”Men männen möter också hat” – hur det är skillnad på hat och hat

Igår släpptes alltså ett sex minuter långt klippt från Uppdrag Gransknings programavsnitt om näthat. Avsnittet heter ”män som näthatar kvinnor” och i många av reaktionerna på videon har jag läst återkommande kommentarer om att näthatet drabbar även män och att namnet därför är missvisande.

Det är helt sant att påhopp, glåpord och andra vidrigheter drabbar alla människor, oavsett kön. Men, det finns ett stort MEN här. Det hat som drabbar kvinnor är ett hat som i många avseenden skiljer sig från det hat som män generellt sätt får utstå. (Självklart kan detta skilja sig i enskilda fall, men som alltid när vi pratar om orättvisor så som klasskillnader, rasism eller kön så måste vi kunna generallisera i viss mån. Bara för att du inte känner någon ”fattig”, betyder inte det att ingen fattigdom finns i Sverige etc.).

Hatet som drabbar kvinnor på nätet kan i princip liknas vid renodlat hatbrott mot just gruppen kvinnor. Det vill säga liknande brott som genom alla tider drabbat och drabbar grupper som judar, romer, svarta och homosexuella. Världens befolkning består idag av 51% kvinnor, ändå möts kvinnor av ett hat som fokuserar på att de är just kvinnor. Ofta är kvinnorna som drabbas hårdast av hatet de som väljer att just ifrågasätta kvinnors bristande rättigheter, makt och våra genus. Hatet finns inte bara i kvinnornas mejlboxar, brevlådor, kolumnkommentarer och bloggar, hatet frodas på flera sajter och forum. Flashbacklistan på ”Sveriges 100 farligaste kvinnor” är bara ett exempel i raden där kvinnor målas upp som ”fittor”, ”feministjävlar” och ”psykiskt störda horor”.

Hatet som drabbar kvinnor på nätet består av nästan uteslutande av kropps- och sexbeskrivningar. Antingen är kvinnan i fråga en sådan hora/slyna/luder/fitta att hon förtjänar att bli straffknullad/sönderknullad/våldtagen av avsändaren själv eller av ett tillhygge som baseballträ/kniv – ELLER så är hon en sån ful fitta med äcklig kropp/ansikte som aldrig någonsin kommer bli knullad alternativt fått för lite kuk.

Detta sätter också kvinnorollen i ett slags moment 22 där det aldrig går att vara ”rätt” i sin sexualitet. Antingen är du en hora eller så är det just sex (i form av kuk) som du behöver.

Att använda sig av både sexualisering och sexuellt skuldbeläggande av kvinnor är ingenting nytt. Kvinnor har i alla kulturer och i alla tider haft en minst sagt komplicerad hållning till sin sexualitet. Detta är inget biologiskt, naturligt eller genetiskt – det handlar om normer i samhället. Kvinnans sexualitet har alltid varit hårt kontrollerad och är fortfarande, speciellt om vi tittar till andra mer hedersrelaterade kulturer. Men vi får inte glömma att det bara två generationer bakåt (våra mor- och farmödrar) som kvinnor var omyndigförklarade till de var gifta, hade ingen rösträtt (eller nyss fått) och ingen rätt till att abort. Kroppen var allmängods och var du gift hade du ingen möjlighet att säga nej till sex med din man.

 

Varför näthatet mot kvinnor inte går att direkt översätta till ”allmänt näthat” är alltså för att den här typen av hat är en del i någonting större. Det handlar om en grundläggande struktur i världen där män som grupp har enormt mycket större makt i alla avseende jämfört med kvinnor som grupp. En struktur där det manliga är norm och det kvinnliga ett slags undantag. En struktur där kvinnor är objekt och män subjekt.

Näthatet mot kvinnor är en del i den här strukturen. Näthatet hjälper också till att befästa och bibehålla den här strukturen. Ett tydligt bevis på detta är ju just att de offentliga kvinnor som drabbas hårdast av näthatet är de som ifrågasätter strukturen. Eller kvinnor som befinner sig på en ”orätt” plats enligt strukturen (som tv4 sporten).

 

Men det här är inget krig. Det sista som löser något är ”kvinnor mot män” (och vice versa) eller ”pk-maffian mot nättrollen” för den delen. Det är så lätt hänt att ilskan tar över och att jag själv beter mig som en elitistisk översittare mot dem jag inte tycker ”förstår”.

Men vad löser det?

Var finns fröet till förändring genom att slänga ur sig saker som ”skaffa dig en jävla genusanalys” eller ”jävla hjärndöda intelligensbefriade idioter” ? Det är ju bara att gå till sig själv och sin egen övertygelse; skulle jag själv ändra åsikt eller ens vilja reflektera över mina åsikter om någon bemötte mig på det sättet?

Nej. Det funkar ju inte så. Speciellt inte om man ska förstå den HÄR artikeln om hur näthatarna uppfattar världen. Hur de upplever sig själva som maktlösa och utan röst.

Men vad ska man då göra när kroppen skälver av ilska mot männen som tar sig friheten att skriva sådana fasansfulla saker till kvinnor?

 

Jag tänker ibland på Martin Luther King och den afroamerikanska medborgarrättsrörelsen i USA på 50- och 60-talet, eller hur Jens Stoltenberg och Norges regering bemötte Anders Behring Breiviks handlingar. De båda exemplen innehåller kärlek och värme. Det innehåller fredliga metoder och en enorm storsinthet. Det ligger något i att hat föder hat, men det ligger också något i det den unga politikern Stine Renate Håheim sa i samband med Utøya:

”Om en enda människa kan sprida så mycket hat, tänk vad mycket kärlek vi kan åstadkomma tillsammans”. 

 

Aldrig får vi låta hatet tysta oss. Inte Maria Sveland, Lisa Magnusson, Sanna Lundell, Jenny Alversjö, Åsa Linderborg, Titti Schultz, Karin Hübinette, Ann-Charlotte Marteus, Frida Jöhnsson, Anna-Klara Bratt, Andrea Edwards eller My vingren. Inte dig. Och inte heller mig.

Istället ska vi tala ännu högre. Vi ska våga ifrågasätta förtryckande strukturer i allt större utsträckning. Vi ska göra det vi vill och vara dem vi vill vara, och inte anpassa oss efter det vi får och borde vara. Vi ska inte se ner på eller förlöjliga hatet, vi ska ta det på största allvar och bemöta det med stort sinne och enorm kraft. Aldrig förr har uppgiften att stå emot strukturer och upp för sig själv känts så viktig som mitt bland allt detta hat.

 

149 kommentarer
 1. L skriver: februari 6, 20134:52 e m

  Tack Hanna! Hoppas många läser det här. Sjukt bra skrivet!

