Måndagspresent: NYTT PODCASTAVSNITT ”17 Ljudet av död”

Älskade!

Jag tror vår podcast måste börja komma ut på måndagar eftersom det är stora problem med att få upp den på Libsyn och iTunes på söndagar. Jag vet inte varför, antar att det kanske är en podcastälskare favoritdag.

Så mitt nya förslag är att podden kommer upp varje/varannan måndag? Vad tror ni? Kom gärna med förslag på när ni helst behöver podden!

 

Avsnitt nr 17 innehåller bland annat: Ett oetiskt samtal om hur det låter när någon bli påkörd! Varför Martin tycker att vi bär ha ett riktigt jävla farligt vapen hemma! Klargörande varför vänsterpolitik kopplas ihop med feminism! Varför Martin skäms över sin blogg! Hur det känns att mina föräldrar lyssnar! Och vad heter egentligen hårlängder på engelska? Hur pratar jag med engelsktalande frisör? Och mycket mycket mer!!!!

 

MISSA INTE DETTA!!!!!!

 

Ni hittar podden genom att söka på hanapee i iTunes eller apparna Podcaster (iPhone) och Podkicker (android). För er som ”inte gillar” ny teknik och ligger efter i princip all annan utveckling kan ni trycka på den lilla triangeln här nedan som betyder ”spela”, varsågoda:

32 kommentarer
  1. Veronica skriver: april 22, 201311:43 f m

    lyxen att avsluta min enda lediga dag i veckan(söndag) har alltid varit att lyssna på era kloka stämmor i väntan på John blund. SNÄLLAAAAA
    Vill passa på att tacka dig Hanna för att du är så himla jävla klok, har växt flera meter åt alla håll sedan jag började läsa din blogg. ♡

  2. Elin skriver: april 22, 201311:53 f m

    Åh vad jag blev glad nu! Ni är fantastiska.

  3. Frida skriver: april 22, 201311:56 f m

    Är glad att den kommer ut överhuvudtaget! :)

  4. Helena skriver: april 22, 201311:57 f m

    Att låta podden komma under måndagen är rätt så perfekt. Åker så mycket tåg under veckorna och just då älskar jag att lyssna på podcasts!

  5. Anna Röd - Nörd & Filmskapare skriver: april 22, 201312:05 e m

    Åh awesome!
    Sparade en bunt av era podcasts så jag kunde lyssna när jag satt på flyget till Thailand i december :D nu åker jag ner dit igen och filmar dokumentärfilm så ska spara en bunt till ^^ bästa sättet att resa <33

  6. Maria skriver: april 22, 201312:17 e m

    Jättebra med måndagar, är glad den kommer ut alls :) Dock verkar det vara problem med den jag lyssnar på för går inte lyssna på sista kvarten trots jag hämtat ner den till iphonen :( får prova ta bort den och hämta den igen kanske

  7. Matilda skriver: april 22, 201312:21 e m

    Hej hej, jag är en av dem som kommenterade när du skrev om vänsterpolitik och feminism. Har nu lyssnat på podden och vad ni hade att säga om saken. Jag har även funderat på detta rätt mycket sedan dess, och jag kan fortfarande tycka att man inte nödvändigtvis behöver koppla ihop feminism med var man står poltiskt. Jag inser ju att politiken behandlar feminismfrågor och att detta är oerhört viktigt för att få saker att hända. MEN. Bara för att jag själv till exempel är MER liberal (inget är svart eller vitt..) så vill inte jag kalla mig liberalfeminist bara för det. Jag är feminist, och det är allt. Jag ska egentligen inte behöva motivera det politiskt. Jag förstår att du kanske ser på saken som att liberialfeminism når en bit på vägen men inte hela vägen fram och som du sa ”bättre än ingenting men det är inte där jag står”. Alltså ser du lite ner på liberalfeminism? Det är väl lite att sparka sig själv i ryggen eller? Man behöver väl inte kategorisera och sätta etiketter alls? Och varför anser du att du har tolkningsföreträde och att du vet bäst hur en feminist bör vara? Då med tanke på att du sa ”bättre än inget”, alltså tycker du inte att en liberalfeminist är lika bra. Nu tror jag kanske inte att det är så du tycker, men det lät nästan som så. Fast det är klart, jag å andra sidan kan väl tycka att (om vi nu ska sätta etiketter) ”vänsterfeminism” inte är riktigt rätt väg att gå heller, så det kanske jämnar ut sig. Och det kanske är just liberalfeminist jag är, trots allt. MEN. Jag tycker ändå inte att jag ska behöva kalla mig just det och att det isåfall är sämre. Låt oss alla bara vara feminister. Politisk åsikt kommer i andra hand. Tycker jag :) tack för en för övrigt mycket intressant och välskriven blogg, en av mina absoluta favoriter, trots att vissa av våra åsikter går isär! ;)

  8. Terese skriver: april 22, 201312:35 e m

    Åh längtar tills jag kommer hem och får lyssna på er ljuva stämma!

  9. Sara skriver: april 22, 201312:54 e m

    MÅNDAGAR ÄR PERFEKT! Min sämsta dag schemamässigt i skolan, så att lyssna på podden är sjukt uppmuntrande och lite ”belöning” efter en jobbig dag. Tres bien!

  10. Karin skriver: april 22, 20131:03 e m

    Är det bara jag som inte får den att fungera? Varken på itunes eller när jag klickar på play här? för mig så börjar itunes en hämtning av programmet men lyckas inte.

  11. Nikolina skriver: april 22, 20131:29 e m

    Måste bara tacka dig för en suverän blogg. Ditt trognaste fan :)
    ankpung.blogg.se Swedish blogger
    Family, tattoos and rock n roll !

