Zemeztrar…

Den första augusti börjar jag jobba igen. Fast frilans. Så jag är kvar i Sundsvall tre veckor till. Skall dock på Way Out West där emellan!

Och jag har det så bra här uppe. Så bra att jag glömt bort att jag har en blogg? Tror däremot att mitt undermedvetna vill säga mig något när jag inatt drömde om Angelica Blick och Kenza. Värsta fina drömmen där vi var på BikBok och Angelica valde ut en outfit till mig! *Tack gomman*.

Aaaaja, låt oss titta på några bilder från mitt semestrande:

20130727-085938.jpg
Min läsplats i Åre. Bestämde mig för att läsa klart den påbörjade boken ”Konsten att vara kvinna”. Stundtals är den klockren och hysteriskt rolig, men ibland tycker jag att den är alldeles för onyanserad och dömande, typ missar en massa andra sidor av ämnet. Men! Absolut läsvärd och Catlin Moran som person verkar härlig!

20130727-090241.jpg
Maaaaat. Har hela sommarn känt en irritation att det ÖVERALLT (till och med mina föräldrar) är män som grillar. Som att det ligger i deras genetik att stå och pilla i köttbitar och majskolvar över glödande kol. Och att kvinnor som generellt sett har större ansvar över hushållet tänker att ”så bra att han hjälper till med maten om somrarna så att jag låter han grilla”. Men igår tog jag saken och grillbesticken i egna händer, och det var så kul?! Behöver jag säga att köttet blev MAGNIFIKT?

20130727-090711.jpg
På väg mot bastu.

20 kommentarer
 1. anna skriver: juli 27, 20139:32 f m

  haha asså vilkens grillbeDick tog du i din hand?

 2. Maya skriver: juli 27, 20139:56 f m

  Åh jag har läst den också, SVINROLIG tycker jag att den var, men feminismen kanske är på en ganska onyanserad nivå för att alla ska kunna förstå. I lajked it mucho :))

 3. Hanna skriver: juli 27, 20139:58 f m

  Angående grillande män, läs detta:
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/jul/19/barbecue-normal-men-sexist

  Reclaim the grillen!

 4. Emma skriver: juli 27, 201310:11 f m

  Det är alltid jag som grillar i min familj! Det blir bäst så :) /Master of the grill

 5. Marie skriver: juli 27, 201310:55 f m

  Jag grillar alltid hemma, jag är ju bäst på allt så varför ska min karl grilla och förstöra maten!!?? Hehe ;)
  Hos min mor o far har det varit lite uppdelat, båda grillar. Första gången vänder pappa köttet sen blir han less, sen vänder mamma köttet sen är hon less. XD

 6. den rabiata orakade flat-feministen Fany skriver: juli 27, 201312:10 e m

  Många män är dessutom så jävla kassa på att grilla eftersom de inte kan typ BEHÄRSKA sig lite och vänta tills att de är bra glöd.

 7. Namn skriver: juli 27, 20131:04 e m

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xPAat-T1uhE

  kolla på denna video där dustin hoffman talar om kvinnor <3 <3

 8. S skriver: juli 27, 20134:52 e m

  Skönt att du orkar ta en paus från bloggen! Ta det riktigt luuuugnt på semestern nu så längtar vi tills du börjar blogga i normaltakt igen, we loooove yoooou

 9. amanda skriver: juli 27, 20135:43 e m

  hos oss grillar killen men mest för att vi är året-runt-grillare och jag VÄGRAR stå ute i minusgrader vid ett köttstycke och grilla. som kompensation för att han grillar vinterhalvåret så får att också grilla sommarhalvåret (som ju då är lite härligare)..

 10. hanna skriver: juli 27, 20136:24 e m

  Jag är lite avigt inställd mot Moran, har sett så himla mycket posts om henne och transfobi on the interwebz. typ denna. http://jawdust.tumblr.com/post/28877149055/why-dont-you-like-caitlin-moran

 11. Ellen skriver: juli 27, 20137:01 e m

  Härligt du hade de :)

 12. A skriver: juli 27, 20137:09 e m

  Jag har precis läst den sista sidan i boken. Håller med dig helt. Vissa delar är klockrena och man sitter och fnissar för sig själv. Men vissa delar tyckte jag nästan var lite tråkiga? Vet inte om det har att göra med att jag läste den på engelska och därför var något okoncentrerad ibland. Sedan förstår jag inte hennes argument om att män inte kan vara feminister.
  Men men. Jag gillar den ändå och tror säkert att den kan öppna ögonen hos vissa!

 13. elin skriver: juli 27, 201310:19 e m

  ja alltså det här med att grilla är ju så knäppt? varför ska inte tjejer kunna grilla? jag har börjat grilla massa den här sommaren, senast i måndags grillade jag PERFEKTA entrecottisar och sparrisar till mina kära päron, dom var så impade och nöjda så!

 14. -emma skriver: juli 28, 20139:24 f m

  Då jag tycker att själva grillandet är bland det tråkigaste som finns, så lämnar jag gärna över den biten till sambon. Så pysslar jag med tillbehören och hjälper till med ätandet :)

 15. Li skriver: juli 28, 201311:57 f m

  VAd skönt att höra någon mer som känner frustration över ”den manliga grillningen”. Min pappa stod och prisade sin ”perfekta marinerade köttbit” till skyarna. JAg svär han pratade om en bit kött i typ en timme! Insåg då att mina tankar på att bli vegetarian kanske inte skulle mötas så positivt…..puss på dig master!

 16. Amanda skriver: juli 28, 20133:47 e m

  Men det hör vell ändå till varje hushåll hur man vill göra med grillningen? Det är ju inget fel alls att om männen vill grilla? Bara bra ju. Kan jag ligga och läsa och sippa på ett glas sålänge. Tror nog du har klagat på allt som går att klaga på nu..

  Svar: Oj, en öm tå. Självklart gör en som en VILL, största frågan är ju faktiskt hur en avgör vad en faktiskt vill och vad som bara är ”enkelt”. Varför grillar då generellt sätt mer män? Någon liten grill-gen de föddes med tro?

 17. alva skriver: juli 28, 20136:53 e m

  Haha Amandas kommentar. Lägg dig och sippa lite du gommi.

 18. Anna skriver: juli 28, 20138:37 e m

  Amanda kommentar ja… Älska människor som klagar på att folk klagar ;)

 19. Amandar. skriver: juli 28, 20139:53 e m

  Självklart ingen grill-gen. Himlans dumt. Jag grillar själv, men föredrar att sambon grillar då jag inte har tålamod till att vänta in den perfekta glöden. Samt att jag hellre gör en sallad än att stå och svettas vid en grill en varm sommardag. Det blir helt enkelt en win-win för oss.

  Jag vet inte varför män generellt sätt grillar mer. Kanske för att dom tycker det är kul, och kanske det till och med är så att kvinnorna vill ha det så. Vill dom grilla istället är det vell bara att säga till att man vill det. Svårare än så är det inte.

 20. Amanda skriver: juli 29, 201312:48 f m

  Hemma hos oss är det mamma som grillar hoho. :)

Skriv en kommentar