 2. Helena skriver: februari 6, 20134:59 e m

  Jag är så jävla glad att jag läser din blogg Hanna! Varje gång du skriver ett sånt här inlägg så blir jag så himla mycket smartare. Herregud jag vill att du ska styra hela världen. Tack, tack, tack för att du skriver om det här och lyfter upp intressanta frågor och ämnen! Älskar dig bara så mycket!

 3. Lisa S skriver: februari 6, 20135:05 e m

  Du är fantastisk!

 4. Erika skriver: februari 6, 20135:08 e m

  Tack för att du sätter ord på det jag själv inte kan säga och förstå. Tack för att du än en gång får mig att inse. Jag är så glad att jag läser din blogg!

 5. vican i Toronto, du älskar mig säkert skriver: februari 6, 20135:20 e m

  JAG BÖRJADE BÖLA NU ! STOR GRINA !
  Detta var i mina ögon ditt bästa och viktigaste inlägg någonsin.

  ”Aldrig får vi låta hatet tysta oss.” För mitt tonårs-jag och för var enda tjej, kvinna, kille och mitemellan eller ingenting så måste normerna motarbetas.

  FY FAN I HELVETE VAD BRA DU ÄR MASTER.
  HÄNÄ PEE FOR JÄMSTÄLLDHETSMINISTER !

 6. Emma skriver: februari 6, 20135:31 e m

  Jag blir rörd av det här inlägget, ditt engagemang är otroligt och framför allt viktigt!
  Nu ska jag stålsätta mig inför kvällens Uppdrag Granskning och hoppas att jag kan se genom tårarna!

 7. Frida skriver: februari 6, 20135:35 e m

  Det där fick mig att rysa. Så bra, så viktigt. Fortsätt skriv om sånt här, vad du än gör. Tack.

 8. Janina skriver: februari 6, 20135:35 e m

  Helvete vilket bra inlägg! Är så glad att du använder din vällästa blogg för att sprida ut sådana här smarta tankar!! Blir så otroligt arg på män som sitter på flashback och beskriver en fin tjej som ”ett fint sliddjur”. Excuse me wtf? ÅHH HANNA det är så bra att det finns såna dom du!

 9. Linnéa skriver: februari 6, 20135:37 e m

  och DÄRFÖR är du min idol :) Du är grym.

 10. Emelie skriver: februari 6, 20135:37 e m

  Jag har lite svårt att hitta orden men jag ger det ett försök:
  Du är för jävla bra. Du är fantastisk och fy fan vad jag önskar att folk kunde förstå saker på det sättet du gör. Du sätter verkligen ord på det man själv inte kan förklara mitt i ilskan man känner efter att ha sett klippet.
  Jag ryste när jag läste detta och jag hoppas att det inom en SNAR framtid kommer finnas fler och fler som tänker som du.
  Påminnelse på mobiel: Uppdrag Gransking 20.00
  Nu jävlar!

 11. Victoria skriver: februari 6, 20135:43 e m

  Word!

 12. Rebecca skriver: februari 6, 20135:52 e m

  Du är min idol. <3

 13. jennifer skriver: februari 6, 20135:55 e m

  Men jaa!! Precis så!

 14. Johanna skriver: februari 6, 20135:57 e m

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! <3

 15. Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa skriver: februari 6, 20135:58 e m

  That’s right sister!

  KROSSA HATET! Vi ska inte dra oss tillbaka, vi ska skrika ännu högre. Vi får alla våga va den där jobbiga jäveln som tar striden.

  Kärlek till dej och din grymma blogg!

 16. emma skriver: februari 6, 20136:18 e m

  Kärlek! <3

 17. Linnéa skriver: februari 6, 20136:24 e m

  Jag RÖÖÖÖS när jag läste detta. Du är FANTASTISK Hanna. Du är så jäkla bra på så många sätt och vis. Du sätter ord och smarta formuleringar på tankar som MÅSTE föras vidare och spridas, vilket är ett av de alla vis som gör dig till min idol. Du är bäst bah.

 18. Josefine skriver: februari 6, 20136:29 e m

  Tack Hanna! Himla bra inlägg. Blev som många andra också skrivit rörd och manad till eftertanke. Nu sprider vi detta vidare tjejer!

 19. Yamina skriver: februari 6, 20136:30 e m

  Åh vad bra du är. Du gör en stor och viktig insats Hanna, glöm inte det! Bästa du!

 20. Johanna skriver: februari 6, 20136:31 e m

  tack för att du tog upp det här!! otroligt bra skrivet! du är min idol med!

 21. peachbeast skriver: februari 6, 20136:33 e m

  Bra skrivet!

 22. Oscar skriver: februari 6, 20136:43 e m

  Jag får rysningar Hanna, så otroligt bra skrivet! Vill bara visa det här för hela världen!

 23. Purre skriver: februari 6, 20136:49 e m

  Kram
  Jag blir ledsen på allt det här. Skönt att läsa lite smarta och genomtänkta inlägg som faktiskt har lite hopp.

 24. josephine skriver: februari 6, 20136:50 e m

  HEJA DIG! OCH OSS!

 25. Isabelle skriver: februari 6, 20137:09 e m

  Puss på att du är så smart och klok och sprider medvetenhet!

 26. Janni skriver: februari 6, 20137:10 e m

  Fyfan vad bra du är. Hanapee for president!

 27. A skriver: februari 6, 20137:10 e m

  Det var nog första gången ett av dina inlägg fick mig att gråta såpass mycket som det gjorde! Otroligt bra skrivet och sjukt motiverande. Det fick mig att våga att kommentera och stå upp för oss kvinnor i en dum status jag läste på facebook idag. Även om det var en fjuttig liten status så kanske det kan göra någon skillnad, för någon. Men innan det var jag orolig för hur reaktionerna skulle vara (har ännu inte fått någon/några..) men nu tänker jag: SCREW THEM. Om jag vill säga min two cents så ska jag fan göra det, oavsett hur omogen personen i själva verket är och oavsett hur mycket skit jag får ta. VEM BRYR SIG. För jag är mig själv och jag har åsikter och jag vill också uttrycka dem! Blir så trött på hur (iaf i min åldersgrupp) man blir beskylld på att ha mens/pms så fort man säger emot. Varför skulle man annars göra det? Men ingen höjer ögonbrynen om en kille skulle göra det. Suck. Jag känner mig extremt trött på detta idag men ditt inlägg var så inspirerande och det kändes så BRA att läsa det. Tusen tack för att du vågar vara dig själv och skriva precis som du tycker! Du är min förebild, helt klart! Jag ska inte längre gömma mig i bakgrunden utan jag ska våga SYNAS och HÖRAS! Stor kram!!

 28. Fridah Jönsson skriver: februari 6, 20137:16 e m

  Hanna, I love you! Var god bli president.

