Att vara Hanna Perssons fötter

20130805-142210.jpg

Hej,

Högerfot här. Såhär har jag fått sett ut hel sommaren, och nu är det ändå lite bättre. Min syster Vänsterfot har nästan läkt på undersidan, men har fortfarande svåra skador på sin rygg (det som ni kallar häl).

Det är inte en dans att vara Hannas fötter. Det hela började någon gång i slutet på högstadiet… trots att vi gång på gång sa att ”NEJ VI ÄR INTE EN 36:A” så envisades hon med att stänga in oss i dessa små storlekar. I flera år har vi bönat och bett om att få sträcka på oss i en skön 38:a men fått oroväckande dåligt med gehör.

I sommar har problemet varit att hon envisat sig med att ha oss i ett par platta plastsandaler från hm. Syster Vänsterfot har skvallrat om att de kostade 99kr! Herregud, höjden av hån mot oss.

Droppen var när hon, iklädd dessa sandaler, gick flera mil i Paris. Vi hade båda sett fram emot resan, att bada bubbel, få se marken under oss från Eiffeltornet, dofta storstad och få känna på dyra klackar. Men bara efter första kvällen var vi alldeles slut efter de långa promenader a. Och hela natten gick åt att tillverka ny hud och försöka reparera skadorna hon försakat oss i de värdelösa skorna och höga tempot.

Ja, nätterna ja. Hur tror ni att det känns att ständigt sova bredvid fötternas Rolls Royce? Att ständigt känna sig i underläge mot dessa kaxiga skrytmånsar som aldrig har sår och dessutom vårdas med fotfil och dyra
skinnskor?

Jo, man känner sig värdelös. JÄVLIGT värdelös.

De gångerna Hanna säger sig ”sköta om” oss, målar hon på lite nagellack ovanpå det gamla och river bort de för långa naglarna. Hon ignorerar det ojämna och säger att ”ingen kollar ju nära ändå”. Mmm visst, men vi tvingas ju leva med det. På oss. Vår självkänsla är TOTALT raserad.

På promenad så kryper vi ihop, vill sjunka ner i jorden, inte finnas. Folk tittar på oss. Hanna bryr sig inte. Utan varken strumpa eller sko slänger hon upp oss på soffor och bord. Vi ser blickarna från andra och det kväver oss. Fy fan. Detta liv är inte värt att leva. Vi vill bort. Bort från sveda och värk. Bort från bristen på omtanke och sympati. Vi vill ha glädje och respekt, lena tjocka hudar och en rygg (häl) som inte ständigt blöder. Vi vill bli filade och insmorda, och KANSKE någon jävla gång bli behandlade mot nagelsvampen vi dragit på oss (under svåra förhållanden i ett par blöta klackskor). Vi vill ha det liv vi förtjänar.

UPPRORET BÖRJAR NU.

32 kommentarer
 1. Emma skriver: augusti 5, 20133:35 e m

  Haha! Detta gjorde min dag!

 2. Jennyfer skriver: augusti 5, 20133:47 e m

  Stackars högerfot :(. Mera liknande inlägg!

 3. Emma skriver: augusti 5, 20133:51 e m

  Hahaha!

 4. Lise skriver: augusti 5, 20134:14 e m

  UPP TILL KAMP! (Hälsar mina fötter som också är rätt illa behandlade)

 5. Ingen Annan Än Anna skriver: augusti 5, 20134:17 e m

  Haha, I died! Mina fötter ropar att de hittat sina tvillingar (fyrlingar?).

