Mina svar, del tre.

Har du någonsin velat heta något annat? :))

Ville heta Natalie, Linda eller Jessica när jag var runt 7-8 år. Det hette alla tuffa tjejer med jeansjacka, tandställning och tuggummi. Sen ville jag heta Kim ett tag. Det var under den period då jag höll på mycket med plastspindlar.

 

Heeeeej du. Vad röstar du på? (fattar om denna fråga inte besvaras eftersom många inte gärna delar sånt!) Men då kan du väl svara på vilka feministiska förebilder du har? PUSS

I förra valet röstade jag på Miljöpartiet men just nu har jag gått med i Feministiskt intiativ och tror att jag kommer lägga min röst där. Eller på socialdemokraterna. Men jag måste givetvis läsa på mer för att kunna göra ett så genomtänkt val som möjligt. Hmmm, måste nog återkomma med feministiska förebilder. Tycker jag läst så himla vettiga böcker den senaste tiden men har dålig koll på vad författarna, forskarna och teoretikerna faktiskt heter. Men en självklar förebild jag har är såklart Gudrun Schyman.

 

Hej,hej! Hur ska man göra för att få bättre självförtroende och tro mer på sig själv?

Jag tror att man måste förstå att alla är osäkra. Ibland föreställer jag mig alla andra som bebisar eftersom att alla faktiskt har varit en bebis, och fortfarande är det längst inne. Vad har man egentligen att vara rädd för? Sen handlar ju mycket att bara försöka vara snäll mot sig själv, inte slå på sig själv när man gör misstag eller tycker sig vara dålig och istället försöka tänka att ”jaja, det där var ju kanske inte så jävla bra gjort av mig men skit samma”. Det tänker jag säkert 1-2 gånger per dag ”SKIT SAMMA!”. Man är ju vara människa och mycket som händer i livet är verkligen skit samma.

 

Du gick ju estet-teater. Hade du mycket erfarenhet av teater inna? jag har inte så mycket, men funderar ändå på att välja den nu till hösten men är inte helt säker ännu. Ge mig lite skäl till att välja just den Hanna!!! Kram!

VÄLJ DET. Jag hade spelat teater 1-2 år innan lite då och då, men många min teaterklass hade noll erfarenhet. Att plugga teater var givande på så sätt att man hela tiden fick öva sig på att samarbeta och samspela med andra personer. Du lär dig prata inför folk med säkerhet i rösten, du lär känna dig själv i flera lager och du får vänner för livet. Dessutom är det ju så jävla apkul!!! Speciellt när man efter en mattelektion får gå och rota i kostymrummet och sedan leka i två timmar och kalla detta ”scenisk gestaltning”.

 

master!!!
jag har några fråga och jag undrar hur mycket att gå hos psykolog ger dig? får det dig att må bättre och hjälper det något? måste man alltid ha något ”problem” för att gå och prata om man går regelbundet? jag har mått lite si och så ett tag nu men det känns som att mina problem är för ”små” eller löjliga att det känns som att jag skulle slösa bort någon annans tid om jag gick till en psykolog.

Det ger mig mycket oftast och ibland ger det mig inget. Beror ju på hur mycket jag öppnar mig varje gång och vilket humör jag är på. Men det har hjälpt mig så otroligt sinnessjukt mycket. Har fått relatera min ångest till verkliga problem som jag förträngt. Dina problem är ALDRIG för små att prata om, det är ju trots allt DIN verklighet och DINA problem. Är ju omöjligt att jämföra sig med andra, om man lever efter devisen ”tänk på de fattiga, våldtagna, svältande, föräldralösa krigsbarnen” kan man ju aldrig någonsin vara ledsen för något. Visst kan det vara sunt att förstå att saker och ting ”kan vara värre”. Men att inte ta sitt dåliga mående på allvar är bara att skjuta upp problemen till något värre. Puss! Lycka till!

 

kära kära masterrRRrrR!
tack för mysebloggen och tokheterna i den.
1. Om du tänker tillbaka på lillhana under sena högstadiet och tidiga gymnasieåren, vilka är de tre största skillnaderna på dig då och nu?
2. Om inte genus varit en så stor del av ditt liv (utbildning ect) vad hade du gjort då?
3. Har du fått någon vän som du liksom ”träffat” genom bloggen?

Puss!