 29. E skriver: februari 6, 20137:18 e m

  Vilken jävla bra text Hanna, jag ryser! Snälla fortsätt med det du gör, det är så himla viktigt. Fick sån obeskrivlig känsla när jag läste, som att jag vill skratta och gråta samtidigt eller ställa mig upp och skrika ”yes we caaaaaaan”. Jag bugar!

 30. emelie skriver: februari 6, 20137:27 e m

  Jag ÄLSKAR dig! Tack för din blogg och din smarthet. Amen.

 31. Agnes skriver: februari 6, 20137:29 e m

  Tack Hanna. Det betyder så otroligt mycket att du skriver om det här. Allt blir så himla mycket lättare när det finns någon att ”vända sig till” för tröst. Det kan vara så himla svårt att veta vad en ska göra med alltifrån ren och skär sexism till ogenomtänkta uttalanden som en möter. Så himla skönt då att kunna läsa din blogg och känna att det finns någon att stötta sig mot. <3

 32. Sara skriver: februari 6, 20137:36 e m

  Otroligt bra skrivet! Du är bäst hanapee

 33. Lisa skriver: februari 6, 20137:36 e m

  Amen!
  Det här är varför jag kallar dig master! Mer hp åt folket!

 34. Helga skriver: februari 6, 20137:42 e m

  Du er så klok Hanna! Tack!

 35. Hanna skriver: februari 6, 20137:42 e m

  TACK för att du skriver sånna här viktiga texter!

 36. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver: februari 6, 20137:43 e m

  Jag fick faktiskt en tår i lill-ögat. Du lever verkligen upp till titeln ”Master”, du är helt jävla fantastisk!

 37. Ellinor skriver: februari 6, 20137:54 e m

  Maaaaster! Jag bugar för din vishet. Kan vara ett av dina bästa inlägg ever, och det vill inte säga lite!

 38. Ronja skriver: februari 6, 20138:05 e m

  Fantastiskt, underbart och kanonbra skrivet! Fick gåshud av texten men kanske framförallt av hur många du faktiskt berör och stärker i självförtroende och åsikter (syftar på kommentarerna på inlägget!) Jag har också valt att ta vardagsstriden för feminism och kvinnors rättigheter och många bäckar små som man säger…!
  Tack för en väldigt bra och givande blogg!

 39. Mirre skriver: februari 6, 20138:06 e m

  Du är så jävla bra Hanna!

 40. Jasmine skriver: februari 6, 20138:10 e m

  Du äger!! Bli stadsminister snälla

 41. Amanda skriver: februari 6, 20138:17 e m

  Du är så braaaaaaa. Jag är för ointelligent för att debattera, blir nedkörd i skorna direkt, men jag önskar i alla fall att jag kunde föra fram mina åsikter som du kan.

 42. Agnes skriver: februari 6, 20138:23 e m

  Så förbannat BRA inlägg!! Så viktigt, välskrivet och framförallt läsvärt av allra högsta grad.

  DU ÄR HELT ENKELT BÄST HANNA!

 43. Hanna skriver: februari 6, 20138:39 e m

  AMEN!

 44. Kristin skriver: februari 6, 20138:52 e m

  Vad du är duktig att sätta ord på sådant här! Har ganska nyligt börjat inse hur viktigt jag tycker det här ämnet är. Vet inte riktigt vad jag ska göra av den frustration jag känner när jag ser hur personer, både kända och okända, som inte bryr sig eller uttalar sig utan att egentligen veta vad de säger.

 45. Jeanette (Meanie Mischievous) skriver: februari 6, 20139:06 e m

  Så sant! Åh. Du är min idol, en idol jag är riktigt stolt över att ha!

 46. Malin skriver: februari 6, 20139:06 e m

  Fantastiskt bra skrivet! Såg precis Uppdrag granskning och blir så ledsen över att det kan se ut såhär idag. Jobbar som lärare och fick idag höra om en elev (tjej i 7:an) som hade sagt att det var värre att tappa mobilen än att förlora oskulden idag. Fy fan.

 47. Fredrik skriver: februari 6, 20139:09 e m

  Fyfaan, såg dokumentären ikväll och kan säga att jag blev fruktansvärt illamående… Sen inser jag också hur trångsynt jag själv varit, visst att jämställdhet och kvinnohat inte är ett nytt ämne för mig. Men dokumentären lyfte upp det från periferin och jag måste säga att jag verkligen blir imponerad av det arbete du med flera lägger ner för att försöka göra skillnad! Fortsätt kämpa Hanna, lycka till! :)

 48. Hanna skriver: februari 6, 20139:11 e m

  Tack för att du är så duktig som du är på att sätta ord på såna här viktiga saker, när vi andra inte kan det. Du är så klok och duktig :) sluta aldrig skriva!

 49. Alicia skriver: februari 6, 20139:17 e m

  Hej Hanna!

  Jag kan så sällan relatera till sånt här personligen eftersom jag i princip aldrig (åtminstone inte så lång tillbaka jag kan minnas) känner mig direkt kränkt eller behandlad på ett diverse vidrigt sätt för att jag är kvinna. Kanske beror det på att jag omger mig med vettiga människor och således väljer att inte lägga så mycket energi på de patriarkaliska normer som präglar samhället jag lever i. Eller så beror det på att jag helt enkelt inte tar SKIT och alltid förespråkat handling framför diskussion. Varje gång vi haft genusdiskussioner i vår umgängeskrets har jag bara tänkt i banor av: ”Men för i helvete, kvinna. Kolla upp marknadsmässig lön och KRÄV den. Du är inte sämre än din manliga kurskamrat.”

  När jag läste ditt inlägg idag så kunde jag verkligen förstå hur himla viktigt det här är. Att diskutera. Och stycket som du inleder med ”men det är inte ett krig” gav hela din text en nyansering som gjorde att jag (kanske) för första gången faktiskt kunde ta till sig budskapet i en sån här text. Jag tycker ofta att det blir just ett krig. Att det spys galla till höger och vänster och att man blir helt matt av att ens försöka sätta sig in i diskussionerna som förs. Många tjejer är med dig redan från ord ett. Jag har aldrig varit helt med dig från ord ett. Därför är det så himla viktigt att du skriver såna här texter som faktiskt går på djupet, har en konstruktiv ton och inte skriker ”kvinnor skall resa sig och männen skall DÖ”.

  Tack för det.

  Tror att det är såna som mig – trött på debatten – som behöver din uppmärksamhet i dessa frågor som mest av dina läsare.

