Olustig känsla

Som några av er har påpekat och som jag skrev för ett par veckor sedan så tryter min blogglust för tillfället. Jag har funderat lite på det här med bloggandet som jag verkligen älskar och har varit min lille lille bebis i drygt sju år.

Det absolut bästa med att skriva en *offentlig dagbok på Internet* är främst det att jag älskar att skriva. Även om jag inte jätteofta lägger något större arbete bakom alla formuleringar här inne, så är det fortfarande det absolut bästa jag vet att ha ett tomt dokument att bah FYLLA med bokstäver, hur pretentiöst det än må låta.

Sen har bloggandet andra fördelar, som det med att jag få lära känna er. Att få läsa era synpunkter på saker och ting, att få himla massa bekräftelse och beröm varje dag är väldigt givande och stärkande – ert stöd har fått mig att våga saker jag kanske inte skulle vågat annars. Ni har också fått mig att se saker i nytt ljus och jag tycker att vi ofta har kommit fram till bra saker tillsammans.

Det är det jag älskar. Sen finns det saker jag har svårt att förlika mig med.

Som kommentarer från läsare som faktiskt förväntar sig att jag ska vara ett slags helgon som värnar om precis varenda sämhällsfråga och bör engagera mig i dessa genom bloggen, det är jobbigt att göra människor besvikna. Men den absolut värsta olusten sitter i kommentarer skrivna ur ren ilska och riktade till mig. De där långa paranoida kommentarerna om att vi egentligen lever i ett matriarkat där mannen är förtryckt. De om att jag är en feministhora. De om att alla feminister är manshatare. De som menar på att alla muslimer våldtar. De som hatar.

Det senaste året, framförallt senaste månaderna, har jag spärrat säkert femtio IP-adresser från människor som på ett eller annat sätt försöker sprida kvinnohat, rasism eller rena förolämpningar mot mig. De tidigare sex åren hade jag knappt spärrat ett IP-nummer och kände det som om vi hade en schysst klubb här inne. Det var som att vi förstod varandra även om vi inte alltid höll med varandra, och att hit kunde minsann inte hatet hitta.

Nu verkar det dessvärre som det gjort det. Aldrig trodde jag väl att kommentarer från okända människor skulle göra mig ledsen eller orolig, men jag hade fel. Det funkar inte att ena dagen skriva ett blogginlägg om sexism och få kommentarer från en människa som bär på så mycket hat, för att andra dagen skriva ett inlägg om Almas och min dag eller vad jag och Anton lagade för middag.

Då når hatet så mycket längre in och blir mer personligt. Det ligger otroligt mycket olust i att dela med sig av sig själv till människor som jag vet hatar det jag står för.

Och så det här med det dåliga samvetet. Jag som ofta tänkt att hat aldrig ska få tysta människor, märker hur jag plötsligt gör just det. Hur jag omformulerar och censurerar i rädsla för att mötas av det där olustiga. Jag menar, tanken på att rädda världen i all ära – men om man inte gör något för att världen ska gå i den riktningen då? För att man känner olust till konsekvenserna? Då är man ju mest en liten lort.

 

Som jag känner just nu måste jag välja mellan att skriva om feminism, genusfrågor, politik etc. och att skriva en mer personlig blogg i dagboksform som jag gjort de senaste sju åren.

Problemet är bara att jag just nu varken kan eller vill välja.

188 kommentarer
 1. Johanna skriver: augusti 12, 20137:50 e m

  Åh Hanna jag blir så ledsen för din skull :( Skulle bara vilja ge dig en stor varm kram!! Förstår att det känns skitjobbigt.

  Jag tror egentligen inte att vi bloggläsare kan ge dig råd om hur du borde göra, det kan nog bara du själv avgöra. En av anledningarna till att jag gillar din blogg så mycket är just för att den är en så härlig blandning av allvar, humor, personliga saker, diskussioner osv. Men du, fortsätt inte att blogga om det får dig att må dåligt! Ingenting är värt det! Om du väljer att fortsätta, om än i annan tappning, så kommer i alla fall jag fortsätta läsa, och jag är säker på att nästan alla andra trogna bloggläsare också kommer göra det! Kram på dig <3

 2. Therese skriver: augusti 12, 20137:54 e m

  Jag tycker att du ska fortsätta som du har gjort de senaste 7 åren. Det är ju dig man vill följa och jag tycker att du borde ha minst en spalt i veckan i en tidning där du kan skriva om genus m.m. För det är ju super viktigt men det är ju lika viktigt att du inte blir så fruktansvärt hatad..

 3. Johanna skriver: augusti 12, 20138:02 e m

  Heja dig! Har följt din blogg ett par år nu och älskar den och dig. Så synd att det ska komma idioter hit med sina idiotiska kommentarer. Hoppas att du hittar en lösning som gör att det känns bra igen <3 Lycka till!

 4. Louise skriver: augusti 12, 20138:04 e m

  Förstår att det är en svår fråga men när du skriver som Hanna Persson, skriv om dig då. Hanapee är du. Genusfrågor kan du bidra med i andra forum, i en annan blogg osv. Där det inte behöver komma från dig så personligt.

  Och även om du fått ta mycket skit, spärrat 50 ip-adresser, så ska du veta hur många ögon du har öppnat. Bland annat mina. Du har väckt ett helt nytt intresse för mig och för så många unga tjejer. Vi tar kampen vidare med dig även om du inte fortsätter att skriva här. Men din röst behöver inte skrika högst längre, skrik med oss så gör vi det tillsammans istället. Du ska inte behöva ta någon skit.

 5. felicia skriver: augusti 12, 20138:07 e m

  Hannis!!! Jag har hängt med ett tag och knappt kommenterat, men nu var det dags! Vi här på vår sida skärmen kan nog aldrig riktigt förstå eller sympatisera, men vi skickar tusen virtuella kramizar!! *kärlek* Kommer älska din blogg vad du än gör, lita på lill-maggen och YOU GO GIRL!! *girlpower!!!*

 6. Elsa skriver: augusti 12, 20138:09 e m

  Måste bara säga att jag ä l s k a r din blogg precis som den är, jag är en av alla som inspireras och blir glad av det du skriver. Men jag blir så himla ledsen när jag läser att du mår dåligt av detta. Inget som får en att må dåligt och känna sig hatad är värt det. Hur du än väljer att fortsätta blogga kommer jag – och så många andra! – fortsätta läsa. Och kommentera tio gånger mer än alla hatare. Du är sjukt grym. Kram <3

 7. Linda skriver: augusti 12, 20138:11 e m

  Åh bästa Hanna, vill ju bara ge dig en stor kram, klappa dig på huvudet och säga hur bra du är och att allt kommer att ordna sig. Vi är så många fler som älskar än hatar, glöm aldrig det. Bara du kan veta vad som känns bra och inte bra att skriva, så ta din tid och känn efter. Och när det känns tungt så kan du försöka föreställa dig tusentals Hanapee-fans som står på barrikaderna med små-mantlarna fladdrandes i vinden, mot anti-feministerna och rasisterna. Och där ska vi stå till den dag de inser att det inte är lönt längre, hatet förlorade, kärleken vann. Fortsätt kämpa!

 8. Rebecka skriver: augusti 12, 20138:13 e m

  Jag vill mest tacka dig för att jag har fått upp ögonen för feminism. Du är som min egna lilla hjälte. Jag vet inte riktigt var jag ska börja i hela den här härvan, men du har fått mig att tänka. Jag reflekterar och ifrågasätter. Och du har fått mig att göra just det.

  Alltså tack Hanna. Du är så bra. Jag hoppas att du låter det positiva i denna blogg överglänsa alla jävla lortar därute. Du får ju folk att reflektera och öppna upp ögonen – det är ju helt fantastiskt!

 9. Sara skriver: augusti 12, 20138:14 e m

  Världens största kram till dig Hanna! Din blogg är ett av dom största ljusen på min internethimmel och jag ÄLSKAR ALLT du skriver. Blir så arg av att veta att en massa små människor där ute får så STORA människor som du att må dåligt.
  Jag hoppas att du kommer tillbaka starkare som aldrig förr, men om du väljer att inte göra det, om blogglusten tryter helt, så är det okej också. :) <3

 10. Ingrid skriver: augusti 12, 20138:19 e m

  Vad otroligt ledsen jag blir. Jag förstår verkligen inte varför det ska vara så väldigt mycket idioter som sprider sitt hat vidare. Det är ännu mer märkligt att du får ta emot så mycket som på alla sätt verkar vara en väldigt snäll människa med hjärtat på rätt ställe.
  Känner bara att det bubblar av ilska i mig nu. Vill absolut inte att min favoritbloggare ska sluta, men förstår dig!! Så skulle aldrig bli arg eller sur för att du skulle dra dig tillbaka. Det jag blir arg för är att idioterna vinner, men du ska inte behöva ”offra” dig om du förstår vad jag menar.
  DU ÄR BÄST och FÖRTJÄNAR INTE ATT KÄNNA DIG OLUSTIG!

  Fy fan för bittra internetidioter som inte kan förmå sig att sprida annat än skit runt sig.

 11. Millan skriver: augusti 12, 20138:20 e m

  Åh du är ju bäst Hanna! Och lika grym, skön, klok och fin som för sex år sen när jag började läsa din blogg. Oavsett vad som händer med din blogg så stödjer jag dig och ditt beslut helhjärtat. STOR KRAM!

 12. Viola skriver: augusti 12, 20138:26 e m

  Alltså Hanna. Jag vill som så många andra här i kommentarsfältet tacka dig för att du har gjort att vi har fått upp ögonen för feminismen, eller fått mer förståelse för vad den verkligen betyder och hjälpt oss att ifrågasätta all skit därute. Du är helt enkelt bäst! Och som så många andra (igen) så vill jag säga att hur du än väljer att gå tillväga med det här, sluta blogga, ändra bloggsätt osv. så är jag otroligt glad för allt du har hjälpt mig med (tror faktiskt du har gjort mig till en bättre människa) och om du stannar här i bloggvärlden så stannar jag kvar hos dig. Alltid.

 13. EMMA skriver: augusti 12, 20138:31 e m

  Du är så jävla fantastisk Hanna, du har verkligen gjort mycket för mig. Lärt mig att uppmärksamma och reflektera över så många saker, och även fått mig att öppna upp ögonen på andra.

  Jag hoppas verkligen inte att du slutar göra sånt nu, även om jag förstår att det är oerhört jobbigt att ta emot all skit folk kan kasta på dig för det. Samtidigt hoppas jag verkligen inte att du tar bort det personliga i bloggen, för herregud vad jag tycker om att få se dina jättelånga tår, låta en video på Alma göra min dag och allt det där vardagliga också.

  Du är som en rolig, smart och grym storasyster, typ. Oavsett hur det blir så har du iallafall gjort skillnad!

 14. Olivia skriver: augusti 12, 20138:32 e m

  Usch på hemska människor som bara ska sprida hat :( har verkligen uppskattat dina inlägg i debatterna men precis som några andra skrivit så är det inte det jag tycker är bäst med din blogg. Jag älskar dina lite mer ”dagsboksinlägg” med roliga bilder och knasiga karaktärer. Det är det om gör bloggen så bra och unik! Tar man bort det så tar man ju liksom bort en stor del av Hanapee tycker jag :(

  Sedan så saknar jag podcasten jättemycket också, älskade dina och martins samtal! Muntrade upp så himlans mycket :)

 15. Matilda skriver: augusti 12, 20138:38 e m

  Min supermysiga tacokväll sjönk just ett antal steg efter att ha läst detta.

  Du har varit och är en sådan person som vinklat , vridit och inspirerat mig och många andra till att argumentera högre och bättre för ett jämställt samhälle.

  Det är sorgligt och pinsamt att det finns folk ute i internetmörkret som inte kan bete sig och föra sakliga diskussioner utan prompt måste hata personer som du, som försöker förändra allt till det bättre för alla. Jag hoppas innerligt att du finner ny kraft att fortsätta blogga, vare sig det är om genus eller vardagen (för dina betraktelser om tankelivet, kärlek och kläder är också helt fantastiska!)

  Men om du inte pallar så är det okej, men jag kommer sakna dig :)
  Ha det så bra!

 16. Sara skriver: augusti 12, 20138:41 e m

  Hej Hanna,
  Jag ar en ”äldre” läsare som flyttat från Sverige för länge länge sedan, läser sedan ett tag tillbaka en del Svenska bloggar för att inte tappa språket helt… När jag hittade din blogg blev jag så positivt överaskad av den fenomenalt bra förebild du är för unga tjejer idag. Det kommer du fortsätta att vara i vilken form det än sker! You go girl!

 17. Emma skriver: augusti 12, 20138:43 e m

  Hanna, som någon skrev här ovan är det INTE värt att du ska gå omkring och må dåligt! Gör det du måste göra. Älskar dina inlägg om feminism, men jag älskar också dina mer vardagliga inlägg. De stärker faktiskt också. Älskar när du skriver om fisar, Anton, ångest och mens. (Samma sak gäller såklart för inlägg om ångest, om det inte är bekvämt går det bort). När du känner dig bekväm bloggar du ju bra, och när du bloggar bra blir man glad. Oavsett om det handlar om sexism eller fisar. När du skriver om din vardag är du på riktigt, och då känns det okej för mig att vara på riktigt. För om jag kan älska dig fast du mår dåligt, fiser illaluktande fisar och skjuter upp pluggandet – varför ska inte jag kunna älska mig själv? (OBS!! du är såklart mer än illaluktande fisar och ångest, men du fattar…) Vet du?? Du är fan feminist bara genom att vara dig själv. Du är en kvinna som tar plats, du är rolig, och framför allt stärker du ANDRA kvinnor! Vad mer kan du kräva av dig själv? Love you master, 4-ever <3<3<3<3<3

 18. Aleks skriver: augusti 12, 20138:43 e m

  Hanna!! jag vill inte att du ska sluta blogga. Du är heeeelt fantastisk ju!! Du har en helt speciell blogg som jag älskar. jag blir alltid så glad när jag går in här och läser det du skrivit. Du är på riktigt! Jag hoppas verkligen du fortsätter blogga för du har gett mig och lärt mig så himla mycket, du anar inte. Jag såg dig på wow (med en mörkhårig stilig man som jag antar var Anton?!) och ville verkligen gå fram och tacka dig för att du är du men jag vågade inte :P men ögonkontakt fick vi allt. Jag önskar dig allt gott och att alla idioter lägger av med all jävla skit de sprider! *styrkekram*

 19. Kim skriver: augusti 12, 20138:43 e m

  Finaste Hanna. Jag önskar denna blogg som förut kan fortsätta en fristad för tjejer där vi kan boosta varandra, prata, tipsa varandra, skratta med varandra.. för det är precis det som din blogg är för mig (och nog tusentals andra). Det är så tråkigt att det ska komma dumma människor och skriva hatiska kommentarer, speciellt när det är effekten av att du tar upp mer och mer genus och feminism i din blogg. Man ska aldrig låta sig tystas men jag känner igen mig i det du skriver, att antingen måste man tillslut välja att skriva som en dagbok eller skriva om feminism, genus och politik.. jag har också bloggat och fått obehagliga människor som kommenterat och de har alla tystat mig på något sätt även om jag inte har velat.
  Du är UNDERBAR och jag tror inte du kan förstå hur mycket du har gjort för så många tjejer. Jag tror jag kan tala för oss alla när jag skriver att du får oss att sträcka på oss lite extra och får oss att orka kämpa mot patriarkatet varenda dag. Jag står bakom dig vad du än väljer och har förståelse för hur du än väljer att göra. Stor kram till dig <3

 20. Therese skriver: augusti 12, 20138:46 e m

  Jag hoppas så innerligt mycket att du orkar fortsätta. För de är inte värda det. Deras hat borde inte få ägnas så mycket som en tanke eller tår, det har de inte förtjänat. Vi är många som står på din sida, kom ihåg det vad du än väljer att göra. Det du står för är så sjukt viktigt. Många stora kramar!!

