Varför jag har svårt för American Apparel

För ett par veckor sen fick jag en fråga om vad jag tyckte om American Apparel och svarade att jag hade lite svårt för den butiken och har slutat handlar där sedan en tid tillbaka. Fick sedan den väntade följdfrågan ”varför?” men har inte tagit mig tiden att svara. Förrän nu.

American Apparel har varit med i diverse skandaler kring sina utseendekrav på de anställda. Tidigare anställda vittnar om hur de varje vecka fick fota sina dagliga outfits och sminkning för att sedan skicka till huvudkontoret. Det handlar inte om rimliga krav som att se ”hel och ren ut” utan helt enkelt om man är snygg enough. Anställda har vittnat om att kontoret har sparkat anställda för att de just varit för ”fula” eller inte passat in mallen som ”naturligt vacker och cool tjej” TROTS att personerna haft den högsta säljstatistiken i butiken.

Visserligen är det här saker jag läst och fått berättat för mig av enstaka personer och något jag inte kan stärka med källor som alla ni kan lita på. Men det finns ännu en stor grej som är vidrig med American Apparel som ni kan se med egna ögon:

Det enormt bristande genustänket i både reklam och produktbilder.

Företaget säljer UNISEX-kläder där plaggen framställs på…. ja, vad ska en säga, helt olika sätt. Detta beroende kön förstås. Ett exempel på en UNISEX-skjorta:

Skärmavbild 2013-05-14 kl. 12.54.29

På en manskropp sitter den såhär.

 
Skärmavbild 2013-05-14 kl. 12.47.12

…Och såhär ser den ut när kvinnor bär den. 

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Detta är alltså en vanlig återkommande grej med produkterna på hemsidan. Reklambilderna som American Apparel använder sig av består ofta av tjejer åmandes i sängar med kameravinklar från ovan. Vilket budskap bär en sådan bild på kan vi fråga oss? Sen är det klart att i princip alla stora modehus har ett bristande genustänk när det kommer till reklam- och produktbilder – något som inte heller är bra, men American Apparel tycker jag toppar listan.

Ett stort tack till bloggen En blommig tekopp som jobbat på företaget och skriver många tänkvärda inlägg om det. Missa inte inlägget om de här bilderna

Och självklart tycker jag att vi ska säga vad vi tycker till American Apparel. Även om det råkar vara ett internationellt megaföretag. Många bäckar små. HÄR finns ett litet formulär där en kan kontakta företaget.

*tillsammans är vi starka*

81 kommentarer
 1. anni skriver: maj 14, 20131:14 e m

  Fyllt i formuläret nu!

  Jag blir så jäkla upprörd!

 2. Rebecca skriver: maj 14, 20131:17 e m

  Vill spy. Vill aldrig mer handla där efter detta, har redan bojkottat efter andra kampanjer som de gjort men detta… En helt ny nivå av vidrigheter.

 3. Josefine skriver: maj 14, 20131:32 e m

  http://trettiotreanledningar.com/ Hanna, kolla in den här sidan och sprid den så fler kanske förstår vad en feminist är och varför vi är det.

 4. Fanny skriver: maj 14, 20131:34 e m

  Herregud! Har också knåpat ihop ett mail till dem. Tillsammans kan vi! :)

 5. Jasmin skriver: maj 14, 20131:40 e m

  JA JA JA!!!

 6. Rebecca skriver: maj 14, 20131:41 e m

  Fick svar av AA, eller ett automatiskt sådan (HOPPAS JAG). De tackade för min feedback. Tack för det.

 7. Jennifer skriver: maj 14, 20131:50 e m

  Jag fyllde i formuläret! Glad att du tar upp det här – det är så otroligt viktig. Tack

 8. Hani skriver: maj 14, 20132:07 e m

  Kikade in på deras hemsida nu av ren nyfikenhet. Hittade bland annat den här slideshowen ( http://www.americanapparel.net/flash/src/auto/697/index.html ) av bilder till en bodysuit. tycker att det ser ut att handla om något HELT ANNAT än kläder… hon eller suiten som ska säljas? FYYFAAAAAN

 9. Emma skriver: maj 14, 20132:20 e m

  Det är så himla synd för det finns ju så sjukt mycket snygga kläder där.

