Älskar min kurslitteratur

mmm

 

Förstår ni drömmen i att få läsa sånt här på universitetet? Självklart har jag mycket tyngre och mer teoretiska böcker att plöja mig igenom, men de här små härliga texterna lyfter verkligen upp resten av kurslitteraturen. Sjukt intressant ämne, tycker vi i större utsträckning bör ifrågasätta vår syn på sex och var den kommer ifrån.

19 kommentarer
 1. Sara skriver: januari 31, 20132:10 e m

  Jag hade ingen aning om det här!!!!!! Jag trodde att vaginal orgasm (som jag aldrig haft) var något fysiskt, inte psykiskt! Men tydligen inte. Oj vilken tankeställare. Då behöver jag inte känna den där pressen och ”värdelös”känslan över att jag kan inte kan komma ”vaginalt” då. Jag har verkligen lärt mig något nytt idag, tack Hanna!!

 2. Caroline skriver: januari 31, 20132:53 e m

  Vad menar då författaren att en g-punktsorgasm är?

  Svar: Funderade också lite på det, men det finns ju olika myter OCH forskning kring g-punkten och dess innebörd. Jag känner ingen KVINNA som upplevt g-punkten, med det sagt kan den väl absolut finnas. Många snackar ju om den menar jag.

 3. Henny skriver: januari 31, 20133:33 e m

  Väldigt intressant text. Jag har alltid trott att jag varit annorlunda för att jag aldrig kunnat komma vaginalt. Det funkar liksom inte utan klitoris stimulering. Men skönt att höra att det är de standardiserade sexpositionerna som det är fel på och inte mig. Tack Hannakiss ;)

 4. Henny skriver: januari 31, 20133:33 e m

  Väldigt intressant text. Jag har alltid trott att jag varit annorlunda för att jag aldrig kunnat komma vaginalt. Det funkar liksom inte utan klitoris stimulering. Men skönt att höra att det är de standardiserade sexpositionerna som det är fel på och inte mig. Tack Hannakiss ;)

  Svar: Oj! Ja, det är klart det är så. Vet otroligt FÅ som kommer vaginalt? Skrämmande att så många tror detta.

 5. Hanna skriver: januari 31, 20134:39 e m

  Hanna läste i Carolines fråga att du inte känner någon kvinna som upplevt g-punkten? Isf vill jag ge ett tips: doggy!! Jag skulle inte kunna komma vaginalt i en annan ställning men, pga g-punkten (antar jag) så brukar doggy för mig leda till just detta. Och känner fler som upplever samma sak!! :)

  Svar: Men till vilken nytta? Är det skönare eller känns det mer ”äkta” än en klitorisorgasm? Och VARFÖR isf? Puss!

 6. Malin skriver: januari 31, 20135:46 e m

  Som svar på ovanstående: g-punkten vill man stimulera för att det är skönt ja. Jag vill inte rangordna vilket som är skönast eller känns mest äkta, utan jag menar att alla sätt att njuta är bra och något man ska våga utforska om man vill. Personligen kommer jag inte av g-punktsstimulering, men det är så otroligt skönt och intensivt att jag kan känna mig helt slut efteråt ändå.

  Tips för att lokalisera punkten: be din partner stoppa in fingrarna i slidan med handlarna vänd uppåt och göra ”kom hit-tecknet”. Då brukar man känna den. Min pojkvän känner den som en lite ”hård knöl” typ.

 7. Signe skriver: januari 31, 20136:13 e m

  Tack. Vet du att jag mådde illa när jag läste det här för jag blev så ledsen över det utbredda missförståndet att det är tjejen det är fel på om hon inte kommer vaginalt. Tänk om folk faktiskt visste om det här. VARFÖR VET INGEN DET HÄR???!!! Nu blir jag förbannad för alla ggr jag fått höra ”men andra tjejer jag varit med har fått det. Va konstigt att inte du kan”.

 8. M skriver: januari 31, 20136:22 e m

  Jo jag kan komma av vaginalt sex! Samt få fontänorgasm genom att stimulera g-punkten. Det är ingen myt Hanna! :)

  Svar: Vad härligt! :-D

 9. Sofie skriver: januari 31, 20136:38 e m

  Håller med Signe här ovan, det är helt sjukt attman får höra sådana saker under/efter sex, även av en partner man kanske faktiskt tycker är vettig på så många andra sätt, men så poff säjjer han att det är lite märkligt, ”alla” andra jag varit med kan komma jätte lätt/bara av vaginalt samlag osv, och ofta fleeeera gånger, men känn ingen press!
  Nej jag känner ingen jävla PREEEESS, jag kääner panik förijävulen!
  Å int går det å få dem att förstå det heller för att alla deras vänner i sin tur har ju varit med om samma, säkert fejkande, damer. så då blir ju slutsatsen för dem att man helt enkelt har väldigt svårt att komma.

 10. Is skriver: januari 31, 20137:08 e m

  Det Sofie ovan skriver? Att en kille sa det? Hur sjukt!!!!!! Oavsett om det är så är ju inte alla lika. Bli förbannad på killar som ska påpeka sådant… Vem bryr sig om tidigare sexpartners? Viktigaste är väl att fokusera så båda njuter i det sex man har här och nu.

  En annan grej lit of topic som jag blev ledsen över idag men du säkert kommenterat tidigare, angående SD och hur de är påväg in i partiet. Åååååh ett kvinno och främlingsfientligt parti in i riksdagen? Ska vi resa tillbaka 50 år eller vad? Vad händer med mänskligheten?

  Tack Hanna för att du belyser sådana frågor.

