Foooortsäääätt när mörkret kommer och allt gör ont

Kan TROLIGEN vara den mest indie-emoiga rubriken jag haft. Men Håkan Hellströms Du är snart där passar ju nu! För sånt här får mig att fortsätta vilja skriva/vara med/tycka/leva etc.

cf64da6c0af411e3a84322000aa80627_7275052e00afc11e3b12b22000aaa04d7_7

 

Hurra för Michelle och Linnéa! Hurra för att de tar initiativ! Hurra för att de vill någonstans! Hurra för att de tror på världen! Hurra för att de vågar! Och hurra att jag har fått varit en del i att få dem att göra det!

HÄR kan ni läsa hela artikeln på på Sundsvalls tidningshemsida.

Och jo, redan har en del ”ogilla” -tyckare kommit in. Det är helt absurt att någon kan ogilla ett intiativ som handlar om kampen mot en jämställd värld? Så otroligt märkligt att vara emot grundläggande mänskliga jävla rättigheter? En i kommentarsfältet kallar sig ”politiskt okorrekt”. Klassiker! Är så olidligt trött på människor som sätter sig emot det ”politiskt korrekta”, som om det ligger något stort och vågat i att vara politiskt okorrekt, att våga gå mot någon slags ström? Problemet är ju att den typen av okorrekthet handlar enbart om att sparka på någon som ligger, blunda för orättvisor och vara konservativ. Ser allt annat än mod i det.

Gå hemskt gärna in och sprid PeppPPPpppPp till Michelle och Linnéa i kommentarsfältet.

13 kommentarer
 1. ida skriver: augusti 22, 20132:02 e m

  Det måste vara väldigt bittra människor som kommenterar negativt på sådana tidningsartiklar. Det var lika i min lokaltidning när det skrevs om anordnandet en Pride-festival i bår lilla stad, då var det en suris som undrade om de raderade alla negativa kommentarer till det repotaget. Jag ifrågasatte varför man ens ville skriva något negativt kring ett arrengemang vars syfte var kärlek glädje och respekt. På det fick jag inget svar, däremot en lång harrang om att man inte behöver ha en madsa jävla festivaler där man spökar ut sig för att visa kärlek (??).

  Som sagt bittra människor.

  Hur som helst, all cred till de här två tjejerna som vågar ta ett så viktigt initiativ, hurra!

 2. Jess skriver: augusti 22, 20133:22 e m

  När det gäller negativa kommentarer på såna här forum (där målet ju är jämställdhet), är det viktigt att komma ihåg att de som gapar högst inte representerar någon slags norm. De är bara bra på att gapa jävligt högt.

 3. Natalie skriver: augusti 22, 20133:39 e m

  Vilka härliga tjejer? Men vad menade dom med plattform? På internet eller in tha reeeal life? Skitbra i vilket fall :D

 4. Lotta skriver: augusti 22, 20136:54 e m

  Feminism + Håkan. Bästa innehållet i ett inlägg på länge <3

 5. johanna skriver: augusti 22, 20138:13 e m

  Så himla kul och viktigt! Som medlem i Feministiskt initiativ blir jag ju såklart jätteglad av såna här nyheter! Feminister, förenena er! Snart är det val! Tillsammans skriver vi historien.

 6. Elin skriver: augusti 22, 20138:48 e m

  Vilka drivna tjejer! Kul och viktig idé! Hoppas att alla människor som känner sig provocerade av ett sådant positivt budskap kan få ett nytt fokus och lite glädje i sina liv, (Att personen dessutom kallar sig ”politiskt okorrekt” istället för ”politiskt inkorrekt” säger kanske något om vederbörandes kunskapsnivå…)

 7. vilma bolding skriver: augusti 22, 201310:27 e m

  Det är superkul när man faktiskt gör feminism, och inte bara pratar över huvudet på folk! Så kul att faktiskt få folk att GÖRA feminism med en. Jag håller mycket på med feministiskt självförsvar genom Ung Vänster, anordnar temadagar på skolor, fritidsgårdar osv om feminism- det slår ALLT, det är så himla kul! Vilka grymma tjejer!!!

 8. Julia skriver: augusti 22, 201310:44 e m

  Fortsätt Hanna!!!! Du inspirerar!!!

 9. Hanna skriver: augusti 23, 201311:25 f m

  Hej Hanna!
  Kikar in av ren nyfikenhet.. Mycket bra blogg!! ..man kan liksom inte sluta läsa :)

  // en annan bloggande Hanna i S-vall

 10. Kristina - wellnessbloggar med sin kockkille skriver: augusti 23, 20131:24 e m

  Bästa Hanna!

  Jag hoppas att du aldrig sluta blogga, skriva, SKRIKA ut ditt budskap!
  Näthatet du allt mer utsätts för är tyvärr beviset på att du behövs och aldrig får låta någon tysta dig!

  Stå på dig! Det du gör är fantastiskt, beundransvärt, stort, ikoniskt, historiskt, genuint, livsviktigt och helt grymt! Du är en så stor förebild för både unga och gamla (nåja, jag är bara 26…).

  Tack vare dig har jag utvecklat mitt eget ”feminismsinne” som alltid funnits där men jag har aldrig riktigt kunna sätta ord på mina tankar och åsikter. Du hjälper andra att sätta ord på det!

  Jag är också uppvuxen i ett litet samhälle inte långt ifrån Sundsvall och känner såväl igen mig i det du skriver om hur det är där och det är fruktansvärt! Och det förekommer ju inte bara där, utan i hela världen såklart.

  Jag menar inte att ställa höga krav på dig, att du ska rädda världen från sexism och orättvisor.
  Jag vill bara peppa dig och tala om för dig att du är viktig och du gör verkligen skillnad! På enskilda individer och på företag.

  Låt INGEN hindra dig från det du står för!

  Massa styrka från mig!

 11. linn skriver: augusti 23, 20137:27 e m

  SUPERMYCKET PEPP TILL DIG <3 fortsätt strida!! efter dina starka initiativ så vågar också jag faktiskt säga till när jag tycker något är sexistiskt, att ta kampen och diskussioner! du är helt fantastisk <3<3<3

 12. Linnea - fotografering - skriver: augusti 23, 201310:16 e m

  Hejsan Hanna!
  Jag är en tjej på 13 år som läste om en artikel i veckorevyn som handlade om femenism – och efter det har jag tyckt att det är ett så intressant ämne. Jag skulle liksom vilja fördjupa mig mer inom det och verkligen förstå och så. Kanske låter lite konstigt men jag ville bara säga att när jag hittade din blogg halv 2 under en sommarlovsnatt så visste jag inte det fanns människor so kunde formulera så bra texter!
  jag älskar din blogg och dina texter om feminsm

  stor kram :D

 13. Agnes skriver: augusti 28, 20139:02 e m

  Håller med dig fullt ut! hade väldigt gärna varit med i någon feministgrupp! Ska genast söka på om jag kan vara med i någon….

  Tack för en fin och inspirerande blogg! <3

Skriv en kommentar