Låt oss prata om sex för en stund

Efter ett par reaktioner på det förra inlägget från tjejer som tyckte att det var skönt att veta att de inte var ”konstiga” då de inte får orgasm vaginalt känner jag att det nu är på sin plats att jag skriver lite om det här. Vanligtvis brukar jag inte skriva om sex i bloggen just av den anledning att mina föräldrar läser. Men skit samma, de får blunda nu.

 

För så här kan vi ju inte ha det. Att kvinnors sexualitet är såpass dold, hemlig och obetydlig att en vid vuxen ålder inte vet hur ens kropp fungerar. För något år sedan skrev jag ett inlägg om kvinnlig onani och hur trött jag är på att mannens sexualitet ständigt står i fokus. Det är han som ska komma och för kvinnan är det ”skönt ändå”. Hon ”har ju ändå så svårt att komma”. Och ”behövde bara närhet”.

Jag vill med detta sagt lägga NOLL skuld på de kvinnor som känner såhär. Att kvinnor inte vill/kan få orgasm med sitt one night stand förstår jag verkligen. För VEM kan egentligen få orgasm om:

1. Sexakten helt är utformad efter mannens villkor och behov. Dvs. genom bland annat penetrering.

2. Man inte känner sin kropp, och inte förstår att vaginal orgasm är otroligt ovanlig och att KLITORIS (skriver stort så att denna fantastiska kroppsdel ej ska komma i skymundan) är vägen till orgasm.

3. Man har inte ”träna upp sin sexualitet” (genom exempelvis onani).

 

 

Var någonstans lär man sig VAD sex är? Är det på sexualkunskapen? Genom porr? Av kompisar? Rent personligen vet jag faktiskt inte hur jag visste. Men jag har tydliga minnen av att sexualkunskapen på mitt högstadium präglades av lektioner om könssjukdomar, kondomer och penetration. Det var penis som skulle föras in i slidan. Det var utlösning, spermier och ägg. Det var p-piller eller kondom för att förhindra detta.

Jag har inga minnen av att det skulle vara prat om klitoris? Möjligen nämnde någon sexuallärare att den fanns, men inget om det ”obligatoriska” att denna skulle stimuleras? Vid närmare eftertanke har jag inget minne av något som helst snack av kvinnlig njutning och sexualitet alls.

Kan vi då hitta den synvinkeln i porren? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Nej. Det har gjorts några tappra försök och det FINNS en del porr gjorda ”för”och av kvinnor. Men den stora kommersiella porren visar bilder med pumpande könsorgan och fula jävla håriga feta gubbar som skymtar förbi när kameran ska vändas mot det riktiga objektet: Kvinnokroppen. De stora brösten, smala midjan och halvöppna munnen. Klitoris är visserligen i fokus då och då men det ”riktiga sexet” är själva penetreringen och en avslutning då mannen får orgasm. Med detta sagt vill jag inte säga att det är något ”fel” eller ”fult ” att tända på denna typ av porr. Det är ju precis det vi har LÄRT oss att sex är.

 

Men kanske sitter det några oskulder där ute och läser det här. Några som, precis som jag, hade bristfälliga sexualkunskapslektioner och sunkiga porrupplevelser. Kanske får de ny information och nya synvinklar på sex genom att jag faktiskt tar upp det här.

Det är hög tid för sex att bli så mycket mer än bara svettig penetration. Med detta sagt menar jag inte att kvinnlig sexualitet handlar om att ligga och ”kramas” i något rosa skimmer. Tvärtom. Men det måste ju verkligen vara på bådas villkor. Det ska inte behöva präglas av tankar som ”gör jag rätt nu?” ”kommer han komma snart?” ”har han det skönt?” osv. Det ska präglas av ”det här tycker JAG är skönt” och ”det här vill JAG känna när VI har sex tillsammans”.

Dvs. Tankar som män (generellt sätt) i alla tider haft och utövat. Men för att kunna veta vad man faktiskt vill och faktiskt gillar krävs ju också träning! Med sig själv. Precis som Oprah Winfrey’s gynekolog så försiktigt uttryckte sig; ”aaaa moooomeeent wiiith youuurseeelf”.

Därför är det också viktigt att låta tjejer pilla sig på könet. Inte skambelägga, rycka bort händer och göra det till något fult. Att pilla sig i puppan är precis samma sak som att dra sig i snoppen. Skillnaden är att samhället har olika syn på dessa handlingar. Både gällande barn och vuxna.

 

Slutsats/tips:

1. Onanera mera.

2. Låt ditt/din KLITORIS stå i minst lika stort fokus som din sexpartners penis (utgår nu från hetereosexuella samlag eftersom det är där jag ser just detta problem).

3. Det är alltså fullkomligt ”normalt” att stimulera sitt/sin KLITORIS under sex, det är där den direkt njutningen ofta finns. Det kan man göra själv (med handen!) eller med hjälp av sin partner. Eller både och.

4. Utgå från dina egna lustar och begär och ställ krav.

5. Gör ALDRIG något du inte vill. Never ever. (och något som den andra inte heller vill för den delen).

6. Frånsäg dig varenda liten skamkänsla när du gör det du känner för och vill.

 

91 kommentarer
 1. Sabina skriver: januari 31, 20134:36 e m

  Du är så underbar som skriver såhär! Lovar att det här hjälper minst 100% av alla tjejer som läser din blogg till ett bättre sexliv. Kram <3

 2. Hanna skriver: januari 31, 20134:38 e m

  Bra Hanna! Verkligen! Är verkligen så trött på att en knappt pratar om sex pga inte vågar ens med partner eller kompisar pga känns jobbigt och pinigt. Onani är det så sjukt sällan en pratar om att det känns chockerande när det kommer upp.
  Ok, så låt oss prata mer och have a moment with ourselves mer :)
  Kram!

 3. Josefin skriver: januari 31, 20134:50 e m

  du är bäst!

 4. Lisa skriver: januari 31, 20134:54 e m

  Sjukt bra skrivet! Verkligen!

 5. Lesthi skriver: januari 31, 20134:55 e m

  Superbra inlägg!

 6. Lisa skriver: januari 31, 20135:13 e m

  fan vad grym du är, VIKTIGT inlägg!

