Tungrosen uppdaterar er

1

Älskade!

 

Kan ni göra såhär ellehhhh?

Knappast!!!!!!

 

Kul att ni gillade förra inlägget. Kändes viktigt. Min absoluta dröm vore att ungefär en dag i veckan arbeta som sexualkunskapslärare på ett högstadium. Detta med kombinerad genustimme(!) Inser svårigheterna och frustrationen i det här men förstå det FANTASTISKA att så små frön i någon? Och att dessutom få ha kloka elever som Astrid på Tunaskolan.

I övrigt har jag så himla mycket jag borde läsa just nu. Seminarium i morrn. Men så har jag plötsligt drabbats av en mini-panik över att tiden går så snabbt. Jag tyckte verkligen att det var lördag …igår? Men nej, det var alltså nästan en vecka sedan. Det här med att känna ångest över att tiden går snabbt eller att man ska dö är ju så totalt jävla överonödigt. Kommer aldrig gå att göra något åt? Förmodligen är det väl det som ÄR det jobbiga. Oavsett vad du gör går det inte att stoppa. Det enda som lindrar är att alla andra också lever i en tid som går snabbt och att de också ska dö.

Ok, kändes inte sådär jättelindrande i detta nu.

 

SKA NI GÖRA NÅGONTING KUL I HELGEN ELLER? *försök till att interagera med mina läsare*

 

Ps. glöm  inte att lyssna på senaste podcast-avsnittet HÄR Ds.

19 kommentarer
 1. Johanna skriver: januari 31, 20139:01 e m

  Jag kan Master. Jag kan. KOLLA BLOGGEN FÖR BILDBEVIS :):))))))
  (kunde inte bifoga bild här)

 2. Fia skriver: januari 31, 20139:12 e m

  Hahaha älskar övergången från döden till ”ska ni göra nåt kul i helgen elle?” Haha du är ju för bäst!!! Men som svar på din fråga så japp, jag ska leka med min sambos systerdotter som fyller 10-bast. Typ sjunga singstar o leka twister o sånt därnt. Som ett barn igen!! /23-åringen

 3. Johanna skriver: januari 31, 20139:13 e m

  jo tänk för att det kan jag!

 4. Fanny skriver: januari 31, 20139:52 e m

  Bästa Hanna. Du borde arbeta på ungdomsmottagningen! Ge tonåringar lite selfesteem och försöka få de skeva bilderna på världen att ändras. Och JA, i helgen ska jag hem till min hemstad och träffa gamla vänner och gå ut på stans enda nattklubb. Kommer bli så sköj!

 5. moa skriver: januari 31, 20139:56 e m

  ska försöka komma in på alla 20ställen i svallet….. heheheh livet som 18

 6. Emma skriver: januari 31, 201310:17 e m

  Jag kan göra sådär, fem stycken små lurvar till och med. Jag kan göra allt med min tunga! Haha det där lät ju inte så bra. Hur som haver så det jag tänkte säga är att jag är en ganska ny läsare och undrar hur du uttalar hanapee? Jag tänker alltid extremt amerikanskt typ hannaehpiiie. Fast då låter det som kiss på slutet, är det meningen?

 7. Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa skriver: januari 31, 201310:30 e m

  Jag blir gärna din kollega! Låter som ett awesome jobb :)

 8. Sabina skriver: januari 31, 201311:20 e m

  Hanna! Vad tycker du om Isabellas inlägg från idag?
  http://blondinbella.se/2013/01/31/i-neo-forra-aret/#comments
  Blev själv äckligt provocerad.

  Svar: Hm, jo det känns ju lite galet att skylla på att ”vänsterhornsgatan” grinar över ”kommersen” och tjänade pengar för en dålig recension. Kanske handlar det såkallade ”grinet” om en önskan om något annat än ”quickfix” av psyket genom jakten på att ”förverkliga sig själv” gång på gång. Eller så gillade en person kanske inte bara gillade boken. Men hela kultureliten är ju bajsnödig till och från, det kan jag ju hålla med om.