  12. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver: april 22, 20131:48 e m

    Mitt enda önskemål om podden är att vi får lite bättre information. Att ni inte säger att den ska komma och så kommer den inte, och sen när man frågar får man inget svar.
    För min del får den komma precis vilken dag som helst, det är ju världens bästa pod som förgyller livet oavsett veckodag. Ser fram emot att få lyssna på den ikväll.

  13. Josefin skriver: april 22, 20132:11 e m

    sista kvarten funkar inte för mig heller :(

  14. C skriver: april 22, 20133:34 e m

    Funkar inte för mig heller, klipps helt tvärt i slutet

  15. C skriver: april 22, 20133:35 e m

    (Har provat Podcaster, Itunes OCH här på bloggen)

  16. Caroline skriver: april 22, 20133:40 e m

    Samma här, sista kvarten spelas tyvärr inte upp.
    (Måndagar låter förresten prima!)

  17. E skriver: april 22, 20133:40 e m

    Mennee, det funkar inte för mig. På bloggen kommer den inte igång och på libsyn kunde jag bara lyssna ca 16 min. Har dock ej provat itunes än. Verkar som fler har problem dock ser jag..

  18. Linn skriver: april 22, 20134:50 e m

    Slutade funka tvärt för mig också de sista 10 minutrarna… Och nu så fungerar det ingenstans, varken itunes, podcasten i iphonen eller här på bloggen. VAD HÄÄÄÄÄNDE? Får tvångstankar om att jag måste lyssna klart!! :((

  19. fanny darling skriver: april 22, 201310:27 e m

    Har redan lyssnat på två och ett halvt avsnitt! Det är så intressant & bra! Tacktacktack! <3

  20. Maria skriver: april 23, 20131:07 e m

    Åh, lyckan att över avsluta en tuff måndag med er podcast! Måndagar är perfekt, mycket annat kommer ju redan på söndagen =) Gärna varje måndag om ni hinner och pallar! Du borde förresten bli intervjuad av Kristoffer Triumf i hans Pod Värvet!

  21. S skriver: april 23, 20133:48 e m

    Nu är jag äntligen ikapp med poddarna, wunderbar! Visste du att det finns en film om en lönnmördarHanna? http://www.imdb.com/title/tt0993842/ PÖZZ

  22. sofia skriver: april 23, 20134:17 e m

    kan inte lyssna?? funkade inte på itunes igår den bara laddades om och om igen, :S :,(

  23. Michaela skriver: april 23, 20138:26 e m

    Tyvärr fastnar ni på ett spår nu igen och det blir väldigt mycket prat om politik och bara en diskussion er emellan. Snälla, prata mer om sådant som fler kan relatera till.

  24. Bella skriver: april 23, 201311:27 e m

    Måste bara flika in angående det du sa om Thatcher, hon röstade ju faktiskt FÖR avkriminaliseringen av homosexuella i UK, vilket inte många andra konservativa vid den tidpunkten höll med om. (Och röstade för legalisering av abort, upptäckte jag nu när jag skulle dubbelkolla att jag inte hade fel). Bra pod annars, men bli mer regelbundna!!! Pöss!

  25. Malin skriver: april 24, 20136:57 e m

    Jag råkar som av en händelse vara frisör, men inte bara det, jag är frisörlärare, men inte bara det , jag är frisörlärare och min pappa är amerikan. Vill du ha hjälp med det engelska frisörspråket så hojta till. Jag ger dig gärna tips på hur du ska uttrycka dig. Inte alla som vet vad en sån enkel sak som ”bena” heter på engelska =)

  26. Master, jag vill kunna lyssna på podden i min mp3-spelare (ja, det finns såna fortfarande) och inte i min mobil. Går det att få tag på den och ladda ner den som mp3 någonstans?

  27. Jenny skriver: april 30, 20137:10 e m

    Har försökt fleeeera gånger men det går inte ens att starta, aaaahhh!!!! Den hittas inte på podkicker heller, aaaahhh!!!!

  28. jessica skriver: maj 26, 20139:14 e m

    När kommer nästa pod? Saknar dem. Sen är de lite korta också. 2 timmar av era ljuva röster hade vart lagomt!

  29. Marta skriver: maj 28, 20136:53 e m

    Hej!
    Nu har jag provat att ladda ner poddden flera gånger, samt lyssnat här men den slutat tvärt efter 33 min oavsett! Går det att lösa?
    Tack för en bra blogg och en toppenspelning i lördags!

  30. Birka skriver: maj 30, 201312:13 f m

    Något jag lagt märke till är att i skrifligt form använder du aldrig ordet ”man” utan byter ut det mot ”en”. Däremot så använder du ordet muntligt väääldigt ofta i dina podcasts, enklare att korrigera i text och svårare att ändra vanor i språket muntligt. Hur ser du på detta?
    No hate du är grym som fan!

    Svar: Jo, har helt enkelt mycket större problem med att få ur det ur min dialekt. Har nog svårt med att få bort ”han” om alla ting som vi säger i sundsvall (typ om en vas: ”ställer du han där på borde”). Får öva!

  31. Elisabeth skriver: juni 9, 20133:42 e m

    Avsnittet stängs av efter 33 minuter och sen går det inte att lyssna mer :(:(:(:(

  32. specific software programs skriver: augusti 27, 20169:54 f m

    Useful info. Lucky me I discovered your site accidentally, and I’m stunned why
    this coincidence did not took place earlier! I bookmarked it.

Skriv en kommentar