Planerar mitt bröllop

Jo, såhär va; jag har ju redan friat till Anton en gång. I New York. Men tog tillbaks det i samma sekund eftersom jag fick panik av själva begreppet ”förlovad”. Kommer aldrig berätta hela historien för er pga jag framstår som en gravt sinnesrubbad person i den :-)

Men gifta mig vill jag alltså göra. Helst med Anton. Här är anledningarna:

 

*Få ha en fest för alla jag älskar.

*Älskar att planera grejer.

*Älskar Anton.

*Alla kommer titta på mig när jag är mitt vackraste jag.

*Få en möhippa (börjar nästan grina när jag tänker på hur kul det skulle va).

*Alla kommer titta på mig och Anton och bli avundsjuka på vår enorma kärlek…….

*Få presenter.

*Se Anton grina offentligt.

*Bara ha på papper att det är VI för alltid. Så slipper vi noja och kan bara gilla läget. HAHAHAHA, närå…….

 

Det som talar emot är väl att jag inte tror på gud och känner mig lite kluven kring religion över huvudtaget. Men jag firar ju jul liksom. Och så vill jag ju gärna tro. Vore skön t.

Update: Ok, nu var det några smörtiga besserwissrar som berättade att en inte behöver gifta sig i kyrkan och bröllop inte behöver ha med religion att göra. Jag hade bara en möjligen förlegad föreställning om att en gifte sig med ”gud som vittne” och hela den grejen, och att själva giftemålet som tradition kom från det hållet. MEN FATTAR NU.

 

Förutom vart det ska vara, hur länge det ska hålla på och hur lyxig klänning jag skall bära så tänker jag mest på musiken. Är helt besatt av tanken på vilka låtar som ska spelas och vilka som ska framföra.

Tanken är att Martins band Oh My ska agera coverband under kvällen dvs. under själva festen. De ska framföra låtar som Sonny & Cher –  I got You Babe, Alla Håkan Hellström, Beach Boys – God Only Knows, massa Moldy Peaches alla Beyoncé. Får se hur sång-Johan klarar det röstläget bara. Tänker också att de kör många låtar som alla kan dansa till. Killing Me Softly som mina föräldrar kan dansa tryckare till under kvällen :’)

Under själva bröllopsakten(?) vill jag att min kompis Sara ska sjunga. De låtar jag vill ha är typ Beyoncé – Halo, Sophie Zelmani – Always You, Magic Numbers – I See You, You See Me och Coldplay – Green Eyes.

Jag tänker mig att vi går in ELLER ut till Daniel Lemma – If I Used To Love You. Kanske lite klyshigt men den är ju så fin. Tror förresten att vi går IN till Halo och UT till If I Used to Love you.

 

Någon gång under kvällen kommer även jag och Anton att uppträda. Med båd sång och dans! Detta kommer ske efter ett par glas vin innanför hudkostymen och med följande låt: Nicole Kidman & Ewan McGregor – Elephant Medley. Jag tänker att den som mest av alla kommer njuta av detta framträdande är …jag.

 

Vad tror ni? Kommer det bli succé eller vad?

weddinggirl

30 kommentarer
 1. Melanie skriver: april 19, 20131:48 e m

  ÅH jag som också hade tänkt uppträda med min trolovade på vårt bröllop! Älskar tanken på att spexa till det inför nära och kära <3<3<3

 2. mimmi skriver: april 19, 20131:48 e m

  SUCCÉ!!!

 3. Hanna E skriver: april 19, 20132:01 e m

  Absolut succé.

  Men vad har religion med bröllop att göra? Ni behöver ju inte bli vigda i kyrkan eller ens av en präst.

  Jag och min man gifte oss Stockholm Stadshus, men det går inte om man vill ha många gäster till själva vigseln eftersom det är en liten lokal och lite löpandebandsprincip.
  Min bror och hans fru hade ett utomhusbröllop med en borgerlig vigselförrättare.

