Länkkärlek till mina bästa bloggkollegor

Tycker det var länge sen jag listade bloggarna jag gillar mest? Kanske kommer här återkommande länkar, men jag tycker ändå att det är kul med lite länk-love till mina kollegor. Vill också gärna förklara VARFÖR jag gillar dem, eftersom många bloggar jag läser skiljer sig så mycket från varandra.

Ok, ok. Vi kör inte i bokstavsordning.

 

Niotillfem.
Läste Sandras blogg sporadiskt för något år sedan, när det sedan tog slut med hennes kille blev jag helt fast. Jag vet inte om jag är en vidrig människa som dras till att läsa om andras olycka? Men jag tycker helt enkelt att människor med svärta och smärta är så jävla mycket mer intressanta än resten. Nu älskar jag Sandras blogg både med och utan mörker. Det är nog en favvo! Tycker hon är klok, ärlig, personlig och skriver otroligt bra.

Kristin Zetterlund.
Älskar Kristins kuliga swag(vad är ens det???) -språk. Älskar hennes stil. Älskar henne……………… vill bara vara…. nära……… Vilket jag också varit flertalet gånger. Är varje gång livrädd att hon ska se tatueringen jag gjort av hennes ansikte. I jumsken sitter den.

Nina Åkestam.
Smart, pricksäker, analyserande. Bra ”moralisk kompass” som jag brukar tjata om.

Bloggkommentatorerna.
Bra diskussioner i kommentarsfälten som dessvärre ofta spårar ur av diverse svinförbannade småbarnsföräldrar. Men jag tycker att bloggkommentatorerna också har en bra moralisk kompass och är jävligt pricksäkra i mycket. Har dessutom träffat dem säkert tre gånger och då har jag bara känt pure LOVE.

Zara Larsson.
HAHAHA så sjukt att jag läser hennes blogg pga hon är 15 år och går i högstadiet?! Men jag är så FASCINERAD av henne eftersom hon sjunger bra, är rolig och ja… vunnit på dna-lotteriet. Zara vann talang för några år sen och nu har hon släppt en jättebra skiva. Älskar låten ”under my shades” och en gång spenderade jag och Johanna en hel fredagskväll med att youtubea Zara….

Maria Montazami.
När jag har ångest vill jag bara flytta in i Maria Montazamis värld. Hon verkar så härligt jävla obekymrad kring mycket och jag vill bara vara i den där ytliga (men varma och kärleksfulla!) enkla världen. Maria Montazami gör mig lycklig på ett mycket märkligt vis.

Vimmelmamman.
Läst Lotta Grays blogg i säkert fyra år nu, dvs. följt henne genom hela cancerskiten. Jag älskar hennes extremt personliga texter. Tycker hon är en intressant person och har en otroligt ärlig blogg med bra reflektioner. Har gråtit mycket till hennes blogg.

Våra skitungar.
Gråtbloggen nummer ett. Skrev ju min C-uppsats om Skitungarna och kan därför i princip varenda inlägg som skrevs 2011. Emma kan vara den modigaste jävla bästa personen i världen. Tänk att ta hand om 14 gatubarn och ge dem ett hem och sedan viga sitt liv åt att de ska vara lyckliga och få det bättre?! Apropå moralisk kompass liksom.

Amanda Schulman.
Likt Montazami kan jag på ett liknande sätt fly in i Amandas blogg då jag har ångest. Det är mycket som är enkelt och häääärligt. Och det gillar jag. Min relation med Amanda är så komplex, känner att jag på så många plan förstår henne …..men också på många sätt inte håller med henne. Men samtidigt kan jag FÖRSTÅ hur hon tänker i mycket.

Genusfotografen.
Skriver sällan, men otrooooligt pricksäkra analyser när de väl görs. Fiskporr in ma heart.

Malin Wollin.
Likt Niotillfems blogg började jag läsa Malin Wollins blogg på riktigt sedan hon var med om något extremt överjävligt under hennes födsel men inte berättade vad det var. Hon har fortfarande inte berättat men jag fortsätter följa hennes blogg för att jag helt enkelt BRYR mig. Hon har ett bra språk och skriver roligt om småbarnsåren.

Kitty Jutbring.
Ännu en mammablogg, men inte alls som resten. Sedan Big Brother -tiden har jag älskar Kitty. Känt igen mig själv i henne och tyckt om henne. Nu har hon precis fått barn och blivit deppig men är på uppåtvägen. Hon skriver från hjärtat och gör det himla bra.

Martin Huss.
Min kompis. Skriver som en jävla kratta om dåliga grejer.

Josefin Knave.
Också min kompis. Superdålig blogg.

Cissi Salamon.
Suger. Känner henne.