  Samtidigt är jag så otroligt trött på hela dne här höger-mot-vänster-och-vice-versa-åsikterna. Önskar bara att vi alla borde tänka lite snällare om varandra och framförallt sträva mot en rättvisare och jämställd värld. Fast det är klart, med den solidariteten i kroppen finns det ju å andra sidan bara åt ett håll du kan röra dig rent politiskt …;-)

 9. Bella skriver: februari 1, 201312:25 f m

  Två tankar om er superpod som jag lyssnar på nu!

  1. Angående att tjejer ev. vill ha mer städat hemma än killar/tar det på sitt ansvar: Är tveksam till hur mycket det är en produkt av ens föräldrar, i alla fall för mig märkte jag aldrig ens att det städades (haha…) och det var verkligen inget min mamma ”lärde” mig, eller något jag skulle göra för att jag var tjej. Och hur blir det för de som är uppvuxna med hemhjälp? Man är ju aldrig/sällan hemma när de kommer? Jag tänker då att det har mer med ens umgänge att göra. Om alla jag går hem till alltid har det väldigt fint blir ju jag mer uppmärksam på att hålla det fint när de kommer till mig. Hade varit intressant att se om en kille som bara hänger hos tjejer städar mer än andra killar, och om det är stökigare hos en tjej som alltid hänger hos killar?

  2. Angående färgen rosa: NÄR byttes det till att rosa var tjejigt och blått killigt (på barn i alla fall)??? Kan det ha varit i början på 20-talet när det var en relativt stark feministisk rörelse i samhället? Hade varit intressant att veta hur det kom sig! Men det jag tänkte var att om det bara är färgen som byts och innebörderna av dem fortfarande är desamma beroende på kön, hur blir det då egentligen någon förändring av att klä killar i rosa? Är inte risken stor då att man bara byter färg IGEN, men att rosa då är reserverat för killar och står för ”killiga” (bättre?) attribut?

  Bara några tankar, högt betyg till er! Puss!

  Svar: Åh vad kul :-D

  1. Barn gör som föräldrar gör, inte som föräldrar säger. Om det är min mamma som städar, mina FRÖKNAR på dagis som tar hand om maten, barn och städningen så är det troligt att jag som just TJEJ identifierar mig med detta. Angående hemhjälp, vilket kön har hemhjälpen generellt sätt? Men sen är det klart att andra saker än dagis, skola och föräldrar som påverkar dig. Precis som du skriver kan man ju förändra sig och utvecklas åt nya håll som vuxen. Men vi måste kunna generallisera till en viss grad när vi pratar om kön för att på ett mer tydligt sätt kunna identifiera problem, därmed sagt att man ska passa sig för att enbart gå på fördomar. Men! Enligt SCB:s statistik från 2011 har kvinnor fortfarande ett ENORMT mycket större ansvar för just hushållsarbete.

  2. Precis! Innebörden är precis densamma, och jag snuddade lite vid den tanken i podden, men tänkte att det skulle bli en för insnurrad diskussion. Färgerna byttes när blått började användas inom militären på 30-talet och då blev rosa ”över” till kvinnorna. Eftersom vi alltid har en förmåga att dela in kön i motsatspar. Du sätter verkligen fingret på något viktigt; Den färg som tillhör ”det manliga” är alltid den färg som står för ”bra” attribut som stark, mod, hård och intelligent. Medan rosa (generellt sätt) ses som något ”fjolligt” och ofta ”tacky”. Färgen står såklart för mycket annat också! Du borde verkligen läsa ”Rosa: den farliga färgen” av Fanny Ambjörnsson. Så otroligt intressant.

  Kram!

 10. Linda skriver: februari 1, 20139:00 f m

  Du kanske kan arbeta med typ tjejzonen eller liknande med sådana frågor, tror att du skulle göra ett jättebra jobb! Angående min helg (försök till att integrera med min bloggmaster) så ska jag åka till Indien för att vara där i fem veckor och jobba med ett projekt för women empowerment i Indien. En bättre helg kan man säga.

