012/05/Alice-Zaslavsky-285×250.jpg

 23. Lova skriver: januari 30, 20136:54 f m

  Några tankar kring vegetarianism/veganism? Tänker att det är ovanligt att folk med dina samhällsuppfattningar äter kött, men kanske bara lever i en drömvärld..

 24. Emelie skriver: januari 30, 20138:47 f m

  Hej bästa Hanapee! Jag drar några spontanta frågor nu då: går du nu på csn eller får du lön från typ bloggen (som du kan leva på)? Hur ser du på framtiden, skulle du kunna beskriva något sorts ”dröm”scenario inom 5-10 år? Har du försökt söka något jobb nu efter Egoboost utan att fått något, alltså det jag är intresserad av är om man kan få jobb med en kandidatexamen (har fått sån ångest om jag kommer få jobb med min framtida masterexamen……. kul…..)? PUSS DU ÄR KÖNG!

 25. L skriver: januari 30, 201310:02 f m

  Hej master. Det är så att jag har en alldeles underbar pojkvän som jag älskar så, så mycket. Problemet är bara att jag inte är lika kär i honom längre. Jag kan inte längre se en framtid med honom, trots att han nästintill är perfekt. Tanken på att inte längre vara tillsammans med honom gör så, så ont, och jag vet inte vad jag ska göra. Jag älskar honom, men är inte kär. Jag är rädd för att vara ensam för resten av mitt liv, om jag sabbar detta med honom. Tänk så är han den rätta? Tänk så blir det inte bättre än så här? Men samtidigt kan jag inte vara med någon jag inte längre ser en framtid med. Snälla master, vad ska jag göra?

 26. H skriver: januari 30, 201312:00 e m

  HEJ HANNA!!!

  Åh nu ska jag fråga en sak som jag verkligen hoppas du har ett smart svar på (ingen press…….)
  Hur gör man när man är runt människor som inte är feminister. Eller typ sånna som helt enkelt är ointresserade av genusfrågor, som på riktigt tycker att man måste ta sin mans efternamn när man gifter sig, att ”pojkar är ju pojkar” osv. Jag orkar liksom inte alltid ta diskussioner eller bli uppfattad som nån slags gnäll-kärring. Vet ju att jag inte är det utan bara väldigt smart och vettig och att det är dom som är dumma i huvudet :-) men andra uppfattar en ju lätt som, ja, typ rabiat? Vill bara kunna ha en normal kväll i ett sällskap utan att framstå som oskön och tjatig. Jag har verkligen ingenting emot att pressa på andra människor mina värderingar men ibland vore det skönt att inte alltid tappa hoppet om mänskligheten.

  Tack!!

 27. Sofia skriver: januari 30, 201312:07 e m

  Är fett nyfiken på hur det går med den dära menskoppen egentligen? Så, hur går det? Nackdelar/fördelar?

 28. n skriver: januari 30, 201312:26 e m

  vilken tycker du är den bästa doften/lukten?

 29. Karolina skriver: januari 30, 201312:42 e m

  Haha, så gör jag också automatiskt när jag hamnar framför en spegel!!! Har streckläppar och har väl utvecklat någon undermedveten plutmin så fort jag ser mig i spegeln. Buäää

 30. Alexandra skriver: januari 30, 20132:27 e m

  HEJ jag har en liten fråga. Du är ju superfeminist och emot allt om kroppsideal och photoshoppade modeller och bla bla bla Utseende är allt. Men du sminkar dig ändå ganska mycket typ varje dag? Är inte det lite dubbelmoral? Jag menar inte att det är fel att sminka sig eller nåt, jag bara undrar liksom hur du tänker… MVH låter fett otrevlig men är egentligen snäll…. :-)

 31. R skriver: januari 30, 20133:22 e m

  Hej Hanna! Sitter här med världens klump i magen.. I lördags när jag och min pojkvän sen ett och ett halvt år tillbaka satte och kollade på film passade han plötsligt filmen och sa: jag är bisexuell! Jag kunde inte alls se det komma, och det känns så overkligt. Han förklarar och säger att inget kommer ändras mellan oss och att han alltid vill vara mig. Han säger att det enda som ändras är sätter jag ser på honom. Jag är så rädd Hanna.. Lämnar ut mig totalt nu i din blogg, men känner att både du och dina läsare är så bra, och jag behöver stöd. Hur ska allt kunna vara som innan nu när jag är rädd att han ska vilja prova på något med det andra könet (något han aldrig gjort innan)? Kram/ R

 32. peachbeast skriver: januari 30, 20134:03 e m

  1. Vad är enligt dig den/de viktigaste aspekten/aspekterna inom genusfrågan? Alltså, vad tror du hade gett mest utdelning alt. snabbast utdelning att satsa på?