 21. Signe skriver: augusti 12, 20138:50 e m

  Hej Hanna!

  Jag både mailar detta och skriver som en kommentar för jag vill så hemskt gärna att du ska se det här och läsa det. Jag blev så ledsen när jag läste ditt senaste inlägg, om att du får hat pga dina inlägg om genus osv. Det är hemskt att det är så. Men med detta jag skriver nu så vill jag få dig att förstå vilken skillnad du gör.

  Jag var en av de tjejerna som hatade kvotering, som tyckte att man som tjej kunde visa sina bra egenskaper och slå sig fram med blodiga armbågar. Jag var en av dem som kallade andra tjejer för militanta feminister så fort någon nämnde ordet genus. Jag var en sån som rynkade på nästan åt människor som pratade om kvinnors rättigheter. För jag förstod inte bättre. Jag förstod inte hur långt tillbaka det går. Jag blundade och ryckte på axlarna för att jag tänkte att det är så det är.

  Men du har fått mig att förstå. Du öppnade mina ögon och lärde mig att det är så det är men det behöver inte vara så. Det finns ingen anledning till att det ska vara så, bara för att det alltid varit så. Jag vill att du ska veta att du orsakar ringar på vattnet. Du med dina inlägg på din blogg. Jag läste din blogg redan innan, och när du började skriva om genus så började jag lära mig om genus. Jag började diskutera med mina vänner och jag började diskutera med min pojkvän. Jag trodde aldrig jag skulle få min pojkvän att ens tänka i de banorna, men vet du vad, vi sitter över middagen och diskuterar huruvida vi ska prata med våra framtida barn. Ska vi ge komplimanger till våra döttrar för deras yttre eller för deras åstadkommanden? Ska våra framtida söner få leka med dockor och ha på sig rosa? Vi har inte samma åsikter om allt, och vi grälar ganska mycket om mycket, men när vi diskuterar genus så talar vi lugnt och sakligt. Varje gång vi gör det får jag en varm känsla i magen för att min pojkvän är så fin innerst inne, som förstår det viktiga i dessa frågor. Och det är tack vare dig och dina inlägg som vi ens pratar om det här.

  Du fick mig att ta på mig mina genusglasögon och jag fick min pojkvän att ta på sig sina. Men det slutar inte där. För varje gång vi är på middag hos hans familj så diskuterar han också det här. Jag tar inte upp något, utan han gör det. Tänk om hans bror som är VD på ett typiskt finansföretag på stureplan får upp ögonen för genus tack vare dig. Eller hans syster som är en stureplanstjej och juridikstudent får upp ögonen för genus tack vare dig. Tänk vad det då kan leda till? Det kanske inte är några mirakel som sker över en natt men du sår små frön som sedan sprids i vinden och som leder till att andra människor lär sig mer om samhället och vad som är fel.

  Jag ville att du skulle veta det. Det kanske känns som att du inte kan förändra världen men du har förändrat mig och min pojkvän, och du har fått hans väldigt konservativa familj att diskutera genus vid middagsbordet. Vi kommer diskutera genus med våra barn, och tack vare dig kommer de få en helt annan grund att stå på. Så oavsett om du slutar blogga eller skriva om genus eller vad du än beslutar dig för att göra så har du redan gjort skillnad. Glöm inte det!

  Kram, Signe

 22. Andrea skriver: augusti 12, 20138:50 e m

  Du är bäst, och hur du än väljer att skriva så kommer det bli bra. dina genusinlägg inspirerar mig samtidigt som jag skrattar åt dina inlägg om alma eller knasiga berättelser. Och tack för du var så trevlig på wow när jag och mina vänner gav dig en kram. puss

 23. Bettina skriver: augusti 12, 20138:50 e m

  Älskade Hanna!

  Finns det inte någon annan som kan ”korr-läsa” kommentarerna innan de når dig? Jag vet att Lina Neidstams bokförlag (eller vad det nu var) läste igenom allt åt henne innan hon fick se den där skiten. Finns det inget företag eller så för det (åh, värsta affärsidén ju!)? Det måste finnas något bättre filter för att du slipper se det. Jag vill så gärna läsa din blogg. Din är en av tre jag läser nämligen. Den ger mig styrka i potatislandet Danmark nämligen. Håll ut! Vi fixar det här!

  VI FIXAR DET HÄR! VI!!!

 24. Anna skriver: augusti 12, 20138:51 e m

  Har aldrig kommenterat här tidigare, fast jag läst din blogg i många år. Vad du än skriver är det bra, roligt, smart och en får alltid ett härligt garv, argt uppvaknande eller en tankeställare när en läser dina texter (eller kollar på dina bilder hehe). Hoppas du vill fortsätta, utan dig försvinner Sveriges bästa bloggare faktiskt. Kampen fortsätter i hope!

 25. Saga skriver: augusti 12, 20138:55 e m

  åh jag som älskar när du blandar inlägg om dina åsikter och om din vardag. Skulle du inte kunna ha någon som tar bort hatkommentarer åt dig?
  Jag tycker det skulle kännas väldigt tråkigt om du skulle tvingas välja, jag älskar ju blandningen!
  Och så måste jag säga att du är så himla bra och intressant att följa! Jag älskar att du tar för dig och är så självklar! Det ser jag upp emot
  kramar

 26. Emma skriver: augusti 12, 20139:00 e m

  Gud vilka bra kommentarer och råd du fått! Jag har följt dig från starten och märkt hur både du, bloggen och läsarna har förändrats under årens gång. Jag tycker att det allra viktigaste är att du verkligen känner efter hur du vill göra och hittar en situation som känns bekväm både för hjärta och hjärna!

 27. Linnea skriver: augusti 12, 20139:02 e m

  KRAM <3

 28. Ninas modeblogg, utan mode skriver: augusti 12, 20139:08 e m

  Fy tusan, du är ju faktiskt den bästa bloggaren. Jag skulle gärna rensa i dina kommentarer gratis men jag förstår om du känner att det är obehagligt ändå, hatet finns ju ändå. Mitt förslag är att du startar en kampanj mot näthatet för tillsammans kan vi kanske få politikerna att förstå. Något riktigt storslaget, dina läsare har säkert asbra idéer.

 29. Lise skriver: augusti 12, 20139:08 e m

  Vill bara säga att exakt hur du än gör så är du bäst, master. Kram!

 30. Malin skriver: augusti 12, 20139:09 e m

  kramar <3

 31. Linnea skriver: augusti 12, 20139:14 e m

  åh det här är jättetråkigt att läsa, älskade master! har ju ingen aning om hur det känns och har svårt att sätta mig in i situationen. jag älskar ju både dina feminism-inlägg och alla personliga vardagsgrejer och jag tror att båda är lika viktiga. men personligen vet jag inte om jag skulle kunna leva utan din humor, dina outfittor, din vardag osv. och kanske går det att hitta ett annat forum för feminism -och genustankarna, någon tidning eller liknande, där du också slipper alla dumma hatiska kommentarer?

  jag hoppas att du följer ditt hjärta och att allt löser sig på bästa sätt. och hur det än blir tror jag att du kommer ha alla dina trogna fans med dig! <3

 32. Ellen skriver: augusti 12, 20139:16 e m

  Kram Hanna! <3<3<3<3

 33. Blixten skriver: augusti 12, 20139:22 e m

  Neeeeeeeeej!!! :,( Du får inte låta de små vidriga anonyma människorna vinna. Du ÄLSKAR ju din blogg! Och tänk på alla kuliga erbjudanden du får ta del av genom den. Och att du faktiskt påverkar tusentals unga människor varje dag (ingen press hehe). Dessutom älskar JAG ju den.
  Har ett litet förslag:
  Ha två bloggar. En privat blogg där du bajsar ur dig vardagens händelser och känslor precis som du alltid gjort. Och en lite mer uppstyrd politisk blogg. Där kan du skriva lite mer som ett ”jobb” där du går in i din journalistkaraktär, där puckona inte når DIG. Jag tycker också att du ska kolla upp alternativet att låta nån granska kommentarerna innan du ser dem. Det kan det faktiskt vara värt. Dessutom skulle dessa patetiska människor aldrig våga säga något till dig ansikte mot ansikte, och då behöver du inte heller ta del av deras åsikter. Puss puss och jag saknar dig

 34. Dilan skriver: augusti 12, 20139:28 e m

  Detta kanske är min andra kommentar på ÅR? Men kände att det var dags. Din blogg har blivit väldigt annorlunda på väldigt kort tid känner jag. Innan var det mer en personlig dagbok typ och mer positivt bland kommentarerna? Jag tycker det är kul att du skriver om genus och feminism, varför välja? Kan du inte skriva om allt? Allt det som du gillar att skriva om. Det här är din blogg, tycker inte att folk har rätten till att trycka ner dig. Och ja dom kan säga vad dom tycker vad du ska skriva om men dom kan inte bestämma. Jag tycker om dig oavsett vad du skriver om. Jag känner ett så starkt band till dig, även fast jag egentligen inte känner dig. En sak är säker och det är att jag tycker om din blogg jättemycket, dig också. Jag har saknat lite om ditt vardagliga liv på senaste tiden men kommer att stötta dig oavsett vad du väljer att skriva om och fortsätta läsa. Du är otroligt inspirerande. Du har fått mig att vilja läsa om feminism! Bästa Master, Hanapee, Hanna Persson, kärt barn har många namn.

  Sluta aldrig göra det du gör.

 35. J - är min mamma död nu? skriver: augusti 12, 20139:43 e m

  Oavsett vad du bestämmer dig för att göra, så vill jag säga tack för allt du skrivit, delat med dig av och fått mig och många andra att tänka och känna. Du är bäst.

 36. Rebecka skriver: augusti 12, 20139:47 e m

  Åh Hanna! Förstår verkligen hur du menar! Men spontant tänker jag att det för din skull hade varit bättre att ha bloggen som en mer personlig plattform och sedan publicera texter om andra viktiga saker så som feminism (<3) och samhällsfrågor på en större plattform, typ i form av krönikor. Tänker att då kommer inte de kommentarerna hamna på samma ställe som dina mer personliga uppdateringar är. Hatar dessutom att hatet påverkar oss, samtidigt som att det är fullt förståeligt att du känner som du gör. Men VI älskar dig Hanna!!! <3

 37. Maja skriver: augusti 12, 20139:48 e m

  We luv u no mattor what <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

 38. Sabina skriver: augusti 12, 20139:52 e m

  Vi finns kvar oavsett vad du väljer! Såklart! Åh älskade. Du är bättre än du själv förstår.

 39. Milena skriver: augusti 12, 20139:53 e m

  Blir så hemskt ledsen av att läsa detta. Ledsen för att dessa misogyna människor faktiskt har makten att tysta folk med sitt kvinnohat, och arg såklart. Vill rent intuitivt uppmuntra dig att fortsätta skriva om feminism och genusfrågor, eftersom det är så viktigt och eftersom jag älskar hur du gör det, hur du har förmågan att nå en publik som kanske inte alltid är så exponerade för feministiska analyser, hur du öppnar folks ögon etc. Samtidigt förstår jag VERKLIGEN att en inte pallar under sådana omständigheter.

  Tänker att det viktigaste är att klargöra att det är okej hur du än väljer att göra. Såklart kommer många tycka att det är tråkigt om du slutar skriva om feminism, men vi kommer också förstå och respektera ditt val. Ingen kommer tycka att du är en sämre bloggare/feminist/människa för att du inte står ut med hat och hot.

  Och sedan undrar jag också om lösningen inte kan vara att någon annan modererar kommentarerna innan du ser dem? http://www.interaktivsakerhet.se jobbar som jag förstår saken med precis det, och skräddarsyr kostnaden efter hur mycket moderering som behövs. Kan ju hända att det ändå är jättedyrt, men värt att kolla upp i alla fall. Annars kanske du har någon läsare som kan göra det åt dig. Jag vet ju inte hur det fungerar, men jag skulle kunna göra det om det inte är alltför omständigt.

 40. Anna skriver: augusti 12, 20139:55 e m

  Jag hoppas du fortsätter precis som du gjort! Underbar nytänkande blogg.

 41. h skriver: augusti 12, 20139:58 e m

  tycker mest det är så väldigt trist med människor som är så jävla korrekta i allllaaaa samhällsfrågor som finns och ser ner på dem som inte är det. alla är vi tamigfaaan människor, dock är det fantastiskt fint att engagera sig i något av allt det som vi borde ändra på i vårt samhälle och känna att man kan göra någon liten skillnad någonstans. men någonstans måste man väl nöja sig också. DU FÅR ät kött, slänga tamponger i toaletten osv. DET ÄR OK!!!! och jag vet att du är superintresserad av genus etc men du ska inte heller känna krav på att du typ *måste skriva fyra genusinlägg i veckan*. njut av livet love u puss

 42. pelle skriver: augusti 12, 20139:59 e m

  Hanna, du kan inte låta dig tystas av hatet. Du är viktig för att du lyfter fram politiska frågor och för att du är en aktiv feminist. Det är tack vare sådan som dig och Lady Dahmer som jag personligen lärt mig vikten av ett jämställt samhälle och hur våra handlingar direkt och indirekt påverkar de omkring oss.

  Politik is a bitch, det är den verkligen. Men om man ska låta sig tystas av minoritetspuckon som inte kan, på ett konstruktivt sätt, förstå vad man försöker framföra och/eller som inte kan förstå att ALLA inte kan tyckas likadant om allting – då faller ju yttrandefriheten, en av demokratins grundpelare. På riktigt.

  Slå tillbaka med information och kunskap. Vill de ändå inte förstå – fuck ‘em! Då är man ju uppenbarligen inte här för att förstå och lära sig.

  Jag vet inte, poängen jag försöker få fram är väl att du gör nytta. På riktigt så gör du det. Försök fokusera på den nyttan och börja förlika dig med tanken att du alltid kommer kliver någon på tårna. Oavsett vad skriver om.

