”Lunardagbok blev feministiskt manifest”

I somras kom några gullesnuffisar (…?) till journalister upp till mig i Sundsvall för att intervjua mig till socialdemokratiska tidningen Frihet. Nu finns intervjun på nätet, HÄR.

2

 

eb66175182f85188e8ebbe8bcac1ff521 grynet8_350x350_1190755209_14486285

 

Här ovan ser ni lite bilder på mig som togs under dagen.

 

 

LURADE IGEN! Haha ni alltså. Att ni aldrig lär er. Men visst är jag och Grynet lika? Säg på en skala 1-10? Och tänk att Grynet kommer från Sundsvall också! Och är kristen! Och jag VILL ju iaf tro på gud, dock utan resultat de senaste 24 åren.

Min absoluta favvoscen ur Grynets show är när hon går in på en matvaruhandel, plockar på sig massa lösviktsgodis, går till kassan och bah:

– Säljer ni porr här?

De bah:

– Ja…

Hon bah:

– Aha, då ska jag nog inte ha något! 

Och så lämnar hon allt smågodis i kassan så att butikspersonalen måste plocka i det i alla lådorna igen! Ha! Ha! HA!!!!!! Vilket geni. Ännu en likhet vi har ;-))))))

19 kommentarer
 1. Bella skriver: september 5, 201311:52 e m

  glömmer aldrig den scenen, så bra!
  och ja ni är lika faktiskt :D är hon också född ur ditt ägg?

 2. Cecilia | Hårdrockande feminist skriver: september 5, 201311:58 e m

  Grynet var så skön, kollade alltid när jag var liten.

 3. Lisa skriver: september 6, 201312:01 f m

  så himla bra artikel!! omslaget var ju stört snyggt också! <3

 4. Camilla skriver: september 6, 201312:44 f m

  Haha! Svaret på skalanfrågan får bli…8,5! Du, måste även fråga om du läser denna blogg, http://nojesguiden.se/nannajohansson ?! Om inte, in! Läs, skratta, gråt osv osv..

 5. Hanna skriver: september 6, 20138:04 f m

  NUUU! på P3!! wohoo!

 6. Sara skriver: september 6, 20138:37 f m

  man lägger aldrig tillbaka lösgodis i sina lådor igen, pga allergi riskerna, fyi ;).

 7. Mikaela skriver: september 6, 20139:03 f m

  Man lägger inte tillbaka godiset, man skriver av och slänger, läs: äter upp! Så personalen blev nog glad ;)

  Svar:
  HEEELVEETEEEEEE, men butiken förlorar iaf pengar!!! ;-))))

 8. Ninas modeblogg, utan mode skriver: september 6, 201310:11 f m

  Jag hann tänka att du var lik Grynet innan andra bilden kom så kanske 8, du saknar det rosa.

  Om du vill tro på gud eller ”någonting” så måste du läsa Kund hos Kosmos av Bärbel Mohr. Den är jättetunn och lättfattad. LOVA!!!

 9. Anna Röd - Nörd & Filmskapare skriver: september 6, 201311:29 f m

  Niice!!
  OooCH Grynet är så jäääkla cool! Vem vill inte vara lik henne? SKITBRA

 10. Elsa skriver: september 6, 20132:51 e m

  Haha åh hade precis tänkt kommentera om denna intervju. Kom hem ifrån skolan tidigt idag och fick alltså äran att bära in posten, jag tycker om post. Tyvärr så öppnade jag vår fina gråa brevlåda och den var återigen fylld av massa kuvert och tidingar … som var till min storasyster … som bor i Stockholm … som inte har ställt tillbaka den där jävla återsänd post eller vad det nu är efter hennes boende i Karlskrona i sommar. OIAHSUWYUCBJKHQWUYYRDA var min vanliga reaktion, bara för hon ett är ljushuvud behöver hon väl inte få all rolig post!)”€&)!”€&€/@@ tänkte jag på min dina malmöitiska. Men efter att ha rotat igenom högen poppar en tidning upp blank och fin och vem är det inte som pryder framsidan?? MIN FAVORIT MASTER :D:.D:D::D:D:D:D Satte på en mycket god kopp kaffe och njöt av artiklen hoho skickade även en bild till min syster ich skrev att hon var en loser och att det är sånt här hon går miste ack vilken härlig dag