  Svar: Men tänker att det i grunden är en tradition som görs ”inför gud” liksom …? Hohohoho…

 4. Emma skriver: april 19, 20132:03 e m

  HAHA brast ut i ett jättehögt skratt av bilden, var inte beredd. Älskar dig!!!!!

 5. Caroline skriver: april 19, 20132:04 e m

  Vad har religion med ett bröllop att göra?

  Svar: Näääämen jag tänker att det är en religiös tradition?!??! ELLER??!?! TÄNKTE KANSKE FEL OMG

 6. Sabina skriver: april 19, 20132:05 e m

  OMG fint!!! ååååh alltså på riktigt låter helt fakkin perfekt! <3

 7. Alan skriver: april 19, 20132:26 e m

  Jennifer Aniston helt naken – endast på GossipGuy.se

 8. Ja, men precis – vad har kyrka och religion med bröllop att göra? Jag och min fru gifte oss utomhus på ett otroligt mysig plats, vänner och släkt samlade, våra närmaste spelade piano, gitarr och saxofon och sjöng och vår vigselförrättare var världens bästa – vid hade särskilt önskat en kvinna, antingen politiskt obunden eller åt det röda hållet, och det fick vi. SUPERfin vigsel, precis som i kyrkan fast utan Gud, liksom. Vigselförrättaren hade bjudit hem oss ett par dagar innan och vi fick berätta om hur vi träffades osv, och utifrån detta hade hon satt ihop en otroligt fin presentation. Det kändes som att hon visste vilka vi var.

  Ja, urromantiskt helt enkelt. Nästan så jag borde skriva ett inlägg om’et…

  Men med detta sagt: Gift dig! Du har massa bra skäl ovan tycker jag.

 9. Li skriver: april 19, 20132:35 e m

  Finaste bruden jag har sett <3 Tror att ditt bröllop kommer bli succé! Men frågan är, kommer du bjuda alla dina fanz? Kanske jobbigt då Anton måste ha en påse på huvudet :/

 10. Jeanette (Meanie Mischievous) skriver: april 19, 20132:50 e m

  hahaha, om du faktuskt gifter dig en dag, då vill jag att du har denna min på bröllopsfotot! :D:D

 11. Anna skriver: april 19, 20132:54 e m

  Jag är precis tvärtom. Nu är jag förvisso förlovad och vill gifta mig – men med så lite pompa och ståt som det bara går. Vill inte bli möhippad (hej roliga tjejen) och gifta mig med det minsta antalet vittnen som behövs. Ser det primärt som ett bra avtal att ha inför framtida avkommor, bostadsrätter och annat smått och gott.

 12. Jonna - illustratör och tenarkoman skriver: april 19, 20132:55 e m

  Det kunde ju inte bli bättre! Tajmat och klart in i miiiiinsta detalj! Vad blir det för mat?
  godisregn?

 13. mb skriver: april 19, 20134:01 e m

  men………. ok. inte för att vara bossig och så men antingen tycker jag att du ska bjuda in alla bloggläsare eller spela in (livesända?!?!?!) så vi får ta del av detta episka bröllop. klart slut.

 14. Hilma skriver: april 19, 20134:31 e m

  Hanna, jag tycker att du borde ta dig en kik på den här reklamen för Nike Air; http://www.youtube.com/watch?v=tBCJz3QDh8Q

 15. Sara skriver: april 19, 20134:31 e m

  Haha, älskar att ”älskar Anton” kommer på tredje plats :PP kram du äää bäääst <3

 16. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver: april 19, 20134:35 e m

  Du glömde säga att du ska bjuda in alla dina bloggläsare! För det förväntar vi oss liksom.

 17. angelica skriver: april 19, 20134:36 e m

  Åhneeeeeej jag som kommit på den BRILJANTA idén att gå in till halo (akustisk version) på mitt bröllop, trodde jag var HELT ensam om den idén och hade tänkt spara på den tills det var dags så ingen skulle stjäla….. Inser att det kanske var lite naivt nu….