  Och låt för guds skull inte det censurera dig. Aldrig någonsin.

  Svar: Kan och kan, det handlar ju om en känsla, den är sällan logisk :-) Viktigast är väl att jag mår bra, inte att jag inte ”låter” någon censurera mig tänker jag. Tack för de fina orden <3

 43. tk skriver: augusti 12, 201310:07 e m

  du får inte sluta blogga!! Du är en stor inspirationskälla och förebild för många. Du förklarar allt så himla bra och visar saker från ett annat perspektiv. Snälla fortsätt blogga :))

 44. ida skriver: augusti 12, 201310:18 e m

  Vill bara stämma in i hyllningskören ovan. Du inspirerar! Jag är så mycket säkrare i både genus och feministfrågor nu tack vare dig. Jag vet hur jag ska uttrycka mig för att få tyst på hatarna och jag är så mycket tryggare i mina egna ståndpunkter. Allt tack vare dig!

 45. Maja skriver: augusti 12, 201310:18 e m

  Hej! Är en såndär tjej som läser massa av bloggar, har gjort i många år men kommenterar verkligen aldrig. Men tycker du förtjänar en kommentar nu, då din blogg verkligen är en av favoriterna. Började läsa din blogg för flera år sedan för att du är så fruktansvärt rolig, både i sättet du skriver, bilder du tar på dig själv och även dina videos. I början orkade jag inte läsa eller ta in dina genus-texter för jag har väl aldrig riktigt brytt mig om det. Men det senaste har jag verkligen förstått vad det handlar om, och det är på grund av dig. Så tack Hanna för att du har fått mig att både förstå vad som menas med att vara feminist, och att också vilja kalla sig själv för det. Så thank you master för både mycket skratt och många kloka inlägg. You are fucking awesomeeee!

 46. Michelle skriver: augusti 12, 201310:26 e m

  Jävla näthat, blir så ledsen av att läsa det här. Du skriver om så mycket viktigt och har öppnat ögonen för så många, att det dessutom måste resultera i hat är bara så orättvist och jävligt. Trots all skit just nu så har jag och vän lite spännande och feministiska planer framåt hösten i Sundsvall, tack vare dig på många sätt. Vill gärna berätta mer om det för dig, men än så länge skickar jag TUSEN CYBERSPACE-KRAMAR TILL DIG BÄSTA MASTER! Ps. Det är svårt nog att vara människa, men allting löser sig. Som en viss klok person brukar säga.

 47. Emma skriver: augusti 12, 201310:35 e m

  Du är så himla bra och klok!

  Tycker dina inlägg är toppen om genus och jag studerar det själv. MEN kan du inte ha en personlig blogg och skriva krönikor osv. om genus????

  Hur som tror jag dina fans är dig trogen och förstår det.

  cyberkram!

 48. Ellen skriver: augusti 12, 201310:39 e m

  Jag tror inte jag kan fatta hur jävla jobbigt det kan kännas för dig, men jag fattar att det kan få en att tänka om. Vad som än händer så ska du bara veta detta: Jag älskar dina inlägg där du skriver om mens. Jag älskar dina inlägg där du lägger upp bilder på din mage. Och framförallt så älskar jag dina inlägg som rör feminism och genus- du har lärt mig allt jag kan om det.

  Så jag hoppas att människorna som understår sig att tala illa om dig och om vad du skriver lägger av, så du orkar och vill fortsätta med det här. För du lär mig så himla mycket, och du lär så många så himla mycket.

  Kärlek for ever, Hanna Persson.

  Ellen

 49. Maja skriver: augusti 12, 201310:43 e m

  Käraste Hanna!
  Alltså. Fattar att det här är helt upp till dig, men kan ju ibland vara skönt att bara höra vad nån annan säger. Eller vad 46 andra säger, så många är kommentarerna när jag skriver det här.
  Jag vill bara säga att jag kommer läsa din blogg SLAVISKT oavsett vad du väljer. Jag kommer skratta åt videos, åå:a över bilder på alma eller beundra dina äggmaster-skills. Jag kommer också att peppa, ilskna och älska långa texter om feminism och andra samhällsfrågor.
  Med det sagt, alltså. Vet inte om du vill höra det här för du har säkert tänkt och hört det miljoner gånger. Men Hanna, FUCK alla idioter. FUCK patriarkatet. På dina fantastiska, ocensurerade feministiska texter ska jag kommentera med så mycket kärlek att those haterz fan inte kommer våga kommentera ens. Jag och så många fler, ska försvara dig. Tillsammans är vi så mycket starkare. Vi ska inte va tysta, inte censurera, inte hålla käften. Rosa Parks sa inte att det ska vara lätt. Står bakom dig, hela tiden! Det här är DIN blogg, med dina tankar. Dina tankar om kvinnohat och porslinstron. Och de borde få ses lika mycket, varenda en.
  Men jag förstår fortfarande om du inte orkar. För jag fattar att det måste kännas ensamt och förjävligt att bli förolämpad och utmålad och hånad. Och det är ingen som klandrar dig om du inte orkar.
  Din blogg kommer göra något bra oavsett vad den handlar om. Oavsett om det är eldiga texter eller inte, så är det liksom en oas. Man mår alltid bra av den, och det kommer inte att försvinna oavsett vad den handlar om. Heja dig Hanna!

 50. Ulrika skriver: augusti 12, 201310:55 e m

  <3 Gör det som känns bäst. Och tack för världens bästa blogg.

 51. F skriver: augusti 12, 201310:55 e m

  <3

 52. Frida skriver: augusti 12, 201310:59 e m

  Fy fan för folk som hatar och som hatar högt.
  Varför inte ta en paus rent av? Det är inte så farligt. Jag menar, vi som älskar master kommer vänta på dig tills du kommer tillbaka. Förhoppningsvis kommer det då också vara den goa stämningen som finns här igen.
  Puss o kram. Ta en paus. Jag kommer i alla fall finnas kvar när/om du gör comeback!

 53. Ju mer förändring man försöker göra, desto mer kommer det beröra folk.
  På gott och ibland väldigt ont.

  Jag tänker ofta på folk som levde före oss. Människor som på grund av olika saker fick ta så mycket SKIT men vars kamp har gjort att samhället är lite bättre idag än vad det var för 50,100,150 år sedan. Det kan inte ha varit lätt. Och så tänker jag på alla starka kvinnor och män som jag ser upp till. Som har lyckats krossa glastak och diskriminering och tagit sig dit dom ville ändå.
  Jag kan inte säga att jag vet precis hur du har det men om jag ska jämföra med vissa platser på arbetsmarknaden så finns det branscher som är väldigt väldigt konservativa och där det är jobbigt att slå sig fram eller ens befinna sig om man inte är äldre, vit man.
  Men det är just därför det är SÅ viktigt att folk med vettiga åsikter VÅGAR ta plats. Annars får alla haters köra på utan mothugg.

  Med det sagt så ska du inte göra någonting pga dåligt samvete. Vill du inte blogga ska du inte göra det. Fyfan för alla vidriga människor som håller på och skriver såna där sjuka saker.

  Men jag hoppas att du förstår att du gör skillnad. Det kanske låter naivt och kanske är det svårt för dig att ta in. Men det är väldigt många unga tjejer som läser din blogg och lika väl som Kenza kan få ex antal tjejer att lägga pengar på en Jofamajacka så kan du få tjejer att inse sitt värde och våga lyfta de här frågorna.

  Om du slutar blogga om viktiga saker så är det FULLT förståeligt. Och om du gör det så ska du veta att du har fått många unga tjejer att släppa fokuset från Jofamajackorna och börja tänka i nya tankebanor. Och det kan ingen ta ifrån dig.

  Massor av kramar till dig Hanna.

 54. Elin skriver: augusti 12, 201311:12 e m

  Ta en paus! Känn efter. Gör det som känns bäst. Vad det än är.
  Ha en privat blogg och en åsikts/debattblogg, om det skulle vara ett alternativ. Gör så att man måste vara inloggad på tex facebook för att kommentera. Fundera hur det fungerar bäst för dig. Vi läsare finns kvar om du vill fortsätta skriva sen :-)
  Jag älskar alla dina inlägg, från Alma-inläggen till outfittor, spetstår, all humor och alla problem. Du har ett sånt speciellt sätt att skriva om ALLT, så att en känner sig bättre. En riktig feel-good blogg. Människan vill känna igen sig i någonting, och du lyckas så jävla bra med att få en att inte känna sig ensam/lustig/knäpp i världen. Det betyder. Sjukt mycket! Puss o kram och massor respekt till dig, för allt du är, allt du gör och tillför!

 55. Moa skriver: augusti 12, 201311:13 e m

  Hej! Jag har nog aldrig kommenterat här innan, fast att din blogg är min absoluta favorit, alla kategorier. Jag vill i alla fall slå ett slag för oss tysta bloggläsare. Jag älskar hur du skriver, att du skriver och jag blir så ledsen på de stackars hatiska människor som fyller en total främlings blogg med äckligt, smutsigt hat och trampar ner denna främling helt totalt. Det är så bisarrt och vanvridet att jag vill hoppe i älva. Men, bästa bästa Hanna, jag och så otroligt otroligt många andra älskar vad du skriver och vill bah ge dig en massa massa massa kärlek tills du brister av den. Gör alltid det som du tycker känns bäst, och gör du något som du blir glad av så är jag nöjd. Tillsammans är vi starka och i denna feminismens kamp är vi aldrig ALDRIG ensamma. KÄRLEK TILL ER MINA SYSTRAR OCH BRÖDER SOM KÄMPAR FÖR ETT JÄMSTÄLLDT SVERIGE

  Med jävligt varma hälsningar Moa 18 år

 56. Julia skriver: augusti 12, 201311:32 e m

  Har läst din blogg från och till i några år nu och måste bara bidra med en liten kommentar nu, för blev så himla ledsen när jag läste detta inlägg. I början läste jag pga din underbart sköna personlighet och för att du fick in en extra ljusblont i min vardag. Det senaste halvåret har du dock bidragit till att jag tänkt till, läst, diskuterat och lärt mig att brinna för genus, feminism, rasism och alla andra jävligt orättvisor. Du har hjälpt mig att forma de åsikter som jag håller på att bygga fram nu. Vill bara säga tack! Och jag blir så himla arg på alla vidriga människor som hotar samhället att kunna utvecklas. En stor stärkekram och puss Julia 20 år, från lilla Dalsland

 57. Niki skriver: augusti 12, 201311:34 e m

  Hanna,
  Jag är en sextonårig tjej som bor i Stockholm med ursprung från Norrland. Jag har läst din blogg i jag vet inte hur många år och Hanna, din är den absolut bästa, utan tvekan. Just blandningen av dem olika typerna av texter du skriver gör bloggen så himla himla himla bra. Du får mig att skratta, känna mig glad, bli ledsen, börja gråta och framförallt har du öppnat mina ögon mer för feminism. För mig är du en stark förebild och jag ser upp till dig. Du är som en cyber-storasyster för mig.

  Många kramar och pussar till dig Hanna <3 <3 <3

 58. Elsa skriver: augusti 12, 201311:35 e m

  Hanna! Du gör det som sammanfattningsvis fungerar för dig. Det är ditt liv, din blogg och ditt val. Vad du än väljer vill jag att du ska veta hur många du inspirerar, därför skriver jag för ovanlighetens skull en kommentar. Dina inlägg har fått mig att tänka till, att diskutera och att reagera. Vad du än väljer att göra har du inspirerat så många till att våga ta diskussionen, att ta kampen. Tack!
  Stora kramar, Elsa

 59. Sara skriver: augusti 12, 201311:45 e m

  Hej grymma Hanna!
  Ville bara lämna en kommentar och säga att jag tycker inte riktigt du låter hatet vinna, för du har hjälpt SÅ många få insikt och förståelse och engagerat SÅ många i viktiga samhällsfrågor och fått SÅ många att förstå feminism på ett hanterligt och bra sätt. Inte minst mig, jag är så jäkla glad att jag började läsa din blogg för jag har tack vare den lyckats förstå och intressera mig för feminism vilket jag tackar dig tusen för. Vet inte riktigt var jag vill komma, ville mest bara säga att ja hatet finns där men inte på grund av dig för det har alltid funnits där. Och du har inspirerat så många människor vilket du borde vara sjukt stolt över,
  Kram på dig

 60. Frida skriver: augusti 12, 201311:52 e m

  Jag kommer att följa din blogg oavsett vad du nu väljer, men just den här blandningen som du har är så himla skön tycker jag så det vore verkligen synd om du nischade dig mer så att säga. Du är grym Hanna och du skriver helt underbart bra oavsett om du skriver ett ”seriöst” inlägg eller ett ”oseriöst”. Det viktigaste av allt är att du mår bra!
  Massa kramar till dig!

 61. Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa skriver: augusti 13, 201312:10 f m

  Vad du än väljer – PEPP TILL DIG! Du är bra, trist att hatarna lyckas förstöra men jag förstår helt att du inte pallar. Själv har jag ju en mer eller mindre anonym blogg (de flesta vet inte mitt riktiga namn) just för att slippa känna att ev hatande ska kännas alltför personligt.

 62. Izze skriver: augusti 13, 201312:17 f m

  Älskar ju allt du gör :( just den kombinationen av extremt vettiga åsikter och bra/roligt perspektiv på vardagslivet gör att du är min absoluta favoritbloggerska och jag hoppas innerligt att det går att balansera det på något fungerande sätt! PEPPPPP till dig master

 63. Rebbi skriver: augusti 13, 201312:31 f m

  Det kommer alltid att finnas någon som tycker något om vad man än gör och egentligen så finns det bara två val, att antingen vara andra till lags eller att lyssna på vad man själv vill. Jag tycker du ska blogga om det du vill. Vill du blogga om feminism, gör det. Vill du skrev mer dagboksaktigt, gör det. Vill du blogga om båda, gör det. Vill du helt random slänga in ett inlägg om holländska kattungar som kör traktorer, gör det. Det är din blogg och det betyder att det är du som får välja vad du vill skriva om. Sedan är det bara att skita i alla andra idioter.

 64. Anna Bohlin skriver: augusti 13, 201312:41 f m

  Att gå in på din blogg och läsa dina bra texter om genus och jämställdhet ger mig hopp, och det är jag otroligt tacksam för. Jag har inte skrivit det innan. Så, tack Hanna! Och du, du skrev någon gång om hur du brukar tänka dig folk som små bebisar om du blir nervös inför något/någon? Det är precis samma grej här – dom är bara enskilda, små livrädda och tjuriga bebisar som gömmer sig bakom stora datorskärmar. Och såna har väl ingen tid att lägga nån energi på! Det KOMMER bli bättre, mitt hopp om det lever (till stor del tack vare såna som du).