Tacksomfan.
Sopor. Hatar dem.

Genusfolket.
Ok, egentligen ingen renodlad blogg. Men nästan. Är hursomhelst viktig för genusdebatten och lyfter viktiga ämnen med bra vinklar, reflektioner och analyser. Läs!

Lady Dahmer.
Också otroligt bra genusblogg. Även om Natashja och jag har olika sätt att bemöta och diskutera genusfrågor tycker jag att hon är otroligt skarp och sätter fingret på mycket. Har även tyckt om henne så hiiiiimla mycket då vi träffats på olika *events* etc.

Angelica Blick.
Kanske Lady Dahmers motsats? Men gillar även Angelica mycket. Har träffat även henne på dessa *eveeeents* och hon är så himla go och mys. Älskar också att det känns som om lägger ner så sjukt mycket tid och energi på bloggen. Alltid bra bilder och inspirerande kläder.

Kenza.
Har läst Kenzas blogg sedan hon va en liten plutt och förlovad med Aaaaaaaanthooonyyyyyyy. Tycker hon verkar vara en himla bra person. Är fast vid hennes liv. Kommer nog aldrig kunna sluta läsa bloggen? DRAS till hennes vinst av dna-lotteriet också………

Tyra.
Blev fast i Tyras blogg då hon blev deprimerad. Den blev då ca 1000 gånger mer intressantare pga att Tyra öppnade sig på ett sätt som ingen annan kommersiell storbloggar gjort på samma sätt. Tycker hon skriver bra om sin utbrändhet. I övrigt är vi nog otroligt olika i väldigt mycket, men jag känner att hon är en GOD PERSON. OCH ATT VARA EN GOD PERSON STÅR ÖVER ALLT ANNAT!!!!!!!!!!!!

A Beautiful living.
Amanda Schulmans och Hannah Widells lillsyrra Amelia driver denna inredningsblogg. Läser den pga 1. vill se bilder på Charlie Schulman 2. älskar Amelias smak 3. Amelias unge kan vara det gölligaste nånsin

Anna Malmberg.
Jag och Anna växte upp i samma by och hon är väldigt nära min storasyster och jag barndomsbästis med Annas småsyrror. Hon hör liksom till min familj på något sätt. Nu bor hon i Paris och skriver kanske världens finaste fotoblogg. Anlita henne till era bröllop vettja!

(Och alla bloggar här i HanaPee crew läser jag såklart också!)

 

…Sen finns det ett tiotal till som jag också tycker är extra bra, men har nu ont i pekfingrarna och behöver äta något. Så vi pausar här. Ni får hemskt gärna tipsa i kommentarsfältet om ni tycker jag missat någon riktigt bra blogg som jag skulle älska. Ni vet ju min smak nu. Gärna ärlig, hjärta, svärta och genusmedvetet.

27 kommentarer
 1. Lisa skriver: mars 14, 20138:22 e m
 2. Emma skriver: mars 14, 20138:26 e m

  Elaine Eksvärd! Förstår dock inte hur en så klok människa kan vara kompis med Blondinbella..

 3. Moa skriver: mars 14, 20138:57 e m

  Karins konstgrepp!

 4. hemlig skriver: mars 14, 20139:07 e m

  vene men det ryktas typ om en blogg som heter incestfest.blogg.se som sägs va kul …….

 5. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver: mars 14, 20139:18 e m

  Vill man läsa om hur hemskt och orättvist livet kan vara och spendera halva kvällen med att ligga i fosterställning och gråta för att sedan fyllas av en enorm tacksamhet för att man får vara frisk ska man läsa Taxilandet: http://taxilandet.com/

  Vill man läsa en rolig och smart blogg ska man läsa Ketchupmamman: http://www.ketchupmamman.se/

  Vill man läsa om taxar, ångest, feminism och vardagsliv ska man läsa min blogg: mellas.se

 6. Emma skriver: mars 14, 20139:42 e m

  Hahaha trodde först du mena att Tyra var en GOD PERSSON, som du!!! :)

 7. Linnea skriver: mars 14, 20139:50 e m

  http://www.stinalee.se borde du ge en chans! Supermysig och härlig blogg. Hon skriver från hjärtat och hennes blogg har en feelgood-känsla helt enkelt :) KOLLA IN HENNE NU MASTEROOO!

 8. Kajsa skriver: mars 14, 201310:35 e m

  http://hrtbps.com/ – Fantastiska bilder och fascinerande historier!
  http://heygia.freshnet.se/ – Ännu en som vann på DNA-lotteriet………

 9. Nathalie skriver: mars 14, 201310:52 e m

  http://radarmagazine.se/monkinodraw/ Svinball och kreativ tjej. Å feminist såklart!