 6. Fanny Darling skriver: augusti 5, 20134:22 e m

  ”Fötterna demonstrerar, fötterna har fått nog. Fötterna vill ha frihet, här i sin egen sko.” Jag lider med dina fötter haha! Älskar sättet din högerfot uttrycker sig på

 7. emma skriver: augusti 5, 20135:02 e m

  hej fötter! ni är inte ensamma. min ägare (???;) skiter totalt i oss också, håliga med sprickor, förra veckans måla ute möblerna- rödfärg och sand från både kattlåda och sandstrand. trodde jag först! nu har jag insett att vi är hens värdefullaste ägodel (förutom hjärta och hjärna och sånt krafs). vi får ha ett levande liv och uppleva saker. tänk på alla stackars fötter som får totta på. tror inte dem är så lyckliga trots sin fina fasad- snarare uttråkade:)

 8. emma skriver: augusti 5, 20135:03 e m

  totta skulle såklart stå titta

 9. Emma Staaf skriver: augusti 5, 20135:25 e m

  Haha! Tänkte på den här reklamen när jag läste ditt inlägg xP
  http://www.youtube.com/watch?v=BRh5AKvJ4Pg

 10. Alina skriver: augusti 5, 20136:44 e m

  Haha! Fantastiskt! Mina fötter känner igen sig. :D

 11. tale skriver: augusti 5, 20137:29 e m

  ææh, hvordan klarer du å komme deg gjennom dagen hvis du har vondt i føttene hele tiden? x) du må gå til en fotpleier! (fotvårdare?) du kommer ikke til å angre :-)

 12. Matilda skriver: augusti 5, 20138:03 e m

  hahaha

 13. Rebecca skriver: augusti 5, 20138:15 e m

  Kära master-fötter! Ert rörande inlägg fick mig att vilja bli snällare mot mina fötter! Förlåt för allt ont vi gör mot er vackra skapelser! Lycka till!

 14. Daniel skriver: augusti 5, 20139:57 e m
 15. Julia skriver: augusti 6, 201312:35 f m

  Hej stackars fötter!
  Vi lider med er! Så där ska ingen behöva ha det, och även om det här har pågått ända sen Hannas högstadietid är det viktigt att komma ihåg att det är bättre sent än aldrig, och det gläder oss att ni har bestämt er för att göra uppror nu.
  Det första ni ska börja med är att fråga Hanna varför hon klämmer in er i 36:or och inte vågar erkänna att ni är 38:or? Kan detta ha något att göra med ett utseendekomplex? Hanna som är en klok, genusmedveten och annars verkar vara en självsäker kvinna borde kanske först och främst grubbla kring, och sen acceptera att väldigt få vuxna kvinnor faktiskt har 36 som skostorlek och att idealbilden av hur kvinnors små och silkeslena fötter ska dansa runt på rosenblad är en del av fenomenet vi ogillar: förminskandet av kvinnor. Vilket är en undergenre till fenomenet alla vi här jobbar emot: patrikarkatet.Det andra ni ska göra är att be Hanna gottgöra er för dessa år som har gått genom att besöka någon trevlig butik som t.ex. Body shop som har massor av bra fotbadsprodukter, krämer och fotfilar och att hon skriver under ett kontrakt där hon lovar och svär på att börja pyssla om er en kväll i veckan med dessa produkter! Vi håller stortårna för att er livssituation ändras drastiskt de kommande månaderna och att ni och er Master får ett långt och glädjeskuttande liv hädanefter! / Mvh Fötterna som efter att ha fått stortånaglarna sönderdansade (de ramlade av!!!!!) slutligen fick vår ägare att börja uppskatta oss :)

 16. Kajsa skriver: augusti 6, 20137:33 f m

  Använd rätt storlek master! Själv är jag 165 cm lång och har storlek 40 i skor, DÄR snackar vi vandrande L… MEN vem bryr sig :D

 17. Chris skriver: augusti 6, 20139:24 f m

  HAHA kom att tänka på denna reklamen som gick förr : http://www.youtube.com/watch?v=SoFuRMVZHdk

 18. Jaana skriver: augusti 6, 201310:10 f m

  Haha! Blev nästan lite tårögd! Stackars..