 10. Sofia skriver: maj 14, 20132:39 e m

  Hittade det här inlägget tidigare: http://english.mashkulture.net/2009/09/14/50-racy-american-apparel-ads/ Man mår bara mer och mer illa desto fler bilder man ser! Inlägget skrevs ändå 2009 och INGENTING har hänt sen dess!

  Ps. Du är bäst Hanna! Ds.

 11. Sanna skriver: maj 14, 20132:41 e m
 12. Elisabet skriver: maj 14, 20132:42 e m

  Bra initiativ! Hoppas vi kan göra någon skillnad.

 13. Ebba skriver: maj 14, 20132:48 e m

  Vad tycker du om ordet feminism? Väldigt ofta när jag försöker engagera personer inom feminism säger de att det borde byta namn. Vet inte då inte riktigt vad jag ska säga eftersom jag anser att ordet i säg inte har så stor betydelse och fokuset ska läggas på den egentliga meningen.

 14. Varför gör de inte något åt det fast de får så mycket kritik?!?!??!!!

 15. angelica skriver: maj 14, 20132:55 e m

  Det är så viktigt att vara medveten som konsument! Men också sjukt jobbigt ibland… Jag tänker jättemycket på vad jag handlar och vad jag då också stödjer och uppmuntrar till. Ofta kan jag känna att man måste välja vad som är viktigast för en.

  Om man t.ex. tar ett företag som American Apparel så profilerar de sig å ena sidan som ”sweatshop-free” till skillnad mot ja, typ alla andra stora klädföretag som producerar sina kläder i fabriker i Asien där människor jobbar under extremt dåliga förhållanden och ofta är barn, men å andra sidan har de ett enormt bristande genustänk…

  Eller om jag handlar kläder ur t.ex. H&Ms miljövänliga kollektioner så är ju det bra för miljön, men samtidigt stödjer man ju hela företaget som i andra delar av sin produktion bygger på sweatshops…

  Men trots den här problematiken med dessa stora företag så är det ju otroligt viktigt att man är medveten om vad ens konsumtion stödjer, även om det kan vara svårt att handla med ett helt rent samvete

 16. Elli skriver: maj 14, 20133:08 e m
 17. Sofia skriver: maj 14, 20133:25 e m
 18. Elli skriver: maj 14, 20133:37 e m

  oj du var visst före :) (BRA!)

 19. Emelie skriver: maj 14, 20133:40 e m

  Tack för att du uppmärksammade mitt inlägg! Det här är så viktiga grejor och jag rös när jag läste ditt *tillsammans är vi starka*. För det är vi. Vi är så JÄVLA starka och vi kan skapa förändring! Tack igen och kram kram kram!

 20. Evelina skriver: maj 14, 20134:39 e m

  Alltså, vilka vidriga bilder!!! :-O
  Å en fråga från en som inte är lika insatt: finns det sådana makalöst usla butiker i Sverige?? (okej, butiken kanske inte är usel men värderingarna som presenteras genom deras reklam är det, anser jag!)

 21. Ida skriver: maj 14, 20134:41 e m

  Bra initiativ hanna! Fortsätt med sådant här, tror alla mår bättre om man både blir medveten om liknande grejer samt kan göra skillnad. Mejlat och klart!

 22. Vican skriver: maj 14, 20134:45 e m

  Hej master!
  Mailade detta ;

  I feel that American apparels advertising pictures are highly misogynic and degrades women to posing objects. For example you unisex flannel shirt on the website. The man stands normally showing what the shirt looks like ( what you’re looking for when ordering online) and the women crawls around within bare bums like sexual objects. ( and FYI pulling the shirt up over the hipbone while crawling does NOT tell the customer what the shirt looks like on a normal person that would wear this in public, unless the would buy the shirt for a crawling- whitout- undergarment – sort of reason, in that case , Great Job!) And you have so many more sexistic, women demeaning and objectifying examples on your website. But if you’ll let your marketing people read up on gender roles and sexism ( I bet the library can help them out with some books on that, otherwise feel free to hire me or send me an email and ill senyou some great links) in Sweden it’s illegal to have gender discriminating advertising. And a complain will be filed to the minister of equality. Gonna go burn my circleskrit now.

  Dock får en inte skriva så långt en ville :(
  Om nån inte orkar skriva ett eget klagomål så får dem gärna använda min knaggliga engelska. Och sen blir jag barnslig när jag är sur så där av den omogna tonen i mailet. Men men skit ska skit ha.