 7. Carina skriver: januari 31, 20135:27 e m

  !!! <3

 8. L skriver: januari 31, 20135:28 e m

  Bra inlägg Hanna! För mig är sex så himla dubbelt. Jag är uppvuxen i en familj som är väldigt öppen kring sex, första killen jag hade sex med var en långvarig pojkvän som jag älskade, jag är en fysisk person, kan (och har) kommit med parterna via stimulation på klitoris, jag vägrar att fejka orgasm och har egentligen inga problem att prata om sex. ÄNDÅ har jag vestibulit, ÄNDÅ har jag väldigt mycket skam kring sex (framförallt onani). Vad fan gör man då!? Och det som jag tycker är extremt problematisk: jag tänder på porr. Inte all porr, men en del. Det känner jag otroligt mycket skam över, av två anledningar. Troligtvis för att jag som kvinna är uppfostrad och lärd till det, porr är för killar och tjejers lust är skamfylld, men också för att jag känner att som kvinna och feminist så FÅR jag inte tycka om/tända på det, för det är i de flesta fall en vidrig bransch, och då framförallt mot kvinnor. Så det blir dubbelt skambelagt och jag vet inte hur jag ska tycka och tänka, varken som privatperson/kvinna eller som feminist i ett patriarkalt samhälle. Om porr är ett sätt för vissa kvinnor att känna/hitta lust och utforska sig själv, är det ok då? Eller är all porr förkastlig och ska man då som kvinna skämmas IGEN/ännu mer, när vi redan skäms för så mycket annat? Vore grymt om du ville skriva ett inlägg om det här och resonera lite. Kram

 9. C skriver: januari 31, 20135:31 e m

  Så jäkla bra och så jävla viktigt! Detta borde delas ut till alla sexualkunskapslärare och vara en del av undervisningen. Jag hoppas att sexualkunskapen har utvecklats lite sen min skoltid men jag tvivlar på att den faktiskt är så utvecklad som du skrivit här. Det hade underlättat väldigt för mig när jag var yngre om jag hade fått denna information och hade blivit tillsagd att det är okej att sex är på dina villkor också. Kanske hade det besparat mig flera års krångel av vestibulit, kanske inte men för mig känns det som att det sex jag hade i unga år när jag inte visste bättre kan vara en bidragande orsak. Numera försöker jag att ta mer plats även i det sammanhanget och att aldrig göra något som jag inte vill, men mentaliteten hur sex ”ska” vara känner jag fortfarande hos mig själv även fast jag inte vill och det måste jag jobba ytterligare på – precis som många andra kan jag tänka mig.

 10. maria skriver: januari 31, 20135:33 e m

  himla bra inlägg, att kvinnlig sexualitet fortfarande innehåller så mycket frågetecken 2013 är ju helt bananas.

 11. Rebecca skriver: januari 31, 20135:43 e m

  Hanna, du är ljuvlig. Jag älskar dig!

 12. C skriver: januari 31, 20135:48 e m

  Du är bäst!!!!!!!!! TACK!

 13. j skriver: januari 31, 20135:53 e m

  Får mig att tänka på de otaliga gånger jag har fått höra: ”Ska jag göra på dig med?” efter att han är klar… ”Nej, din njutning är poängen med vårt samlag”, liksom.

 14. Julia skriver: januari 31, 20136:19 e m

  Fy fan vad bra du är Hanna. Och TACK, precis vad jag behövde höra just nu!

 15. Sussi skriver: januari 31, 20136:26 e m

  Alltså du är helt klart bäst Hanna! Jag fattar inte vart du får allt ifrån?? Du är verkligen en sån himla bra förebild för alla kvinnor (unga som gamla) där ute! Älskar att du alltid bjuder på dig själv och tar bort fokuset från utseende. Jag har gått upp ganska mycket i vikt sedan jag gick i gymnasiet (och konstigt vore det väl om jag inte gjort det eftersom jag blir 26 iår?!) och har i perioder mått dåligt över min kropp. Men så började jag läsa din blogg, avundades ditt utseende och din slanka kropp. Och så plötsligt ser jag en bild på din mage (visserligen gör du väl dig till) och ser att du faktiskt också har fett där?! Plötsligt mådde jag mindre dåligt över min egen degiga mage eftersom jag insåg att det är naturligt. :-) För att inte tjata i evigheter så kan jag helt enkelt avsluta med att jag älskar dig. :-)

 16. H skriver: januari 31, 20136:27 e m

  I högstadiet fick vi lära oss att snoppen ska in i slidan och resten kunde vi testa sen när vi blev äldre. Man skulle liksom inte krångla till det, sa våra lärare. Eftersom jag är gay hade jag alltså absolut noll alternativ till sex enligt dem. Sinnessjukt att det ser ut så än idag..

 17. Julli skriver: januari 31, 20136:28 e m

  Åh Hanna, du är så bra!

  Alla de saker du tar upp är ett stort problem i min nuvarande relation för tillfället. Jag har onanerat sen väldigt tidig tonår och har aldrig haft problem att komma så, tvärtom, jag kör för fullt och myser massor med mig själv, men det är i vissa relationer svårt att få in onanibiten i sexet, på något märkligt sätt? Oftast brukar jag hitta sätt att komma tillsammans med mina sexpartners efter mycket diskuterande och försökande och experimenterande, men just nu har jag en alldeles underbar pojkvän som sexbiten inte har funkat så bra med. Efter att ha försökt i ett halvår (och det blev naturligtvis bara svårare för mig vartefter) hade vi ett stort bråk där han sa att ”brudar har minsann kommit med mig förut” och jag vrålade som svar ”DÅ HAR DE ANTAGLIGEN FEJKAT!” och nu har vårt sexliv hamnat lite i skymmundan, vilket jag är skitledsen för, för jag har alltid älskat sex men det är inte kul längre när det blir prestationsfyllt. Blir jätteglad av det här blogginlägget, för även om jag VET allt detdär redan känns det skönt när någon annan lyfter upp problemet. Får väl helt enkelt bara get back up in the saddle och försöka vidare :D

  Vill förresten tillägga till L, och andra också som tänker så; Jag är feminist och kollar massvis på porr. Det är nog snarare mera ofeministiskt att förneka och skämmas över sin kåthet. I think we all should go crazy, i kvinnans sexualitets tecken! (manifestvarning)

  Tack Hanna!

 18. Josefine skriver: januari 31, 20136:35 e m

  DU ÄR BÄST!

 19. emma skriver: januari 31, 20136:36 e m

  HANNA snälla skriv mer om sånt här! Jag är ny på sånt och hade sex för första gången förra veckan, och det var inte alls särskilt skönt att få en kuk i fittan…. kände ingen stimulans och tänkte liksom ”jaha”, så det känns väldigt skönt att du tar upp detta. OCh tänk bort dina föräldrar och rikta in dig på oss unga tjejer som behöver hjälp i livet. Jag är t.ex. jätteosäker när det gäller sexställningar, körde liksom bara missionären och vill inte rida för känner mig så ”uttittad” då. Vad kan man göra för att liksom få mer stimulans av klitoris? Vilka ställningar då? Jag kan verkligen ingenting…

 20. Emmely skriver: januari 31, 20136:38 e m

  Fina du. Alla dessa tjejkvällar mitt gäng har haft där sex kommit upp. Och INGEN vågar erkänna att de onanerar. HALLÅÅÅ? Hur kommer alla dessa tjejer egentligen? Hur får de orgasm? Där jag högt och tydligt predikat att jag minsann onanerar bäst f*n jag vill. För att jag tycker det är skönt. För att känna min kropp. Ja, och ibland. väldigt sällan får jag orgasm av hans grej i mig. Men det är skönare om han stimulerar mig via klitoris eller jag stimulerar mig själv.
  Men de verkar inte förstå, skammen är liksom för stor? Jag vet inte riktigt.

