Gårdagens outfitta osv.

WsBbNZ on Make A Gif, Animated Gifs

 

Igår var det sol och +12 hela dagen och jag hade på mig SKINNJACKA. Min absoluta favorit från Samsøe Samsøe. Vill ha på mig den exakt. hela. tiden. Naken i den. Åma mig i den…

 

Som den lilla feministslynan jag är…….

 

Hehee förlåt. Kunde omöjligt låta bli.

 

Jag och Anton har ju förresten börjat tittaGame of Thrones (eller throwns som jag stavade det i ett sms till Anton…..) och jag tycker det är så himla, himla BRA. Hittills har vi bara kommit till avsnitt fem på säsong ett, men jag har redan tre favoriter bland karaktärerna: Arya, Khaleesi och Jon Snow.

Sen har jag en fråga till er; hur i helvete ändrar jag ”miles” till ”kilometer” på RunKeeper-appen? Det går inte att göra under den lilla skiftnyckeln i appen som jag tycker att det borde gå, men alternativet finns liksom inte ens där. Blir GALEN på detta. Det är liksom det enda som hindrar mig från att ta en springtur utomhus……

…..Och att jag är otroligt bekväm.

 

PUSS!!

 

35 kommentarer
 1. Hanna skriver: april 18, 20138:13 e m

  Johodå! Du klickar på lilla skiftnyckeln och sedan finns alternativet Distance Unit under Additional Settings!

 2. ELLIOT skriver: april 18, 20138:13 e m

  Du får göra det på hemsidan! :) runkeeper.com

 3. Erika skriver: april 18, 20138:15 e m

  MASTER om du likt mig är en sån som aldrig någonsin uppdaterar appar, än mindre runkeeper, så borde du göra det…….. Inställningen finns sedan under de tre ”plupparna” i hörnet>settings>unites preference och TADAAA!!
  dock känns det som man springer snabbt om man har kvar miles-inställningen efter som avredge pace blir betydligt kortare……
  Take care!!

 4. Julia skriver: april 18, 20138:16 e m

  Gå in under settings, och sen scrollar du ner lite och det borde finnas en ”rubrik” som heter distance unit, och där kan du ändra till kmmmmm :-)

 5. Linnéa Nilsson skriver: april 18, 20138:20 e m

  Åh, ni gör så rätt i att ha börjat titta på Game Of Thrones. Bästa serien helt klart. Såg klart allt på två dagar. Håller med dig om dina favoriter! Hatar Joffery, du kommer verkligen förstå varför längre in i serien. Han är hemsk.

 6. Saga, ALLT OM SIMS skriver: april 18, 20138:23 e m

  Åh! Game of Thrones är ju världens bästa serie! Många powerkvinnor som är med i den också (= skitbra)! Rekommenderar även att läsa böckerna!

 7. sofia skriver: april 18, 20138:30 e m

  Åh Hanna, skrev precis om Game of Thrones och hur bra den var i min blog igår :) Jag har bara 3:dje säsongens kvar nu och började i söndags att se.. Är man hemma sjuk och har tråkigt finns det ju inget bättre att göra ;) Vi har samma favoriter du!

 8. Johanna skriver: april 18, 20138:42 e m

  game of thrones är det bästa som gått på tv. någonsin.

  (girlpower på hög nivå!!)

 9. Linn skriver: april 18, 20138:47 e m

  Ladda ner nikes running app istället, mycket bättre!! :)

 10. ellen skriver: april 18, 20138:50 e m

  jag hade för mig att du kommenterat Game of thrones som en serie med väldigt sned kvinnoporträttering, men det måste ha varit någon annan. Gillar också GoT men den har fått väldigt mkt kritik för just det.

  Svar: Det var nog The Hobbit du tänker på :-) Självklart är jag medveten om hur fruktansvärt GoT är mot kvinnor, men jag tycker att det är såpass fruktansvärt att det blir en ”grej” – en blir arg för kvinnornas skull.

 11. My skriver: april 18, 20139:07 e m

  ”Syrio says that every hurt is a lesson and that every lesson makes you better” – Arya

 12. Amanda skriver: april 18, 20139:15 e m

  Usch den är ju fruktansvärd på alla sätt och vis! Mår illa av hur kvinnorna porträtteras! Sexism på hög jäkla nivå. Det är ju en fiktiv påhittad värld/samhälle men ändå väljer man att kvinnan i varenda jävla avsnitt skall vara prostituerad. Och dessutom gilla det. Uschusch. En stark kvinnlig karaktär väger inte upp de femtusen manliga karaktärerna.

  Svar: Självklart är genustänket helt genomruttet, men jag tycker det är såpass genomruttet att det får en att tänka och reflektera. Jävligt bra dialog och skådespel! <3 <3

 13. fanny darling skriver: april 18, 20139:30 e m

  Åh vad glad jag är att du kollar på den! Själv kollar jag i ”amerikansk” takt och är på säsong 3. mina favoritkaraktärer är Arya, Sansa & Daenerys (jag kan aldrig stava hennes namn! brukar därför kalla henne Dany. Eller Khaleesi då!).

