Frågestund.

P1120480.JPG_effected

Oooooookidoki mrs smoki. Jag har hunnit haft bloggpaus, bloggkris, semester, middagar, analklåda, stora funderingar och en massa annat – UTAN att ha svarat på några av era frågor what so evvah under denna tidsperiod *piskar min nakna rygg med ett skärp*.

Nu kan ni ställa era frågor så ska jag svara! Om ni har några dvs.. Vilket jag hoppas. Annars blir det pinsamt.

52 kommentarer
 1. Elisabet skriver: september 1, 201311:36 e m

  Hej Hanna, vad bra med en frågestund! Då passar jag på :) Snart är det dags för mig att välja sjukhus och stad för att jobba som AT-läkare. Du brukar prata fint om Sundsvall och att du tillomed funderar på att flytta tillbaks när du i framtiden får barn. Kan jag alltså tolka det som att du rekommenderar staden att bo i under några år iaf?

 2. Jen skriver: september 1, 201311:39 e m

  Har du några tips om vad en ska göra om en ska börja plugga i Stockholm? Plus att en inte känner någon där och är osäker (sjuuuuukt osäker) på boendet = inget boende fixat alls. Tips Hanna, kom igen och spruta ur dig massa kunskap. Gärna kunskap om det jag frågar om dock, inte i vilken ordning en borde måla naglarna.

 3. Linnea skriver: september 1, 201311:40 e m

  Vill bara uttrycka kääärlek till bilden ovan och till vår fina master, så himla pepp att du så sakteliga smyger dig tillbaka in i bloggosfären<3<3<3

 4. Maj skriver: september 1, 201311:48 e m

  Hej!! Tack för att du gör mina dagar lite drägligare när det behövs och bara ännu lite bättre när det inte behövs <3
  Undrar varför och hur det kom sig att du började blogga? Hade du några speciella mål kring tema och syfte? Eller bara "hej bloggen, idag åt jag pannkakor" (no shame)
  Puss och kram!

 5. Lydia skriver: september 1, 201311:51 e m

  Hej! Som feminist så undrar jag hur du ställer dig till pornografi? Tack för svar maasteer!

 6. Cajsa skriver: september 1, 201311:54 e m

  DEAR HANNA!
  Jag träffade en kille på festival. Sen åkte jag 100 mil till honom och hälsade på och blev ännu kärare i honom. Två gånger har jag varit dit och hjärtat bara BULTAR för den här människan alltså. Nu är det så att jag till hösten inte har något jobb. Jag har heller ingen lägenhet pga bott på annan ort förr så bor liksom med mamma.

  Känns som att det lutar åt att jag kommer flytta dit men känns som att det går fortare än det egentligen ”ska” då??? Tänkte få lite goda, kloka råd av dig om det går för sig?

 7. Sofie skriver: september 1, 201311:55 e m

  Vad ska en göra om en vill engagera sig mer i feministiska frågor?
  Liksom mer än bara hålla på och länka och dela webbsidor och (dina) blogginlägg fram och tillbaka?
  Vad är bäst? Vad är enklast? Vad rekommenderar du? Gärna i punktform.
  Du är grym! Pöss!

 8. Sara skriver: september 2, 201312:04 f m

  Hej Hanna! Kul att du börjar komma tillbaka till oss lite mer.

  Du skriver mycket om genusvetenskap som du pluggat innan, feminisms och specifika orättvisor mellan män och kvinnor (så som i inlägget innan), vilket jag för övrigt tycker är välskrivna och alltid intressanta. Men om man läser kring till skillnaderna mellan vad män och kvinnor tjänar, våldtäkts statistik eller kvinnohat så tycker i alla fall jag att det är lätt att komma på mig tycka illa om det män som finns i min omgivning. Hur separerar du på det två? Blir du ibland less på Anton när du tänker på sexualbrott eller manskulturen?