  2. Vad fokuserar du på när du ”lär” barn (3-5 år) genustänk?

 33. niki skriver: januari 30, 20134:40 e m

  1. Vad gjorde du direkt efter gymnasiet? Hur lindrar man framtidsångest??
  2. Tycker du menskoppen är så genius som alla säger (för och nackdelar?)?

 34. jennifer skriver: januari 30, 20136:27 e m

  varför lägger du aldrig upp bilder på anton?
  hur är erat förhållande?

 35. Josefin skriver: januari 31, 201312:10 f m

  Hej Hanna!

  Har du några tips för att hålla igång spänningen i ett förhållande?
  Vilka är dina topp fem artister/band?
  Vilket/vilka politiska partier i Sverige sympatiserar du med just nu och varför? Vilka tror du att du kommer rösta på nästa år?

  PS. Du är min idol och jag älskar dig.

 36. Olivia skriver: januari 31, 20136:41 f m

  Vilken hårfärg jag har?,
  Varför jag inte lägger ut bilder på Anton?
  Vilken ögonbrynspenna använder du?

 37. töntis skriver: januari 31, 20134:31 e m

  Hej Hanna!
  Jag ska flytta till stockholm om några veckor. Känner INGEN där. Har alltid romantiserat den staden en aning antar jag, som att all lycka finns där. Nu börjar jag bli orolig att jag ska bli fruktansvärt ensam där och att mina drömmar därigenom ska förstöras. Ska inte plugga eller något sådant så kan inte direkt få vänner därigenom. Vill så gärna flytta dit och jag kommer ju aldrig få vänner där om jag inte flyttar dit, vill inte skjuta upp det mer. Men hur ska jag göra för att inte bli fullständigt olycklig där och så småningom kunna få vänner?

 38. töntis skriver: januari 31, 20134:37 e m

  Hej Hanna!
  Jag ska flytta till stockholm om ett par veckor, jag är väldigt nervös för detta då jag inte känner en enda person där. Är en extremt sällskapssjuk och skulle helst alltid ha en vän vid min sida. Jag har alltid romantiserat Stockholm lite grann, som platsen där hela mitt liv skulle bli perfekt. Nu börjar jag bli orolig att jag ska bli hemskt olycklig och ensam där. Jag vill så gärna flytta och mitt liv är rätt ensamt här med. Men hur ska jag göra för att inte bli helt förskräckligt ensam och få vänner? Jag ska inte plugga eller något sådant så på det viset lär jag ju inte hitta några.

 39. Amanda skriver: januari 31, 20138:20 e m

  Jag har en tendens att tänka på andra mer än mig själv. Resultat blir att jag kommer hem och känner mig otillräcklig då mina vänner klankar ner på sin figur, sin popularitet och pratar gott om sina pojkvänner. Jag har då en lite fylligare figur, är lite mindre populär och har inte någon pojkvän.
  Hur kan jag göra för att få sluta med att känna såhär? Det tar så fruktansvärt mycket på mitt självförtroende. Kramisar

 40. nathalie skriver: februari 5, 20136:16 e m

  Hej! skulle vara jätte kul om du ville svara på mina frågor:) jag håller på med ett arbete och undrar om du gillar ballonger tack på förhand

  1. Vad tycker du om ballonger?
  2. Hur smäller du ballonger?
  3. Smällt någon med rumpan?
  4. Skulle du våga smälla med rumpan?(sitta på den)
  5. Blåst någon tills den sprängts?
  6. Skulle du våga blåsa ballong tills den smäller på flit?
  7. Gillar du när det smäller?
  8. Håller du för öronen?
  9. Smällt många ballonger på en gång? hur många?
  10. När smällde du en ballong senast och hur?
  11. Har du kramat sönder någon ballong?
  12. Varit med i någon ballong tävling?
  13. Är du rädd för ballonger?(varför)
  14. Skulle du kunna sova med massor av ballonger i din säng?
  15. Kan du inte smälla en ballong på din blogg?

Skriv en kommentar