 23. Merja skriver: maj 14, 20134:48 e m

  Bra initiativ! Blev lite halväcklad. Bara av att gå in på deras hemsida http://www.americanapparel.net/ vill jag spy lite. Snygga kläder, frågan är ifall man fokuserar på kläderna ens efter det här? Tror aldrig jag sett så många nakna kvinnor på en internetshop.
  Har skickat in ett litet mejl och hoppas vi kan göra skillnad!

 24. Loppan skriver: maj 14, 20134:50 e m

  HANNA JAG BLIR SÅ GLAD TACKSAM VARM I SJÄLEN

  Jobbade för AA och det var fruktansvärt. Alltså verkligen helt sjukt.

  Bland annat ville den dåvarande chef för AA Frankrike, dvs min högsta chef, att jag skulle jobba i bikini under en lördag. Skulle få extra lön, dvs typ 20 euro :)))))))))))) Jag sa nej och då sa han ”synd, det är ju jag som bestämmer” (hann sluta innan lördagen kom). De blåste mig på så jävla mycket pengar från övertid och vareviga jävla dag skulle ens outfit kommenteras, ”on brand” eller ej :) Oftast ej dåre :))))) Sen blev man trakasserad av en raggande chef som backade in en mellan hyllorna i lagret och ville visa olika underkläder man kan ha på sig för att sälja lite mer. Och sen när man blev sexuellt trakasserad av en full kund som ville ha något som ”klistrar på sin kropp” jaha en tajt t-shirt ”nej, du” så hör chefen och står bakom mannen och gestikulerar att man ska LE. Direkt efter får man ju skäll för att man inte är vänlig nog mot kunderna… För att inte tala om hur man blev befordrad = ligg med Chefen! Eller sug av Dov Charney!

  Kan fortsätta i all evighet men det ORKAR jag inte.
  AA är världens sämsta företag :)

 25. Bella skriver: maj 14, 20134:55 e m

  fy fan! lämnade en arg kommentar. heja!

 26. malin skriver: maj 14, 20135:09 e m

  Trettiotre anledningar till varför feminism behövs! Sprid Hanna!!!!
  http://trettiotreanledningar.com

 27. Linnea skriver: maj 14, 20135:26 e m

  Jag var inne på pressbyrån idag för att köpa en tidning till min tågresa. Går förbi alla tidningar om tjocka/smala/fula/snygga kändisar fram till hyllan med träningnstidningar. Jag såg något med nya ögon idag. Alla tidningar som riktade sig till tjejer, hade skrattande bikinikroppar på omslaget, och lockade med 5 kg på 5 veckor. Killarna däremot, där är man tuff och svettig och jävligt coola. Sen bläddrade jag i någon som hade ordet ”man” i namnet, och ett gymprogram i sig. Specifikt riktat till män. Med benböj och utfallssteg och bänkpress och sånt. För sånt sysslar väl inte tränigsintresserade kvinnor med? Nejdå, tränigsintresserade kvinnor äter sallad och skrattar iförd bikini. Jag blir så arg. Jag blir så arg Hanna, att jag tror jag spricker!! Och så frustrerad, för vad ska jag egentligen göra åt saken? Jag stampade ut från pressbyrån utan någon tidning för jag vill inte stödja det här! Men samtidigt känner jag mig så liten, vad kan jag egentligen göra? Äääägghhrrr

 28. Tokyo-Love skriver: maj 14, 20135:33 e m

  Alltså, detta kan ju bara inte vara på allvar.. jag kan inte tro det. ”Men ja, så ser väl världen ut” tänker jag, och blir sen sjukt förbannad på mig själv för att jag ens ‘går med på’ att tänka så… helt horribelt!

 29. Linnea skriver: maj 14, 20135:42 e m

  JAG HAR FÅTT UPP ÖGONEN FÖR FEMINISM ORDENTLIGT NU! TACK!!!

 30. Hanna skriver: maj 14, 20135:46 e m

  http://trettiotreanledningar.com/
  kolla denna läken! riktigt bra!!