 18. Lisa skriver: april 19, 20134:37 e m

  alltsåååå när min syrra gifte sig fick jag helt andra tankar om bröllop. har väl inte tänkt att bröllop har varit något speciellt, typ ”äh, onödigt” MEN bröllopet i sig var SÅ HIMLA FINT och sen bröllopsfesten. alltså, så SJUKT roligt!!! BARA massa kärlek i luften, fina tal, folk som gråter, kompisar som berättar om gamla minnen osv. bröllopsfest är verkligen bästa festen.

 19. Anna skriver: april 19, 20135:24 e m

  Ååååh, vill också gifta mig nu bums! Mest för att planera allt! Och för att det förmodligen kommer vara den roligaste festen ever.
  Och talen, älskar fina tal :D

 20. Sara skriver: april 19, 20136:40 e m

  Låter som en succé!! Jag vill komma, SNÄLLAAAA får jaaaaaaaaaaaaaaag!?

 21. sofie skriver: april 19, 20137:11 e m

  men hallå!! är smörtig ett riktigt ord?? trodde att min kompis och jag uppfann det för många herrans år sen ju *besviken*

 22. nuna skriver: april 19, 20138:12 e m

  Skön t

 23. Frida in Thailand skriver: april 20, 20135:54 f m

  Jag vill såååååååååå gärna höra om när du icke-friade!!!!:)))

 24. Lovisa skriver: april 20, 201312:36 e m

  Hej Hanna! Kolla in den här youtube-kanalen, -> femenistfrequency (Om du inte redan är bekant såklart). Du är grym! Kram

 25. Emli skriver: april 20, 20139:33 e m

  Tjatja!
  Jag är 21 och min människa är 22, och vi gifte oss i somras! (var 20 då och han 21 osv). SUPERNAJSSSS, tips till alla som vill ha varandra föralltid och är BEREDDA ATT KÄMPA FÖR OCH MED VARANDRA: gift er! Det är det bästa jag gjort/vi gjort. Och alla säger: ”men ni är ju så unga”, och då säger jag: vad har det med saken att göra? Som att vara ung är lika med att inte kunna ta beslut och välja att köra på dem, eller vara mogen för att leva med en människa för resten av livet? Fånig syn på människan om man tänker så, tycker jag.
  Visst, allt kan skita sig om 10 år och allt sånt, men vad jag vet är att jag aldrig kan tänka mig själv ligga med mitt huvud i någon annans axelskål förutom hans, eller typ att pussa några andra läppar än hans? Och jag vet att jag vill VÄLJA att göra det också, även fast det inte ”känns så mycket” alla dagar i livet. Liksom stå och gå på beslutet vi tagit tillsammans fastän man är seg och grå. Inte bara hoppa av när det inte kÄÄNNNS så bubbligt längre. Jag tror iofs att det är bra att folk är lite så där skeptiska för det får en att vilja visa att VI VISST KAN och att vi inte ska ge upp och sånt där. Men viktigt att säga är dock att 98,7% av alla som öppnar munnen är uppriktigt glad och hejar på oss. Och det gör mycket det också :-)
  Sen har vi ju båda en tro på Gud och vi gjorde det ”inför honom”, vilket vi också har som grund och står på. Vi tänker ju att vi får hjälp om vi frågar efter det, vilket också får det hela för min del att kännas lite mindre som att man ska klämma och producera fram massa ovillkorslös kärlek hela tiden :-)
  Sen tänker jag , precis som du antydde, att om man inte tror på Gud och hela den biten så är det ju på ett sätt lite konstigt om man ska göra det inför Gud och be tillsammans osv, när man ändå inte tror på det :-) Fast jag tror inte heller att man ska behöva känna att man måste vara ”bekännande” och stensäker på sin sak för att kunna göra det inför Gud heller. Jag tror att hen är ganska lugn med precis vad som helst och glad att två människor vill välja varandra. :-) Men jag förstår exakt vad du menar när du säger att du tänker att det är en tradition som kommer från ”religion”, om man nu ska använda det ordet. För så är det ju, vare sig man vill det eller inte så är vårt land uppbyggt på olika uppfattningar och tolkningar från i huvudsak bibeln (som dock kanske inte alltid stämmer helt överens med det egentliga budskapet, men de försökte i alla fall) och det är därifrån som tanken med äktenskap och att gifta sig kommer ifrån, även om vi gjort vår egen grej av det jämfört med hur det såg ut i den kulturen som rådde då bibelns böcker skrevs… I alla fall, så lyder historien, sen har vi idag även andra tillvägagångssätt att uttrycka och offentliggöra att vi väljer en partner och lovar varandra kärlek och trohet osv! :-)