 50. Maija skriver: februari 6, 20139:18 e m

  Så himla, himla, himla, HIMLA bra skrivet att jag inte ens vet var jag ska börja. Du är fan-fucking-tastisk. Det ska du veta. Ska länka detta till ALLA nu för du lyckas sätta ord på EXAKT det jag känner. Åååååh, love you <3<3<3

 51. Ida skriver: februari 6, 20139:18 e m

  Love you master. *bugar*

 52. elle skriver: februari 6, 20139:41 e m

  <3

 53. Emelie skriver: februari 6, 20139:41 e m

  Du är så himla fantastiskt bra! (och ja, jag började också gråta lite grann) Tack för att du är så otroligt duktig på att sätta dessa saker på pränt! Precis som många andra i kommentarerna (som för övrigt också inger massa hopp och pepp om mänskligheten – tack till er också!!!) så kan jag bli så upprörd och frustrerad när jag diskuterar sånt här med människor att det jag vill säga kommer ut fel.

 54. Anna skriver: februari 6, 20139:44 e m

  DU är så HIMLA klok <3

 55. LInn skriver: februari 6, 20139:44 e m

  DU INGER HOPP. TACK

 56. C skriver: februari 6, 20139:47 e m

  Började på riktigt gråta. Du är så bra.

 57. Philip skriver: februari 6, 20139:47 e m

  Det är välskrivet och sant. Jag tror många gånger att det handlar om okunskap hos de som antingen håller med eller är blanka i sin åsikt kring detta. Att UG tar upp det, att det sprids på twitter och fler skapar platåer för att hylla kvinnor som behöver uppmärksammas mer.
  Att näthat drabbar män är en självklarhet men de drabbar kvinnor för att de är just kvinnor, har en åsikt och inte klär i normen som finns.

 58. Johanna skriver: februari 6, 20139:49 e m

  Så jäkla bra skrivet.

 59. Nina skriver: februari 6, 20139:53 e m

  Du är sjukt smart Hanna och jag inspireras verkligen av dig. Fler borde tänka som du. Keep up the good work! :)

 60. Sabina skriver: februari 6, 20139:54 e m

  Bugar och bockar! Det finns verkligen en anledning till att du kallas Master! <3

 61. Eve skriver: februari 6, 20139:58 e m

  SÅ.BRA.
  när jag först såg videon igår blev jag illamående och matt. matt av hat. nu känner jag kämparglöd.
  älskar hanapee 4 ever 2 together.

 62. Linnea skriver: februari 6, 20139:58 e m

  Bra Hanna!
  Har du läst den här artikeln? http://nymag.com/thecut/2012/10/age-of-hipster-sexism.html
  Jag blir alldeles snurrig i hjärnan, jag älskar ju Lena Dunham och Girls. Vad tänker du?

 63. Malin skriver: februari 6, 201310:07 e m

  Ska fan göra ett altare och börja tillbedja dig, det är såna som du som gör att man inte går under av allt skit som finns därute. Uppskattar så himla mkt när du skriver sånt här! *bugar inför master*

 64. Emelie Fagerberg skriver: februari 6, 201310:28 e m

  Word! Vi måste bemöta för att bekämpa.

 65. sara skriver: februari 6, 201310:33 e m

  DU ÄR BÄST SERRI <333333

 66. Anna - aka fröken röd. skriver: februari 6, 201311:03 e m

  Du är så jävla bra! Jag satt själv och försökte klura ut ett sätt att förklara skillnaden på ”vanligt” näthat och det strukturellt betingade kvinnohatet på nätet men skulle aldrig kunnat uttryckt det så klart som du gjorde här. Heja dig!

 67. Linda skriver: februari 6, 201311:15 e m

  Jag tror nog aldrig att jag har läst en sådan bra text. Någonting som är såhär slagkraftigt borde få ta större plats i dagens samhälle! Bra gjort!

 68. michelle skriver: februari 6, 201311:15 e m

  du är bäst hanniii

 69. fia skriver: februari 6, 201311:21 e m

  Du är så himla bra! Precis en sådan text som behövs nu, som är träffsäker och enkelt skriven så att alla verkligen förstår vad det handlar om.

 70. Elisabeth skriver: februari 6, 201311:28 e m

  Så jävla bra.

 71. Maja E skriver: februari 6, 201311:29 e m

  Otroligt inspirerande och klokt skrivet, precis vad jag behövde läsa! Tack!

 72. julia skriver: februari 6, 201311:30 e m

  fan va bra du skriver hanna!
  sen kanske du har kollat denna, kanske inte:
  http://nyheter24.se/nyheter/kolumner/738099-om-jag-vore-kvinna-hade-du-hatat-mig

  och alltså detta på twitter som du retweetade: Christian H
  Allvarligt talat: vem fan vill våldta vraken som är med på #granskning? Det är kvinnliga troll som sysslar med #näthatet.

  Driver han?!?!?! Snälla säg att han är ironisk eller nånting

 73. Sanna skriver: februari 6, 201311:33 e m

  Alltså!!!!!!!! Finner knappt ord. Det här borde alla läsa.
  Jag tycker om dig och din blogg så himla mycket Hanna.

 74. Maria skriver: februari 6, 201311:45 e m

  Du är helt enkelt fantastisk. Tack!

 75. nora skriver: februari 6, 201311:53 e m

  du är ju GENIAL OCH FENOMENAL OCH ALLDELES ALLDELES STRÅLANDE

 76. Johanna skriver: februari 7, 201312:12 f m

  Hade du ställt upp i valet hade jag röstat på dig. Typ oavsett parti. Tack för att du håller spiran!

 77. Elin skriver: februari 7, 201312:12 f m

  Kommentar

 78. Elin skriver: februari 7, 201312:15 f m

  Råkade visst skicka förra kommentaren utan att ens skriva någonting. Menmen. Det jag ville säga var i alla fall: Du är grym. Tack tusen gånger för att du öppnat mina ögon och gett mig lite kött på benen vad gäller genus, det är ett fruktansvärt intressant ämne och jag vill FÖRÄNDRA. Detta inlägg var också grymt. Det är dags att sprida våran kärlek för att förändra!

 79. mb skriver: februari 7, 201312:18 f m

  kramar datorn.

 80. Hanna skriver: februari 7, 201312:21 f m

  Kram på dig Hanna. Du är en förebild för mig!

 81. Jonas skriver: februari 7, 201312:31 f m

  Det var välskrivet och jag hoppas att många läser och begrundar och faktiskt inser att det du skriver angående att man blir frustrerad över att andra har ”felaktiga” åsikter jämfört med sig själv inte blir bättre av att angripa faktalöst och med hat och idiotförklaringar utan att man faktiskt får respektera att det finns andra åsikter än ens egna och ibland måste man kompromissa. Allt som varit behöver inte alltid vara det som skall komma i framtiden, alltså får man ibland inse att saker förändras och så även kvinnors ställning i samhället och då inte enbart i ”inkvoterade” sammanhang i styrelser utan som männsikor.

 82. Johanna skriver: februari 7, 201312:39 f m

  Heja dig kloka, fina Hanna! Håller med någon här ovanför, bli politiker! Du kan förändra världen!