 14. Camilla skriver: april 18, 20139:35 e m

  Jag älskar också Game of Thrones och har fram tills nu kunnat streama bara, nu måste jag vänta tills det släpps som alla andra…en av de bästa serierna, lätt! Jag håller med ovanstående om Joffrey…en minst sagt speciell människa ;)

 15. Säger som dom andra att johooooo då, det går att ändra under kugghjulsikonen! :)

  För övrigt har jag läst din blogg i smyg (shhh!) ganska länge, utan att berätta något väldigt viktigt för dig.

  Nämligen att du har en himla bra blogg. Kanske en av de bästa.

 16. Sara skriver: april 18, 201310:13 e m

  Hanna! Brukar aldrig kommentera något men känner att det är tamejfan DAGS! Du är en väldig inspiration för mig och allt som oftast sätter du ord på typ allt jag tänker och känner. Har läst genusvetenskap jag med och är van att tycka och diskutera men har just nu en arbetsplats där det inte är en alltför revolutionär stämning = inbjuder inte alltid till mitt barrikad-tänk. Därmed blir dig blogg ett mycket välkommet forum för mig. Tack för att du delar med dig av allt det här och ditt liv. Du verkar vara hemskt fin! Kraaaam

 17. Anna skriver: april 18, 201310:24 e m

  Hanna. I den här ÖKNEN av bloggar som jag så intresserat läser (där folk med noll insikt och genusperspektiv kastar ur sig bajsmackor, syftar väl ärligt talat lite grann på Bella och Odd och sådana, fastän man inte borde låta sig bli provocerad), så är du min oas. Tack gullet!

 18. Bjassen skriver: april 18, 201310:33 e m

  Alltså, haha har sett din blogg länkad en MILJON gånger hos lady dahmer, bloggkommentatorerna gissar jag o gud vet vart och ALDRIG gått in. Blivit SÅÅÅÅ besviken SÅÅÅÅ många gånger på hypade bloggar. Men idag, efter typ .. månader av att sett ”hanapee” överallt tänkte jag att jag har fan sååå tråkigt på jobbet så jag testar.

  Det var typ 10h sen, ok haft avbrott för gym, mat, onani typ och vardagliga saker men överlag: jag läser än and I loooove your blog!!!!!

 19. Alice skriver: april 18, 201310:36 e m

  Kollar du på Debatt just nu? VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ DANMARK?!

 20. Maja skriver: april 18, 201310:40 e m

  Jag tycker att Game of thrones har ett genomgående bra genusperspektiv! Äntligen en serie med kvinnor som är aktiva och inte bara sidekicks till männen! Visst jag gillar inte prostitutionen och det finns ju en hel del andra vidriga scener med våldtäkter osv. Men älskar Arya, Daenerys, Cersei, Yara, Brienne bland annat. Se vidare så får du se!

 21. Hanna skriver: april 18, 201310:42 e m

  Men VARFÖÖÖR sitter inte du i debattsoffan på SVT just nu? Du hade behövts där.

 22. c. skriver: april 18, 201310:42 e m

  Å, älskar Game of Thrones! Dock, lite kluven ur ett genusperspektiv. Ser att du har svarat en kommentar att du tyckte det var genomruttet. Samtidigt tycker jag att kvinnorna gestaltas som de starkare (mentalt, ibland fysiskt), smartare, slugare och de som överhuvud taget gör serien så pass intressant. Männen däremot är känsliga, veka för impulser av alla dess slag, rädda, slöa och manipulerade. Visst, jag är medveten om att typ alla kvinnor som är med är prostituerade eller överklass… men jag tycker ändå att deras underordnade ställning problematiseras på många nivåer; samhällets syn på kvinnor i allmänhet, hur de vill nå vissa mål men begränsas och därför finner andra vägar, att vissa dragit sig till prostitution pga extrema förhållande (även om det ändå glamoriseras en hel del…) mm.
  Skulle vara jätteintressant om du som är så klok och insatt ville ge din syn på det hela när du kommit lite längre i serien!

 23. anna skriver: april 18, 201310:56 e m

  hahaha exakt!!!! det där med ändra miles till kilometer gjorde jag igår. och bara för det tog jag värsta promenaden idag också! wowow!
  ps. tycker att du är fantastisk som kan se något positivt när du får dessa sketna kommentarer som du beskriver i inlägget nedan. att du vill prata med dem, be folk förklara hur de tänker osv. Du gör mig alldeles varm inombords master! kärleeeeek

 24. Linn skriver: april 18, 201311:48 e m

  Skiftnyckeln tror jag bara man ser om man är inne i en aktivitet. Men om du vill ändra till kilometer är det bäst att göra det innan du startar aktiviteten. Gå så lång bakåt som möjligt så du ser ”grundmenyn” på raden som ligger längst ner. Välj Settings längst till höger i menyn och sedan Distance Unit =)

 25. MIA skriver: april 19, 20138:34 f m

  Ååååh, you are so lucky som får se alla avsnitt från början för första gången! Den är så jääävla bra ju, går inte att vänta varje vecka på ett avsnitt nu på tredje säsongen typ!!
  AAAH, BLIR GALEN, den är så bra!!!!!!

