NYTT PODCASTAVSNITT! ”14. Porr, försovningar och dummisar”

Så var det söndag igen och ännu en gång dags för ett nytt avsnitt av HanaPee’s otroliga podcast. Martin är med även denna gång och jag har hört rykten om att han är på väg att starta en egen blogg……. Tycker det är obehagligt hur han vill vara…. mig? Nåväl, den här gången pratar vi om följande:

 

Hur skör en är som barn! Martins häpnadsväckande analys om intelligens! Vad absint kan göra inför släktmiddag! Försovningar som gått snett! Hur jag TYP blottande mitt kön för en bloggläsare! Hur man bör bemöta dummisar! Hatade dna-lotteriet! Porr! Dodis!

 

MISSA INTE DETTA! Och ni som inte lyssnat på de förra avsnitten? Gör det? Kommer berika ditt liv? För alltid?

Sök på ”hanapee” på iTunes, podcaster eller podkicker. För er el-allergiker och smartphoneshatare föreslår jag att ni trycker på play här nedan – men då klättrar inte podden på iTuneslistorna :-(((((((

 

15 kommentarer
 1. Peter Ericsson skriver: februari 3, 201310:46 e m

  Varför talas det inte om två stora jämställdhetsproblem? Män lever i genomsnitt ett kortare liv än kvinnor. Dessutom tar dubbelt så många män livet av sig än kvinnor. Men feministerna är tysssta. Varför?

  Ps. Feminism innebär att byta ut patriarkat mot matriarkat. Man tar även över det som man klagat på hos männen men gör det nu till sitt eget och vips så är det helt OK. För det är ju kvinnor bakom. Ds.

  Svar: Hej Peter! Lyssnade du inte på senaste podcastavsnittet? Där ger jag ett långt och sakligt svar på dina två frågor, som verkligen är ett jättestort samtalsämne inom feminismen :-)

  Angående ”Matriarkat” är det ett begrepp som cirkulerade på 70-talet främst inom radikalfeministiska kretsar och som framförallt uppfanns i motståndet till feminismen. Tycker det är lite synd att du inte sätter dig in mer i ämnet och läser lite om vad genus och feminism handlar om, jag tror dina vyer skulle vidgas och dina fördomar utplånas. Ha en fin kväll, kram!

 2. Emma skriver: februari 3, 201310:48 e m

  ”Feminism innebär att byta ut patriarkat mot matriarkat.” OooOOoooOkej.

 3. Frida skriver: februari 3, 201311:13 e m

  Tips till Peter! Du kan väl slå upp ”feminism” innan du uttalar dig om vad det innebär. Blir mycket lättare att undvika att sprida den där tröttsamma, felaktiga bilden av begreppet då.

 4. hfc skriver: februari 3, 201311:16 e m

  Känslan när man lyckats hitta Masters man. Hohohoho, ni är nog världens finaste par. Laf yo, master. Ha det gött.

 5. Moa skriver: februari 4, 201312:42 f m

  JA! Lyssnar alltid på pödden er när jag har min veckodiskning varje söndag 8)

 6. Hanna skriver: februari 4, 201312:49 f m

  Alltså. Ser på Mello-reprisen nu, och fick syn på din klon Charlotte Centervall igen. Har precis bildgooglat och studerat henne ännu närmre, ni är ju läskigt lika. Och ännu läskigare: minspelet hon har när hon sjunger i mellon hade hon ju kunnat plocka rakt av från dej :O

  Helt meningslös kommentar, kanske, men jag kan inte släppa detta!!!

 7. Josefine skriver: februari 4, 201310:53 f m

  Hanaaa! Skulle du ha tid och lust att göra en sammanfattning/lista över bra feministisk litteratur? Jag törstar efter mer kunskap, men vet inte vart jag ska börja! Massa kramar och du är bäst.

 8. Sofie skriver: februari 4, 201311:57 f m

  Vet inte varför jag läse ovettiga människors bloggar. När det finns vettiga människor som du med en väldigt vettig (och underbar!!!) blogg.