 9. Julia skriver: september 2, 201312:16 f m

  Hur vågar man flytta ihop med någon?
  Är det svårt många gånger? Vad är bra/dåligt?
  Hur kommer du klä dig i höst/vinter? Tips på vinterjacka snällaaaa
  Pöss

 10. Alexandra skriver: september 2, 201312:36 f m

  Hur bemöter man människor som vägrar identifiera sig som feminister? Som tror att alla feminister är extremister och vill ha mer makt än män? Som har missförstått ordet totalt? Är det viktigt att få folk att förstå ordets innebörd eller är det ok så länge de är för jämställdhet? Mvh feminist som gråter av frustration

 11. Malin skriver: september 2, 201312:41 f m

  Är inne i tankar på universitet och hur jag ska göra för att komma in på min drömutbildning osv osv. Så jag undrar kort och gott hur du kom in på universitet? Räckte dina betyg till eller skrev du högskoleprovet? Love u 4ever, master

 12. Ida skriver: september 2, 201312:42 f m

  Plopp eller Center?

 13. R skriver: september 2, 201312:43 f m

  Hur kommer en kille som inte längre vill vara med en? Vart gör en av alla känslor en inte längre får uttrycka?

 14. miaaaaaaaaaaa skriver: september 2, 201312:46 f m

  Amen hallå hanna, hur kan du vara med på morgonpasset i veckan utan att säga till!? JAG LÄNGTARRRRRR

 15. miaaaaaa skriver: september 2, 201312:49 f m

  Och förresten, vad är dina favoritord & hat-ord på sundsvalls-mål?
  Mina favoriter på jämtska är GRETT & GREST. (Okej,kanon,tät!/otätat typ. Motsatsord iaf!)
  Och mitt hat-ord är GATT(och JETT). Jag försov mig imorse så jag GATT springa. Att vara tvungen i presens & nu-form betyder alltså dom två orden.

 16. Sara skriver: september 2, 20135:53 f m

  Hej Hanna! Jag är från Stockholm men är oerhört trött på stressen och miljön i stan, så jag funderar på att börja plugga i Sundsvall eftersom att jag har hört gott om programmet jag vill läsa där. Kan du rekommendera att flytta dit?

  Stor kram!

 17. a skriver: september 2, 20136:45 f m

  Hej! Du skrev för ett tag sedan att det lutar åt att du kommer att rösta på F!. Känns det fortfarande så? Varför inte V som också är ett feministiskt parti?

 18. Milla skriver: september 2, 20136:50 f m

  Hej min sambo påstår att vi tjejer till 50% skapar utseendehetsen kring oss själva. Jag tog upp att många tjejer känner sig tvingade att vara sminkade pga att alla kommenterar att man ser trött / konstig ut annars och jag sa att jag tror det till största del beror på medias framställning av kvinnan. Min sambo tror däremot att kvinnor sminkar sig för att dom är intresserade av smink, att det är som en hobby samt att många tjejer har som hobby sitt utseende alltså hår, naglar och allt. Men jag tror ju att detta från början beror på bilden av hur en ”kvinna” ska vara och se ut och att vi i alla tider ska behaga mannen med vårt vackra utseende typ. Sambon tror att kvinnan använder sitt utseende som ett vapen mot män, dvs hon vet att de tycker hon är sexig om hon tar på sig vissa kläder, sminkar sig mkt med mera, snälla hjälp mig att svara min sambo på detta! Jag tycker han har helt uppåt väggarna fel men har inga bra argument,,,

 19. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver: september 2, 20137:15 f m

  Jag orkar inte läsa de andras frågor så jag ber om ursäkt för eventuell upprepning.
  1. Hur länge ska du jobba med ”För det vidare” och vad planerar du att göra sen?
  2. Kommer du och Martin att göra fler podcasts?

  Tack för världens bästa och viktigaste blogg!

 20. Julia skriver: september 2, 20137:26 f m

  Har du tips på någon bra podcast??

 21. L skriver: september 2, 20137:46 f m

  Vad tycker du om miley cyrus uppträdande på vma?
  När vill du gifta dig och ha barn?
  Hur hanterar du tvivel i ett förhållande? När man är nöjd med sitt förhållande men analyserar sönder, är ung och har öga förväntningar på livet?
  Vad värderar du högt i livet?
  Har du haft några problem med vänrelationer nån gång/har du erfarenhet att förlora/växa ifrån en bästa vän?

 22. Anonym skriver: september 2, 20138:06 f m

  Har du och Anton någon gång gjort slut liksom PÅ RIKTIGT?