 31. Josefine skriver: maj 14, 20136:04 e m

  Kan även rekommendera att man googlar runt på ”american apparel employee stories” och liknande, och det man får fram är nästan hur det bara är uteslutande unga, vackra tjejer med ”snygg” klädstil och liknande som får jobba för minimilön, och hur det är obligatoriskt med att skicka in bilder på sig själv till huvudkontoret. Jag har iallafall verkligen fått upp ögonen för detta skitföretag med deras äckelpäckelchefer (en hade masturberat framför en kvinnlig journalist!!! ) och vägrar köpa deras plagg, även fast de kan vara snygga. Detta + argt mail skickat till deras kundservice. Och som man irriteras över den där halvnakna tjejen med telefonlur mot örat som dyker upp när man skickat in sitt klagomål på hemsidan…

 32. Klara skriver: maj 14, 20136:17 e m

  Amen tvi vale! Mailade dem också, hihi. Rätt ska vara rätt. Vad är det för lustigkurrar som jobbar på AA egentligen? Ser de inte reklamen de lägger ut själva eller? Skulle vara äcklad om jag jobbade för ett företag som hade sån reklam.

 33. nananana skriver: maj 14, 20136:21 e m

  bra att du uppmärksammar detta men jag är lite besviken på din vinklig av reportaget.
  Du tar upp små provocerande grejer för att få folk att reagera vilket är bra men jag saknar en analys. En analys som tar upp hur de använt och sexualiserat minderåriga tjejer.

  Svar: Visst skulle jag kunna göra en djupare analys och dra det längre med vad som händer i och med sexualisering och vad bilderna faktiskt säger om att vara kvinna. Men vet du, jag orkar helt enkelt inte idag. Du får hemskt gärna skriva en egen kommentar med dina tankar. Kram!

 34. Linnéa skriver: maj 14, 20136:45 e m

  American Apparel i Aftonbladet idag! http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16774129.ab

 35. Michelle skriver: maj 14, 20136:54 e m

  Nämen titta här vad man hittar efter man läst ditt inlägg…
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16774129.ab

 36. Linda skriver: maj 14, 20137:27 e m

  Jag var inne på AA hemsida för några veckor sen och reagerade väldigt starkt på hur de marknadsför sina kläder, även om mycket är unisex så är tjejmodellerna halvnakna (utan byxor när det säljs överdel och vice verse) och i extremt sexuella positioner. Jag undrade då HUR det kom sig att det kunde göra så utan att någon reagerade. Nu är det många företag som har liknande marknadsföring, men detta är extremt.
  Hoppas hoppas att de tar till sig och bra att det uppmärksammades!

 37. ylva skriver: maj 14, 20137:46 e m

  KOLLA DETTA! Såg att några andra redan har länkat till den, men du borde verkligen kika in här :) https://trettiotreanledningar.squarespace.com/

 38. Fridah skriver: maj 14, 20137:51 e m

  Här är en länk till ett inlägg om American Apparel som jag skrev förra året. Såhär såg deras bilder på sajten ut då. Oerhört myzigt. http://indiepopochskit.blogg.se/2012/june/and-then-you-make-this-noise-and-its-apparel.html

 39. Camilla skriver: maj 14, 20137:53 e m

  Fyllt i formulär! Bra jobbat tjejer!!

 40. Johanna skriver: maj 14, 20137:56 e m

  Skrev detta: ”I have two suggestions; either you guys make the boys pose nude with a ”fuck me” attitude, as you do with the girls, or you make the girls pose normal. In clothes. With respect. Like the boys. It’s fucking discusting the way you make your girlmodels look in your ads, and it makes me throw up in my mouth. Have a nice day.”

 41. Linnéa skriver: maj 14, 20138:08 e m

  Har varit och är väldigt skeptisk mot american apparel.. Även butiksskyltningarna skriker kvinnor klä av er..

  annars sååå passar den här videon in lite…..
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=775JU5SYzeE#at=97

  vad säger du om den hanapee? Jag spydde lite i munnen.

 42. Antonia skriver: maj 14, 20138:24 e m

  http://trettiotreanledningar.com/

  Sjukt bara att FB har blockerat länken, så den tas bort om man försöker länka…

 43. Helene skriver: maj 14, 20138:37 e m

  Läste den här artikeln på aftonbladet; http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16774129.ab

  och blev uppriktgt TRÖTT på att det återigen är TJEJEN som målas ut som den dåliga, när det egentligen är FÖRETAGET som planerat, beställt, lanserat och tjänar på de sexistiska bilderna!

 44. Arg som fan skriver: maj 14, 20138:38 e m

  Dom där Abercrombie & Fitch verkar inte heller vara så där jättesmarta. Vilka jävla skitföretag, kommer ALDRIG att köpa nåt fr American apparel heller. Sådeså.