 65. Emma skriver: augusti 13, 20131:05 f m

  Men hanna, hörrödu! haha. Jag vill också lägga mig i. Du är och har alltid varit en STOR förebild. Att du får hat är liksom.. på något sätt.. förutsägbart. För du har en stark åsikt. Precis som alla stora, starka människor haft (typ Martin Luther King, HALLÅ) och precis som du.
  Jag ÄLSKAR dig för all kunskap du gett mig. Och jag ÄLSKAR dig för att du vågar vara precis den du är.
  Fortsätt med det. Det är DIG alla LOVERS faktiskt älskar.
  Den riktiga du.

  Puss.
  /Emma

 66. Catrine skriver: augusti 13, 20131:16 f m

  Det måste vara outsägligt svårt att formulera vardagliga händelser om vänner och familj, när en vet att det finns en anonym och svåråtkomlig hatmobb där ute någonstans. Jag har barn och jag hade skitit på mig efter första hatkommentaren tror jag. Hade det kommit hot hade jag nog lagt ner på en gång. En är inte en liten lort för det. Särskilt inte när jag läser kommentarerna ovan och ser hur många ögon du öppnat. Du är en himla gigantisk förebild, och hatarna som måste använda sig av fula knep för att komma åt dig, det är dom som är lortar. Fast det ordet låter för gulligt för att representera dom asen. Jag har inte en aning om hur du ska göra. Kan inte komma med ett enda tips faktiskt. Ville mest säga att jag förstår att det är ett jävla skit helt enkelt. Att en ens ska behöva tänka tanken på att tystna, för att det finns människor som inte förstår att det finns gränser för vad som är okej. För att en känner att det är ett hot mot det man har närmast hjärtat. Fy fan.

 67. julia skriver: augusti 13, 20131:24 f m

  som så många andra skrivit älskar jag att det är så blandat i din blogg!
  Jag tycker det är så underbart hur du ena dagen kan skriva ett inlägg med fokus på humor och nästa om kvinnohat, din blogg gör en peppad på det sättet att skriver om något som öppnar ens ögon och gör en ledsen för hur tråkig världen kan vara men i ett annat inlägg ger du liksom en styrkan att vilja förändra det då du vågar ta plats och är världens roligaste + en så fin förebild.

  Sen det här att du tipsar om massa fina program, musik och en hel del fina outfittor är liksom en av många anledningar till att man läser din blogg och när du även börjat ta upp feminism är det den bästa hemsidan då du har allt här!

  Sen vill vi läsare inte att du ska må dåligt och du får ju ta det här beslutet själv med hur du vill göra med din blogg (såååklart), men alla uppskattar dig master väldigt mycket! och vi accepterar hur många och hur långa bloggpauser som du vill. <33333333

 68. Josefine skriver: augusti 13, 20131:29 f m

  Det är BRA att diskussionen har kommit på tapeten och att DU har öppnat ögonen på så många ”normala, vanliga” tjejer som bl.a mig som inte fattat vilket jävla förtryck vi lever under hela jävla tiden. Nu för tiden har jag börjat ryta ifrån och vägrar att folk (män) ser mig som något objekt de kan kommentera hur som helst. Din blogg får mig (och tusentals andra!!) att känna systerskap och PEPP och vi kan ge energi till varann att fortsätta kämpa emot alla haterz!
  Jag förstår ditt dilemma men det är ju också då att vi trogna läsare som följer dig varje dag gör det just för att du är mångsidig. För att du får oss att skratta, att inse saker, du upplyser oss, skämtar, tar upp viktiga grejer. Just därför gillar vi dig. För att du är mångsidig. Och klok. Och bäst. Du kallas i te master för inget! Hade jag velat läsa en ensidig blogg finns det FÖR OTROLIGT MÅNGA av den sorten. Jag gillar dig, för att du är personlig Och smart. Hade jag varit du hade jag köttat på med alla typer av inlägg men ev. Gjort bloggen privat om det är möjligt. Eller slutat läst kommentarerna. Men inte slutat skriva för du BEHÖVS!!! MASSA KÄRLEK till alla ”rabies-feminister”

 69. Johanna skriver: augusti 13, 20131:36 f m

  Du är grym och även om du skriver om allvarliga och hemska saker ofta så ser jag det här som en feel-good blogg! Lärorik, vettig och kul. Skulle vara så tråkigt om man inte kunde klicka sig in här mer pga idioterna som får dig att tappa lusten att blogga, you go guuurrl!

 70. Linnea skriver: augusti 13, 20131:36 f m

  Fy fan så sorgligt att det ska behöva vara så. Det är ju just när människor mer eller mindre tvingas till censur som det blir farligt. Jag som alltid älskat att du haft den här sköna blandningen av vardagsliv och viktiga debatter måste säga att det känns ledsamt att du måste välja. Men jag förstår dig till 100%. Du är hursom så jävla jävla bra och cool och inspirerande och jag hoppas att du aldrig lägger av!
  KRAM PÅ DIG MASTR!

 71. Anna skriver: augusti 13, 20132:06 f m

  Blir så ledsen i ögat :’( Älskar dig master och trodde aldrig hat skulle hitta till denna blogg! Vad du än väljer så har du mitt fulla stöd <3

 72. Ella skriver: augusti 13, 20133:01 f m

  Bästa Hanna! Jag vill bara skriva och hylla dig, som så många andra, DU ÄR FANTASTISK! DU har förgyllt så många dagar de senaste åren för mig. Har kännt så med dig, har skrattat, har gråtit, har vart arg och glad när jag läst dina underbara inlägg. Stor kram <3

 73. alma skriver: augusti 13, 20134:39 f m

  Bästa Hanna! Vet inte ens vad jag ska skriva men vill bara säga att jag tycker att du förändrar, kämpar och inte tar någon skit från orättvisorna och det är fanimej det finaste man kan göra. KRAM!

 74. Sofia skriver: augusti 13, 20136:01 f m

  Oavsett vad du gör så vill jag att du ska veta att du har öppnat mina ögon för genusfrågor. Du har gett mig så bra verktyg för att tänka och för att argumentera. Innan din blogg hade bag aldrig ens reflekterat över det. Jag är väldigt säker på att du har öppnat fler ögon än du tror. Massa kärlek!! Du är bäst!

 75. Mikaela skriver: augusti 13, 20137:42 f m

  så oerhört tråkigt att behöva känna sådana känslor över att skriva på din egna blogg, att andra inte kan respektera åsikter och lära sig vad som sårar är så ledsamt. det faller sig nog naturligt till slut vad du vill skriva om :)

 76. Gila skriver: augusti 13, 20137:44 f m

  <3

 77. Agnes skriver: augusti 13, 20137:57 f m

  vill mest bara skicka ett hjärta och en cyberkram.
  <3

 78. Jazzmalin-Jazza Lugnt skriver: augusti 13, 20138:22 f m

  Bästa Hanna, vad du än väljer att göra så kommer jag fortsätta läsa. Men se så många ögon du har öppnat, inklusive mina, du gör en sån stor skillnad, DU förändrar världen. Men viktigast är att du mår bra!

 79. Sara skriver: augusti 13, 20138:24 f m

  Hej Hanna!
  Vi är många många fler som älskar det du gör och det resten av världens kämpar gör! De små lortarna är de som spyr ur sig ilska och hat på din och andras bloggar. Jag förstår verkligen att det känns förjävligt därför vill jag skicka some LÖV och säga att vi finns här <3 Du och den här bloggen är fantastisk!
  Kram

 80. Julia skriver: augusti 13, 20138:26 f m

  Kan du inte ha en personlig blogg för dina lite mer privata historier, och en underblogg till den (eller en egen sida) där du kan ägna dig åt genus. Eller varför inte en hemsida ägnad åt lättförståelig genus, där fler än du kan skriva? Det hade jag gärna läst och varit med och byggt upp!

 81. Helene skriver: augusti 13, 20138:29 f m

  Master! Ta din tid att fundera ut vad du vill göra, tror att dem flesta här har både förståelse och väntar gärna, även om du kommer vara saknad! För du gör verkligen nytta, och jag är så tacksam över att du öppnat mina sinnen för feminismen och fått mig bli engagerad i kampen!

  Ta bara den här artikeln från Nerikes Allehanda: http://na.se/asikt/debatt/1.2173857-politiker-skippa-aborterna-tjejer-

  Hur sjuk är inte den? Vet inte ens var jag ska börja analysera då hela texten är vidrig?

  KRAM <3

 82. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver: augusti 13, 20138:48 f m

  Jag blir så himla ledsen, arg och frustrerad när jag ser att så mycket hat har hittat till världens viktigaste och bästa bloggar, din och Fannys. Varför får människor lov att hålla på så? Vad är det för FEL på dem?
  Det måste komma någon sorts lösning på allt detta näthat, internet är i dagsläget mycket ”friare” och anonymare än vad många idioter kan hantera. Något måste göras för detta är fan ohållbart.

  Men Hanna, du är så himla viktig. Din blogg har fått mig att må lite bättre i stunder då allt har varit hemskt. Internet behöver människor som dig! Vi behöver folk som är snälla och vi måste visa idioterna att vi är fler och att de aldrig kan tysta oss eller begränsa oss.
  Samtidigt måste du värna om dina egna känslor och försöka komma fram till ett beslut som gör att det känns bättre för dig. Finns det något vi läsare kan göra för dig så bara säg till!

 83. Mli skriver: augusti 13, 20138:56 f m

  Usch, detta gör mig så ledsen! Du ska inte behöva känna så, alls. Ville bara säga att jag VET att du har öppnat så många ögon för feminismen; bland annat mina. Du är klok, du sätter huvudet på spiken och du formulerar dig fantastiskt. Hoppas du kommer fram till en bra lösning snart och fortsätter vara ditt fantastiska du! Jag vet att det kommer bli bra, oavsett vilken väg du följer.

 84. Åsa skriver: augusti 13, 20139:14 f m

  Det är ju förjävligt att det ska hålla på så här och att en inte ska kunna uttrycka åsikter om bristande jämställdhet o jämlikhet utan att bli påhoppad o utsatt för näthat. Det är ju, som du skriver, därför det är så jävla viktigt att fortsätta – men självklart inte till vilket pris som helst. Det får ju inte gå ut över ditt välmående. Åh att en inte bara kan stänga av o inte se skiten. Det du skriver är så himla viktigt o du gör det så bra! Ser ju hur ofta som helst bland dina kommentarer läsare som tackar dig för att du fått dem att förstå vad feminism är o vi behöver någon som du som får ut det budskapet. Jag kan bara önska att du hittar styrkan att fortsätta, vi är många som står bakom dig!!! Men förstår naturligtvis att det tär när dessa nättroll visar sina fula trynen. Det är inte lätt att stå i krigets främsta led! Love till dig HanaPee <3

 85. Sesskan skriver: augusti 13, 20139:15 f m

  Åh, Hanna… Vad tråkigt att hatet hittat hit. Jag lovar att bättra mig och skriva fler kommentarer så att idiotkommentarerna drunknar. Men självklart ska du inte må dåligt över bloggen!! Vi måste hitta en lösning så att du kan fortsätta ha kul med den. Jag läste förslagen ovan om att separera inläggen, så att genusinläggen blir krönikor och bloggen behålls personlig. Det har säkert viss effekt, men risken är att the haterz fortsätter hitta hit ändå, de är ju redan här.

  Jag tror på någon form av kommentarsmoderering, men det behöver inte kosta något! Vi är ju många som är inne här dagligen och bevakar bloggen, eller som Linda skrev ”när det känns tungt så kan du försöka föreställa dig tusentals Hanapee-fans som står på barrikaderna med små-mantlarna fladdrandes i vinden, mot anti-feministerna och rasisterna. Och där ska vi stå till den dag de inser att det inte är lönt längre, hatet förlorade, kärleken vann. Fortsätt kämpa!”. Fint skriver tycker jag! Min poång är iallafall att du kan starta en liten klan, master. En moderatorklan. Välj ut ett gäng fanz och diskutera fram riktlinjer för vad som ska bort. Du kan dra gränsen vid ord som hora eller vid allmänt ickekonstruktiv kritik eller precis VART DU VILL för det är din blogg och du bestämmer vilka som får höras här. Det går säkert att fixa så att moderatorklanen har en annan typ av inlogg (prata med din webmaster) så de kommer åt att moderera kommentarerna men inget annat. Vi löser det här Hanna!

  Slutligen vill jag bara säga att oavsett vad du bestämmer dig för kommer jag fortsätta läsa det du skriver. Du är grym! Glöm inte det! <3<3<3

 86. Sandra skriver: augusti 13, 20139:16 f m

  Hej Hanna.. Läs gärna denna debattartikel som en Sverigedemokrat skrivit till lokaltidningen…
  http://na.se/asikt/debatt/1.2173857-politiker-skippa-aborterna-tjejer-

 87. Caroline skriver: augusti 13, 20139:34 f m

  Jag tycker det är så himla tråkigt att du känner så. För du är så fantastisk just på grund av att du kan blanda allvar och humor, och det är synd att du ska behöva känna press på att vara ett ”helgon”. Det du säger är ofta så bra, så vill inte att du ska sluta! Men jag tycker samtidigt inte att du ska skämmas över hur du känner kring hatet, det är väl klart att en tar åt sig av sånt även om en försöker låta bli. Jag har inte läst alla kommentarer, men en idé kanske kan vara att dela upp det så att dagbok och åsiktsinlägg inte hamnar i samma flöde? Göra en flik eller så på hemsidan bara om feminism och andra viktiga saker du vill ta upp, eller en helt ny blogg? Men ge inte upp! Kram :)

 88. Teresia skriver: augusti 13, 20139:40 f m
 89. Chris skriver: augusti 13, 201310:09 f m

  Hanapee! Vad tråkigt att höra detta. Jag trodde också att det var schysst klubb härinne! Har inte följt dig så länge men människa du är ju så bra!! Du bjuder så mycket på dig själv, du är rolig och du är grym på att skriva! Man önskar att man inte hade brytt sig om elaka påhopp och kunnat ba: ”Sliddjur? Är du säker på att de är landlevande? Var det det bästa du kunde komma på din hemska outbildade människa?” men egentligen bryr man sig såklart jättemycket och blir ledsen. Så tråkigt att det ska behöva hända dig också, men det är som mycket annat – också ett bevis på att debatten och förändringen behövs! Sålänge kvinnliga bloggare blir kallade fula saker, sålänge ”helt vanliga” killar känner ett behov av att tysta, så behöver vi höras ännu mer.
  Gör som du vill med bloggen så att du mår bra i första hand, men glöm inte att vi är många, många här ute som hejar på dig och har nothing but loove for juuuuu :)

 90. Linn skriver: augusti 13, 201310:13 f m

  Ingen kan begära av dig att du ska kompromissa ditt eget liv och trygghet för ett jobb. Det viktigaste är att du gör det du behöver för DIG. Du gör redan så himla mycket för oss andra.