 21. Elli skriver: januari 31, 20136:50 e m

  Höll med om ALLT <3

 22. manda da manda skriver: januari 31, 20136:54 e m

  hejahejahejaheja!!!!!!

 23. S skriver: januari 31, 20136:55 e m

  Håller med L här över, skönt att läsa att fler känner på samma sätt! Tycker egentligen absolut inte att det är något att skämmas över, men skammen är nog djupt rotad. Ibland väljer jag att koppla bort tankarna och kolla på porr ändå, men i perioder trycker jag istället undan min lust för att jag inte orkar känna skuld över att jag faktiskt bidrar till en industri jag tycker är totalt skev.
  Kan bli så avis på min kille som kan onanera varje dag utan att känna någon skam eller skuld, dels på grund av att han inte har samma tankesätt som jag och dels för att han helt enkelt är kille och därmed inte vuxit upp med samma hyschande vad gäller den egna njutningen.

 24. Johanna skriver: januari 31, 20136:57 e m

  BRAAA :)
  När du skrev att man faktiskt kan stimulera sin egen klitoris under sex insåg jag att jag aldrig tänkt den tanken förut. Jag har aldrig tänk tanken att jag borde se till att ha det minst lika bra som killen under sex… hur sjukt?

 25. Sofie skriver: januari 31, 20137:01 e m

  <3 <3 <3 <3333333333!!!!!!!!!!!!!!<3333{333

  SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ ATT ALLT SKA HANDLA OM KILLENS PENIS. VAD FAAAAAAAAAN LIKSOM.
  Ber om ursäkt för versaler men sitter på jobb, dör av uttråkning och läser detta UNDERBARA inlägg. Tack och hej.

  FETT PUSS DU UNDERBARA

 26. Astrid skriver: januari 31, 20137:10 e m

  Så, så, så bra! Jag är väldigt trött på att just onani är så sjukt tabubelagt, men bara hos tjejer! Jag går bara i nian och killarna pratar ju rakt ut om just onani, det skulle ALDRIG hända att en tjej berättade att hon kollar på porr och onanerar, never.

 27. hanna skriver: januari 31, 20137:15 e m

  så JÄVLA bra. det skrivs alldeles för lite om precis det här!

 28. eureka skriver: januari 31, 20137:15 e m

  asså hanna DU ÄR VERKLIGEN MASTER!!!! jag har aldrig tänkt på detta innan, och som oskuld och med MASSA frågor var detta så underbart otroligt bra att läsa! du tillför så mycket bra och vettigt i min vardag! :))))) TACK!

 29. Chelsea skriver: januari 31, 20137:22 e m

  Tack snälla du för fantastiskt inlägg! Mer prat om puppor tack!

 30. A skriver: januari 31, 20137:26 e m

  Brukar aldrig kommentera inlägg, men det här var bara för bra för att låta bli.
  TACK snälla du som tog upp detta, det är så viktigt att fler tjejer vågar ta för sig och att njuta och förstå att allt inte handlar om killens njutning. Du är så grymt bra!

 31. Agnes skriver: januari 31, 20137:32 e m

  JAAAAA SKITBRA INLÄGG

 32. Kristin skriver: januari 31, 20137:38 e m

  Wow, alltså detta plus inlägget innan var så sinnes jävla bra!!!! Så mycket jag alltid undrat över aldrig lyckats re ut osv.

 33. Namn skriver: januari 31, 20137:45 e m

  asså jag har typ försökt vänja mig vid att ”bli penetrerad” när jag onanerar, och har aldrig tyckt att det va alls skönt, utan mest obehagligt. Jag är oskuld och har typ varit nervös för att jag inte ska uppskatta sex, och detta bara förklarade så mycket! ska fortsätta öva tills det är dags ;) tack master <33333

 34. faidra skriver: januari 31, 20137:45 e m

  åh gud vad du är BRA!! fan, jag önskade att du var min lärare i sexualkunskap för det är ju sånt här vi vill lära oss! Jag skiter väl i syfilis och sånt skit när jag är fjorton och oskuld. Lär mig mer saker om min kropp så alla små tonårstjejer slipper skämmas över varenda JÄVLA GREJ som har med sex att göra.
  ÄLSKAR DIG förfan!

 35. Cecilia skriver: januari 31, 20138:22 e m

  Alltså herregud, vilket fantastiskt GENIALISKT inlägg! Jag vet inte vad som hände med mig när jag läste det, men fick liksom tårar i ögonen. (What the fuck is up with that?!) Det finns inte ett enda ord i det här inlägget som jag inte håller med om, det talade verkligen rakt till mig. Min kärlek till dig efter det här inlägget bara steg ju till skyarna. Så otroligt viktigt ämne, och så otroligt viktiga slutsatser och tankar du för fram. Det absolut bästa du skrivit! TACK!

  (Off topic; Har du sett Uppdrag granskning på svt den här veckan angående islam och den kvinnosyn som många gånger framkommer? Om inte; se! Var dock beredd på att bli upprörd. Jag fick pausa flera gånger och svära några minuter.)

 36. Sofie skriver: januari 31, 20138:25 e m

  Jag älskar verkligen de två senaste inläggen, och jag ser at jag inte är ensam om det heller!
  Det här är ett så otroligt vikitgt ämn, men som många påpekat så är det ofta knepigt att prata med sina vänner om, det blir aldrig helt ärligt för man vågar inte. Det är svårt att hitta texter som berättar så här bra, och dessutom innehåller massa bra komentarer som gör att man känner att herregud jag är varken ensam eller onormal och verkligen tänker över sitt ganska invanda sextänk/möster.

  Det hade varit så fantastiskt om du hade haft en kategori som handalade om sex och skrev om det lite då å då, jag förstår dillemat med föräldrarna, men du kanske kan döpa de inläggen till ngt speciellt med stora vercaler så ser dina päron direkt när det kommer och kan då välja att låta bli att läsa om du ber dem om det. För du skriver så bra och kloka tankar, som känns som de hade kunnat göra gigantiskt stor nytta om de kommer ut på nätet, så diskuterar vi tillsammans i kommentarsfältet, så blir det världens bästa substitut för alla de gånger man så gärna vill ta upp det irl med tjej gänget men inte klaaaarar det av panik skam och hemskheter!!!!!