 11. Hanna skriver: september 6, 20133:27 e m

  ALLTSÅ TACK! För att du åter introducerade mig till GRYNET. Och för att du är så bra!!
  kramar
  Hanna

 12. Cornelia skriver: september 6, 20134:50 e m

  HAHAHAHAH GUD trodde jag bah: ÄR HANNA GRYNET!!!!????!!!??!!!

 13. Sofia skriver: september 6, 20135:54 e m

  Tänk dig första gången du träffade Anton. Eller första gången du insåg att du var kär i honom. Jag har själv varit kär, så jag vet känslan av pirr i magen, kärlek och bara en obeskrivlig och ofattbar lycka. En känsla som får en sväva på moln och bara bli alldeles varm i kroppen.
  Tänk dig alla gånger som du inte varit tokkär i honom. Alla gånger som du varit arg, ledsen, och inte velat ha med honom att göra. Då han varit som en helt vanlig person, som visserligen vet allt om dig, men du kan ändå inte stå ut med att vara i hans direkta närhet.
  Alla de gångerna. Varför stannar du kvar? Jo, för att minnet av de gånger då du är tokkär i honom ändå finns kvar, trots att det känns som att du inte vill ha mer med honom att göra. Och framförallt för att du har bestämt dig. Bestämt dig för att det är han du vill vara med, oavsett vad.
  Och så är det även med Gud. Många gånger kan Gud, genom helige ande, bara fylla upp kroppen med kärlek och värme och glädje och ett fantastiskt lyckorus. Men alla de tillfällen då detta inte sker, då är det ett val man måste göra. Man måste bara bestämma sig för att man tror. För vad är det du inte tror på med Gud? Och vad är det du tror? Väg detta mot varandra och se. Vad väger tyngst?

 14. Amanda skriver: september 6, 20137:38 e m

  Det bästa i artikeln om dig tycker jag är att du säger att det ju inte bara kan vara du och dina kompisar som tycker att (till exempel bajs) är kul. Känner igen mig i det, och tycker att typ Gina Dirawi också är en person som offentliggör sån humor som jag och olika vänner (tjejer) genom åren har haft. Tummen upp för det!!!!! Och jag tycker du är ungefär en 8a på Grynetskalan!

 15. Jeanette skriver: september 6, 201310:08 e m

  Haha alltså skrattar så sjukt mycket när du ska luras! Och 6,5 svarar jag.

 16. Camilla skriver: september 7, 20138:14 f m

  Hahha! Åhh så likt!! Hade helt glömt bort Grynet, men det finns en likhet där helt klart!

 17. Lina, linas lilla vrå skriver: september 7, 20138:37 f m

  Guuud. Ni är ju SJUKT LIKA! Vad härligt och himla himla bra att vara lik en så bra person och vise versa
  /Lina

 18. emmeli skriver: januari 17, 20146:21 e m

  Det är ju inte butikspersonalens fel att dom säljde porr där, dom fick bara en massa extrajobb med att plocka tillbaks godiset… Men porr borde förbjudas och tummen upp för den här bloggen!:)

 19. malin skriver: september 20, 20183:45 e m

  Är du helt dum i huvet? hur ändrar hon patriarkatet genom att tvinga en trött extraarbetare på ica att slänga en påse godis i en värld där folk svälter? way to go girl! du är en verkligen en överpriviligerad inskränkt poser feminist utan något världsperspektiv, vilket inte är ditt fel för du vuxit upp i en medelklass familj i en medelklass stad och alltid haft allt du behövde och mer därtill.

Skriv en kommentar