 91. Sandra Michaela skriver: augusti 13, 201310:21 f m

  Du ska inte behöva ”välja”. Det är DIN blogg och du skriver vad du vill :) Men vi är ju väldigt många som gillar den så otroligt mycket så vi hoppas ju att du inte tappar lusten totalt!

 92. M skriver: augusti 13, 201310:22 f m

  Förstår dig Hanna! Det är förjävligt att det finns människor som dessa…. Sedan jag hittat din blogg för ett par år sedan har jag läst och inspirerats varje dag! Vet inte hur många vänner och bekanta som jag har sagt till ”läs hanapees blogg!! så bra”. Och de har också börjat läsa. DU sprider kärlek. PUSS!

 93. Maja skriver: augusti 13, 201310:28 f m

  Jag förstår att det känns olustigt. Jag förstår att du tvekar, att du inte kan välja antingen eller eftersom du inte är antingen eller. Du är allt samtidigt och det är ju det som gör dig till dig. Du har en sjukt bra blogg. Men du borde inte ha dåligt samvete. Du gör dom du vill. Vill du inte så vill du inte. Jag kommer ändå vara ett stort fan. Väljer du att lägga ner bloggandet är jag övertygad om att du kommer hitta andra vägar.

  Allt har sin tid. Det ordnar sig, hanna. Kärlek till dig för att du vågar säga/skriva dina åsikter/tankar/känslor.

  Kram!

 94. Jasmin skriver: augusti 13, 201310:28 f m

  Heja dig Hanna! Du är en sådan underbar och inspirerande person! Fruktansvärt att rasister och kvinnohatare har lyckas sänka dig med deras fruktansvärda hat och hot. Glöm aldrig det du kämpar för! Rock on!

 95. Tess skriver: augusti 13, 201310:30 f m

  Allra finaste Hanna! Jag blir så förbannat förbannad. Dom har till slut nu också tagit dig. Dom hatanade människorna som räds alla tankar o åsikter utom sina egna. :( :( :( Bloggare efter bloggare, förebild efter förebild faller till marken för dessa människor. Även om de flesta samlar mod kraft o energi o reser sig igen så HATAR jag de krokben som läggs ut för er mina bästa smartaste klokaste tjejer som jag ser så mycket upp till. Hoppas att du KÄNNER STÖDET från oss som besöker dig dagligen o inte vill tänka sig cyberrymden utan dig Hanna. Du är min hjälte från söndsvall o jag är ledsen att du råkat ut för de här. Blir så arg på världen men skickar ändå tusen varma kramar.

 96. Ida skriver: augusti 13, 201310:31 f m

  Heja dig, du är så himla bäst! Oj vad du har inspirerat (och inspirerar fortfarande) mig att våga säga vad jag tycker och att våga ta ställning för min hjärtefråga, feminism.
  DU är så bra på alla sätt och vis!

 97. Elin skriver: augusti 13, 201310:41 f m

  Din blogg är så viktig!! Sluta inte! Fortsätt spärra ip adresser så kommer snart hatet dö <3

 98. Isabella skriver: augusti 13, 201310:47 f m

  Men det just den där mixen av det vardagliga dagboksskrivandet med texter om de viktiga debatterna som gör din blogg till den fantastiska blogg den faktiskt är! Jag är ingen bloggare som du men jag kämpar på med de viktiga debatterna ”IRL” samtidigt som jag skämtar på friskt och beter mig komiskt. Jag vill inte välja mellan att vara en strikt och seriös person eller en skojfrisk filur hela livet och det tycker inte jag din blogg heller behöver välja mellan! Heja heja!!

 99. Hanna skriver: augusti 13, 201310:53 f m

  Nä det här var inte alls kul att läsa. HAr följt dig sen du bodde i sundsvall och arbetade på Panduro! DU har fått mig att inse mycket hos mig själv och få en helt annan bild och förståelse för feminismen! Jag tycker du är underbar! Blir så ledsen när folk vill förstöra.

  KRAM

 100. Julia skriver: augusti 13, 201311:00 f m

  Vill verkligen stämma in i alla kommentarer här. Har läst din blogg ett bra tag nu, och du får mig alltid att le och känna värme. Jag är förtjust i alla dina inlägg och vinklingar, men förstår att man kanske inte orkar. Jag hade inte vågat eller orkat. Tycker sådant är skitjobbigt på internet. Tr ofta diskussioner i vardagen, men via nätet där allt hat finns vet jag inte om jag hade orkat. Vad jag vill säga är väl att jg tycker att du är otroligt modig och bra på det du gör. Önskar jag var mer som du. Men jag förstår, vilket det verkar som vi alla gör, att du inte orkar mer.
  Prioritera din hälsa och hur du mår. Kommer fortsätta läsa, och tycka om dig vad du än väljer. <3

 101. Hanna skriver: augusti 13, 201311:15 f m

  Håller med massa människor här ovanför.
  Du är så rolig, smart och begåvad författare så hoppas du inte slutar blogga. Men om du väljer att göra det, var stolt över hur många ögon du öppnat!

  Massa kramar. :)

 102. annie skriver: augusti 13, 201311:18 f m

  don’t let the dark side win! Vilka är de där töntarna egentligen som skriver elaka saker ? Bara SMÅ små människor bakom en skärm. fuck them . Tycker du att det är kul att blogga om allting så gör det bara :)

  Svar: Om det vore såpass enkelt skulle jag väl självklart inte skriva detta inlägg :)

 103. Y skriver: augusti 13, 201311:23 f m

  Hej Hanna!
  Jag hoppas verkligen inte att du slutar med det du gör, låt inte hatet du får stoppa dig! Tänk hur många vi är som står bakom dig, tänkt på hur otroligt många du inspirerar och hur många du har öppnat ögonen på. Du är verkligen en viktig förebild för mig, och det vet jag att jag inte är ensam om. Du peppar en så himla mycket, och jag har lärt mig mycket utav dig. Låt inte någon tysta ner dig! Ta en paus och samla kraft, för såna som dig behövs verkligen! Hoppas detta ordnar upp sig nu, vi läsare står bakom dig vad du än väljer!

 104. Hmm skriver: augusti 13, 201311:24 f m

  +1 på det Tess skriver.

 105. elin skriver: augusti 13, 201311:29 f m

  du är BÄST!

 106. Tuss skriver: augusti 13, 201311:44 f m

  Så otroligt tråkigt att man känner att man måste välja pga näthat. Folk fattar fan inte vad de ställer till med! Idiotjävlar!

 107. Matilda skriver: augusti 13, 201311:46 f m

  Jag hade inte vågat, eller orkat. Desto mer tacksam är jag över att det finns andra som gör det, som du. Inspirerande, peppande, engagerande. Modig. Men vad du än bestämmer dig för: respekt.

 108. tove skriver: augusti 13, 201312:12 e m

  ska bita näthatarna i hälsenorna. du är bäst, hanna (: gillar dig oavsett vad du gör. hoppas allt reder ut sig. kramar

 109. B skriver: augusti 13, 201312:14 e m

  Neeej! Blir jätteledsen av det här inlägget och att du känner så! Kan det inte ha med ditt mående att göra, om man inte känner sig på topp når ju allt sånt mycket längre in? Du kanske kan lägga de politiska inläggen åt sidan i… 1 månad till att börja med, och när månaden sen har gått kan du känna efter om du har lust att skriva något? Annars vänta 1 månad till eller något. Måste ju inte alltid vara allt eller inget ”nu får jag ALDRIG mer skriva om feminism” typ. Kraaam, även om jag typ aldrig kommenterar är du min favvo-bloggare och har varit det sen du släppte Amanda Berg-parodin hehe. Läser varje inlägg 2 ggr för att inte missa något viktigt, läser alla kommentarer och har ofta diskussioner hemma grundade i dina blogginlägg. PUSS!

 110. amanda skriver: augusti 13, 201312:19 e m

  det gör mig så förbannad! det som gör din blogg så bra är ju just blandningen av feminism och vardagsdagbok… att människor kan grisa på det sättet, ah!
  förstår dig men hopps ändå att fortsätter som du gjort tidigare :)

 111. Kristin skriver: augusti 13, 201312:21 e m

  Fyfan, jag får brännande tårar i ögonen av att läsa det här. Jag blir så jävla förbannad. Önskar mig en värld där du kan visa hela dig i DIN dagbok på internet utan att behöva censurera. Försöker skicka lite virtuell styrka!

 112. Fanny skriver: augusti 13, 201312:35 e m

  Bästa Hanna! Gör vad du måste, kommer sakna dina inlägg om feminism om du väljer att sluta med dem. Det var du som fick mig att börja förstå vad det innebär allt dethär med feminism, och när jag klickar in här och ser att ett nytt sånt där urklokt inlägg som bara du kan skriva så blir jag så glad, så glad! Du är verkligen en förebild för många.
  Hoppas du snart vet hur du ska göra, jag tror att många många kommer att fortsätta oavsett om feminism inläggen försvinner eller blir kvar. Stay strong *kram*

 113. Marie skriver: augusti 13, 201312:46 e m

  Kära fina Hanna! Du skriver så bra och jag förstår ditt dilemma som du beskriver här. Det du aldrig får glömma är att du har fler som är med dig än emot dig och vi är många här ute som går runt med liknande funderingar och tankar om världen och livet i allmänheten. Du är så modig som var dag vågar ( och verkligen KAN) skriva och formulera dig och dina åsikter! I slutänden är det dock hur du känner och tänker om bloggen som spelar roll men låt aldrig någon ta dina ord ifrån dig! Du är stark och haters is gona hate för att du har möjligheter att förändra och för att du vågar ta plats! Tycker om dig Hanna, gör vad som är bäst för dig och vad magkänslan säger dig!! Kramar across the inteerweeebs <3

 114. Frida skriver: augusti 13, 201312:49 e m

  Få INTE dåligt samvete för att de är inskränkta as-idioter. Det är inte ditt fel att de hatar och är vider. Gör det du mår bäst av och faktiskt vill göra, trist för oss om vi inte får läsa dina asbra inlägg men orkar du inte så orkar du inte. Kram!

 115. Sara skriver: augusti 13, 20131:10 e m

  Åh, Hanna! Jag kommenterar alldeles för sällan. Vill bara säga hur mycket du gett mig! Jag har älskat blandningen av dina vardagsinlägg och mer politiska/feministiska inlägg. Med dina vardagliga inlägg får du mig ofta att skratta och dra på smilbanden. Du skriver på ett så öppet sätt och som någon skrev längre upp ”Människan vill känna igen sig i någonting, och du lyckas så jävla bra med att få en att inte känna sig ensam/lustig/knäpp i världen.”

  Sedan har du öppnat mina ögon så mycket vad gäller genus och feminism och det är jag så himla tacksam för! Det är så orättvist att du måste välja antingen det ena eller det andra för att känna att du ska kunna orka fortsätta.

  Samtidigt som man såklart inte vill att idoterna som hatar ska ”vinna”, ska du inte göra någonting som får dig att må dåligt, det är det inte värt! Oavsett hur du gör framöver – så ser du säkert med alla kommentarar ovan att du betyder och har betytt så mycket, för så många.

 116. Ylva skriver: augusti 13, 20131:26 e m

  Fina Hanna! Fy fan för att det ska vara så här! Fy fan för hatet. Och fy fan för om hatet får vinna! Vi är många som tycker det du skriver är klokt och viktigt, även om alla inte alltid håller med så behövs du och det tror jag vi alla tycker! De som hatar kommer alltid att hata. Om inte på din blogg så någon annanstans. men jag förstår om det är för tungt för dig att bära och tänker absolut inte försöka övertala dig att fortsätta för jag förstår verklilgen om det blir för jobbigt! Men OM du orkar så skulle önska att du skrev en feministiskt ickerasistisk blogg rakt igenom, för det är då du gör mest skillnad! Inte för att jag inte tycker dina ”vardags” inlägg är roliga utan för att dina feministiska inlägg behövs mer och är så otroligt viktiga för många unga tjejer! Kämpa på Hanna, vi älskar dig!

 117. A skriver: augusti 13, 20131:26 e m

  If you dont have any haters youre doing something wrong…älskar dig hamster! <3

 118. Stina skriver: augusti 13, 20131:26 e m

  Fina människa! Du har gett mig så mycket genom din blogg och det är jag så tacksam för! Hur du än gör förblir du en förebild för mig. *HETSSKICKAR KÄRLEK*

 119. jess skriver: augusti 13, 20131:40 e m

  Hur mycket jag än vill att du ska fortsätta blogga måste jag tyvärr säga att jag märkt av samma sak. Det brukade inte vara så mycket haters här! Jag tänkte att det var för att du hittat den perfekta vägen för att få fram det du ville ha sagt utan att attackera. Men dina senaste texter har jag märkt av att du är mer försiktig, vänder och vrider på orden i ett försök att inte såra, och ändå tolkar många hur de vill för att få en anledning att peka ut brister som inte finns. Inte nog med rasister och antifeminister, folk som står på ”samma sida” som feministerna vill gärna betrakta dig som ett lexikon och blir förbannade över minsta felformulering.

  Jag fattar att det är skitjobbigt, men jag hoppas vi får behålla dig här. Dina texter betyder mycket för mig. Men lyssna inåt och gör det som känns bäst. Kärlek till dig master <3

 120. Billie skriver: augusti 13, 20132:05 e m

  Jag har följt din blogg slaviskt i 5 år nu..Tar mig aldrig tiden till att kommentera, men efter att ha läst ditt inlägg så kände jag mig tvungen. Kände behovet av att berätta för dig hur mycket du faktiskt betyder för oss trogna läsare. Det är just det personliga du tillför i denna blogg som gör dig annorlunda än alla andra bloggar. Förstår att du vill skriva om genus, feminism o.s.v. eftersom det är OTROLIGT viktigt, men kanske är inte bloggen det rätta forumet? Kanske bör du ha två bloggar? Typ en ”extrablogg” under HanaPee-systraskapet som endast handlar om feminism och annat du brinner för? Samtidigt har du väckt ett intresse hos mig som läsare – (även om jag alltid varit en feminist och stått mina åsikter). Lite kul hur jag ofta tänkt ”Vad hade HanaPee sagt” eller ”ÅH, det har ju HanaPee skrivit ett inlägg om!” när någon försöker starta diskussioner med mig om ”varför jag är feminist” och ”men vadå könskvotering är ju orättvist, varför ska en kvinna få jobbet istället för en man som är lika bra” osv osv… Förstår hur det kan vara påfrestande med hatiska kommentarer, vet int själv hur jag hade reagerat om jag var i din sits – men glöm inte att du öppnat upp ögonen för dina ”gamla” och nya kloka läsare. Du är bra hörru!. Hoppas innerligt att du inte slutar blogga. Vill fortsätta läsa om ex fina Alma och om din överkonsumtion av Viiiin (hur gick detdära med ”pausen” egentligen… vindrickar’n!) osv osv osv.