 45. Sofo skriver: maj 14, 20138:40 e m

  Hej! Hoppas du sett denna länk som florerar på internet http://trettiotreanledningar.squarespace.com/
  Något annat tänkvärt angående den länk; minst 5 personer som jag känner delade denna och fick den på något ”mystiskt sätt” den borttagen från sin facebook utan att de själva gjort det!

 46. Mia skriver: maj 14, 20138:43 e m

  http://www.good.is/posts/intermission-what-if-gender-roles-in-advertising-were-reversed
  Om könsrollerna vore bytta i reklam.

  Hade kvinnoversionen av marlboroman som i filmen funnits när jag var yngre hade jag tamejfan blivit rökare.

 47. Hanna skriver: maj 14, 20138:47 e m

  BRA SKRIVET! Och då har vi inte ens pratat om storlekarna på kläderna som gör att en xs är en xxxxxs vilket innebär att är man M eller L så finns det inget som passar.

 48. e. skriver: maj 14, 20138:50 e m

  BRAVO HANNA! så vikitgt att ta upp detta! har kontaktat AA, för jag blev så äcklad, hoppas det når fram!!

 49. julia skriver: maj 14, 20139:16 e m

  Så stööööööööört! Mailade och så kom en tack för din åsikt-bild upp visande en halvnaken tjej som oskuldsfullt och småsexigt håller i en telefon. Tagen uppifrån, såklart. Blir så ledsen, trött och matt.

 50. lias skriver: maj 14, 20139:25 e m

  Sök på ”lets expose these hoes” på facebook.. Blir helt matt då de inte tas bort trots massor(hoppas jag verkligen) anmälningar…..

  Fyllde förresten också i formuläret till aa. Sjukt äcklig reklam

 51. Tess skriver: maj 14, 20139:35 e m

  När AA först uppstod bland alla butiker såg jag en cool liten dokumentär om hur de endast fotade sina anställda, helt vanliga tjejer som bar kläderna i deras webshop. Jag blev imponerad och tyckte att det va jävligt bra av dem. Men idag har de spårat ur totalt alltså, det var inte på det viset allt började, så jävla synd!!!

 52. R skriver: maj 14, 201310:23 e m

  BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

  ”Hey there!

  I have a wonderful suggestion for you! What if you would stop portraiting women so sexistic. I am not interested in a womans bare butt when I’m looking for a nice shirt. I cannot identify myself at all when I see the women wearing your clothes. I want to look good, great! What you tell me with your pictures is I can only do that if i show my butt/breasts/legs/whatever at the same time i wear your products. Your products alone are not outstanding enough? I feel discriminated against. I am not simply a sexobject.

  /Bothered student who will not buy any clothes from you before I feel they suit me as I am.”

 53. Mats.Standard skriver: maj 14, 201310:39 e m

  Problemet är väl att kläderna är ”unisex” men reklamen är riktad mot män. liksom ”köpa här om du vill att din tjej ser ut som där”. Det finns väl ingen anledning för en kvinna att handla på aa, hmm kläderna kanske, men inte reklam eller kvinnosyn…

 54. Namn skriver: maj 14, 201310:52 e m

  Hej! Tänkte höra hur du tänker på kläder eller andra textiler och miljö? Bra att ta upp arbetsvillkoren i butik absolut!, men alla människor som råkar illa ut vid tillverkning, gödsel osv. dem hör man sällan om. Alla människor som råkar illa ut fast än de inte jobbar inom textilbranschen utan just bara råkar bo vid stora bomullsplantage och av kemikalier blir smittade av vattnet, får cancer.

  Om du är intresserad av att läsa/lyssna vidare om detta kan jag tipsa om:
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/533?programid=2794
  Overdressed – the shockingly high cost of cheap fashion
  Modemanifestet, de stilsmartas handbok

  Tack för en jävligt bra blögg! bra skrivet, bra tankar och värderingar.

  /En trogen läsare

 55. Sanna skriver: maj 14, 201311:15 e m

  Grymt bra initiativ! Har fyllt i formuläret.

 56. Julia skriver: maj 14, 201311:17 e m

  Kolla den här Basics-sidan på AA tex http://store.americanapparel.net/category/index.jsp?catId=cat33767
  Blir så sjukt frustrerad och arg. Skönt att en inte är ensam om det iaf.