 10. Jessica skriver: mars 14, 201311:58 e m

  Jag förstår inte vad du menar med DNA-lotteriet? Är du allvarlig när du använder det uttrycket?

  Svar: Vunnit på dna-lotteriet = passar in i vårt ideal som ”snygg”. Är 100% allvarlig :-) Vill ju bara ta bort det ”avundsvärda” med att vara ”snygg”. Allt handlar ju bara om ett jävla dna-lotteri.

 11. Hanna skriver: mars 15, 20135:45 f m

  Åh, trodde jag var den enda äldre än 15 som läste Zara Larssons blogg. Men det känns fint att vi är fler!

  Jag gillar verkligen Zara, dels pga sjunger sjukt bra, men sen så känna hon så himla skön och okonstlad i bloggen liksom? Så skönt att inget skivbolag har lagt sig i och börjat styla och städa där utan det är bara ren och skär femtonårsdagbok!

 12. Gabriella skriver: mars 15, 20137:50 f m

  Har du hört Montazamis värvet-intervju? Asså, jag blev helt kär i henne ändå tills de sista 10 minuterna typ, då hon får frågan ”är du feminist?”. Hon hade en liiite märklig motivering till att inte vara det…

 13. emma skriver: mars 15, 201311:20 f m

  Popmorsa på Nöjesguiden. Massor med hjärta & smärta!

 14. Fnulan skriver: mars 15, 201311:43 f m

  Tusen tack för alla tips på nya bloggar! Nu blir det inte städat denna helgen heller…

 15. Mia - bloggkommentatorerna skriver: mars 15, 20131:02 e m

  Åh, wow, tack! Så fint, och tack för alla tips också. Jag börjar helt plötsligt älska alla du beskrivit eftersom de låter så härliga.

 16. Josefin skriver: mars 15, 20133:55 e m

  Fredrik Backman är ju helt underbar! http://fredrik.cafe.se/ och hans bok ”en man som heter Ove” är superbra så läs läs läs!! :)

 17. M skriver: mars 15, 20135:09 e m
 18. Linda skriver: mars 15, 20135:37 e m

  Alltid kul med blogg-tips, så tack :) Vet bara inte när jag ska hinna läsa dem alla. (Vissa följer jag redan.) Som det är nu så är jag ca 3 sidor efter på din blogg och den är ändå ALLTID den viktigaste.
  Vet att jag säger det alldeles för sällan,men TACK Hanna för den bästa blogg jag någonsin upptäckt! Du gör skillnad ska du veta.
  Tre år sedan jag hittade hit nu. Och det är jag så himla himla glad över att jag gjorde!

 19. Caroline skriver: mars 15, 20137:48 e m

  ikroppenmin.blogspot.com

 20. Hanna Watson - nygift i Kanada skriver: mars 15, 20139:56 e m

  Hur kan min blogg in vara med pa listan?? Fy SKAMS! nej, du vet forstas inte vem jag ar men DU BORDE (forsoker later snall men samtidigt lite hotiskt hehe)

  Aja, om du borjar lasa min blogg idag, sa kommer jag fa vara med pa listan nasta gang du gor den. Det ar jag overtygad om ;)

  Hanna Watson – nygift i Kanada

 21. Lis skriver: mars 15, 201311:29 e m

  Du borde läsa fotbollsfrun Priscillas blogg på finest! Du om någon skulle uppskatta hennes författarskap! Hon är helt fantastisk!

 22. Anna F skriver: mars 16, 20134:28 e m

  http://dan-syndrom.se/
  rolig genusmedveten trebarnspappa i sina bästa år. Missa inte!

 23. Jeanette skriver: mars 16, 20139:17 e m

  Men oj om du växte upp i samma by som Anna Malmberg så måste du vara från Matfors trakterna? För där kommer jag ochså ifrån :)

  Det var ju massor av godbitar här som jag har missat där ute. Tack för tipsen!

 24. Dido skriver: mars 16, 20139:28 e m

  wow

  det här är precis vad jag letat efter.

  thank you

 25. L!ST4 | HanaPee skriver: mars 19, 201311:33 e m

  [...] med min blogg på kommande lista. Snö i mars. 8 bloggar jag läser: Har listat några av dem HÄR. 7 saker jag vill göra i framtiden: Tjäna big money *smeker tummarna mot pekfingrarna och [...]

 26. Pernilla skriver: april 1, 20138:27 e m

  made.devote.se (!!!!)
  Så otroligt inspirerande blogg med extremt kloka åsikter!
  Ärligt!! Hjärta, svärta! Genusmedvetet!

 27. beautiful evening gowns skriver: december 12, 20131:53 e m

  Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

Skriv en kommentar