 19. Namn skriver: augusti 6, 201311:49 f m

  hahahah du är rolig du

 20. Michelle skriver: augusti 6, 201312:50 e m

  Hahah älskade det här. Så bra, och det väcker tankar kring mina egna fötter?!?! Bör väl kanske fila och smörja lite. Jodå

 21. ida skriver: augusti 6, 20131:32 e m

  hahahaha du tar priset du

 22. Maria skriver: augusti 6, 20134:38 e m

  Köpte just Foot loose eller vad det heter! Packade in fossingarna i påsarna i förrgår. Ser med skräckblandad förtjusning fram emot det som hända skall inom fem till tio dagar. Huden skall lossna. Fötterna ska bli som små bebisar. Dock tror jag inte att naglarna automatiskt klipps.
  PS. Fattade sent i våras att även mina stackars tånaglar drabbats av NAGELSVAMP!!! Efter att det om nätterna kändes som att någon sakta sakta bröt bort naglarna från tårna. Hade ett halvår tidigare gått i för små skor under två konferensdagar?!? Behandlat järnet med Loceryl från apoteket. KÖP. DS.

 23. emma skriver: augusti 6, 20138:24 e m

  tipppppsssss, världens bästa grej: http://www.clasohlson.com/se/Pr240758000/Pr240758000

  ”Baby foot” och liknande produkter funkade icke för mig. Denna räddade dock mina brutalt misshandlade fötter!

 24. I skriver: augusti 6, 20139:30 e m

  Till er som brukar klaga på fattigdom, krig och allt annat som bör beaktas när man pratar om feminism. Aldrig tänkt på att det i andra länder kanske hänger ihop?

  Läkartidningen – Två miljoner våldtagna i krigets Kongo http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2013/08/Tva-miljoner-valdtagna-i-krigets-Kongo/#.UgFNVcCb3Vg.twitter

  Svar: De fasansfulla våldtäkterna i Kongo är något som väldigt ofta diskuteras i feministiska sammanhang, kvinnoförtrycket finns över hela världen och tar sig i fullkomligt vidriga uttryck.

 25. Joanna skriver: augusti 7, 20133:27 f m

  HAHAHA!! Så jäkla bäst!

 26. Elsa skriver: augusti 7, 20137:41 e m

  Blir riktigt upprörd när jag läser det här. Hanna, ta hand om dina fötter! De har faktiskt samma värde som dina händer.

  Till fötterna: stå på er! Fortsätt kämpa. *styrkekram*

 27. Elsa skriver: augusti 7, 20137:44 e m

  Förresten, jag är 168 cm och har skostorlek 39-40. Men oftast 40. :)

 28. emma skriver: augusti 7, 20138:03 e m

  Hej Alla Hannas kloka läsare och hej kloka Hanna.
  Jag behöver er hjälp. På facebook finns det en sida som heter the Gap. Jag orkar inte förklara vad den går ut på så snälla ta en sekund och se efter. Problemet är att min kille ”gillar” den sidan och det stör mig något oerhört. Vi har haft mängder av diskussioner om sexism och jämställdhet. Det känns verkligen så himla dåligt att han gillar den här sidan men jag kan inte sätta ord på vad som är fel. Kan någon hjälpa mig att hitta orden?
  Jättetacksam jänta

 29. Mikka skriver: augusti 7, 201310:54 e m

  Hanna! Du borde tipsa om den här: http://www.youtube.com/watch?v=0XnzfRqkRxU fantastiska reklamfilmen! Bästa mensrelaterade reklamen jag sett skulle jag tro.
  Väl bekome.

 30. Sus skriver: augusti 8, 201312:19 f m

  HAHAHAHAHA!! Hanapee <3

 31. Jazzmalin-Jazza Lugnt skriver: augusti 8, 20139:35 f m

  Du är ju bäst!

 32. Linnea skriver: augusti 9, 20137:29 f m

  Jag fick min första zonterapi-behandling häromdagen, snacka om fotkärlek! Rekommenderas varmt till alla som har möjligheten.

Skriv en kommentar