 57. Michaela Åberg skriver: maj 14, 201311:23 e m

  HEJ!
  Jag håller på att försöka vända den här american-apparel-sörjan till något bättre – nämligen en tygväskeauktion där pengarna går till ROKS. Vore så himla fett om du kunde kolla in det och sprida i dina kanaler.

  Ha det gott
  M

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200696700733386&set=a.1470693300789.59849.1637320030&type=1&theater

 58. Emilia skriver: maj 15, 20131:52 f m

  De är rasister också. Min pojkvän, som är mörkhyad med dreads, fick höra av en som jobbar där att de inte anställer sånna som honom.

 59. alice skriver: maj 15, 20139:30 f m
 60. Sofo skriver: maj 15, 20139:44 f m

  Aftonbladet har idag skrivit en artikel om detta (http://www.aftonbladet.se/sofismode/article16775451.ab!) men något som är skrämmande är att de har en omröstning under artikeln,

  Vad tycker du om klädjättens marknadsföring?
  Totalt förkastlig 50.72%
  Inget att bli upprörd över 49.28%

  49.28% tycker inte att man ska bli upprörd. Skevt samhälle!

 61. Agnes skriver: maj 15, 201310:13 f m
 62. Alice skriver: maj 15, 201310:14 f m

  Verkar som att de blir anmälda av reklamombudsmannen nu! Det var på tiden: http://www.dn.se/ekonomi/american-apparel-anmals-for-sexism

 63. Sara skriver: maj 15, 201310:34 f m

  Blir så arg att tårna korvar sig! Så glad att du tar upp ämnet! Det är så skönt att veta att andra brinner för det lika mycket som jag. :D

 64. Josefine skriver: maj 15, 201310:49 f m

  Både DN och Aftonbladet har nu artiklar uppe på respektive hemsidor där de uppmärksammat AA’s reklam. Blir otroligt ledsen dock när jag läser de 4 kommentarer på DN:s artikel där man kommenterat fäljande:

  ”Vad är den negativa effekten med bilden? Trodde både kvinnor och män vill kunna vara sexiga, känns dock som att kvinnor är bättre på det. Den där snubben hade inte sett sexig ut i kallingar och skjorta. Tjejen kan det så låt henne vara sexig.”

  Ja vi vill kunna vara sexiga, intellektuella, roliga, whatever, men vi vill inte bli förminskade till sexuella objekt på pornografiska bilder för att ett företag ska kunna sälja skjortor och profitera på det!

  Härnäst har en annan användare även kommenterat att det inte är svenskarna som är upprörda alls över detta utan en liten grupp radikalfeminister som får påverka vårt samhälle för mycket. Otroligt tråkigt och frustrerande att dessa människor inte förstår att vi är unga, gamla, kvinnor som män som reagerat på detta problem!

  Tillsammans är vi starka! och förhoppningsvis kan vi bli ännu starkare och påverka ännu mer!

  Big love till dig Hanna och alla andra som brinner!

 65. Alexundra Kakansson skriver: maj 15, 201311:03 f m

  Äckligaste jag sett, skrattade högt åt blommig tekopps inlägg för det är så jävla sjukt. Så här skrev jag i ett brev till dom (sämst engelska in the heat of the moment):

  I find your commersials so incredible herasting for me as a women. I liked your clothes before and thought you were a nice store, but after seeing pictures of girls completly naked (except for a shirt), posing like pornstars, I have decided to never shop from you ever again. Until you change your HORRIBLE view of women. Women are not sexual objects, we are persons JUST AS MUCH AS MEN ARE. Shame on you for keeping up an image that says women are only good to have like a sextoy and nothing else. Women are humans, not objects. Is it just me or is it super embarrising that I have to tell you that for you to understand???????????

 66. Fantasy Realm ~ en fantasyblogg skriver: maj 15, 201311:36 f m

  Alltså, va…? :(

 67. [...] hade skrivit exakt det där inlägget. Jag ser fram emot att läsa hennes blogg i framtiden! (PS Hanna har på sin blogg länkat till ett kontaktformulär på AAs hemsida om ni också vill bidra till [...]

 68. Melinda skriver: maj 15, 201312:01 e m

  Jag har skrivit till dom nu! Bra initiativ! Man blir så jävla arg!

 69. Linnéa skriver: maj 15, 201312:07 e m

  Även metro har skrivit om det i dagens tidning!!

 70. Serlok Holmss skriver: maj 15, 20131:10 e m

  Ja som Linnea sa, Metro skrev om det idag, tack vara dig Hanna och Den Blommiga Tekoppen! Awerness for the win!!!!!!!