 11. Is skriver: januari 31, 20137:08 e m

  Det Sofie ovan skriver? Att en kille sa det? Hur sjukt!!!!!! Oavsett om det är så är ju inte alla lika. Bli förbannad på killar som ska påpeka sådant… Vem bryr sig om tidigare sexpartners? Viktigaste är väl att fokusera så båda njuter i det sex man har här och nu.

  En annan grej lit of topic som jag blev ledsen över idag men du säkert kommenterat tidigare, angående SD och hur de är påväg in i partiet. Åååååh ett kvinno och främlingsfientligt parti in i riksdagen? Ska vi resa tillbaka 50 år eller vad? Vad händer med mänskligheten?

  Tack Hanna för att du belyser sådana frågor.

 12. jennifer skriver: januari 31, 20139:32 e m

  Apropå Carolines kommentar om g-punkten: Lyssnade på institutet härom veckan (vilket förresten är världens bästa radioprogram) där de tog upp just g-punkten. Och tydligen finns det en teori om att g-punkten i själva verket är en förlängning av klitoris. Så klitoris är inte bara en liten ”knapp” (som min biologilärare så fint uttryckte det på sexualkunskapen), utan ett helt nätverk av nervtrådar som sträcker sig genom hela underlivet. Så om dessa nervtrådar sitter i slidväggen så kan man uppleva det som att man har en g-punkt. Sjukt intressant!

  Tycker förresten att du är så sjukt bra som tar upp sånt här i din blogg. Bäst är du!

 13. Sanna skriver: januari 31, 201311:37 e m

  Jag vet inte vad jag ska säga, det förvånar mig nått så jävulskt att det är flera här i kommentarerna som aldrig läst/hört något liknande. Jag blir så sjukt ledsen att tjejer känner sig besviken och nästan skäms över att inte kunna komma vaginalt. Det är få förunnat, vill jag säga! Det finns inga krav när det gäller sex, bara njutning!

 14. Hanna skriver: februari 1, 201312:02 f m

  Hmmm som svar på att du ovan undrade ”till vilken nytta” så förstår jag verkligen frågan, men mitt svar i sånna fall blir dels att variation förnöjer (lyx i det här sammanhanget I know, och som sagt inget ngn nånsin borde behöva känna att det måste vara normen) samt att det för mig och min pojkvän brukar bli väldigt starkt att vi faktiskt kan komma tillsammans då. Men, alltså, ganska orelevant i detta sammanhang där det adekvata verkligen är att belysa allt det du gör i ovanstående blogginlägg. All cred till dig!!! :)

 15. Lina skriver: februari 1, 201312:25 f m

  När jag onnar kommer jag bara genom klitorislek, men jag har jävlans svårt med det tillsammans med min kille. om hen spenderar 40 minuter därnere så har det gått ett par 3 gånger, annars går det i princip bara vaginalt!

  och det känns bra. typ, ombyte förnöjer

  Svar: Bra att det känns bra, är väl ändå det absolut viktigaste?

 16. Linn skriver: februari 1, 20137:00 f m

  Jag kan komma både vaginalt och med klitoris. När det kommer till det vaginala så beror det helt klart vilken ställning som körs. För mig är doggy bäst.

  Men sån här ”tur” har jag inte alltid haft. Fick i princip aldrig orgasm innan jag träffade min pojkvän. har varit tillsammans med honom i 4 år nu och vi har utforskat mycket på varandra och vi vet också var den andra gillar bäst. Vi kommer ofta samtidigt och ibland kan jag även squirta.
  Vill dock påpeka att att jag inte säger att man får en vaginal orgasm för att man ”känner varandras kroppar mer”, där är man ju alltid olika. Ville bara inflika med hur det är för mig :)

  Men jag tror i alla fall på G-punkten. Killar har ju en punkt i röven, så varför inte vi?

 17. Lo skriver: februari 1, 20132:30 e m

  Hanna! Har du läst Egalias döttrar? Sjukt intressant bok där könsrollerna i samhället är helt ombytta.

 18. Adriana skriver: februari 19, 201312:32 f m

  Min mamma är gynekolog och specialist på ämnet, och har förtydligat detta för mig:

  Medicinskt finns INGEN G-PUNKT. Detta myntades av en man vid namn Gräfenberg för att förvirra kvinnans sexualitet ännu mer. Denna syn på kvinnans kön är stigmatiserande för 70% av alla kvinnor som inte kan uppnå orgasm enbart genom stimulering av ”g-punkten”.

  MEN. Det G-punkten EGENTLIGEN är, är KLITORIS BAKIFRÅN. KLITORIS ÄR NYCKELN TILL ALLA KVINNANS OLIKA ORGASMER.

  Dvs, kvinnor upplever olika orgasmer, i vaginan, analt eller på klitoris. MEN DET ÄR SAMMA KLITORIS SOM VERKAR. Notera: klitoris är nämligen inte enbart den lilla knopp vi kan se med blotta ögat, utan ett stort känselorgan på ca 7 cm och med dubbelt så många känselkroppar som mannens penis. Fett va?!

  Alltså stämmer texten ovan, men det är bara en definitionsfråga! Huvudsaken är att vi tar för oss o har kul för fan!!

  Kram,
  Genus4ever

 19. louise skriver: oktober 13, 20134:07 e m

  DET FINNS INGEN G-PUNKT och inga vaginala orgasmer. Sluta inbilla er detta nu.
  Bara för att ni använder en ställning under penetrationssexet, där ni kommer åt att gnugga klittan, innebär det inte att ni kan få ”vaginal” orgasm. En vaginal orgasm, som inte existerar, skulle alltså utlösas enbart av en penis rörelse i vagina, utan att klitoris på utsidan stimuleras. Det är en fysisk omöjlighet för kvinnor och det vet forskarna idag.

Skriv en kommentar