 26. Mi skriver: april 21, 201312:23 f m

  ÄLSKAR den låten från Moulin rouge, eller ja ihopsättningen av låtar.
  Jag hade den på min mp3 och lyssnade på den jämtjämtjämt t skolan när jag gick i högstadiet.

 27. hanna skriver: april 21, 201312:16 e m

  älskar din blogg hanpee :D <3

  Läs de här, är de nån som har fler bilder på honom??

  "DEN VACKRASTE FINASTE KILLEN I BLOGGVÄRLDEN !!!

  DEDE! Ska nu bli offentlig igen och släppa ny musik!

  Han har skrivit världens vackraste kärlekstexter och vann OPEN SLAM RAP i Australien!

  http://WWW.DEDEPRIVAT.BLOGG.SE

  Han kallas drömkille för han håller på förändrar världen genom sina projekt och har skrivit kärlekstexter till sin framtida flickvän som han inte träffat en. Helt obeskrivligt sagolikt vackra! "

 28. Caroline skriver: april 22, 20138:45 f m

  Haha, tagga ner! Du har en blogg där du ifrågasätter stereotypt tänkande, men om någon ifrågasätter hur du tänker när du uttrycker dig om saker så blir du hetsig. Och vad är skillnaden på att du kallar folk för ”smörtiga besserwissrar” än att någon annan kallar dig för ”äckliga feministslyna” egentligen? Förolämpning som förolämpning. (Och nej, det är inte ett hot att kalla någon för vare sig äcklig eller feministslyna, om än otrevligt).

  Svar: OJ! För det första är skillnaden på ”smörtiga besswerwissrar” och ”äckliga feministslyna” otroligt stor. Märkligt att du inte ser det själv. Och för det andra så var det ju verkligen med glimten i ögat jag skrev så! Åh, jag vet inte om det befogar det jag skrev, men jag vill så GÄRNA tro att ni förstår den typen av humor! Jag gjorde det ju klart för er att ni hade rätt (ang. om bröllop och religion) i blogginlägget, därav det KOMISKA i att kalla er för ”smörtiga besserwissrar” – som ett steg i ledet där jag driver med mig själv om att jag ”inte vill ha fel”. Kanske för långsökt humor, jag vet inte. Men det absolut sista jag ville var ju att FÖROLÄMPA någon med det.

  Kram!

 29. bajsa skriver: april 22, 20138:28 e m

  Kommentar-bonanza från mig. Jag vill aldrig någonsin gifta mig, men tycker att ”Honung” av Säkert! är den absolut finaste kärlekslåten som finns, deeeen kan ni ha!

 30. Amanda skriver: april 23, 20139:41 f m

  Hej hopp! Jag är 23 och förlovad, ska gifta mig nästa sommar! Det är grymt att, precis som någon annan skrev, ha gjort ett sånt stort beslut och ”bestämt sig”! Största kärleksförklaringen liksom. Att någon faktiskt kan tänka sig att dela precis allt genom hela livet är sjukt fint! Sen tycker jag att du tänker helt rätt Hanna, bröllop har ju visst att göra med religion, från början. Men om man vill skippa religionen kan man ju göra det i stadshuset/utomhus och bara ha en fest. För mig är det dock en av de viktigast grejerna att vi lovar ngt inför Gud och får välsignelse. Puss&kram!

Skriv en kommentar