 37. A skriver: januari 31, 20138:30 e m

  Sjukt bra skrivet, önskar att jag hade läst detta typ innan jag var påtänkt, istället för nu när jag är 25.
  Jag är en sån där tjej som inte onanerar, så det är inte bara påhitt att det finns sådana. Jag har tagit på mig själv kanske en handfull gånger genom åren, och då självklart aldrig kommit. Jag känner sådan skam att det liksom inte går. Ännu skämmigare är det när kompisarna börjar prata om onani, då vågar man ju inte säga någonting eftersom det är så hemskt onormalt att inte onanera.
  Jag har världens snällaste och bästa pojkvän och vi har ett bra sexliv. Jag gillar sex fast jag såklart aldrig ens har tänkt tanken att jag ska få komma.
  Nu på senaste tiden orkar jag helt enkelt inte ha sex eftersom jag tänker på just det här. Det är inte rättvist. Jag vill inte ha sex om inte jag också får komma. Samtidigt vill jag inte låta pojkvännen försöka (som han alltid gör) eftersom jag får prestationsångest och det känns så kravfyllt då.
  Slutligen: TACK Master för detta inlägg. Jag hoppades lite att någon annan var i min situation och hade kommenterat, men icke, därav min novell!

 38. linnea skriver: januari 31, 20138:32 e m

  Gaaash vad klockrent skrivet! Du är så galet klok och du får mig att verkligen tänka till. Inte bara med detta inlägget, utan med många av alla dina genusinlägg!

  Tack för att du öppnar folks ögon, önskar ännu fler läste din blogg och fattade HUR ÄCKLIGT JÄVLA MANSDOMINERAD VÅR VÄLRD ÄÄÄR. Tack vare dig vill jag plugga genus, jobba med genusfrågor, prata om genus och sprida budskap! Hade jag inte börjat läsa din blogg för några månader sedan hade nog dessa tankar aldrig dykt upp i min skalle.

  Går nu i tvåan på gymnasiet och läser kursen Naturkunskap 1 och ska ha sexualkunskap i vår… Funderar på om jag ska be att få hålla en lektion? haha. Är rädd att undervisningen kommer handla mycket lite om det du beskriver då jag (tyvärr) går på en kristen skola där sexualiteten ska komma först efter äktenskap och för att få barn. Det är väldigt konservativa tankesätt som råder. (För övrigt är vår rektor, som är präst, emot homoäktenskap och kvinnopräseter vilket gör mig så FRUKTANSVÄRT arg och jag känner mig kränkt då jag är bisexuell och feminist…)

  Hanna du är en så fruktansvärt smart person och jag beundrar dig verkligen!!!

 39. Amanda skriver: januari 31, 20138:43 e m

  Vill bara säga att detta var ett så jäkla bra skrivet inlägg! Du sätter verkligen fingret på det som jag och mina kompisar snackat såå mycket om den senaste tiden. Just det här att sexet är så utformat för mannens njutning och att man som kvinna bara accepterar det och ibland till och med skiter i sin egen njutning under själva akten bara för att man t.ex ”ser konstig ut när man spänner sig och försöker komma” eller inte vill gnida sig mot killens ben för ”då njuter ju inte han”. Men samtidigt kan man tycka det är ok att han spänner sig och pumpar på tills han kommer utan att ens nudda klitoris och på riktigt bry sig om man kommit eller inte.

  Hur skulle det se ut om sex var utformat efter kvinnans njutning och vi kvinnor hade sex endast utifrån vår egen njutning. Killen skulle få slicka oss, smeka hela vår kropp och kanske få gnugga sin dick mot klitoris tills vi avslutade med vår egen orgasm.

  KLART att killarna då skulle gå hem och prata med varandra och säga ”jag har aldrig kommit under sex”, ”det är så svårt att komma av endast ”gnuggandet”, eller ”hon tycker nog jag är konstig om jag skulle pumpa på utan att ”gnugga” henne, därför kommer jag inte”.

  Själva problemet i det här tycker jag dock inte beror på killarna, låt oss inte därför säga att det beror på oss tjejer heller – utan som du beskriver så beror det såklart främst på samhället. Hur vi är uppfostrade, hur lite man lär sig om kvinnans njutning i skolan och hur samhället ser på sex med all dess porr osv.

  Men i slutändan så är det ändå vi tjejer som MÅSTE sätta ner foten och tala om för killarna hur vi vill ha det och vad vi njuter av. Killarna är uppväxta i samma sjuka värld som oss och eftersom de inte har en egen kvinnokropp att gå efter så blir det ännu svårare för dem att förstå vad kvinnor vill ha. Hur ska de kunna förstå att de inte duger i sängen om vi fortsätter att fejka orgasmer och inte säger ifrån när de ”vispar runt med ett finger inuti oss”. (Menar dock inte att det inte kan vara skönt att få ett finger i sig” men vissa killar tycks inte ens förstå att klitoris finns).

  Tillsammans hoppas jag att vi kvinnor kan lära upp de män som inte har topskills i sängen och att vi försöker släppa loss mer och mer och gå in till max för vår egen njutning! För ärligt talat tror jag faktiskt att killar i slutändan tänder mer på det än någonting annat.
  KÄMPA FÖR LIKA RÄTTIGHETER MELLAN KVINNA OCH MAN!

 40. Sophia skriver: januari 31, 20139:07 e m

  Alltså Hanna detta kan ju vara bland det viktigaste du skrivit!

 41. Emelie skriver: januari 31, 20139:14 e m

  ETT TIPS: lyssna på ligga med p3 (i allmänhet och på ligga med p3 samtalen i synnerhet)!!!! Super jävla bra. Dom lär en jättemycket om tex klitoris!!! PRECIS SOM DU HANNA<3

 42. Li skriver: januari 31, 20139:22 e m

  Oh, lord. Fantastiskt, Hanna, fantastiskt! Mer sådant här.

 43. Matilda skriver: januari 31, 20139:32 e m

  Så himla bra och viktigt Hanna! Tack!

 44. Hanna skriver: januari 31, 201310:00 e m

  Som min gynekolog sa: ”Man ska må lika bra innan som efter sex”. Underbar människa!

 45. Hanna skriver: januari 31, 201310:01 e m

  Älskar dig hp!!! <33 tack!

 46. Camilla skriver: januari 31, 201310:04 e m

  Fan vad bra du är Hanna! Tänker det varje dag, din blogg är den viktigaste i cyberspace:)
  Puss!

 47. Matilda skriver: januari 31, 201310:20 e m

  ååååh älskar din blogg så EXTREMT mycket just nu!!!! blir så genuint glad när jag ser att du skrivit ett nytt inlägg. GRYMT BRA SKRIVET!!!!!!!! och fick lite tårar i ögonen jag med när jag läste alla fina kommentarer också. så himla bra för mig att läsa detta, ska börja ”ta för mig” (dvs ha lite mer jämställt sex??!!) mer i sänghalmen!! Pusss!!! ingen är ensam!!

 48. Johanna skriver: januari 31, 201310:20 e m

  Jag älskade denna text, du tänker så jäkla bra om så mycket. Älskar att du är så ärlig.

 49. oskuld skriver: januari 31, 201310:22 e m

  tyckte det var ett mycket lärorikt inlägg. har haft en del funderingar på hur jag borde göra för att inte göra bort mig första gången osv. hur man gör och så för att det ska kännas bra för honom men nu när du säger det så ska man ju egentligen gå efter sin egen lust först och främst.

  tack hanna, du kloka person!