 83. E skriver: februari 7, 201312:49 f m

  Otroligt bra skrivet!

 84. Vanessa skriver: februari 7, 20131:09 f m

  Ouch nu kommer jag med något högst oseriöst, till ditt inlägg som är så bra, välskrivet och tänkvärt. Sorry. men jag måste! Kolla vem jag fann här i aftonbladet http://www.expressen.se/mode/frissigt-vinterhar-sa-tyglar-du-det-enkelt/.

 85. Elisabet skriver: februari 7, 20131:22 f m

  Det är så skönt att ha dig som förebild, inspiration, stöd och allt möjligt, speciellt när det kommer till detta ämnet. Du är så otroligt klok och jag suger i mig vart enda ord! Har väldigt svårt att inte bli helt rosenrasande och vilja skrika ut alla möjliga onda ord när jag ser kvinnoförtryckande kommentarer och bara allmänna kommentarer där män kastar ur sig saker när de verkligen inte förstår så det är väldigt lärorikt när du skriver om att det inte är ett krig. Vill bara säga att du är min alldra största förebild (du och beyonce) och har fått upp mina ögon för analys sen jag började läsa din blogg för några år sedan och nu tänker jag och analyserar ofta, och kvinnoförtrycket är större än jag någonsin trott när jag va oanalyserande, så tack sp mkt för det!!!!!! Men det gör mig hoppfull med diskussionerna som startar… Hoppas så många som möjligt läser detta inlägg. Tack för att du är du!

 86. Linnea skriver: februari 7, 20132:27 f m

  Fantastiskt skrivet Hanna. Helt fantastiskt!

 87. Tiger skriver: februari 7, 20132:56 f m

  /crying. Du är bäst.

 88. Emma skriver: februari 7, 20134:31 f m

  Hej Hanna! Jag vill tala om för dig, precis som alla andra, att du är min stora förebild inom många kategorier. Livsbeskådning i allmänhet, men genus i synnerhet. Nu är det såhär, jag har ett stort problem. När mina åsikter om feminism kommer upp möts jag ofta av kommentaren ”men usch, är du feminist?!!” Jag blir så in i helvete förbannad och frustrerad att jag oftast bara hinner svara ”ja, jag tror att alla människor med vett i skallen är det” innan idioten som dumförklarade mig och mina åsikter slutat lyssna. Jag undrar om du har någon asbra och klockren kontring man kan dra till sådana människor. Kort och gott, vad kan man säga till människor som anser att feminister är dumma i huvudet? Tack!

 89. Stina skriver: februari 7, 20137:25 f m

  Fantastiska underbara människa

 90. frida skriver: februari 7, 20137:34 f m

  RIKTIGT bra skrivet hanna! tack.

 91. Cajsa skriver: februari 7, 20137:40 f m

  JAAAA!
  Ååh vad du är bra Hanna!
  Detta borde vara obligatorisk läsning för alla, särskilt för skolan!
  Du gör en sån jävla skillnad!

 92. Ottilia skriver: februari 7, 20138:09 f m

  Vilket fruktansvärt inlägg!!!

 93. Ottilia skriver: februari 7, 20138:17 f m

  Men herregud!!! Jag missade ordet BRA i förra kommentaren!!! VILKET FRUKTANSVÄRT BRA INLÄGG!!!!

 94. N skriver: februari 7, 20138:38 f m

  Ottilia: Haha, det där fick mig att skratta högt på jobbet. :)

  Instämmer med alla andra, ett inlägg som sätter vältaliga ord på något som många av oss har svårt för att få fram, både i tankegång och i diskussioner.

 95. Therese skriver: februari 7, 20139:07 f m

  Vad bra du är att få ord på pappret, precis så här är det ju. Heja dig, mig & alla andra! :)

 96. Anna skriver: februari 7, 20139:54 f m

  AMEN!

 97. Johanna skriver: februari 7, 201310:09 f m

  Gud vad jag önskar att du kunde föreläsa om genus för mig istället för min nuvarande lärare på SU. Puss, lavjo

 98. Alexundra Kakansson skriver: februari 7, 201310:31 f m

  HALLELUJA!!!!!

 99. Alexundra Kakansson skriver: februari 7, 201310:36 f m

  P.S!!!! Första inlägget någonsin du skrvit (TYP) som inte har fått hatkommentarer!!!!!!!!!!! HAR DU VÄNT NÄTHATET?!?!?!?!?! OMG OMG OMG.

 100. sofie skriver: februari 7, 201310:44 f m

  PRECIS denna frågan tog min pojkvän upp igår. Eftersom jag hade läst detta inlägg och blivit klokare så kunde jag svara honom på ett bra och vettigt sätt.

  Sedan fick jag honom att säga ”Jag är feminist”. Han har alltid sagt att klart han är för jämställt samhälle etc, men han ser ingen poäng i att sätta en titel. Det finns en vits med att sätta en titel sa jag och förklarade vad jag menade. Då sa han ”Ja, jag är feminist”. Blev glad och såg på honom med öm blick. :)

  tack för smartbloggen!

 101. L I L I J A skriver: februari 7, 201310:46 f m

  ”Hatet som drabbar kvinnor på nätet består av nästan uteslutande av kropps- och sexbeskrivningar. Antingen är kvinnan i fråga en sådan hora/slyna/luder/fitta att hon förtjänar att bli straffknullad/sönderknullad/våldtagen av avsändaren själv eller av ett tillhygge som baseballträ/kniv – ELLER så är hon en sån ful fitta med äcklig kropp/ansikte som aldrig någonsin kommer bli knullad alternativt fått för lite kuk.

  Detta sätter också kvinnorollen i ett slags moment 22 där det aldrig går att vara ”rätt” i sin sexualitet. Antingen är du en hora eller så är det just sex (i form av kuk) som du behöver.”

  - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - –

  Huvudet på spiken!

 102. Anna Holm skriver: februari 7, 201310:48 f m

  Jag vill bjuda din hjärna på vin och druvor, sedan låta den viska sina hemligheter till mig. Hur KAN du skriva såhär fantastiskt, människa?! Mer av ditt underbara genustänk åt folket. Snälla bli min jämställdhetsminister. Viktigt ämne, ruskigt bra skrivet.
  Tack för att du är du!

 103. Sofie skriver: februari 7, 201310:59 f m

  Kärlek till dig HP

 104. Lisan skriver: februari 7, 201311:06 f m

  BÄSTA H-P! All kärlek och respekt till dig.

 105. sanna skriver: februari 7, 201311:08 f m

  Fantastiskt bra skrivet.

 106. zara skriver: februari 7, 201311:49 f m

  hanna, den här texten är freakin fantastic. det jag tänker och känner starkt sätter du ord på. så tacksam för det och dig. du fyller en viktig funktion. passar på att tacka för poden också.