 23. Anna skriver: september 2, 20138:24 f m

  Hej!
  Använder du hen och en när du pratar till vardags också, eller mest när du skriver? Jag tycker att det är ”enklare” att få in det när jag skriver, förmodligen för att det är så fruktansvärt inarbetat hur man talar (vilket också gör språket så viktigt när det gäller attitydförändringar!), men har börjat använda åtminstone hen allt oftare även i tal. Hur är det för dig?

  Kramiz

 24. Alice skriver: september 2, 20138:31 f m

  1. Hur lär man sig att skita i vad andra tycker?
  2. Hur blir man trygg i sig själv?
  3. Har du alltid varit lika obrydd å underbar?
  4. Vågade du visa din pojkvän din galna sida från start eller smög den sig fram senare?

  YOU ROCK!!

 25. Therese skriver: september 2, 20139:05 f m

  Nu vet inte jag hur mycket du har pysslat med reklaminlägg/sponsring osv, men jag undrar vilken den sämsta ”dealen” du har gjort är. Tänker mig liksom för några år sedan innan bloggare visste sitt eget värde. Typ: ”Skriv ett inlägg om vår produkt så får du ett paket tuggummi.” eller om du i alla fall har fått några sådana erbjudanden?

  PuSs OcH kRaM

 26. Åsa skriver: september 2, 20139:15 f m

  Okej, här är en personlig fråga så bortse från den om du vill! Jag vet att du tidigare skrivit att du inte äter p-piller på grund av hur de får dig att må. Jag har insett, efter att ha testat många olika p-piller, att nej, det är nog inte bra för mig. Blir ganska nollställd i humöret och får absolut noll sexlust, jag vill men vill ändå inte liksom, och det är ju trist med sambo som jag faktiskt ändå vill ha det med. Hur påverkade pillren dig? Och vad fick du, om du fick några, för råd från barnmorskan? Jag tycker att de mest säger ”nej men det borde inte vara p-pillren som får dig må såhär, testa den här sorten istället” och så håller det på. Det gör mig upprörd också för det känns som om det finns så jäkla dålig koll på sånt här. Jag har nog bestämt mig för att lägga av med p-piller nu iaf men gravid vill jag ju inte bli… Hur vågade du sluta och vad gör ni för att vara säkra? Och jag vet att det finns kondom men inte alltid så kul ju.

 27. Lotta skriver: september 2, 201310:27 f m

  Hej, när jag diskuterar feminism med ickefeminister så brukar vi landa i att de står för många av de feministiska värderingarna men inte gillar ordet feminism. Detta eftersom det förknippas med manshatare etc… Jag brukar försöka förklara vad feminism står för och att det liksom andra ideologier finns grenar med vidare åsikter osv. Men ofta blir ändå sista ordet att det borde heta jämställdhet istället för det klingar inte lika negativt och det har jag inget argument mot.
  Vidare vet jag också att många som inte vill kalla sig feminister och kallar sig för jämställdister(?) säger sig ha lite andra åsikter, men hur skiljer sig de åt egentligen, varför ska man vara feminist och inte jämställdist?

 28. Elin skriver: september 2, 201310:27 f m

  Hanna, vad gör en om en ska börja universitet och läsa någonting som egentligen bara ger en kandidat i ingenting alls och har sådan grav ångest för att det inte kommer leda till ett ”riktigt jobb” och en känner att det absolut skönaste vore att läsa någonting som faktiskt gav en titel? Vill liksom läsa detta för att det *verkar kul* men känner mig mest ledsen för att jag redan nu tror att det inte kommer vara värt det i framtiden.

 29. Elina skriver: september 2, 201310:30 f m

  Kan du inte göra ett inlägg med massa bilder på mysiga saker som bara peppar en på det fina livet??

 30. olivia skriver: september 2, 201310:35 f m

  hur många snaps hade du i kroppen när denna bild togs? hehehe skämt åsido… hur ser du på att alkohol ofta glorifierar rätt mycket i bloggar, främst skrivna av unga tjejer som har ännu yngre tjejer som läsare? tänker på tex niotillfem, flora m.fl.