 50. Jeanette skriver: januari 31, 201310:22 e m

  Åh Hanna, var fanns du när jag blev inpräntad den mest värdelösa sexsynen år 2004 på ett uselt högstadiet? Allt handlade om manlig njutning och hur man trädde på en kondom. Det var bara 2 personer i hela min klass som visste var klitoris satt. Jag var en av dem.

  Jag har nog aldrig haft sex för min skull. Detta inlägg skakade om mig och satte mina tankar i ord. Ett uppvaknande. Nu ligger de stora jobbet framför, att ändra tänkesättet, skippa skammen och försöka tillåta en att njuta själv.

  Hoppas många läser detta fantastiska inlägg! Detta inlägg i sig var så mycket mer lärorikt än en hel sexualkunskapskurs!

 51. GD skriver: januari 31, 201310:28 e m

  Jag är 35år har haft samma man i 15år, han är öppen om sex och vill att jag ska ha det skönt, men den jävla skammen verkar sitta i mitt DNA, kan inte släppa loss….. Hoppas verkligen att kommande generationer ska slippa begränsas av tankar att det skulle vara pinsamt och fult att ta på sig själv när partnern är med. Sexlusten har nästan försvunnit helt, vet inte om det beror på min kropp mitt huvud eller att vi har varit ihop så länge, inget kul när det börjar kännas som nödvändigt ont….

 52. Sandra skriver: januari 31, 201310:41 e m

  I LOVE YOU

 53. Mika skriver: januari 31, 201310:48 e m

  Alltså, SÅ bra Hanna. Fan vad jag älskar att du fyller din blogg med så jävla vettiga saker. KLOK äru. Kram!

 54. Sandra skriver: januari 31, 201311:09 e m

  Det här måste vara ditt bästa inlägg nånsin. Du förändrade precis hela min syn på sex. När man pratar sex i skolan eller i media eller whatever pratar man ju alltid om vaginalt samlag som ”riktigt” sex, eller sex ”in the biblical sense” och bla bla. Och sexdebuten har man i allmänhetens ögon ej gjort om man inte blivit penetrerad – inget annat räknas som ”att förlora oskulden” och allt sånt trams. Jag har aldrig insett att sex definieras utifrån mannens behov förrän ditt förra och detta inlägg och plötsligt känns världen som en annan plats? Så himla sjukt.

  Är för övrigt en 22-åring som ännu inte sexdebuterat. Hade jag haft sex för första gången när jag var 17 hade jag inte vetat NÅNTING om min egen njutning. Har aldrig känt skuld över onani, sexlust eller porr osv. och har via onani vetat i flera år att jag bara kan få orgasm via klitorisstimuli – MEN trodde fram tills för några månader sen att ”alla” kunde få orgasm endast vid penetration. Det har tagit mig en massa år att bygga upp en kunskapsbank om sex (utan att själv ha haft det då…) som fyller alla luckor från sexualkunskapsundervisningen. Där var det mycket snack om att trä på kondomer och könssjukdomar – men typ inget om vad folk GÖR i sängkammaren, och hur man kan ta ansvar för sitt eget och andras njutande. Är glad att jag inhämtat den kunskapen på egen hand för när jag väl gör min sexdebut vet jag hur jag ska gå till väga för att både jag och min partner ska kunna njuta av sexet. Endast med kunskapen från sexualkunskapen hade jag varit en död fisk som hade drunknat direkt, typ.

  Och när vi ändå snackar sex – NÄR SKA MYTEN OM MÖDOMSHINNAN DÖ UT? Minns i sexualkunskapen att vi pratade om en hinna som kunde spricka vid onani, ridning eller att använda tampong, men tack och lov visste jag hyfsat tidigt att det var en myt. Blir lika irriterad varenda gång jag ser nåt snack om den på tv eller i en bok eftersom den befäster en befängd myt.

 55. Hittad klitta! skriver: januari 31, 201311:16 e m

  Ok detta har jag inte berättat för nån eftersom det känts så himla skämmigt men det är fanimig på sin plats nu. Jag är tjugo år och visste ej vart min egen klitta satt förrän typ ett halvår sedan. Länge trodde jag att den satt inuti fittan, ett tag trodde jag att jag inte hade nån (övervägde att gå till en gynekolog för att få det bekräftat att jag helt enkelt var vanskapt där nere.). Har onanerat regelbundet sedan ca trettonårsåldern men då genom att pilla inuti mig eftersom jag trodde att det var så det skulle gå till. Till saken hör väl att jag alltid haft ett ganska kluvet förhållande till mig och min sexualitet. I min hjärna har jag alltid varit feminist och trott på tjejers sexuella frigörelse (eller vad man ska säga) men känslomässigt har det varit annorlunda. På sexualundervisningen fick vi tjejer rådet att typ ta en spegel för att kunna ”ta en titt” där nere. Kan ju meddela att det dröjde ett antal år innan jag tog mod till mig att göra det. Ville inte veta av hur jag såg ut därnere. MEN. Under det senaste året har det hänt något! En liten sexuell revolt för mänskligheten men ett giant leap för mig. Har som sagt hittat klittan efter många om och men. Efter mycket rotande fick jag faktiskt googla fram nån himla wikipediasida för att fatta att den faktiskt satt ÖVER kisshålet och inte under. Jamen ni hör. Så urbota korkat. Vad jag vill säga med detta är väl att jag är ett praktexempel på en tjej som fallit offer för samhällets snedvridna syn på kvinnlig sexualitet. Blir ledsen på mig själv även om jag i grund och botten fattar att det inte är mitt fel att jag aldrig utforskat mig själv ordentligt utan snarare känt ett starkt motstånd till det. Tänk att det kan dröja nitton år innan nyfikenheten över vad tusan den där klittan egentligen är övervinner… Ja, vet inte vad det var som egentligen behövde övervinnas? Skam?

  Iallafall, nu har jag (såklart) fått ett betydligt bättre sexliv med mig själv (men kan säga att det tog ett par tre fyra försök att komma på hur det hela fungerade!). Och har även fått ett betydligt bättre sexliv med andra. Träffade en kille för ett par månader sedan som får mig att komma bl.a genom att gå ned på mig. Nåt som ej hade fungerat för ett år sedan. Eftersom jag inte fattat vad han höll på med. Eftersom jag inte visste om min egen klitta. (Ett annat stort plus är att jag haft turen att hitta en kille som bryr sig minst lika mycket om min njutning som hans egen. För första gången är sex teamwork!!!)