 11. Kakan | MurmelDjuret skriver: februari 1, 20139:17 f m

  Japp! Sån kan jag göra! :)) Min syster med och typ många andra också.. först trodde jag att jag var värsta speciell som kunde värsta balla grejen när jag var mindre.. Men sen upptäckte jag ju att ju fler jag visade det för, ju fler kunde ju göra samma sak. Bööhööö! :((

  Helgen. Tjaaa du.. idag ska jag och sambon förmodligen vara barnlediga, men jag är dock lite sjuk så jaa.. mår jag som jag mår nu kör vi planerna i hamn och chillar lite med vänner här hemma eller på något annat as skönt och avslappnat ställe! :))

 12. Bella skriver: februari 1, 20131:08 e m

  Kul med svar!

  Men tror att du missförstod mig lite på första punkten. Jag är helt på det klara med att kvinnor gör tveklöst mest dubbelarbete, det är mer orsaken till det jag funderar på. Jag tänker då att jag som tjej är oftare hemma hos andra tjejer (räknar inte med förfester eller middagar, då har nog alla på ett liknande sätt, utan mer komma över på en fika på eftermiddagen), och då påverkar vi varandra till att ha det lite mer städat när man bjuder hem folk. Motsvarande för killar. Och då hade jag tyckt att det hade varit intressant att se om en kille som mest hänger med tjejer tar efter det i högre grad än om han mest hänger med killar.

  Var tvungen att förtydliga, kändes som att du trodde att jag inte köpte att hemarbete är kvinnans ansvar!

  Tyckte också att det var bra att ni tog upp det där med att det inte bara är själva arbetet som ska delas, utan även ”planeringen” inför det! Många som glömmer. Har blivit irriterad på min kille ibland för att jag måste planera maten han köper, och tänka på när det ska städas… sedan åkte han bort och jag insåg att diskmaskinen hade diskat sig själv, soporna burit ut sig själva, tvättid bokats och tvätten tvättad av sig själv, haha.

 13. Frida skriver: februari 1, 20133:49 e m

  Jag kan!!!!! Såg en kille som gjorde de på Bolibompa för 1000 år sen, sedan dess har de suttit där.

 14. Kajsa skriver: februari 1, 20134:11 e m

  Ikväll ska jag umgås med karlasloken och imorgon kommer mina fina klassisar hit för mys och MELODIFESTIVALEEEN! Trevlig helg master Pee!

 15. Linnea skriver: februari 1, 20137:09 e m

  JAG KAN OCKSÅ!

 16. Anna skriver: februari 2, 201312:33 e m

  Hej Hanna!
  Först; Toppen blogg!!! Dina ord är som ljuv musik i mina öron (ögon)
  Andra; Bli skolinformatör för RFSU såklart! Jag är det och trivs så förbannat bra som det! Älskar att få gå in i en klass och i 90 minuter för samtal kring sex, samlevnad, genus, BRA-känslan, ömsesidighet och klittan. Det känns så givande att ge en icke heteronormativ, öppen och lustfylld (!!) syn på sex till unga idag. Speciellt med allt skit going on.
  Jag är informatör för RFSU Uppsala men RFSU Stockholm har också en toppen skolinformatörsverksamhet. Utbildningen för att bli informatör är på 40 h och en lär sig så himla mycket bra om fittbärare och kukbärare!
  Bara att maila om du funderar kring något, RFSU är så himla mycket mer än bara RFSU AB och kondomer!

 17. Maya skriver: februari 2, 20136:14 e m

  Folk skulle inte vara som Tuna för alla högstadieelever är osäkra jäklar som int kommer låte nått av det du säger gå in. Haha bitter är jag ja.

 18. Hanna skriver: februari 2, 20138:55 e m

  JAG KAN OCKSÅ!!!,

 19. Elin skriver: februari 6, 20138:45 f m

  Så kan jag också göra!! :D

Skriv en kommentar