Tack själv lille juversugare

1. Har längre hår. Och är dessutom mer trygg i mig själv, vågar säga ifrån och ta konflikter på ett helt annat sätt, är otroligt mer påläst och känner mig intelligentmässigt ungefär 3000 ljusår från det jag tänkte på högstadiet. Samtidigt är jag inte alls lika svart-vit i mitt tänkande. Vågar också känna efter på ett helt annat sätt idag. Och så har jag dyrare kläder.

2. Levt i förnekelse.

3. Hmmm, hängde ju ett tag med Amanda Colldén som mejlade mig kring blog awards :’) Sen känner jag ju en del bloggläsare i Sundsvall som jag tycker mycket om men inte skulle kalla ”vänner”. Tomas och Yrsa såg jag ju också först som ”mina bloggläsare” men sen började Yrsa på Egoboost och nu är ju  hon en av mina närmsta vänner liksoooooooom.

 

Vad heter låten??

Florence + The Machine – Lover to Lover. En så sjukt ”queenlig” (tack Alexandra Loonin) låt.

 

 

En fråga: hängde ni inte med en tjej som hette Maria förut??? Vad har hänt med henne??? Hoppas du svarar!! (du svarar aldrig på mina frågor). MVH bitter 4-ever

Plus ett TIPS: kolla på Gengångare på svtplay så jävla bäst serie!!!!!! Puss

Jo, från sista året i gymnasiet och typ två år framåt hängde vi med Maria. Men hon flyttade till Örebro för att plugga juridik och då gled vi ifrån varandra. Blir ju sådär ibland ni vet.

Aaaaah! Har sett den serien skymta förbi på SvtPlay men vågar absolut inte kolla. Känns otroligt läskig.

 

11 kommentarer
 1. Anette skriver: februari 2, 20134:53 e m

  Nina Björk är min stora förebild. Hon är inte bara en cool feminist utan har också så mycket vettigt att säga om de senaste årens samhällsutveckling, om konsumationshets och kapitalism. Hon synliggör myten om evig tillväxt och kopplar det på ett fantastiskt och begripligt sätt till miljöfrågor och feminism. Om ni inte redan gjort det, läs ”Under det rosa täcket” och ”Lyckliga i alla sina dagar: om pengar och människors värde”. Hett tips :)

 2. malin skriver: februari 2, 20137:26 e m

  överväger du inte att rösta på V? varför inte isf? pusskram för bästa bloggen

 3. Natalie skriver: februari 2, 20138:07 e m

  Är du seriös med socialdemokraterna? Kan du motivera det i så fall? Jag kritiserar inte, under bara av rent politiskt intresse. Skulle vara intressant att se hur tankegången går eftersom du röstade på Mp sist. :)

 4. T-Rex skriver: februari 2, 20138:17 e m

  Master! En i Cookies & Beans i mello ser ut som du! Fast om du vore 20-30 år äldre, och några groggar senare… Jag och min syster har hemskt roligt åt detta.

 5. Viola skriver: februari 2, 20138:18 e m

  Men Gud Hanna! En av tjejerna i cookies & beans ser ju EXAKT ut som dig!!!

 6. Julia skriver: februari 2, 20138:19 e m

  Hanna varför har du ej sagt att du ska tävla i melodifestivalen ikväll?!?!?!?!?! Sitter ju och kollar på en blond kopia av dig nu ja!

 7. Ninas modeblogg, utan mode skriver: februari 2, 20138:24 e m

  Såg hon med gitarren och tyckte jag kände igen henne. Sen kom jag på att det är din mamma.

 8. Annika skriver: februari 2, 201310:49 e m

  Gengångare är absolut inte läskig! Mer fin och spännande :) Titta på den!

 9. Sabina skriver: februari 2, 201311:47 e m

  ”Sen ville jag heta Kim ett tag. Det var under den period då jag höll på mycket med plastspindlar.”
  Skrattade högt! Du är A-AMAZING

 10. Li skriver: februari 3, 201312:59 e m

  Åhhh har sån helvetisk bakisångest idag och det där om att tänka ”skitsamma” om vissa sämre saker man gjort är typ dagens första lättnad mitt i all denna nattsvarta ångest. TACK!!!

 11. Anna skriver: februari 8, 20131:21 e m

  Genusmaster! Vad tycker du om att man på de allra flesta offentliga platser delar upp så att det finns separata toaletter för kvinnor och män?

Skriv en kommentar