  SLUTLIGEN vill jag, i denna något spretiga kommentar, klämma in att jag om jag inte börjat följa fantastiska feministbloggare som dig Hanna så skulle jag nog fortfarande sitta här och pilla mig i slidan. Du fattar inte hur otroligt mycket starkare och SÄKRARE du gjort mig Hanna, med hjälp av dina roliga bilder, ditt fantastiskt avslappnade förhållande till din kropp och dina smarta inlägg. TACK! Tack för klittan!!! :-)

 56. linnea skriver: januari 31, 201311:17 e m

  hallelujah. tack gode gud för dig hanna. fan vad du är bra. tack<3

 57. Jenny skriver: januari 31, 201311:20 e m

  så jävla bra!
  min kille stimulerar klitoris samtidigt under själva sexet. det är inget jag har tänkt på förrän jag läste detta nu. det handlar inte bara om att han ska pumpa in och ut och jag ska ligga och vrida på mig och stöna lite sexigt utan att BÅDA ska ha det skönt och njuta. för det är det som sex handlar om, att NJUTA. jag har alltid varit väldigt medveten om mig själv och vad jag gör och det var väldigt jobbigt när det kommer till sex då jag hela tiden undrade ”gör jag rätt nu” och ”undrar om det här är skönt för honom” och liksom blivit LÄTTAD när han kom men inte jag? fyfan, det är något jag vill vrida tillbaka klockan och ändra på. det har ändrats nu, min kille kände det på sig och frågade mig under sexet om jag tyckte det var skönt och ser till att jag faktiskt får den orgasm jag förtjänar.

 58. L skriver: januari 31, 201311:21 e m

  Bra inlägg och älskar alla kommentarer. Alla som vågar öppna upp sig! Förstår inte att det är så fullt av skam att en kvinna ska få njuta! Och att allt ska handla om mannen, många mååånga gånger har jag tänkt ”Har han skönt nu?” ”tycker han att jag ser äcklig ut i denna positionen” och försökt agera som någon jävla porrstjärna, istället för att tänka på min egen njutning. SKÄRPNING åt mig själv och alla andra som har gjort som jag. Det ska vara på lika villkor, mannen ska njuta lika mycket som du!

 59. Kajsa skriver: januari 31, 201311:26 e m

  älskar dig som tar upp detta!
  jag har aldrig fått orgasm vaginalt. ever. känns bra att det faktiskt inte är bara jag liksom.

  lär man sig om orgasmer i skolan? jag har absolut inget minne av det. inte ens hur sex går till fick jag lära mig i skolan. var g-punkten sitter? helt ärligt så har jag lärt mig om sex genom kamratposten.

 60. Tina skriver: januari 31, 201311:28 e m

  Första gången jag idkade samlag med min dåvarande pojkvän låg jag vaken och grät med en bultande smärta där nere, medan han somnade direkt efteråt, utan den minsta tanken.
  Jag grät för dels så har mina föräldrar alltid inpräntat in i mitt huvud att sex är något gravt allvarligt, och att jag förbjöds att ha det.
  När jag sen berättade att jag hade blivit ”skuldad” så fick jag en totalt dödshat-liknande blick från min mor.

  Sen dess har jag inte kunnat njuta av sex. Jag har aldrig kunnat släppt loss den där känslan av trygghet med någon, även om jag är på god väg.
  Har ständigt känt att det är fel när jag känner att det är skönt.
  Och vissa gånger så har jag bara legat och väntat på att det ska vara över, att han ska komma.

  Men tack för du tar upp det här ämnet, det hjälper så många att kunna släppa sin rädsla och osäkerhet och kanske tänka på sig själv i första hand någon gång.
  Tack för du är som du är.

  Kramar.

 61. Sanna skriver: januari 31, 201311:47 e m

  Först när jag läste det här inlägget blev jag förbannad. Jag tycker det är absolut skönast med penetration, oavsett ställning. Jag tänkte skriva en kommentar om att du är orättvis som bara tar det ur ”ditt perspektiv”. Men när jag sedan läste alla kommentarer här förstår jag hur lite unga tjejer vet om sex. Det gör mig så himla himla ledsen. Man ska inte må dåligt över sex, man ska ju för fan njuta!!

  Svar: Förbannad? De tär väl KLART att man får njuta av penetration!??! Du ska ju göra det DU känner för, vilket jag skriver upprepade gånger :-D det jag vill informera om är helt enkelt; KLITORIS. Det är så få kvinnor som vet vad klitoris är eller var det sitter.

 62. Janinne skriver: januari 31, 201311:54 e m

  Mycket bra skrivet, jag tänker på samma sätt. Blir dock mörkrädd när jag tänker på hur många som kommer att pressa sig själva till penetrationssex trots att det kanske gör ont/är obehagligt. Det är dock inget konstigt, det tog jävligt länge innan jag fattade vad klitoris kunde göra, och vilken avgörande betydelse den har för min njutning. ÄLSKA KLITORIS!

 63. Anna skriver: januari 31, 201311:54 e m

  älskardigälskardigälskardigälskardigälskardig (!!!!!!!!)

 64. Vee skriver: februari 1, 201312:41 f m

  Orkar inte läsa igenom 63 kommentarer för att se om någon skrivit detta innan, tycker du gör en jättebra grej som tar upp saker som detta! Behövs mycket mer sådant.

  MEN från min erfarenhet så vill de flesta män att deras kvinnor ska komma? Och frågar vad vill du, hur ska vi göra för att du ska ha det bra osv. I denna text, och egentligen om man lägger ihop det du skriver inom genus, så svartmålas nästan män (även fast jag VET att det är inte din avsikt, men när man ständigt fokuserar på kvinnor som blir dåligt behandlade, och alltid av det motsatta könet, så blir det ju den kvarstående känslan man får efter att ha läst allt)

  Svar: Det är inte män ensamma som ”förtrycker” kvinnlig sexualitet. Det handlar ju om ett långt historiskt arv som vi bär på kring kvinnors sexualitet. Hur den i hundratals år kontrollerats, skambelagts och svartmålats. Det är ju bara att titta på hela det här grejen med kvinnors OSKULD som i SVerige för 200 år sedan var otroligt viktigt innan giftermål på ett helt annat sätt än mäns oskuld. ELLER så tittar vi på flera andra kulturer – långt från västvärldens, där omskärlse fortfarande sker och en ”respektabel kvinna” är en kvinna som är oskuld.

  Det är ingen hemlighet att det är såhär det ser ut. Att ”skylla” på alla män känns ju bara kontraproduktivt, men vi kan inte heller blunda för att män i majoritet har generellt sätt enormt mycket mer makt än kvinnor världen över (ekonomiskt, politiskt och fysiskt) och det är också de som sätter normer och stiftar lagar.

  Att dina upplevelser av att män ”vill” att du ska komma delar ju jag också. Men kanske är det inte just i det DIREKTA sexet som största problemet ligger, utan i NORMEN kring kvinnlig sexualitet.

  Kram,

 65. Lisa skriver: februari 1, 201312:52 f m

  Alltså 1. Världens bästa inlägg!!! 2. Känner att det bara spritter i fingrarna och jag MÅSTE få ur mig det här. Mest för att se om någon känner igen sig eller så tror jag.

