NYTT PODCASTAVSNITT! ”15. Hanna har haft Kalle på puppan!”

”Såååååååå….” – som en poet i min estetklass alltid sa. Det är alltså söndag igen, och som ni vet betyder söndagar nytt avsnitt av HanaPee’s otroliga podcast. Jag tycker att ni är lite dåliga på att lyssna nu för tiden, innan jul snittade vi runt 25 000 nedladdningar per avsnitt och nu ligger vi på 20 000. Och då är ju avsnitten mycket bättre nu?

AJA……. Vill ni ha det så….. så fine.

I det här avsnittet diskuterar vi vad man egentligen ska tycka om Beyoncés Super Bowl -uppträdande. Vad ska man tro på?! Vi pratar  om vaginor och Martins oförmåga att boka klipptid. Ni får höra om vad min sova-över-kompisar egentligen fick uppleva hos mig! Hur Martin jagas av myndigheter! Candy Crush! Martins blogg! Och dessutom bjuder vi på ett musikaliskt stycke!

 

(Och japp, Martin har skaffat en blogg. Han har inte skrivit så mycket och jag stör mig en massa på att han ska ”ursäkta” sitt bloggande, men! han är ändå bra, smart och kul. HÄR hittar ni den i alla fall).

 

Och HÄR hittar ni senaste avsnittet av Podcasten på iTunes. Ladda ner appen Podcaster/BeyondPod/Podkicker till din smartphone så kan du hitta podcasten där. För er som är födda före 1937 kan bara enkelt klicka på ”play” här nedan:

28 kommentarer
 1. Jenny Ordterror skriver: februari 10, 20138:07 e m

  Jag lyssnar fan! Bra ju. Och ni kan räkna mig som ca femtusen ;)

 2. Elsa swagyolo skriver: februari 10, 20138:19 e m

  När ska ni byta namn på den? Tycker att det är lite Martin-diskriminerande…. Stackars Martin

 3. Sara skriver: februari 10, 20138:39 e m

  Räknar du in lyssningarna från BeyondPod också?:) Där lyssnar jag, och har aldrig sett dig göra reklam om att du finns där också..

 4. linn skriver: februari 10, 20139:19 e m

  Jag lyssnar från en en app som heter Podkicker, det kanske inte räknas där heller :( har ej Iphone så!!

 5. Mika skriver: februari 10, 20139:21 e m

  Hanna..när ska vi prata om det här med att det bara finns 155 banor i Candy Crush?!!!!??? :(

 6. sesskan skriver: februari 10, 20139:54 e m

  Jag skaaa lyssna! Har inte hunnit än ba!

 7. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver: februari 10, 201310:02 e m

  Jättebra som vanligt *applåderar*. Nu ska jag läsa Martins blogg, men du kommer alltid vara min Master.

 8. Elin skriver: februari 10, 201310:09 e m

  Podden är makalöst bra nu också, men jag gillade det där med ”temapoddar” ni hade i början. Kan ni inte ha det lite ibland i alla fall? Ni skulle ju ha en till genuspodd, till exempel. Puss och kraaaaam.

 9. Mika skriver: februari 10, 201311:04 e m

  Och också – älsk podd’n! ba älsk den!

 10. julia skriver: februari 10, 201311:20 e m

  ska lyssna på podden så fort jag har tid, laddar ner den nu! men jag undrar om man måste ladda ner den för att ni ska se att man har lyssnat? står det inte också hur många visningar/lyssningar(?) den har eller endast nedladdningar?

 11. Albina skriver: februari 10, 201311:52 e m

  Har funderat sedan pod 1 hur och varför du valde din introlåt? Kan du inte svara på det?

 12. Emelie skriver: februari 11, 201312:26 f m

  Asså, historien om Kalle och punanin får en helt annan dimension om man tror att det var en riktig, levande mus som du pratar om. Vilket jag trodde. Tills du berättade om puppincidenten.

 13. Michaela skriver: februari 11, 201312:45 f m

  Hej! Har precis lyssnat på eran podcast och måste bara tillägga ett namn på snippa som jag kallade det när jag var liten och det är lillerumpan :)))

 14. Emma skriver: februari 11, 20131:35 f m

  Aaaaah trodde du menade att det var en riktigt mus enda tills du sa gossedjur!! Haha tyckte nästan mer att det var knäppt att du fick ett djur av en tidning än att du gned det mot puppan!:)) HAahaha

 15. mimi skriver: februari 11, 201310:38 f m

  Hanna! Jag älskar eran podcast. Alltså, den är så jävla bra, eller ja niiiii är så jävla bra! Men mest cred till dig såklart Master (ingen svartsjuka ;pPPp ) Varje söndag kväll när jag kommer hem från jöbbe så bäddar jag ner mig o lyssnar via podcaster, sen skrattar jag så gött o sen sussar jag så sött! Xoxoxoxoxo

 16. Helena skriver: februari 11, 201312:56 e m

  Jag är född 1937! ;)