 121. Lady Dahmer // postpatriarkal feministfitta skriver: augusti 13, 20132:14 e m

  Hanna, du kanske inte tror det men det kommer att lugna ner sig! Om du är konsekvent och stenhård och raderar allt hat samt blockar alla otrevliga PÅ STUDS så kommer hatet minska. Jag får, tro det eller ej, orimligt LITE hat och skit på bloggen. Jag lämnar inget utrymme för det och när man blockat ett gäng så tar det slut. bemöt dem inte. Låtsas som att de inte finns. Bara block och radera. Block och radera. Block och radera.

  Och fortsätt som förr.

 122. Elias Holmström skriver: augusti 13, 20132:16 e m

  Hanna aka master!!!! Får tårar i ögonen när jag läser detta för tycker ju om dig och din blogg så otroligt mycket. Men jag förstår dig och hur du känner kring detta. Vill bara säga att du har hjälpt mig så otroligt mycket de senaste åren. Du har fått mina dåliga dagar att bli relativt bra, du har fått mig att öppna ögonen för feminism (helt sant, det är tack vare dig jag har förstått vad feminism är osv!!) och andra viktiga frågor. Du har fått mig att utvecklas både i mitt skrivande och mitt sätt att tänka gällande olika saker. Du har fått mig att lägga mig ner på golvet och vrida mig av skratt. Du har bidragit med så mycket. Hur du än gör med bloggandet så vill jag bara veta att du är GRYM OCH BÄST!!!!!<3<3<3<3<3

  PÖSS

 123. Hanna skriver: augusti 13, 20132:34 e m

  Hanna du har lärt mig så mycket, fått mig att förstå så mycket, gett mig en ny syn på saker och ting och jag älskar verkligen att du finns. Jag blir så otroligt stolt och glad över kvinnor som du och du får inte, aldrig nånsin, bli tyst. Jag förstår absolut det du skriver, att det är jobbigt som det är nu. Men vi måste fortsätta med detta! Varenda inlägg om genus och feminism som du skriver brukar jag sprida vidare och prata om och även om det inte är så mycket så har det gjort skillnad. En väldigt stor skillnad för vissa. Du är fantastisk

 124. g skriver: augusti 13, 20132:35 e m

  du är ju så bra. du påverkar så mycket. har aldrig reflekterat över feminism så mycket som jag gör nu. och jag älskar hur du kan avstressa så många småting. kan du inte ”anställa” någon som granskar kommentarerna innan de postas så att du aldrig behöver se de småaktiga hatiska kommentarerna alls?
  du är fantastisk.

 125. Filippa skriver: augusti 13, 20132:40 e m

  hannahannahanna, nu har många skrivit samma sak men de är värt att säga igen för du har öppnat även mina ögon för genustänk och feminism. Jag läser, informerar och diskterar femisism med alla, från mina vänner och min familj till mina kollegor. Jag tror verkligen du når fram till så många fler än vad du kanske tror och anledningen till detta är just för att du skriver om din vardag och ditt liv så när du skriver om genus läser man allt och tar in för de känns som att du är en vän. Jag hade aldrig tidigare läst en feministisk debattartikel med ett öppet sinne för feminism utan var väldigt negativt inställd från början. Nu kallar jag mig gladeligen feminist och det är tack vare dig. Förstår samtidigt att det måste vara väldigt jobbigt att ta allt som folk skriver och förstår fullt ut om du ändrar på ditt bloggande men det är okej för du har redan gjort en STOR insats!

 126. IDA skriver: augusti 13, 20132:55 e m

  Oavsett vad du väljer att göra så hoppas jag att du tar till dig av alla fina kommentarer ovan. Du har gjort så mycket skillnad, mycket mer än du kan ana. Du har öppnat en helt ny värld för mig (och många andra) och jag är väldigt tacksam! Du är fantastisk!

  Tillsammans är vi starka!

 127. Maja skriver: augusti 13, 20133:05 e m

  Nej usch att du ska behöva känna så! En orkar inte ta striden varje gång, det gör en inte till en sämre människa för det! Jag tycker att du verkar vara alldeles underbar!

 128. nina skriver: augusti 13, 20133:53 e m

  Du skriver så fantastiskt bra och härligt. Att läsa det du skriver gör mig lycklig och får mig att orka leva i vårt samhälle som kan vara så fel på många sätt. Du är pedagogisk och fantastiskt! Men jag förstår om hatet blir för jobbigt, du måste välja att göra det som är rätt för dig och när du väl gör ett val kommer det vara det rätta! Puss och kram och kärlek till dig master!

 129. El skriver: augusti 13, 20133:53 e m

  Anledning till att jag älskar(!) din blogg är att det är så blandat innehåll. Jag ler nästan varje gång du skriver ett inlägg om din vardag med någon rolig knorr i texten. Dina videor får mig att skratta så galet mycket varje gång. Det är du som har fått mig att bli intresserad av feminism. (Dessutom var du en stor hjälp när jag var i ett dåligt förhållande för några år sedan. Jag skrev ett väldigt långt mail till dig för jag kände mig så vilsen. Du tog dig tid till att läsa och skriva ett så himla klokt svar, och det gav mig modet till att lämna förhållandet. Jag kommer aldrig glömma det <3) Blandningen av allt detta gör din blogg helt fantastisk. MEN, du ska verkligen inte behöva må dåligt av att skriva. Du ska tänka på ditt eget mående, det är det som är viktigast. Jag önskar att vi läsare kunde hjälpa dig att bestämma, men det här måste vara ditt eget beslut. KRAM bästa du!

 130. Anton S. skriver: augusti 13, 20134:04 e m

  Basta Hanna! Jag har aldrig varit nan som laser eller foljer bloggar. Har alltid tyckt det varit supertrisst och aldrig fattat grejen med att blogga over huvutaget. Tills jag ramlade in pa din blogg! Precis som manga skrivit har ovan i alla underbara kommentarer ar det just den fantastiska blandningen av humor, allvar, politik, feminism med mera som ar sa bra och som gjorde att jag stannat kvar och gjort att din blogg ar i princip den enda jag blogg jag foljer regelbundet. Det ar ocksa en del av min morgonrutin (precis just nu faktiskt). Kaffe, Facebook, HanaPee. Den ordningen. Har inte bara skrattat gott men avan lart mig otroligt mycket fran att ha last alla smarta och kloka inlagg. Och utan att lata allt for galen blev jag mer starstruck nar jag motte dig pa H&M pa Gotgatsbacken i Stockohlm an nar jag spring in i Maria Montazami pa H&M har i San Francisco. Angrar an idag att jag glomde tacka for en otroligt bra och inspirerande blogg. (Tacka dig alltsa, inte Maria.) Sa far saga det nu helt enkelt. Tack Hanna for en otroligt bra och inspirerande blogg! Och vad du an bestammer dig for att gora med denna blogg i framtiden sa ska du folja ditt hjarta. Tankt inte for mycket (eller faktiskt, tank inte alls) pa vad andra tycker och tanker, utan i slutet handlar det ju bara om dig, och vad DU mar bra av. Heja Hanna!

 131. Hanna skriver: augusti 13, 20134:31 e m

  Jag önskar att du aldrig skulle behöva välja för att jag älskar att läsa bloggen om dig och din vardag med de humoristiska inslagen men samtidigt är det otroligt viktigt och skönt att få läsa allt det du skriver om genus och feminism. Jag har lärt mig otroligt mycket av det du skrivit och du har verkligen öppnat mina ögon.
  Oavsett vad du väljer så ska du välja det DU känner att du mår bäst av.
  Massor med kramar från en annan Hanna

 132. Petra skriver: augusti 13, 20134:34 e m

  Bästaste Hanna. Det gör så ont att läsa om hur hatet har påverkat dig. Jag vill bara sparka och slå mot allt hat och aldrig låta det nå dig igen. Jag blir bara så himla ledsen och matt över att hatet aldrig försvinner, att det bara sprids och tystar ned allt fler röster som vill uppmärksamma orättvisorna i samhället.

  Jag förstår om du väljer att ta en paus från bloggandet, eller bestämmer dig för att sluta helt. Det handlar om ditt liv och ditt mående.

  Men jag hoppas givetvis att du fortsätter blogga, för jag kan knappt beskriva hur mycket du har lärt mig om feminism eller hur mycket dina skämtsamma inlägg har fått mig att skratta under grå dagar när livet känts surt.

  Kram, kära du! Kom ihåg att vi står bakom dig!

 133. hejfrånfinland skriver: augusti 13, 20134:37 e m

  Jag har tänkt på att skriva till dig om varför din blogg är viktig men inte riktigt hittat orden. Men jag skulle vilja framhålla hur viktig du är som symbol för just de politiska frågor du skriver om. Jag bor i Finland, men är finlandssvensk, och du ska veta hur glad jag blir över att fler och fler flickor i min ålder läser din blogg. Det är viktigt att de blir ”upplysta” om feminism för jag vet att många, däribland en av mina närmsta vänner, har fördomar. Jag tror att de tar in sexismens problem just på grund av att du, så att säga, är du i din blogg. Rolig och tokig och allt det, men samtidigt upplysande och utbildande. Jag själv har blivit OTROLIGT mer uppmärksam på sexism i samhället, trots att jag alltid varit FÖR jämställdhet osv.

  I detta tycker jag också att det är ”bra” att du får kritik. (Obs kritik, inte hat). Eftersom att ungdomstjejer som läser din blogg verkligen TAR IN det du skriver är det också bra att du kan visa i bloggen att du har fel ibland och att en kan se saker ur olika synvinklar osv. Det kritiska tänkadet är otroligt viktigt och i det är du också en symbol över hur en kan ändra uppfattning om grejer och så. Du har också börjat skriva så otroligt bra om detta. Många synvinklar!!

  Däremot är hatet HEMSKT. Jag hoppas att du inte tystas pga det för jag tror att du och hanapee-forumet här gör mig lite modigare hela tiden. Att veta att en delar värderingar med dig och de flesta som läser din blogg backar upp en i situationer där ”ingen förstår en”.

  Dessutom, som jag skrivit, är du så rolig. Du kan verkligen få mig att skratta på en dålig dag. Och du växer med oss, tror jag i alla fall. Hoppas du inte slutar med det.

 134. R skriver: augusti 13, 20134:40 e m

  Har läst din blogg länge och under dessa år har jag alltid känt en känsla av lättnad och glädje så fort jag klickat mig in här. Att läsa din blogg ger en inte ångest över den man är, om du förstår vad jag menar. Här finns det inte någon perfekt rosaglittrig vardag, felfritt förhållande eller tips på hur en ska få ”drömkroppen”. Har aldrig läst en blogg som känns så mänsklig och genuint genomsnäll på nåt vis. Jag hoppas naturligvis med hela mitt hjärta att du fortsätter blogga, men om inte så förstår jag det med!

 135. Camila skriver: augusti 13, 20134:42 e m

  Det är så himla, himla, himla tråkigt med de där människorna som är så rädda, eller osäkra eller bara okunniga att de känner att enda sättet att må bättre på, är att spy sin galla över andra. I en perfekt värd vore det DE som var tvungna att ändra hur de pratar och omformulera sig. Inte du, som bara sprider sådant som är bra och uppmuntrande för andra!

  Hur du än väljer att göra vill jag bara berätta att du fått mig att öppna ögonen ännu mer, med det här med feminism. Jag äger ett företag som riktar sig mot barn och lek, och du har till en väldigt stor del inspirerat mig i att det lilla betyder mycket! Så jag tänker en hel del på vår kommunikation utåt – att den inte ska vara riktat mot ett kön. Jag uppmuntrar flickor att göra sådant som kanske är typiskt pojkigt, och tvärt om – osv.

  Med allt det här vill jag säga att om alla som arbetade med barn fick upp ögonen för din otroligt fantastiska blogg, kanske vi alla tillsammans skulle kunna uppfostra kommande generationer till jämställdhet!

  Hoppas att alla dessa peppiga kommentarer träffar dig rakt i hjärtat. För du är toppen!

 136. Felicia skriver: augusti 13, 20134:53 e m

  Hanna, som så många andra skrivit har du gjort så att jag fått upp ögonen för feminism men också fått mig att förstå att det är okej att må dåligt och jag är säker på att du lärt mig massa mer grejer som jag inte kommer på just nu. Du är min förebild. Kram!

 137. Nathalie skriver: augusti 13, 20135:15 e m

  Hej Hanna,

  Jag har läst din blogg i knappt ett halvår. Och jag blir minst lika glad och intresserad av din inlägg varje gång jag surfar in..
  Jag förstår känslan i det du skriver, det är verkligen tråkigt att människor kan slänga ur sig precis vad som helst bakom sina ip-adresser. Men vilka är dom? Tyvärr förekommer det allt för ofta överallt i cybervärlden:(
  Jag tycker att du ska få skriva om precis vad du vill!
  Genusfrågor, feminism, matlagning eller häng med dina käraste. Alla dina inlägg är roliga, viktiga och du är en förebild för många av oss.
  Oavsett vad du tänker göra så är jag glad att jag fått ta del av din blogg såhär långt<3<3<3

  Heja dig!

  Många styrkekramar!

 138. Ella skriver: augusti 13, 20135:43 e m

  Hej Master!

  Min kommentar drunknar väl bland alla andra här men jag vill bara säga att jag läser din blogg för att du är du. Oavsett vad du skriver om så tycker jag att du är så fantastisk på att vända och vrida på perspektiv och få läsaren att tänka till, för att inte tala om att du är så förbaskat rolig och jordnära! Det du är och gör tycker jag placerar dig överst på pallen i kategorin Sveriges bästa blogg.
  Min kontenta är att vad du än skriver om så är det superkul och intressant att läsa och jag hoppas därmed att du hittar lusten att skriva igen! Gör det (som du säger) om bloggandet ger dig energi, inte om det tar den!

  Du är världens bästa!
  Kram Ella

 139. hilda skriver: augusti 13, 20135:43 e m

  Fina Hanna! Du är så klok och en otrolig förebild för många, unga som gamla, glöm aldrig det.

 140. Linda skriver: augusti 13, 20135:45 e m

  Jag blir så trött. Trött på människor som inte tänker längre än näsan räcker och som är så inskränkta och ja, helt enkelt, puckade och hasplar ur sig så mkt hat. Att människor inte kan argumentera för sin sak på ett vettigt sätt är obehagligt och jag förstår dig att du känner dig kluven och inte vill dela med dig av ditt till dem. Ärligt talat förtjänar de inte att få ta del av ditt liv, tycker jag. Åh jag för så ont i magen av allt kvinnohat, främlingsfientlighet och homofobi. Blir så arg. Vi måste alla bidra till att informera och argumentera men Hanna jag förstår dig så! Det finns gränser för vad man kan satsa mot dem. Vi är många! Det får vi inte glömma när de tar mkt plats! Stor kram och följ magkänslan för hur du ska göra!