  Jag har ett problem, som jag kanske inte kommer se som ett problem mer efter det här inlägget tror jag. Får försöka jobba bort att det är jobbigt som fan känslomässigt.

  PROBLEMET är att jag har lätt för att komma, både vid penetration och vid stimulering av klitoris. Under samlag så upplever jag ofta ett antal mindre orgasmer, men om det blir för mycket så får jag fontänorgasm OCH SEN SKÄMS JAG. Om jag får en kraftig orgasm så svartnar det liksom för ögonen och det kan ta en sekund eller två innan jag snappar ur det och är det riktigt illa så klarar jag liksom INGEN som helst typ av beröring, inte ens att bli struken på armen, efter detta har skett. Jag måste liksom ligga still, fokusera på min andning och händer ibland att jag ligger och skakar en stund.

  Det här kanske låter som ett lyxproblem, det skulle jag också tycka om det inte var för det att jag skäms nåt så fruktansvärt efteråt. Jag vill ju liksom inte ställa till med en scen och det blir jobbigt. Det fungerade bra med min expojkvän som tyckte att detta var jättefint och fick mig under tiden vi var tillsammans att inte skämmas så mycket och faktiskt njuta av dessa. Men nu, om jag har ett one night stand, så blir det att jag gärna vill ”pausa” lite innan det går för långt och det resulterar i att jag ger en jävla massa oralsex.

  Jag VILL ju njuta av detta, men jag kan liksom bara inte? Åh, blir helt ledsen nu för jag har aldrig delat det med någon förut.

 66. frida skriver: februari 1, 20136:19 f m

  ÅH HANNA, HEJA HEJA!!!!! <3<3

 67. M skriver: februari 1, 20138:33 f m

  Fyfan vad du är bra. Helt jävla FANTASTISK. Tack!

 68. Malin skriver: februari 1, 201310:16 f m

  Börjar gråta när jag läser det här. Kan du inte skicka det här till varenda kille i hela världen också, så slipper jag förklara mig nästa gång jag har svårt att komma av enbart penetration. Att slippa höra ”men det är visst jättemånga tjejer som kan komma då (det är dig det är fel på)”, hade varit skönt också. Jävla idioter som trycker ner och inte kollar upp RIKTIG fakta (inte porr) innan de kommer med uttalanden mot sin flickvän.

 69. Jenny skriver: februari 1, 201312:26 e m

  Hanna, VARFÖR är inte din blogg obligatorisk kurslitteratur för samtliga grund- och gymnasieskolor?!

 70. Sophia skriver: februari 1, 20131:06 e m

  Otroligt viktigt inlägg! Kom att tänka på min pojkvän i mellanstadiet frågade sin lärare i sexualkunskap vilken som är den känsligaste delen av kvinnans könorgan då denne enbart hade pratat om MANNENS njutning. Läraren blev knallröd och svarade nervöst ”jaa, det är väl läpparna det……”. Så va det färdigpratat om den saken och min pojkvän trodde många år att det var läpparna kring munnen hans lärare menat. Som tur var vet han bättre idag :)

 71. Emma skriver: februari 1, 20131:28 e m

  Så himla bra inlägg!

 72. Nelly skriver: februari 1, 20133:42 e m

  Det enda av dina inlägg jag valt att kommentera, så himla himla bra!

 73. Isa skriver: februari 1, 20134:04 e m

  Bra bra BRA Hanna!!! Vad glad jag blir över att du skriver om sånt här! Jag känner visserligen inte igen mig personligen, men har en drös med kompisar som har det lite svårare än jag när det kommer till sex. Och att döma av kommentarerna så är det ju ganska många som har funderingar kring både det ena och det andra, så superbra skrivet!

 74. Ingrid skriver: februari 1, 20134:39 e m

  Herregud så bra. Du er RÅ.

 75. M skriver: februari 1, 20135:09 e m

  Älskade detta inlägg så otroligt mycket. Kan ibland läsa inlägg om ”seriösare grejer” och störa mig på att större delen av texterna är en ”arg feminist” som ”klagar”. Visserligen med ALL rätt men detta var verkligen otroligt bra att läsa, kan tänka mig att många unga tjejer därute har fått lite extra självförtroende-boost och kommer tänka på detta nästa gång det hettar till.
  Ska visa detta för min pojkvän när jag får tillfälle, otroligt bra!

 76. Caroline skriver: februari 1, 20136:37 e m

  Grymt bra skivet! Tack!

 77. Sofia skriver: februari 1, 20136:43 e m

  High five!

 78. Elin skriver: februari 1, 20137:48 e m

  Hanna jag älskar dig.

 79. hanna skriver: februari 1, 20139:16 e m

  BÄST.

 80. Kerstin skriver: februari 1, 201311:55 e m

  Så underbart inlägg! Viktig debatt och en mycket intressant aspekt. Bästa bästa Hanna!

 81. Cecilia skriver: februari 2, 201312:10 f m

  Du kanske, omedvetet, antyder att tjejer ska ha sex med tjejer? Bästa lösningen eller what? (Menar förstås inte att en ska ge upp med att ha sex med killar förstås men du kanske förstår vad jag menar ändå!!) Snälla nämn min kommentar :3

  Svar: Va? Är en man OFÖRMÖGEN att stimulera klitoris? Eller att du själv gör det tillsammans med en man? Man kan ju penetrera OCH stimulera klitoris (!)

 82. Tjej skriver: februari 2, 20134:25 e m

  Vill inte att det här ska låta CP eller sexuellt emot dig nu. MEN, ville bara att du ska veta att jag gav det här med onani och min sedan länge bortglömda dildo en andra chans, pga det här inlägget. Bästa jag gjort någonsin. TACK! Hur kan det inte ha varit så här skönt förut? <3 <3

 83. Em skriver: februari 2, 20136:21 e m

  Bra skrivet, men jag ogillar när människor/forskare hävdar att vaginal orgasm enbart skulle vara en myt för det får oss som faktiskt kan få detta att framstå som galna mytomaner.

 84. Y A S M I N E skriver: februari 3, 20139:57 e m

  Du är en sån fantastiskt förebild för tjejer ute i världen!

 85. Gaymasen skriver: februari 3, 201311:49 e m

  Bra inlägg smartypant! :)

  Har under helgen varit på årsmöte i en styrelse jag sitter med i tillsammans med andra läkarstudenter runtom i Sverige där vi utbildar högstadie- samt gymnasieelever i just sex (och känslor). Vi är ett komplement till skolan då vi tycker att skolor utbildar elever alldeles för dåligt i detta då det ofta kan ses som tabu eller pinsamt att prata om.

  Vi är noga med att gå igenom båda könens anatomi noga. Det är viktigt. Vi spräcker hål på myten om den sk. ”mödomshinnan” och liknande.

  Det är läskigt vad mycket vi tror att vi vet, men vad lite vi egentligen vet. Nu menar jag rent generellt bland folk som inte har utbildning inom sexualkunskap, anatomi/fysiologi eller liknande. :)

 86. Emma skriver: februari 4, 20133:04 e m

  Tack för att du finns. Jag behövde verkligen läsa det här.