 71. Johanna skriver: maj 15, 20132:46 e m

  https://www.facebook.com/events/311731065626270/

  Detta evenemang är till för en demostration som kommer ske utanför American Apparel den 25 maj, som en awesome reaktion på 33 anledningar. Gå med!!

 72. Lisa skriver: maj 15, 20133:24 e m

  Aftonbladet hade en fråga i en artikel om man tyckte deras reklam var ok eller inte, (http://www.aftonbladet.se/sofismode/article16775451.ab) och 49 % menar att det är inget att bli upprörd över. 25 000 pers. I DONT WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE. sorgligt i vilket fall.

 73. Charlotte skriver: maj 15, 20136:49 e m

  Så enig, sjekk lenken for nå er de faktisk anmeldt for sexisme ;)

  http://www.kjendis.no/2013/05/15/kjendis/mote/american_apparel/reklame/27190242/

 74. S skriver: maj 15, 201311:33 e m

  Min bästis var på någon form av öppen anställningsintervju i LA för någon vecka sedan. American apparel såklart. Intervjun var dock ingen intervju. Hon blev bara fotograferad och fick lämna namn och telefonnr. So much for cv och personlighet………

 75. Thove skriver: maj 16, 20139:57 f m

  Det är så galet snedvridet alltihop. Att vara feminist är så negativt i dagens samhälle, men man måste kämpa för lika rättigheter; det visar ju den här reklamkampanjen tydligt. Är du feminist? Jag har gjort en undersökning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-3183/ar-du-feminist

 76. marran skriver: maj 16, 201310:59 f m

  Hej jag har också så svårt för hur American Apparel får kvinnor att framstå. Jag hade en kompis som skulle söka på American Apparel och har på det sättet fått reda på vad de går på när de anställer folk. Jag tycker att modellerna och den reklam de gör är otroligt sexistisk och att de kommer undan med det på grund av att de anser att det är mode. Men så blev jag så glad när jag fick denna länk skickad till mig av min fina lilla papps!

  http://www.svd.se/naringsliv/branscher/handel-och-tjanster/kladmarke-anmals-for-sexism_8172936.svd?utm_source=sharing&utm_medium=clipboard&utm_campaign=20130515å!

  Att American Apparel faktiskt anmälts för sexism. Sedan att mina fina pappa även länkade denna känns fint i hjärtan då jag skickar honom artiklar om feminism och sexism lite då och då. Blir lite stolt att han också tänker till och uppmärksammar sånt här mer och mer.

 77. Matilde skriver: maj 17, 201310:03 e m

  Skickade in en kommentar på deras hemsida: Hi,
  I think it’s a really great idea to sell unisex. I was just wondering why boys can wear pants and look nice and tidy with the shirt while the women can’t wear any pants and have to look sexy and like if they are wearing their boyfriends shirt after a fun night? Is that really unisex to you?
  I think it is really sexist and discriminating and hope you can see that too and make some changes since it will benefit both your image and the image of women. Put some pants on your models, it’s a win-win situation!

 78. t skriver: maj 20, 201311:08 e m

  kan inte fler anmäla detta till reklamombudsmannen? borde inte det göra skillnad, åtminstone i sverige? (läste på aftonbladet att de bara fått in 4 anmälningar mot företaget, och det är förstås för lite)

 79. t skriver: maj 20, 201311:11 e m

  kan inte fler anmäla detta till reklamombudsmannen? borde inte det göra skillnad, åtminstone i sverige? (läste på aftonbladet att de bara fått in 4 anmälningar mot företaget, och det är förstås för lite) förresten skrev jag också ett klagomål på den amerikanska webbsidan, får väl hoppas de förstår allvaret.

 80. blogspot.com skriver: oktober 18, 20137:24 f m

  Would the presence of bacteria. Hydrotherapy is quite an old form of therapy, and eventually was sold
  directly to the water to make it work. A used
  hot tub for your garden, then it is simply hot tub cover 7×7
  a compact tub designed for two people to sit comfortably.
  Always envisioned you lounging in the hot tubs and spas that are energy-efficient which can
  save you money in the long term.

 81. win free prizes skriver: juli 10, 20151:09 f m

  If you desire to obtain much from this piece of writing then you have to apply these strategies to your
  won web site.

Skriv en kommentar