 31. m skriver: september 2, 201310:41 f m

  kan du ge tips på bra böcker och filmer?
  bra bloggar?
  bra twittrare?
  tacktack, du är väldigt bäst!

 32. Olle skriver: september 2, 201310:47 f m

  Får du panikattacker någon gång?

 33. Lisa skriver: september 2, 201310:48 f m

  Har du och Anton funderat på att skaffa barn tillsammans?

 34. Undarn skriver: september 2, 201310:49 f m

  Välte din menskopp på riktigt? Som du skrev på instagram? Mvh orolig själ som hade tänkt att börja med menskopp men kom lite på andra tankar

 35. M skriver: september 2, 201310:52 f m

  Hur går man tillväga för att få komma till psykolog? Hur tar man steget? Och var? Tycker det är svinjobbigt. Pendlar mellan att känna att jag faller i bitar och att vissa dagar känna mig som vanligt. Behöver jag hjälp tro? Jag av alla? Finns det inte dem som har det värre? Så går mina tankegångar. Känner mig så förvirrad…

 36. K skriver: september 2, 201311:11 f m

  Hur minskar man sitt behov av närhet från sin partner? Jag har liksom mer behov av att pussas/smsa/kramas/mysa/höra fina ord/hålla hand än vad han har, vilket oftast resulterar i att hjärtat går sönder lite varje gång han inte ”ger” mig den uppmärksamhet jag inte klarar mig utan. Fan. Vill ju ej vara en klängig flickvän.

 37. j skriver: september 2, 201311:15 f m

  vill först bara säga hur jävla bra du är <33 och har typ tusen frågor men ska ej ställa alla. men en sak jag undrar, som jag själv undrar hur jag själv (som feminist) ska ställa mig till, är hijabuppropet som vart aktuellt nu ett tag. å ena sidan respekterar jag (såklartsåklart) varje människa och tycker det är det mest fruktansvärda att någon ska bli behandlad såhär för sin religion. men å andra sidan har jag svårt att försvara något som för mig är så långt bort från jämställdhet som möjligt (och med det menar jag inte på något sätt att det av någon skulle vara rätt att tala om för någon annan hur den ska klä sig eller inte men förstår du vad jag menar?) det blir liksom dubbelmoral och det går liksom inte ihop och jag vill bara att någon smart person som du kan förklara för jag vet inte hur jag ska se på saken. herregud vad jag trasslar in det. vill bara veta hur du tänker. (för vad jag har sett har du inte skrivit något om det (eller så har du det och då blir detta pinsamt.)) puss och tack iaf!

 38. Elin skriver: september 2, 201311:25 f m

  Sorry för oviktig fråga. Vart kommer ditt soffbord ifrån?

 39. Elin skriver: september 2, 201311:30 f m

  Hur kommer man över att man BLIVIT ASPACKAD och skämt sig framför
  okända och kända människor? Får alltid sån sjuk ångest dagen efter
  oavsett om jag varit full, spelar ingen roll hur full! Har sjukligt grov ångest, jämt!!!

 40. e skriver: september 2, 201312:00 e m

  Jag undrar om du inte har haft någon dröm sen du gick i gymnasiet, typ flytta utomlands blabla, som du kanske inte har delat med Anton? Jag har precis tagit studenten och det känns som att alla far och flänger överallt nu, vilket ju självklart också leder till att många förhållanden tar slut. Jag undrar liksom om du eller Anton känt att ni behövt ”uppoffra” någon dröm för att kunna vara tillsammans hela den här tiden, en tid då man ofta typ bor utomlands ett tag eller flyttar någonstans för att plugga osv.
  Var det t.ex. självklart att ni båda skulle flytta till Stockholm? Och hur mycket av sina egna ”drömmar” kan man ge upp för att få ett förhållande att funka?

 41. m skriver: september 2, 201312:01 e m

  Hej Hanna!
  Hur gör du när allt känns skit?
  Har under två veckors mått sådär. Människor som tagit bort mig från fb, förstår inte varför jag blir upprörd över detta? Umgås inte med dessa människor längre, men undrar ändå varför de tagit bort mig, blir ledsen :(
  Sen har jag inte heller något fast jobb och är nästintill arbetslös. Känner mig dålig, sämst och ensam. Hur gör du för att hantera ångest och motivera dig själv?