 26. Ina den Fina skriver: april 19, 20139:22 f m

  Jag började också kolla på den förra helgen, fast det slutade med att jag låste mig ute från omvärlden och malde på i 20 timmar så jag kom ikapp, tyvärr. Men FY FAN vad bra den äääär!!
  kram från Ystad

 27. Weronika skriver: april 19, 20139:32 f m

  Jaaa, Game of thrones är bra. Du är snabb med favoriterna, det tog något snäpp längre för mig, men har precis samma som du – och nu, efter senaste avsnittet i säsong 3 är det fortfarande samma. Khaleesi och Jon Snow – mmm <3
  Och i runkeeper är det på de två små kugghjulen högst upp till höger du går in och ändrar ditt "units preference".

 28. Amanda skriver: april 19, 201311:03 f m

  Kakan beskriver sexismen i gof bra tycker jag. Läs och lär här:
  http://debatt.svt.se/2012/04/25/game-of-thrones-kommer-undan-med-unken-kvinnosyn/

 29. Lovisa skriver: april 19, 20131:32 e m

  Oj. Jag klarar inte av att se på Game of thrones. Jag mår så fruktansvärt dåligt av det. Känner mig kränkt varje avsnitt jag ser. (sitter och tittar ändå eftersom min pojkvän ser det för det är så jäkla spännande) Men börjar i stort sätt gråta varje avsnitt, blir arg eller på dåligt humör resten av kvällen. Jag tycker kvinnorna i serien bara är där för att tillfredställa männen och det jag stör mig mest på är att beteendet och behandlingen av kvinnor framställs som Bra/Okej och helt normalt. Fyfan. Visst att det finns få kvinnliga starka karaktärer men det finns trippelt så många kvinnor som är objekt. Nä ush.

 30. Lovisa skriver: april 19, 20131:35 e m

  En till sak, min pojkvän ser inte kvinnodiskrimeneringen, jag måste förklara om och om igen och det gör mig ännu mer arg. Att han inte refklekterar över det eller hade tänkt på det förrän jag nämnde det. Att folk INTE SER?? Att det som sagt inte framställs dåligt?? ååh.. gud.

 31. anna skriver: april 19, 20134:42 e m

  Är galen i Game of Thrones och tittar just nu enligt när det kommer ut i amerikatt, och är därmed på tredje säsongen. Räknar timmarna till söndag…. mmmmm.
  Hur som helst, jag är lite kluven angående genusperspektivet. För visst är det många prostituerade, och de flesta kvinnorna är ju ”stå-framför-elden-och-ta-hand-om-ungarna-stereotyper” – sedan tycker jag lite som Master att det är så genomruttet med våldtäkter, misshandel osv. att det på något sett illustrerar hur vidrigt det är(?) och man verkligen reflekterar över det. Någonting sådant. SEDAN, finns det ju HELT fantastisk kvinnor. Khaleesi, Brienne, Margaery (och hennes mormor, wow!), Arya, Cercei (ond men satans så listig), Osha, Yara osv. Som någon nämnde ovan så är de kvinnorna ofta listigare, smartare etc. etc. än männen som mest är impulsiva, aggressiva, korkade, sexgalna alkoholister. Men ändå, som någon sa, en stark kvinna väger inte upp 10 män liksom. Fast kvinnorna är nästan alltid starkare på något sätt…. GAAH, kan inte bestämma mig. Fast jag älskar det lika mycket ändå <3

 32. Anna skriver: april 19, 20134:51 e m

  OBS! Jättelite spoilervarningi tredje meningen. PS. vill även påpeka att GoT ÄR en orättvis värld – inte bara ur genustänk, vilket det känns som många glömmer bort i och med att genusfrågan prioriteras. Nu menar jag inte att det ena utesluter det andra. Men, om vi tycker vi är duktiga som reflekterar över genusfrågan borde vi likväg reflektera över rasism (herregud liksom, kolla hur de framställer de ”icke-vita” människorna, som barbarer som lever i öknen, aldrig har åkt båt och får sina krigare att döda spädbarn för att bli bra soldater), slavar, skillnaden mellan fattiga och rika osv. Bara en tanke <3

 33. Matilda skriver: april 19, 20137:45 e m

  Fashion master! Älskar dina outfitbilder och din snyggkropp!

 34. Frida skriver: april 20, 201312:36 e m

  Om du går in under de kugghjulen så står det ”Distance Unit”, där ändrade jag det till kilometer !

 35. cara skriver: maj 31, 201410:30 e m

  Unquestionably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the
  internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they
  plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing
  without having side-effects , people can take a signal.

  Will likely be back to get more. Thanks

Skriv en kommentar