 107. Olivia skriver: februari 7, 201311:51 f m

  Du får mig att rysa. Om det är sådana här saker du tänker ta upp i ditt radioprogram så hoppas jag verkligen du får ett. Du inspirerar mig till att vilja läsa genusvetenskap. Tack!

 108. Sophie skriver: februari 7, 201312:21 e m

  Jättebra skrivet Hanna! Man blir så jävla arg av att se dokumentären… Förstår inte hur människor kan vara så otroligt trångsynta och obrydda av konsekvenserna av deras handlingar. Skrämmande. Kram

 109. Louise skriver: februari 7, 201312:28 e m

  BRA skrivet Hanna!

 110. hanna skriver: februari 7, 201312:34 e m

  Hanna. Jag älskar dig. Du har ändrat min genussyn genom åren. Innan jag ”hittade dig” så var min kvinnosyn vidrig, nu är den hälsosam som den ska vara. Nu är det en fråga jag ständigt vill diskutera med andra. Du har verkligen påverkat mitt liv och jag vill lära mina framtida barn allting som du har lärt mig.

 111. Nellie skriver: februari 7, 201312:42 e m

  Ja nu jävlar, låt oss visa vad fan vi går för!
  sjuk bra inlägg Hanna, hoppas folk tar sig tid till att läsa detta.

 112. Julia skriver: februari 7, 201312:45 e m

  WORD!!

 113. Maja skriver: februari 7, 201312:54 e m

  Fyfan, du är så jävla bra att jag börjar gråta! HANNA FOR PRESIDENT!!!!!!

 114. Agnes skriver: februari 7, 20131:06 e m

  Vet inte om det beror på att jag är pms-stinn och överkänslig men jag började gråta när jag läste ditt inlägg. Precis som jag började gråta när jag läste Blondinbellas inlägg om hennes upplevelser och erfarenheter av det här. Så fullkomligt vidrigt alltihop. Tack för att du uppmärksammar det här på din blogg, skriver så klokt och förnuftigt och bra så att alla kan förstå och tack för att du som har chans att göra din röst hörd för en större mängd människor tar vara på det och inte är rädd för att debattera. Kram!

 115. Madeleine skriver: februari 7, 20131:20 e m

  Jag vill bara kort och gott säga: fy fan vad bra du skriver!

 116. Karro skriver: februari 7, 20131:37 e m

  Ett fantastiskt bra inlägg av en stark och intelligent kvinna. Det gör mig glad och rörd. Du är så bra, Hanna!

 117. bowlingjocke skriver: februari 7, 20132:07 e m

  Varför läser inte fler killar din blogg?
  Tror många skulle haft nytta av det. Få en bild av detta av en smart kvinna. ;)

 118. T skriver: februari 7, 20132:31 e m

  Du är så bra!!!!

 119. Alexandra skriver: februari 7, 20132:35 e m

  Asså. Du är så jävla bra. Och så självklar i dina argument. KÄRLEK TILL DIG!!! <3

 120. Johanna skriver: februari 7, 20132:42 e m

  Nyanserat, grundligt och väldigt bra. Tack för att du bloggar för oss Hanna. Jag har följt dig länge och kommer att fortsätta med det. Inga tvivel :)

 121. David skriver: februari 7, 20135:46 e m

  Fantastiskt skrivet!

 122. Malin skriver: februari 7, 20135:50 e m

  Vart är männen i detta kommentarsfält?

  Tänker mig att om någon borde läsa detta är det de som utsätter, för å förstå att det finns människor som skadas av deras ord och handlingar.
  Önskar alla näthatar-män, (obs inte alla män, enbart NÄTHATAR-män, viktigt att göra skillnad på de två) ett par minuters läsning av detta inlägg. Det skulle de behöva.

  Man undrar ju vart dom finns eftersom de aldrig finns representerade i dessa diskusioner…

 123. Karin skriver: februari 7, 20136:15 e m

  Mycket mycket bra skrivet! Massor av kärlek till dig!

 124. Moa skriver: februari 7, 20136:26 e m

  Jag nät-älskar dig! <3

 125. Carolina skriver: februari 7, 20137:26 e m

  Du kloka och fantastiska kvinna! <3

 126. Jenny Ordterror skriver: februari 7, 20138:41 e m

  Heja dig! Så bra skrivet.

 127. Elin skriver: februari 7, 20138:50 e m

  Tack tack tack!! Åh vad det här var grymt skrivet, blir så himla glad när jag läser en så klok text. Du är så grymt duktig, tack!!! Kram på dig!!

 128. Nimo skriver: februari 7, 20139:01 e m

  Jättebra skrivet! Jag har ett tal som jag ska hålla i svenskan och jag har just temat hat. Jag har gått och ältat på vad jag borde prata om och kom äntligen på ”näthat”. Hur passande var det då inte att du länkade den där underbara artikeln? Både artikeln och det här inlägget hjälper mig otroligt mycket. Jag tackar så hemskt!
  Kramissss

 129. Alexandra skriver: februari 7, 201310:03 e m

  Wow.

 130. Eija skriver: februari 7, 201310:04 e m

  Bra att belysa detta. Dock vill jag anmärka på en sak: i din beskrivning av dig själv säger du att du gillar falukorv. Rätta mig gärna om jag har fel, men jag gissar att du då även dricker mjölk.
  Om du gör det, snälla, ta reda på hur mjölkkor behandlas och vad de måste gå igenom. Mjölkkor är sörjande mödrar som gång på gång blir sexuellt utnyttjade för att vi ska kunna få deras modersmjölk.

  Det finns en otroligt stark förtryckssamverkan mellan speciesism, feminism, rasism och sexism och det är därför så otroligt viktigt att vi tar ett steg tillbaka och ser till hela bilden.

  Det är som sagt sjukt fantastiskt att du kämpar vidare som aktiv feminist men samtidigt, snälla se det intersektionella mellan dessa saker.

  Kram från en kämpe i Sverige

  Svar: Hur kopplar du falukorv till mjölk …?

 131. Orkar knappt skriver: februari 7, 201310:11 e m

  [...] Detta som –> Hanna (http://hanapee.com/blog/2013/02/06/men-mannen-moter-ocksa-hat-hur-det-ar-skillnad-pa-hat-och-hat/#respond)   har skrivit tycker jag är välskrivet och vill lyfta fram just därför, även om jag inte håller med. [...]

 132. Johanna skriver: februari 7, 201310:23 e m

  Du är så himla himla bra och klok Hanna!! Bästa bästa du och dina otroliga kloka och bra argument och tankar! Heja dig och heja oss!!

  PS. Min sambo läste och håller också med så fasligt mycket och ska kämpa på sitt håll för att de grabbar som borde ska skärpa till sig!