  Ramlade ändå över Katrin Zytomierskas blogg precis och scrollade mig ner lite. Då väljer hon att skriv om unga tjejer idag och lägger fint in:

  ”Jag tycker heller inte att det är något fel på den här toalettbilden som har blivit så omskriven och upprörande. Pojkar har smugit på flickor i alla decennier och det är bara charmigt och kul. ”

  RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRHHHHHHJDHDGBWN.
  orkar inte.
  ville bara dela med mig av min frustation. Kanske är det som hon bara vill provocera? Men jag är ytterst tveksam.

 9. ellen skriver: februari 4, 20134:57 e m

  är splittrad!
  1. det är jättekul med er pod, vill aldrig den ska ta slut
  2. avsnitten går inte att ladda ner till mobilen utan wifi pga för långa. PROBLEM om man tänkte lyssna exempelvis på motionsspåret eller på tåget osv. går ej.
  är det typ 45 MB max att ladda ner via 3G kanske, det senaste låg på över 60 MB…

 10. Jeanette (Meanie Mischievous) skriver: februari 4, 20136:52 e m

  JAAAA, din podcast BERIKAR MITT LIV! Så mycket känslor.. jag lyssnar alltid på dig och Martin när jag är ute och går. Jag skiftar mellan att vara skitarg, superpepp, ångestdepp till att känna hopp för världen trots allt. Så smarta ni är och så mycket jag känner igen mig i och lär mig. Självklart finns det säkert (angående förra podden) saker ni säger som är moraliskt sätt kanske inte perfekta, men jag tycker inte att en ska vara ALLT FÖR LÄTTKRÄNKT, vissa saker går att ta med klackspark, vissa saker går att skämta om! :)

 11. Terese skriver: februari 4, 20137:59 e m

  Bara för din skull master så lyssnade jag på avsnittet på itunes istället och började prenumerera på podden också! Känner mig som en tekniskt geni!!

 12. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver: februari 4, 201310:13 e m

  Jättebra som vanligt, älskar speciellt att ni vågade prata om att ni tittar på porr. Blev också glad för att Martin inte viskade *känner mig lyssnad på*.
  Ni får aldrig sluta med den här podden! Jag älskar den.

 13. Emma skriver: februari 5, 201312:52 f m

  Intressant avsnitt hörrni! Insåg plötsligt hur mycket sexlivet ändå måste ha påverkats av porren när du undrade hur man skulle göra om man aldrig lärt sig den vägen. Har såklart tänkt på det förut, men nu dök svindlane tankar upp: jag kanske aldrig skulle ha gjort som jag gör idag om jag inte sett porr, och jag kanske skulle ha gjort helt andra uppfinningsrika saker som jag aldrig skulle göra idag på grund av föreställningar om hur det ska vara. Alltså, sex kanske inte alls skulle vara vad det är idag?? Har svårt att få fram hur jag menar för det låter ju bara självklart när jag skriver det, men liksom: vem vet vad man hade gillat om inte porr fanns?? Tänkte på en annan grej också angående elitism och smarta människor. Även om jag inte röstar på sd kan jag inte låta bli att känna att det kanske blir just elitistiskt när du talar om att ”nå ut” till dem som faktiskt gör det, snarare än att förstå och lyssna. Då förutsätter man ju att de inte har tänkt alls? Och det kanske de har? Även om man inte håller med. En tanke jag fick bara. Tack för avsnittet iaf, brukar inte lyssna men nu kunde jag inte sova, vilken tur för intressant blev det ju! Kram

 14. Mathilda skriver: februari 5, 20138:19 f m

  Fy farao vilket bra avsnitt! Det bästa hittills, enligt min mening. Good job!! :)

 15. julia skriver: februari 5, 201310:52 e m

  Har nyligen skaffat mig en smartphone och därmed inte hunnit lyssna på så många avsnitt av podden ännu. Älskar det jag hittills lyssnat på! Jag är äldst i min syskonskara och född 94, så Du och Martin känns lite som två snälla storasyskon som bekräftar att mina känslor som typ ”ingen annan känner såhär, jag är nog konstig” eller ”jag kommer aldrig kunna välja och aldrig kunna klara mig och aldrig bli lycklig och livet är alldeles för kooooooort men ändå så långt” m.fl är helt normala och att alla har dem. Plus en massa andra bra saker. Längtar verkligen efter de många avsnitt jag har framför mig, och vill framförallt tacka jättejättemycket fär att ni pratar om så viktiga ämnen blandat med roligheter.

Skriv en kommentar