 141. ellie skriver: augusti 13, 20135:51 e m

  ÅH! skickar världens bamsekram. Du ska veta hur dukig du är och hur imponerad jag är av din blogg. Jag älskar att läsa allt du har att skriva, från alma till feminism. Jag älskar hur ärlig du är, och hur du får fram så många känslor i mig när du skriver. Jag håller inte alltid med, men jag respekterar ALLTID din åsikt. Och framförallt så får du mig att SKRATTA!

  Jag hoppas verkligen att allt löser sig, att du får ro och att du förstår hur du vill att du ska göra. KRAM!

 142. Alina skriver: augusti 13, 20136:50 e m

  Jag tycker så väldigt väldigt mycket om din blogg! Älskar blandningen av ditt liv och åsikterna om genus. Jag tycker att du är en fantastisk förebild och önskar att alla borde läsa din blogg istället för de många ytliga som skrivs. Jag hoppas att du snart kommer på hur du ska göra. För trots att jag älskar din blogg, är det ju allra viktigast att du mår bra. Heja dig! Och tack för allt du lär mig med dina inlägg! Kram <3

 143. Johanna skriver: augusti 13, 20136:59 e m

  Massa kärlek till dig!!

 144. Emilie skriver: augusti 13, 20137:02 e m

  MASTER! Låt ingen tysta dig! Vi måste höja våra röster för att höras!

 145. ellen skriver: augusti 13, 20137:05 e m

  Åh bästa du! Känns så sjukt tråkigt att du ska behöva känna såhär :( Du förgyller mitt liv och ger mig så mkt bra insikter! Kram Kram

 146. helene skriver: augusti 13, 20137:10 e m

  Din blogg gör skillnad! Kärlek till dig!!

 147. Malin skriver: augusti 13, 20137:10 e m

  Hanna! Du är så himla fantastisk, blir så arg och ledsen på alla haters som får dig att känna såhär. Oavsett vad du väljer att göra och skriva om i framtiden så har du redan gett så himla himla mycket till oss läsare. Du har inspirerat oss, stärkt oss, roat oss, stöttat oss, fått oss att våga, lärt oss massor och så vidare. Vi älskar dig!

  Jag kommer alltid ha stor tacksamhet till dig och din blogg för allt du givit mig. Spelar ingen roll om du förändrar sitt skrivande, allt du gjort hittills för mig kommer jag vara evigt tacksam för!!! Skulle nog inte vara samma person idag om det inte vore för dig, du är en stor förebild och varit en stor inspirationskälla under min tonårstid. Tack tack tack bästa fantastiska du :) <3 <3 <3 kramis

 148. Julia skriver: augusti 13, 20137:37 e m

  åh! Blir så himla ledsen av att du känner så här. Jag tycker att du ska fortsätta som du har gjort eftersom du är så himla bra på allt! En sida av Hanapee är inte nog. Du är bäst master. Hoppas oavsett var du bestämmer dig för att göra att DU kommer må bättre av det. Puss & kram!

 149. Lisa Ch skriver: augusti 13, 20138:13 e m

  Oavsett vad du väljer att göra med bloggen, tack för att du finns och gör världen till ett bättre ställe att leva i <3

 150. Elsa skriver: augusti 13, 20138:16 e m

  Du är den som har fått mig att öppna ögonen, när du skriver om feminism och orättvisor har jag verkligen tyckt att varje ord du skriver är SÅ sant! Jag är ny på din blogg, men har under den korta tiden verkligen lärt mig tycka om den. Mycket.

  Lika mycket som jag älskar att läsa de djupa inläggen älskar jag din humor och dina vardagsinlägg.
  MASSOR MED KRAMAR

 151. A skriver: augusti 13, 20138:39 e m

  <3

 152. Julia skriver: augusti 13, 20138:41 e m

  Finaste Hanna! Jag har också läst din blogg länge nu, men kommenterar nästan aldrig. Men nu måste jag berätta för dig att precis som så många andra skriver har just du fått även mig att öppna mina ögon kring feminism och genus och nu ska jag till hösten läsa en kurs i genusvetenskap! Din blogg är den bästa av dom alla och har fått mig att skratta högt så många gånger. Jag älskar din blogg just för den här blandningen mellan roliga och knäppa vardagsinlägg som de om feminism, men jag hoppas verkligen att du hittar ett sätt som känns bra för dig med bloggandet. Men låt inte hatet tysta dig! MASSA KÄRLEK <3

 153. Malin skriver: augusti 13, 20138:53 e m

  Hej Hanna!

  Ville bara berätta att jag har läst din blogg i snart tre år och jag älskar, älskar, älskar den. Som så många andra redan skrivit så har du haft en otroligt positiv inverkan på mig, både när det kommer till feminism och annat. Du är helt enkelt en så klok och vettig människa, fler såna behövs i vårt samhälle.

  Jag bor på Åland, vilket är ett ganska litet samhälle och i viss mån ganska ojämställt. Många som bor här lever efter gamla, traditionella könsroller – speciellt i hemmet. Jag har nyligen blivit anställd som metodutvecklare i ett projektarbete som syftar till att starta upp tjej- och killgrupper för ungdomar i högstadiet och se till att det finns bra material och metoder att arbeta efter i dessa grupper. Målet med grupperna är att det ska vara en bra, förebyggande fritidsverksamhet för ungdomar där man jobbar för ökad jämställdhet, minskning av våld och ökad medvetenhet om normer och värderingar som styr oss i samhället. Det jag vill komma till med allt detta är att det faktiskt någon stans är DU som inspirerar mig till detta jobb. Din blogg ger mig inspiration till att själv kunna öka medvetenheten hos unga tjejer och killar. Jag har alltid varit intresserad av jämställdhet och genusfrågor men din blogg har fått mig än mer intresserad och medveten – vilket även har gett mig tro och hopp om att även jag skulle kunna påverka någon annan. Alltså ger din blogg många positiva ringeffekter, det är beundransvärt!

 154. Linn skriver: augusti 13, 20139:40 e m

  Älskade lort,
  Gör inget som på något sätt får dig ur balans.
  Ditt psyke är värt mer än vår dagliga underhållning.
  Ta hand om dig.
  Mvh trogen

 155. erika skriver: augusti 13, 20139:55 e m

  man blir ju så himla lessen när du berättar sånt här. du ska inte behöva gå igenom sånt här! du ska veta att det viktigaste för mig iallafall är du ska må bra med det du gör. lite creepy kanske eftersom vi aldrig träffats, men jag tycker bara att det känns fel om du mår dåligt eller blir rädd av ditt bloggande. världen är bara så jävla sne ibland.
  kärlek till dig master

 156. Rebecca skriver: augusti 13, 201310:04 e m

  Jag vill att du ska veta att du lärt mig så otroligt mycket om jämställdhet och feminism! Om det inte hade varit för dig skulle jag antagligen fortfarande varit en smygfeminist, den som sitter på åsikterna men inte vågar framföra dem. Jag vet att du inte kan lära mig allt, men du har gett mig en god start utan vilken jag antagligen inte hade orkat fördjupa mig vidare i feminism på egen hand. Det verkar dessutom som att jag är långt ifrån den enda om man läser kommentarerna till detta inlägg, du gör skillnad och det är något du ska vara riktigt stolt över!

 157. Sara skriver: augusti 13, 201310:13 e m

  Jag tänker inte tala om för dig vad du ska blogga om men jag tänker däremot säga att du ska försöka att se förbi de jävla hatkommentarerna. Jag har aldrig någonsin upplevt så mycket hat på internet så jag kan varken sätta mig in i situationen eller förstå hur det känns. Men du måste titta tillbaks på vad du har skrivit, hur jävla bra du har skrivit och framförallt att du har förändrat personers syn på saker och ting, viktiga ting. Du har inte bara visat mig olika perspektiv utan också visat mig hur en analyserar och argumenterar fundersamt och inte ett dugg hatiskt (som jag har väldigt svårt för). Det går inte att förändra utan att få motgångar och hat, precis som du har fått. Och motgångarna (rövhålen) kanske känns att det inte är värt det, men tro mig det ÄR det. Du förändrar hela tiden med dina texten och brillianta analyser. Seriöst. DU är awesome och smart. Du är en stor del av förändringen och det kan INGEN ta ifrån dig. Kram på dig finis och ge aldrig upp, gör vad fan du vill!

 158. Sandra skriver: augusti 13, 201310:14 e m

  Kolla personligaPelles blogg vettja!

 159. Sigrid skriver: augusti 13, 201310:34 e m

  Så himla ledsen jag blir. För det ÄR ju något speciellt med dina läsare. Det är (har iaf varit) en så bra och klok stämning i kommentarsfältet som jag inte upplevt hos någon annan blogg. Så sorgligt att folk utan analytisk förmåga hittar hit och sprider sitt hat och bitterhet. Klart du blir påverkad…

  Du har inte funderat på att ha någon annan som kan godkänna kommentarer och sortera ut de idiotiska..?

 160. frida skriver: augusti 13, 201310:40 e m

  bästa du, du är för evigt nummer ett i bokmärkesfältet vad du än väljer att skriva om.

 161. Johanna skriver: augusti 13, 201310:59 e m

  Riktigt tragiskt att människor kan sprida ut sitt hat mot oskyldiga du. Dina åsikter är några av de klokaste jag läst och du inspirerar många till att stå på sig när det gäller feminism och genus!
  Kan inte råda dig till vad du vill göra, men jag har alltid älskat din blogg så som du skrivit den. Gör det som känns rätt för dig. Förhoppningsvis kan du ha kvar bloggen och dumma hatare försvinner härifrån. Kraamis

 162. Gabriella skriver: augusti 13, 201311:15 e m

  Det är så fruktansvärt orättvist och hemskt att du ska behöva känna så Hanna, och du borde inte behöva göra valet du skriver om. Men när du ändå behöver göra det hoppas jag att du utgår helt ifrån dig själv och vad som är bäst för dig, inte från bloggläsare med förväntningar/förhoppningar och inte från de sorgliga typerna som sprider hat/hot/magont. Har läst din blogg i snart två år, och den har verkligen gett mig så mycket. En hel del kunskap om framförallt feminism, ödmjukhet och förmågan att se saker ur andra perspektiv. Trots att jag såklart blir superledsen om bloggen behöver förändras till en mer censurerad version eller om den inte finns kvar överhuvudtaget, hoppas jag verkligen att du gör det som är bäst för dig. När man läst dina texter så länge blir det ju nästan lite som om man känner dig, eller en liten del av dig, och personen HanaPee är ju tusen gånger värdefullare än bloggen med samma namn. Alla tusen som tittar in här varje dag och inspireras av dig och gillar det du gör tror jag känner lite likadant. När du berättar om besserwissrar, vidriga kommentarer eller folk du behövt spärra ångrar man att man själv inte varit mer aktiv i kommentarsfältet. Kanske hade då inte de negativa känts lika många, men jag tror verkligen att de allra flesta av de anonyma personerna som bara finns i statistiken är sådana som mig, som verkligen tycker om det du gör! Det gör ju självklart inte antalet hatare mindre, eller din obehags-känsla mindre befogad, skriver i förhoppningen att bota lite magont! Och så vill jag ju såklart tacka dig för bloggen och för jobbet, uppoffringarna och slitet du ägnat den. Det har som sagt gett mig jättemycket att kunna läsa vad du skriver och känna igen mig, känna lättnad över att en till tycker som jag eller förstår det jag önskar att alla kunde förstå och dessutom får väldigt många mer att förstå. Du har genom bloggen påverkat och förgyllt min vardag, tack tack tack för det! Även om jag såklart blir ledsen om bloggen läggs ner/blir mindre personlig gör det mig ännu ledsnare om du känner dåligt samvete eller obehag. Så gör vad som känns bäst, och oavsett vad du skriver om/vart du skriver det kommer med all säkerhet den som läser det med öppet hjärta få ut otroligt mycket av det, och så länge bloggen finns kommer den vara det första och det sista jag läser varje dag! :) kram till dig!

 163. Josefine skriver: augusti 13, 201311:35 e m

  Du är så himla bra! Och detta är fullt förståligt! Det grymma med dina texter om feminism och genus är att de är så superpedagogiska att hjärtat blir varmt! Det är lätt att förstå tycker en men vissa verkar inte VILJA förstå..det tror jag är problemet. Vill bara att du ska veta att det är många som håller dig om ryggen om du skulle orka fortsätta bloggandet (din bloggs existens känns nämligen som en av de viktigaste). Men igen, du är en människa och en sådan har känslor och ska inte behöva ta hur mycket som helst. Kanske orkar du mer om ett tag eller så hittar du ett annat forum med mindre hat. Hat ska ingen människa utsättas för. Återigen. Det är många systrar som står bakom och bredvid dig i kampen om ett jämställt samhälle!

  / En av dina systrar

 164. M skriver: augusti 14, 201312:30 f m

  Hanna! Blir så förbannad för att det ska vara såhär. För det är verkligen såhär. Förstår dig helt. Du får inte känna att du sviker. Tack för allt du lärt mig, oss. Du får mig från och med nu att ta i med hårdhandskarna.

  Vila, så kör din fina klubb här inne så det ryker sålänge, eller hur gänget?! Och skulle du vilja ha någon som kollar kommentarer (ändå), maila mig utan att tveka!! Pluggar på distans så har all tid för det och självfallet gratis. Vill verkligen, verkligen bara ge någonting tillbaka för hur du öppnat mina ögon.

 165. Alexander H skriver: augusti 14, 201312:38 f m

  Hur du än väljer, du är bäst och en av mina stora idoler. Kärlek!

 166. Elvira - Baraelvira.se skriver: augusti 14, 20131:23 f m

  En personlig blogg och en genusblogg! Eller en personlig blogg och en genuskrönika. Jag älskar älskar älskar din fina dagboksblogg och den fåår inte försvinna. Sedan tycker jag det är SKITBRA att du skriver om genus, utan dig hade jag nog aldrig fått upp ögonen för det stora problem som det faktiskt är. Ett ämne som jag tidigare tyckte var svintråkigt har du fått mig att kämpa för, förstår du hur du påverkar människor? Somliga påverkar du negativt, ja, men de är såååå fååååå jämfört med antalet ögon som du öppnat. Så, stäng inte din personliga blogg för det är den bästa jag vet. Hitta dock en kanal för ditt genustänk, för det BEHÖVS!

 167. Sara skriver: augusti 14, 20136:58 f m

  Jag sällar mig till kören som hoppas att du inte slutar skriva om genus. Du lägger fram argumenten på ett så klockrent sätt och jag tror att du har påverkat så otroligt mycket. Själv arbetar jag inom FN med jämlikhetsfrågor och hör mig själv ibland ta upp dina argument då jag vill förklara någonting för kollegor..!

 168. Sophie skriver: augusti 14, 20139:25 f m

  Viktigast är att du mår bra, men tänk alla som har kämpat för viktiga ämnen genom tiderna ..de har fått alldeles för mycket skit på vägen, det är jävligt synd att det är så men tänk på all positiv respons du får av ditt skrivande, den är större, starkare och kommer hjälpa dig i ditt kämpande om en jämställd värld..vi är med dig Hanna!!