 133. Kerstin skriver: februari 7, 201310:48 e m

  TACK Hanna, du skriver om världens viktigaste ämne och jag är så glad att vi är en massa grymma tjejer som läser denna blogg. Vi ska göra världen bättre. Tillsammans.

  Puss och Kram!

 134. Malin skriver: februari 8, 201312:21 e m

  Hanna jag måste bara fråga dig en sak och jag hoppas du ser det här, annars får jag mejla dig. Jag har funderat lite de senaste dagarna. OM det var tvärtom, om kvinnorna sedan en lång tid tillbaka hade den högre statusen och var dem som var mest respekterade. Hur hade vi då tyckt om att männen (som vi ansett som mindre värda i flera hundra år) skulle börja bli ”maskuliner” och försöka hävda sin plats i samhället. Hade vi verkligen varit så ödmjuka och inte alla känt oss hotade? Vad tror du??? Mvh Malin

  Svar: Kan ju omöjligt tala för ”alla kvinnor”. Som att de näthatande män inte heller kan stå för ”alla män”. Men personligen så hoppas jag att jag då, precis som nu, skulle vara för ett rättvist samhälle – i alla aspekter.

 135. Julia skriver: februari 8, 20134:26 e m

  Helt kanon! Älskar dina analyser du tar upp så bra aspekter!

 136. Sara skriver: februari 8, 20134:59 e m

  Fantastiska, underbara Hanna! Tack!

 137. Linda skriver: februari 8, 20135:57 e m

  BÄSTA,BÄSTA HANNA.. Du är en sån otroligt stor förebild! Tycker synd om alla som ännu inte upptäckt dig och din fantastiska blogg <3

 138. Fridah skriver: februari 8, 20137:56 e m

  Alltså WOW bara.. är de bästa ordet jag kan komma på just nu. Du skriver så himla himla grymt bra och sant och klokt. Du är en otroligt fin förebild för mig, och jag har dig att tacka för mitt nyfunna intresse kring genusfrågor etc. Du har öppnat upp min värld något enormt, TACK för det! Massa kramar till dig fina Hanna, och trevlig helg på dig <3

 139. Korven skriver: februari 8, 201310:34 e m

  ”Det handlar om en grundläggande struktur i världen där män som grupp har enormt mycket större makt i alla avseende jämfört med kvinnor som grupp”

  Detta är orsaken till mycket av näthaten. Det finns inget som tyder på att ”Män” har mera makt än kvinnor. verkligen inte. Det är en orsak till varför ingen kvinna på den här planeten kan argumentera för något sådant.

  Kvinnor näthatar precis lika mycket. Kvinnor attackerar genom att prata skit om utseende, jobb, social status, kukstorlek, sexuella läggningar osv. Män gör det genom att hota om våldtäkt.

  jag som blond blåögd man har blivit attackerad av kvinnor i media i 13 års tid. Tror ni jag tänker sitta stilla och ta skiten menar ni? Det ni glömer i eran crusade är att ingen av er vågar pratar om varför det finns näthat från första början.

  Självklart hatar ingen oprovocerat. Vad gör just dessa kvinnor till offer och måltavla för näthat? Kan det vara så att dom skriver skit om män som grupp? Om vi alla tar och googlar upp deras namn ser vi ganska tydligt att så är fallet. Det är dessa kvinnor som har börjat näthata, ingen annan. FAKTUM.

  Sen här hade vi en jättechans att prata om ”näthat” i helhet där även män får vara med. Men icke här och enbart i Sverige ska det vändas till något i stil med sexuellt näthat så enbart kvinnor får vara offer. Om ni inte förstår att just detta i sig skapar bara mer näthat är ni ignoranta och lata.

  Skulle vi å andra sidan dra igång en debatt som hette kvinnor som näthatar, vilka av er skulle tycka detta var ”guuuuuuuuud så bra” då? Vilka av er här inne skulle protestera?

  Svar: ”Självklart hatar ingen oprovocerat”. Gällde det medborgarrättrörelsen i USA? Svartas kamp i Syndafrika? Jag skulle snarare ställa frågan vad det är så provocerande med att vara kvinna och göra sin röst hörd i media? På vilket sätt har tv4:s nyhetsuppläsare Jenny Alvsjö ”hatat” gruppen män? Ändå får hon mejl om våldtäkt och styckning.

  Kram

 140. Anna skriver: februari 8, 201311:48 e m

  Detta var det vettigaste jag har läst på vansinnigt länge. Tack för det!

 141. Kajsa skriver: februari 9, 201311:59 f m

  Får rysningar. Sitter nästan här och börjar gråta på Starbucks i London och och rummet är nu fyllt med ett lite diffust ljus.

 142. Mats skriver: februari 9, 201312:04 e m

  Skyll er själva. Fylls eran inkorg med hat får ni skylla er själva om ni nu måste kalla er feminsiter.

  ”Maria Sveland, Lisa Magnusson, Sanna Lundel”
  Den lågintelligenta person som påstår att Dessa kvinnor inte näthatar män VARJE DAG saknar fan intelligens. Stödjer ni dessa patetiska kvinnor får ni också lära er ta skiten. Inte för mycket begärt att man har intelligens över en treåring.

  Svar: Vad himla elakt skrivet. Jag blir så ledsen av att du verkar vara så arg och inte vilja förstå. Vad är du orolig för?

 143. en anna liten skriver: februari 9, 20134:05 e m

  Master, master, Maa-aaster!
  så bra skrivet att jag vill pussa dig ömt på pannan och mata dig med baconkyckling tills du är sådär behagligt överjäst och mätt *FjÄsK*! Älskar hur du så fint ser dina egna brister och förnuftigt inser vad du och alla andra feminister (och alla som har starka åsikter och vill övertyga) måste tänka på.

  Om vi nu ska utrota hatet så måste tanken på det du skriver om finnas där varje gång vi blossar upp och försöker tvinga någon att förstå. Vi måste få tycka olika men den största chansen att skapa förståelse är ju genom att förstå att vi inte tycker likadant! ååååh, fick en plötslig iver att gå ut på stan och ömsint krama alla jag ser och viska ”vi tycker inte lika och det är bra, men här får du lite kärlek ändå”. Blev alldeles mysigt kärleksfull efter att ha läst dethär!

  Skickar dagens första kärleksdos till dej Masterrrrrr genom att samla så mycket kärlek jag kan i mitt pekfinger och låter det flöda vidare till dig genom att nu, beslutsamt men ömt, trycka på ”skicka”!

 144. Internet och verkligheten : Jenny Forss.se skriver: februari 9, 20137:06 e m

  [...] det sättet att hur hon än agerar så är det fel. HanaPee skrev ett så väldans välformulerat inlägg om detta och annat klokt på tal om [...]

