Mitt tv-tips till er

1

Just nu finns miniserien Top of the lake på Svtplay. Såg första avsnittet nyss och älskade det? Serien handlar om 12-åriga Tui som är gravid(!) och vill, inte helt oväntat, ta livet av sig. Ännu vet man inte vad som riktigt har hänt, men troligast är att graviditeten är ett resultat av ett vidrigt jävla övergrepp.

Regissören Jane Campion (som vunnit en guldpalm i Cannes för filmen The Piano) (den enda kvinnan som NÅGONSIN vunnit en guldpalm btw) skildrar en håla i Nya Zeeland där de kvinnorna är kuvade under de våldsamma och härskande männen, män som dessutom stöds av samhället runt omkring. Helt enkelt ett härligt tydligt patriarkat :-D Under avsnittets gång satt jag flera gånger mumlade ”jävla idiotjävel dö” och knöt näven i fickan. Man blir nämligen arg. Svinarg.

Se första avsnittet här.

11 kommentarer
 1. johanna skriver: augusti 21, 20134:20 e m

  Wöööh!! Ska kolla så snart jag komme hem till kyffet mitt

 2. Amanda skriver: augusti 21, 20135:00 e m

  OMG! Peggy! Från Mad Men!!! Damn

 3. Cissi skriver: augusti 21, 20136:12 e m

  Mitt musik-tips till dig! Kolla upp Honeychords på spotify! http://open.spotify.com/album/5MlgUJbXTPJ8E6P3h6yNYe

 4. Erica skriver: augusti 21, 20136:19 e m

  Riktigt bra! Och även: Elisabeth Moss (Peggy från Mad Men) spelar huvudrollen jävligt bra.

 5. Sandra skriver: augusti 21, 20136:57 e m

  Se orange is the new black!

 6. Emma skriver: augusti 21, 20137:30 e m

  Tyckte att programmet var ganska dåligt men vill ju veta vad det är som har hänt henne :o

 7. Sara skriver: augusti 21, 20139:04 e m

  Hej hanna! Såg eller hörde du något om hijabupproret? Blev lite förvånad när du inte uppmärksammade det, ändå en sjukt viktig feministisk fråga då det som vanligt handlar om att män tar sig rätten att få över gränser o förespråka hur kvinnor ”bör” gå klädda, i detta fall i ‘demokratiska’ sverige.

  Kram

  Svar: Självklart hörde jag och läste om detta. Har även diskuterat det en del privat. Men det är just förfrågningar som denna, även om du såklart inte menar något illa, som gör att jag tappar bloggsuget. Jag kan inte eller vill inte skriva om saker för att jag MÅSTE eller för att någon blir ”förvånad” över att jag inte gör det.

 8. Sparv skriver: augusti 22, 20131:45 f m

  Jane Campion + Holly Hunter = vilken kärlek. Skulle kunna titta på Holly Hunter petande sig själv i näsan och vara helt betagen, gubevars.

 9. frida skriver: augusti 22, 20133:31 e m

  men GÖTT tips!! tack.

 10. mimi skriver: augusti 22, 20138:55 e m

  men man tackar! toppen tips ju :D

 11. Fanny skriver: augusti 25, 201310:35 f m

  åh tack hanna för detta tipset! vilken jättebra serie! (och så oerhört vackert filmad!)

Skriv en kommentar