 169. sofia skriver: augusti 14, 201311:07 f m

  Bästa hanna! Du måste göra som det känns bäst för dej! vi, dina trogna läsare, kommer att stötta dej oavsett, Som många påpekat borde du inte behöva välja hur du skriver i din blogg. Det är för vidrigt med näthatet!! Du ska inte behöva gå runt med en klump i magen. Jag vill också påpeka att du gjort /GÖR något viktigt med din blogg. DU har lärt mej så mycket om genus och du har fått mej att börja tänka så otroligt mycket mer på frågor kring jämställdhet. Vet du, jag är just färdig utbildad grundskolelärare här i Finland där jag bor, och DU har lärt mej så otroligt mycket mer om genus än vad jag någonsin lärt mej på universitetet, en enda ynklig liten kurs har vi haft om ämnet (och av den förstod jag inte mycket!) Och då ska jag jobba med barn, vår framtid, och då är det ju otroligt viktigt att tänka på jämställdhet!! SÅ tack för ALLT du lärt mej!!! Och det bästa är att du har fått mej att vilja lära mej mer!
  samtidigt har jag älskat dina vardags inlägg, de som fått mig att förundras över din påhittighet och skratta högt och länge!
  ((OCH ännu en till sak! Genom det du skrivit om ångest har du fått en stor tyngd att lätta från mej, eftersom jag kände igen mej så obeskrivligt mycket! TACK!! )) Jag hoppas du kan ta till dej av alla kommentarer i detta inlägg!

 170. Sofia skriver: augusti 14, 201312:25 e m

  Trist att folk som inte får ut sin ilska på annat sätt ska sätta käppar i hjulen för dig och andra offentliga personer.
  För dem är det säkert ett sätt att ventilera ut sin ilska genom att skriva men det som är oacceptabelt är att de riktar sin ilska emot en person.
  Visst får man räkna med som en offentlig bloggare att få åsikter och synpunkter men de MÅSTE framföras på ett konstruktivt sätt.
  I min värld är det så himla enkelt om man inte gillar det du skriver, sluta läsa!

  Jag gillar mixen du har i din blogg där det lite mer personliga blandas med genusfrågor och annan ”samhällsnytta”.
  Skulle vara riktigt trist om du slutade skriva..

 171. Anna skriver: augusti 14, 20131:03 e m

  Åh Hanna, du gör verkligen skillnad med din klokhet, du får inte sluta med det. Jag har aldrig kommenterat här inne och är säkert en av många som inte gör det. Som inte peppar och ger positiv feedback trots att du ger oss så mycket. Tro inte att hatet och idiotin är större än oss som uppskattar det du gör oändligt mycket. Jag har tagit en paus den senaste sex åren och fått två små pojkar. Har slagits för min rätt till jämställdhet hemma hos oss, och framstått som en riktig ragata i mångas ögon, men inte krävt mer av min man än jag kräver av mig själv. Jag tycker inte att det är roligare att städa bara för att jag är kvinna. Under den här tiden har jag i ärlighetens namn inte tänkt så mycket på världen utanför. För ett tag sen började behovet smyga på och jag hittade ganska snabbt din blogg och oj, vad mycket du har lärt mig. Ämnen som har berört mig har fått en ändå djupare innebörd när jag gått in på din blogg och fått din analys. Hanna, du gör skillnad i vår värld, hur coolt är inte det!

 172. Karin Lundin skriver: augusti 14, 20131:09 e m

  Det du gör är viktigt! jag startade en instagram för träning och fick mer än 5000 följare, när jag sen började läsa din blogg började jag förstå vad fel allt jag gjorde var och nu har jag vänt den till att träna på ett helt annat sätt och tar även upp massor med genusfrågor, jag blir rädd över hur många det är som inte förstår! jag blir så förbannad och frustrerad över att jag inte kan få dom att förstå. Jag är tillsammans med världen bästa kille som är till och med mer insatt i feminism än jag och han lär mig saker varje dag. Han och du ger mig hopp! Det jag ville säga var att jag tycker du ska skaffa någon som kan rensa dina kommentarer innan du läser, bara för att du ska kunna fokusera på det som är viktigt. Troll är inget man ska behöva ödsla energi på vilket du faktiskt gör idag. bättre att lägga energi på riktiga debatter med riktiga människor. STOR FET KRAM!

 173. Anna skriver: augusti 14, 20134:11 e m

  Jag hoppas du förstår hur mycket du inspirerar andra människor och faktiskt tar tid för att skriva ner dina åsikter. Åsikter inom feminism som många tjejer kan bli rädda för, just för att bli traggade på. På det gymnasium jag går på kan ibland mina klasskamrater diskutera om feminism, men inte på ett bra sätt. När jag en gång redovisade om jämlikhet började en kille direkt efteråt börja prata om att feminism inte alls är något bra. ”Feminister är inte till någon nytta, dom vill bara få mer betalt och det är bara kvinnor som är feminister. Men feminister vill i slutändan ändån bara ta över världen”. Var några av dom saker han hade att komma med.
  Tillslut ville jag bara skriva att han har så sjuk fel.
  Men också att du har skrivit om så många viktiga saker som man inte såg innan. Och att även personerna på ewatsons och Floras (även flera) även har tagit sig tid att visa stöd för mänskliga rättigheter, gör att man får en glimt av hur viktigt ämne det är, men även hur många det faktiskt står bakom och stöttar. Jag tror bara att man måste våga ta ett kliv framåt.

 174. Elina skriver: augusti 14, 20135:09 e m

  Att hatet ska få förstöra detta också! Jag förstår att det är så jävla jobbigt för dig! Kan det inte vara en lösning att göra bloggen privat och sedan bjuda in läsare som du vill ha så att hatarna måste lägga ner massa jävla extra energi på att bli inbjuden till din blogg? Hade inte det varit något eller blir det fel..? Det kan ju vara ett alternativ kortsiktigt i alla fall?

  puss

 175. Karin skriver: augusti 14, 20139:56 e m

  Det är aldrig värt att må dåligt över någonting.. Men hur du än väljer så vill jag säga att du är en fantastisk klok och reflekterande människa. Glöm inte det hur du än väljer att göra :)

 176. myrann skriver: augusti 14, 20139:57 e m

  HEJ!!! Jag har läst din blogg lääääääääääääääääääääääänge och dör nog utan den. Nej det gör jag inte men det blir fan inte detsamma utan att läsa. Hanapee du är ju vår skratt-dos om dagarna, allt vettigt vi lär oss av det du skriver. Det är fan inte rätt att hatarna ska vinna, men jag klandrar dig inte för att det dem skriver gör ont och är jobbigt. Du är inte mer än människa, även om du är vår superhjälte.

  Hoppas på att du orkar vara kvar.

  STOR CYBER-KRAM och ett litet <3

 177. Catrina skriver: augusti 14, 201310:19 e m

  Världens bästa Hanna. Jag önskar så innerligt att du aldrig ska sluta blogga, du är den enda bloggen som verkligen har fångat mitt 16-åriga, nyfikna, vilsna, hungriga, intresse. Jag älskar allt med din blogg, och jag älskar fram för allt hur du på ett så fantastiskt sätt inspirerar många till att tycka och tänka. Utan att vara hetsig eller försöka mota på folk åsikter, uppmuntrar du till diskussion. Det är klart att hat alltid smutsar ner, men som du säger, låt inte hatet tysta. Kärleken och den positiva diskussionen trampar ner allt hat som en flock elefanter. Vi är mycket större och starkare än så.
  Hanna, sluta inte med det du gör, för du gör så mycket bra. Så mycket kärlek, så många kramar.
  Du är världens bästa Hanapee

 178. Michelle skriver: augusti 14, 201310:39 e m

  Snälla snälla snälla! Sluta aldrig skriva om feminism, om genusfrågor osv. Du är så otroligt klok och smart, men framförallt en stor inspirationskälla! Det betyder så mycket för mig att du skriver om feminism, för du sätter ord på de saker jag inte alltid själv får fram. Du får mig att vilja kämpa och att aldrig ge upp. Blir alltid glad av att gå in på dina blogg och läsa dina otroligt kloka ord. Det ger mig hopp och en känsla av gemenskap. Du har fått mig att reagera på saker jag inte hade vågat reagera på annars, att stå på mig själv. DU ÄR EN RIKTIG FÖREBILD! Förstår att det kanske är lättare sagt än gjort men försök att strunta i dessa idioter med så mycket hat. Vi kommer hjälpa dig och stötta dig! Det hade varit en stor förlust att förlora dina fantastiska åsikter, inte bara för mig utan för väldigt många andra också. Ge aldrig upp och fortsätt kämpa! Kom ihåg, VI KÄMPAR MED DIG!

 179. Hanna skriver: augusti 14, 201311:18 e m

  Hanna, det är ju reaktionerna som ändrar denna värld. FATTA HUR MÅNGA ÖGON DU ÖPPNAT!!! Vi ser allt så klart nu på grund av dig. Tycker absolut inte att du ska sluta skriva om feminism, för det är ju DU. Det är en fantastisk blandning. SLUTA ALDRIG PÅ GRUND AV NÅGRA IDIOTER! Kämpa.

 180. Fredrika skriver: augusti 15, 20133:50 e m

  Finaste Hanna! Jag började läsa din blogg för cirka 2 år sen och skulle bli så väldigt ledsen om du slutade blogga. Jag tror inte jag har kommenterat förens nu men kände att det var dags.Du är en av de första människorna som fick mig att inse vad feminism verkligen betyder och du har fått mig att börja tänka på saker som jag inte ens brukade ifrågasätta. Ditt sätt att skriva på är helt fantastiskt och jag älskar blandningen av privatliv och de större frågorna. Jag Hoppas att Hanapee klubben ska vara kvar i evigheter. PUSS

 181. sofia skriver: augusti 15, 20136:36 e m

  Hatarna lider av okunskap… Lägg inte av att förmedla, desto fler som informerar desto fler människor kommer lyssna.=) Vet detta av egen erfarenhet, då jag själv förut var en sådan som avfärdade saker innan jag ens tagit dem till mig. Creds till dig, för du och din blogg var en av faktorerna till att jag fick upp ögonen och ändrade åsikt. Nu är jag stolt en av dem som vill kanske inte bryta normer, men i alla fall vidga dem!

 182. den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny skriver: augusti 16, 20135:19 e m

  Usch. Förstår helt din känsla, tappade också sugen som fan när jag började få in mer sånt. Men sluta inte! Du är viktig.

 183. Sofia skriver: augusti 17, 20137:44 e m

  Dear Hanapee…!

  Jag tycker det är fantastiskt att du prioriterar dig själv och dina känslor och funderar kring integritet och vad du vill och klarar av. Jag tänker att det kanske är ganska svårt när du liksom åstadkommit något som är så få förunnat – vara en av storbloggarna liksom. Och så vidare. Så bra där! Av dig. Att ta dig själv på allvar och inte bara lapa i dig vad andra kan tycka och tänka.

  Med det sagt vill jag först dela med mig av ett tankesätt som jag hörde på en föreläsning när jag var sisådär 17. Då var det en kvinna som berättade hur hon när hon varit liten hade haft såna otroliga komplex för sina lår och för sina öron. Tills hon en dag bestämde sig för att ”visa dem!”… Visa dem att såhär kan man se ut! Såhär kan ett par lår se ut och det är helt okej och helt normalt. Visa dem att såhär kan ett par öron se ut! Visa dem att såhär ser jag ut, det här är den jag är! Och tycker de att det är fel eller konstigt då är det ju väldigt märkligt tänkt av dem. Tyyyp. Och jag tycker att det är ett himla bra tankesätt, av många anledningar. Man kan ju dra det hur långt som helst på en massa sätt. T ex att om alla går och döljer det som inte råkar vara tidens ideal klart att folk inte tror att något annat än idealet finns, osv osv. Och jag kan tycka att det är himla stärkande när man har en dålig dag att tänka, naevetduvad… Det här är ju jag, det får jag helt enkelt ta och visa dem! Lära dem nånting om de nu inte visste om att såhär kan det se ut, så här kan det vara…

  Och det kom jag att tänka på när jag läste ditt inlägg. Att det finns en massa haters och idioter… Men det som kanske verkligen behövs för att få dem att inse fakta är att visa dem.. Såhär kan det va! Jag kan tycka såhär. Såhär kan jag va. Såhär kan det va. Jag kan tycka såhär om det här och såhär om det här. Och så kan jag ha en systerdotter också. Så kan det va! Och så får man se det som att det är i oförståelse de handlar, och därför också förstå att deras kritik liksom är obefogad. Jag menar absolut inte att du ska ta lätt på detta eller att dina känslor inte är överdrivna eller fel. Men det var bara en tanke jag tänkte.

  Och så vill jag säga att du faktiskt har hjälpt mig genom att visa den du är. Visa din feministiska sida och din personliga sida. Hade du bara visat den feministiska tror jag inte att jag hade tagit dig på lika stort allvar (sorgligt, ja, men sant). Det har för mig varit så mycket lättare att ta till mig det du tycker och det du skrivit, och faktiskt tänkt om många gånger och insett att jag är så jävla in a box, för att jag vet att du är en människa liksom. Och därför vill jag säga att för MIG har det varit en så himla bra kombination.

  Men jag förstår om det inte funkar och har full respekt för det. Jag vill bara säga det jag tänker.. För jag tycker att du är så himla bra! Men just därför tycker jag också (som att min åsikt spelar roll?), oavsett vad jag skulle önska, att du ska göra det som får DIG att må bra…

  Over and out!
  Kramar

 184. ebba skriver: augusti 18, 201312:15 e m

  min fina hanapee, du får göra precis som du vill. du har redan åstadkommit så pass mkt

 185. Amanda skriver: augusti 18, 20138:08 e m

  Åh vad jobbigt :( Går det inte att låta någon annan granska kommentarerna och sortera bort hatkommentarer innan du ser dem? Kram!

 186. Jonna skriver: augusti 18, 20138:47 e m

  Dina genusinlägg är otroligt bra och du är en av mina favoritbloggar i den kategorin, men det finns fler bra såna bloggar. Dock finns det inte fler Hanapee och skulle du sluta skriva personligt vore det en sorg.

 187. Ellen skriver: augusti 18, 201310:31 e m

  Alltså FY FAAAAN vad arg jag blir över att det ska vara såhär. Ibland äcklar människor verkligen mig. Du gör som du vill, du är ändå allas master, men det är bara så fruktansvärt TRÅKIGT att det ska vara såhär.

  Nej alltså…. Kommer inte kunna somna i kväll så arg jag är. Fy.

 188. Linnea skriver: augusti 19, 201312:55 f m

  Du är bäst. Dina blogginlägg förändrar, jag har lärt mig så mycket av dig. Du motiverar mig!

Skriv en kommentar