  Tack för bra blogg! Puss!

 42. Sophie skriver: september 2, 20131:26 e m

  Hej! Skulle vilja veta hur en ”drömvecka” för dig hade sett ut i stora drag, med realistisk tappning ;)

 43. Namn skriver: september 2, 20132:18 e m

  Hej Hanna!
  Jag har länge funderat på att förstora mina bröst en aning då jag har en liten A-kupa och känner mig väldigt okvinnlig, men varje gång jag tar upp det med någon av mina vänner eftersom vi ofta kommer in på kroppar och sexualitet osv, så blir de nästan förnärmade av hela grejen.
  Helt plötsligt går de från att kunna prata orgasmer hur som helst till att tycka att ”nä men neeh… asså….” Det blir en väldigt pinsam stämning och jag känner att mina vänner inte alls är med eller förstår vad jag menar. Jag vill kunna diskutera det med dem då jag är osäker på hur jag ska göra men gärna vill göra operationen ändå, men de är helt emot det och tycker bara att det är onödigt att prata om.

  Varför ska det vara så?! Vad tycker du om skönhetsoperationer?
  Kan tillägga att jag isåfall kommer skaffa mig en B- eller C-kupa. Inga meloner här inte!

 44. Ellie skriver: september 2, 20132:43 e m

  Hur lång är du?
  På vilken skola läste du genusvetenskap och skulle du rekommendera den?
  Har du några tatueringar eller funderar du på att skaffa någon?

 45. Ida skriver: september 2, 20132:45 e m

  blir det någon mer podcast? :)

 46. Elin och Maria skriver: september 2, 20133:44 e m

  Hej master!
  Fick du någonsin en bild på två hängivna (väldigt söta) fans skickad till dig i sådär slutet av juli från Gabriel (Ehrling)? Vi väntar fortfarande på svar från vår stora idol :(((

  Mången kramar Elin och Maria

 47. Johanna skriver: september 2, 20135:06 e m

  Har du några kloka tips på hur en hanterar den jobbiga, ensamma känslan när en precis har flyttat hemifrån? Jag har bott ensam i en vecka nu och längtar hem till tryggheten varje dag… Känner mig så töntig som längtar hem men det är en jobbig känsla! Jag har inte flyttat långt och kan egentligen åka hem till mamma och pappa varje dag om jag vill, men det är inte samma sak som att bo där…

 48. Ina skriver: september 2, 20135:19 e m

  Tjenare Hanna!
  1. Vilken partiledare av riksdagspartierna skulle du helst vilja ta en kopp te om du bara utgår från personlighet och inte politisk åsikt? Själv älskar jag Hägglund men står lååångt ifrån KDs många åsikter.
  2. Vilket klädesplagg är det dyraste som du äger?
  3. Har du någon gång varit helt besatt av någon kändis som du kunnat allt om?
  4. Vet ju att du ogillar film men har du någon topp 3 på de bästa filmer som du sett, filmer som faktiskt fått dig fängslad och känt att ”ameh, det här var ju rätt mysigt hörru”?

 49. NN skriver: september 2, 201311:13 e m

  Hey Hanna
  Har en relationsfråga till dig som jag tänkte hålla kort (för annars blir det FÖR långt.)
  Om en har varit i en relation med någon som har misshandlat en fysiskt, när den här personen skaffar en ny respektive, bör man då prata med den nya?

 50. Miranda skriver: september 3, 20131:37 e m

  Tjabba bruden, har ingen fråga till dig, utan vill bara tipsa om artisten Àsgeir Trausti, som jag upptäckt här i dagarna och som är fantastisk och jag får ba för mig att du också skulle tycka det (jag såg det i min kristallkula). Ha det bra, tjohej tjoha

 51. C. skriver: september 3, 20133:10 e m

  Hur går det med Candy Crush-spelandet???????

 52. j skriver: september 4, 20132:08 e m

  hej igen, kollade igenom min fråga (om hijab) skulle vara ”förstå” inte ”försvara”. insåg att det kunde misstolkas något fruktansvärt. puss och kram igen.

Skriv en kommentar