 87. E skriver: februari 4, 201311:58 e m

  Bra inlägg! Framförallt gillade jag faktiskt att läsa igenom alla kommentarerna, får en att känna sig lite mindre ensam. I mitt tidigare förhållande hade jag turen att vara tillsammans med en kille som var mån om mitt njutande också. ”Problemet” låg väl till stor del hos mig som inte alltid var nåbar, var inte alltid öppen för att släppa fram min lust. Speciellt mot slutet blev jag nästan uttråkad av att tänka på sex vissa gånger, när han började kyssas tänkte jag ”jaha, nu får jag väl försöka få fram någonslags lust då”. Det gick ju självklart inte speciellt bra. Ofta kände jag att vad han gjorde inte var direkt skönt, vet inte om det var mig det var ”fel” på, om det var han som inte visste bättre eller om vi helt enkelt inte passade ihop. När jag försökte förklara hur jag ville ha det visste jag liksom inte riktigt (vet fortfarande inte) vad jag skulle säga. Jag vet ju var/hur jag vill bli smekt när jag är in the moment, men kan inte riktigt sätta fingret på hur jag skulle förklara det. Eller så sa jag rätt, men att han inte var tillräckligt lyhörd för när jag verkligen njöt..? ÅH jag vet inte, tror det låg på båda.

  En annan sak som jag kan finna svårt är att jag blir så sjukt känslig där nere efter att jag kommit. Innan mitt förhållande hade jag bara haft några oseriösa sex (samt ett mer långvarigt kk-förhållande där jag lät killen njuta och struntade i mig själv), där jag, vad jag minns, inte kom. Min föredetta pojkvän var förstående till att jag inte ville bli rörd mellan benen efter orgasm, men kan ändå inte pressa bort den lilla oron för när jag kommer ha ett one night stand nästa gång (har inte haft sex sedan förhållandet tog slut). Jag gillar liksom inte att någon vill fortsätta när jag kommit, för det är obehagligt. Men på samma gång vet jag att jag mycket väl hade kunnat fortsätta – för killens skull – om jag inte kände honom tillräckligt för att säga stopp. Såhär konkret har jag faktiskt aldrig tänkt på det, sjukt ju! Får för tusan ta och säga ifrån när jag inte vill!? Och så många gånger jag haft sex trots att jag inte haft lust, herregud! ABSURT när jag tänker tillbaka på det!

  Trots kroppsnoja, lustsvackor och orgasmångest är ändå en av mina största sexrädslor att sätta på en kondom..? Hur sjukt..? Har aldrig gjort det. Förstår ju hur man gör, ungefär, men ändå, tänk om det blir fel? Jag är 20 år och vet ändå inte om förhuden ska ner innan kondomen åker på. gofkfgokepwfnUHuabuehfqijmiejqowkpsofjpKPWFNIEB, så känner jag. Skam för sex baseras det väl antagligen på, eftersom jag inte vågat fråga någon.

  Vill jättegärna läsa mer sådant här på din blogg Hanna, om inte annat för alla kloka och öppensinnade människor i kommentarsfältet. Tack!!

 88. My skriver: februari 5, 20138:15 e m

  Bra inlägg där!

 89. Marianne skriver: mars 13, 201311:20 e m

  Sedan är det kanske inte så konstigt i sig att det är svårare att få orgasm vid ett one night stand, eller första gången med en ny partner. Kroppen är ju trots allt mer än en maskin som reagerar på ett visst sätt bara man trycker på vissa knappar. Dels är det ju ganska vanligt att vara mer eller mindre berusad vid ett one night stand, eller första gången man ligger med en ny person, vilket försämrar känseln och motoriken. Dels är många av oss mer eller mindre nervösa första gången med en ny partner, vilket gör det svårare att slappna av. Dels blir sex, i de allra flesta fall (men inte alla) bättre om man verkligen lärt känna sin partner och dennes kropp och det kan ta ett tag .
  Jag såg att jag kanske lät väl defensiv mot dig i kommentaren ovan, så nu vill jag passa på att berömma dig för det du skrev om porren. Den är upphov till så många myter.
  Tillexempel trodde jag länge att det var något fel på mig eller att jag var dålig i sängen för att killarna jag låg med ofta hade svårt att antingen få erektion eller utlösning de första tillfällena vi hade sex. I porren får ju alla killar erektion på beställning, och utlösning vid varje samlag. NU VET JAG att det är helt NORMALT att en kille på grund av nervositet eller andra psykiska skäl har svårt att få erektion eller utlösningde första gångerna med en ny partner (antidepressiva mediciner som väldigt många äter idag kan också bidra till svårigheterna), att det inte är hela världen, att sexet inte är värdelöst för det, att man kan utforska varandras kroppar i lugn och ro utan någon stress eller press på omedelbar orgasm och att sexet ofta blir bättre då man lärt känna varandra, förutsatt att det verkligen finns ett intresse av hur partnerns kropp fungerar, förstås. Självklart är det du skrev om i startinlägget, ointresse eller okunskap om den kvinnliga orgasmen ett stort problem.
  Så för att undvika missförstånd, jag skiljer självklart på det och den helt orealistiska porrförväntningen att bägge parter självklart får orgasm FÖRSTA GÅNGEN de ligger med varandra. Vi är som sagt mer än maskiner med knappar och spakar.

 90. Marianne skriver: mars 14, 20138:53 f m

  En annan föreställning jag misstänker kommer från porren är den att alla tjejer onanerar på ett i en betraktares ögon visuellt ”sexigt” sätt. Det är tydligen ganska vanligt att killar uppmanar sina kvinnliga sexpartners att onanera framför dem. Då förväntar de sig förstås en naken tjej som särar på benen, visar hela härligheten och börjar smeka sig med sina egna fingrar. Så besvikna de skulle bli om de visste hur verkligheten ser ut, att många tjejer onanerar genom att ligga på mage , ibland fullt påklädda och gnider eller juckar mot något för att få orgasm så att en eventuell betraktare varken ser deras ansikte eller den direkta stimuleringen. Om du börjar föreläsa i skolor: Vad du än gör: säg ALDRIG att ”tjejer får orgasm genom att SMEKA eller bli SMEKTA på klitoris”. Det skapar bara en ny norm som i värsta fall får tjejer att tro att det är något fel på dem för att de onanerar eller får orgasm av en partner på andra sätt Och oerfarna killar kommer att tro att alla tjejer funkar likadant, samtidigt som myten om att bra sex handlar om att trycka på rätt magiska knappar istället för att lära sig hur just den här människans kropp fungerar..Många kan som sagt inte komma genom
  smekningar med fingrar och händer utan bara genom att gnugga sig mot någon eller något, eller
  genom att stimulera sig med t.e.x duschen.

 91. Kuk skriver: november 20, 20148:48 f m

  Hej kuk

Skriv en kommentar