 145. Rebecka skriver: februari 10, 20137:26 e m

  ÄLSKAR DIG OCH DIN BLOGG HANNA ÅÅÅÅÅHHHH *kärlekkärlekkärlekkärlek* tack för att du finns, du INSPIRERAR!

 146. Alex skriver: februari 11, 20134:15 f m

  ”HÄR”
  För att få en helhetsbild (och däri bra förklaringar till varför den artikeln var en del av det övergripande problemet), svarstråden från FB här: https://www.flashback.org/t2059799
  (Och nej, det är inte farligt, jag lovar – det går att ignorera ‘hatet’ och ta till sig de sakliga argumenten om man bara vill).

  ”I alla analyser kommer ”näthat” först och åsikterna i andra hand. Det gör åsikterna illegitima. De förklaras irrationella. Så också i denna analys döms de som grandiosa konspirationer. Det handlar aldrig om att möta argument eller visa på sanningar, men attacker mot person där internettyckarna målas ut som monstruösa med karakteristika i samma sfär som psykiskt sjuka. Denna artikel bekräftar ju bara återigen den bild ”näthatarna” har av makten i samhället och journalister i synnerhet. I själva verket är det journalisterna som agerar omänskligt genom att inte tillmäta ”näthatarna” mänsklighet – och därmed möjligheten till sanning. ”Näthatet” är odjuret inom samhället som måste kväsas, kvävas. Och nu har man ju satt ett så bra felrepresenterande namn så nu är det bara att köra på.

  Dessa näthatares bild av journalistiken är faktiskt inte olikt Chomskys bild. Chomsky talar om legitimering och propaganda i samband med krig, ”näthatarna” talar om det i samband med invandring eller genus, etc. Men mekaniken bakom det är närmast identisk – och långt ifrån en konspiration. Det finns en anledning till att Mattias Hagberg är journalisten och ”näthataren” det inte. På samma sätt som amerikansk media hejade på kriget i Irak hejar Mattias och hans kompisar på invandring och genus. Tänker Mattias inte på det? Varför fanns det en så stark röst för ett illegitimt krig då? Det finns en anledning till att Mattias sitter där han sitter och intervjuobjektet inte gör det.”

 147. Näthat mot kvinnor! | Linso skriver: februari 25, 201310:37 e m

  [...] är knappast hälften så bra på att skriva som min vän Hanna, därför ska ni gå in och läsa DETTA inlägg som hon skrivit om samma sak. Fruktansvärt välskrivet och jag utlovar härliga rysningar [...]

 148. Mats skriver: mars 2, 201311:04 f m

  Fick en till sväng av att googla på kvinnor som näthatar. Fick upp denna sida ännu en gång. Ser att jag fått ett svar sen sist.

  ”Svar: Vad himla elakt skrivet. Jag blir så ledsen av att du verkar vara så arg och inte vilja förstå. Vad är du orolig för?”

  Då tar vi och tittar närmare på vad det är du har skrivit.

  ”Hatet som drabbar kvinnor på nätet kan i princip liknas vid renodlat hatbrott mot just gruppen kvinnor. Det vill säga liknande brott som genom alla tider drabbat och drabbar grupper som judar, romer, svarta och homosexuella. Världens befolkning består idag av 51% kvinnor, ändå möts kvinnor av ett hat som fokuserar på att de är just kvinnor.”

  Nej. Det hat ”män” får utstå är också renodlat hat mot män just för att dom är män. ingen som helst skillnad där hörru. Jag kan idag ge länkar på massor av artiklar som trycker ner män. Du kan inte ge artiklar i media som trycker ner kvinnor för att dom är kvinnor eller feminister.
  FAKTUM.

  ”Ofta är kvinnorna som drabbas hårdast av hatet de som väljer att just ifrågasätta kvinnors bristande rättigheter, makt och våra genus.”
  Nej. ALLTID är dom som drabbas värst dom som i samma veva ska attackera och trycka ner gruppen män. Både i form av negativa, förminskande kommentarer eller rena påhitt som att vi lever i något magiskt patriarkat där män är förtryckare och kvinnor offer. Förstår man inte att detta är något så extremt mycket näthat det med, har man just förlorat rätten att öppna käften. :)

  ” Flashbacklistan på ”Sveriges 100 farligaste kvinnor” är bara ett exempel i raden där kvinnor målas upp som ”fittor”, ”feministjävlar” och ”psykiskt störda horor”.”
  Ska vi tillsammans gå in och googla upp dessa kvinnor? Ska vi hålla handen när vi gör det? Ska vi titta närmare på vad just dessa kvinnor har skrivit om män? Trodde inte det heller hörru!!!!!!’

  ”Hatet som drabbar kvinnor på nätet består av nästan uteslutande av kropps- och sexbeskrivningar.”
  Sant. Men vet du vad? Hatet män får utstå från kvinnor handlar om att dom har låg social status, fula, feta, liten kuk, dåligt jobb, pedofil, loser, Kvinnor anfaller alltså där dom tror det gör ondast
  DU eller någon annan har inte rätt att bestämma vilket som är värst.

  ”Det handlar om en grundläggande struktur i världen där män som grupp har enormt mycket större makt i alla avseende jämfört med kvinnor som grupp
  Vågar du anta en utmaning om just det där? Också en orsak till varför ingen feminsit någosin vågat göra det.
  Jag kan bevisa att vi lever i ett matriarkat med fakta, du kan icke bevisa att män är överordnade kvinnor. Också det faktum! Hade för två dagar sen just en sådan utmaning, det slutade med att allt hon hade att komma med var lite våld som kvinnor drabbas värst av enligt henne. Men faktum är att även män har det sämre där. Seså gör ditt bästa. Att påstå att män skulle vara överordnade kvinnor är också näthat.

  ”Men vad ska man då göra när kroppen skälver av ilska mot männen som tar sig friheten att skriva sådana fasansfulla saker till kvinnor?”
  Först ska man inse och ifrågasätta varför det enbart är feminister som sätter agendan i UG. Varför tror ni dom vridigt och vänt på näthatet till en sådan extrem så att det enbart drabbar kvinnor och handlar om sexuellt våld? INte är det för att alla ska få komma till tals iaf. Det handlar om att i varje artikel som skrivs i media nu för tiden bemöts dom av många många kommentarer som inte håller med om deras feministiska värlsbild, detta ska då klassas som näthat.

  ”Maria Sveland”
  Seriöst du tog just upp maria som utsatt av näthat. Man häpnar.

  ”Vi ska våga ifrågasätta förtryckande strukturer i allt större utsträckning”
  Vilka fråga jag då?

 149. Ett klipp | HanaPee skriver: mars 7, 201311:59 e m

  [...] är glimten-i-ögat-kul så är det något som skaver i mig. Kanske har det att göra med det HÄR inlägget jag skrev i samband med kvinnohatet(näthatet) och hur hat bemöts och hur förändring [...]

Skriv en kommentar