 17. Julle skriver: februari 11, 20131:50 e m

  Hejsvejs fina Hanna och Martin! Har inte varit något speciellt uttalat Beyoncéfan innan (inte grubblat så mycket över henne innan), men vill tillägga tre saker till den svinintressanta Beyoncédiskussionen:

  1. Det första jag tänkte när jag såg kläderna hon har på sig är att ”bodyn” inte alls bara är en ”sexig simdräkt”, utan påminner om sånadär ”warrior”-dräkter som alla mäktiga krigare har i krigarfilmer där kvinnorna vanligtvis bara får ha oskuldsfulla jungruklänningar på sig… –> MAKT

  2. Skillnaden på objektifiering av kvinnokroppen och det Beyoncé gjorde (gör) är att hon är så JÄÄÄKLA AKTIV – inte passiv. Hon uttrycker så mycket action, ilska, passion, – allt möjligt – med både kroppen och ansiktet. Hon är inte en söt tjej med likgiltigt ansiktsuttryck som bara kommit dit för att jucka med puppan utan att ha egna åsikter; hon kliver upp på scenen och fullkomligt ÄGER den och från början till slut är det HON som har ordet/fokuset, och som kvinnlig musiker måste jag säga att jag ÄÄÄLSKAR att hon använder fokuset på att bl.a. visa upp sina kvinnliga musiker: kvinnliga trummisar, sologitarrister och saxofonister, DET är AKTIVA kvinnor som GÖR och inte bara ”visas upp”, och jag tror hon har gjort det väldigt medvetet.

  3. Det här med ”sex sells” är något som har fått mig att må väldigt dåligt, ändå tills jag insåg en sak: det gäller inte bara kvinnor, det gäller också männen! Mäktiga män måste OCKSÅ vara sexiga män. De måste OCKSÅ leva upp till ett inte alltid så lättåtkomligt mansideal med sug i blicken, pumpade bröstmuskler och kantiga kindben (osv). Även om männens ”mäktiga sexighet” har längre livstid än kvinnornas (om vi jämför hur världen mottar Madonna vs Hugh Hefner..) kanske måste vi komma till en punkt i feminismen när vi inser att sexigheten (sålänge den är VÅR egna och vi själva kontrollerar den) är det bästa vapnet att använda när vi tar makten? Om vi tänker så här: Om världens sexigaste kvinna och världens sexigaste man ställer sig bredvid varandra, vem är då sexigare? – Kvinnan. Kanske är det precis det som både Beyoncé och Lady Gaga har konstaterat? Att man genom någon sorts ”kvinnlig list” kan utnyttja det försprånget för att få fokus, få ordet, få plats att sätta ner sin fot och ryta till. Lite som Femen kanske också har noterat (om du inte känner till femen rekommenderar jag att du kollar upp dem, de är världens kanske tuffaste feministiska organisation)

  Oj, det här blev skitlångt, och rörigt, hoppas du orkar läsa ändå, jag blev så engagerad :D

 18. Ulrika skriver: februari 11, 20133:31 e m

  Inte förstått all kritik ang ljudkvalitén förrän jag nyligen skaffa smartphone och började lyssna i den ist för på datorn. Måste ha ljudet på max för att höra ngt och det gör ju inget, men när ”jingeln” kommer utan förvarning formligen blåser den ut mina trumhinnor. Kan den kanske spelas lägre? Och det här med att Martin viskar har jag oxo uppmärksammat först nu när jag bytt. Hade jag inte vetat att han var med hade jag inte lagt märke till honom, han hörs ju inte? =P

 19. ellen skriver: februari 11, 20133:44 e m

  +1 på det ”julle” skrivit om Beyoncé!

 20. Evelina skriver: februari 11, 20134:17 e m

  Älskar er pod!

 21. Maja skriver: februari 11, 20136:01 e m

  Själv är jag på bana 161. På Candy crush och har inte betalat en enda krona för att komma dit! :)

 22. Clara skriver: februari 11, 20136:16 e m

  Misströsta icke angående lyssnarsiffrorna, tror inte alls att det är relaterat till hur mycket folk gillar podcasten. Om jag utgår ifrån att alla är EXAKT som jag så tror jag att det beror på något så enkelt som att det blev lite sporadiskt med när den skulle komma ett tag. Med andra podcasts så har man ju sin spikade dag och nu liksom tappade jag bort den lite för att den inte kom när den ”skulle”.

 23. Frida skriver: februari 11, 20136:27 e m

  Hej Hanna!
  brukar aldrig kommentera bloggar men just denna gång ville jag verkligen eftersom jag fick bita mig i läppen för att inte skratta ut högt! Sjukt bra podd alltså, satt på tunndelbanan och skrattade in i min halsduk av dina och Martins berättelser…speciellt dem kopplade till könsorgan :)

  Ser fram emot nästa!

 24. Michaela skriver: februari 11, 20137:21 e m

  Anledningen att ni fått färre nedladdningar tror jag beror på att ni nuförtiden bara hamnar i djupa diskussioner (exempelvis kring genus). I de första avsnitten hade ni teman som många kunde relatera till, tex stress, relationer etc. Jag personligen tycker era första avsnitt var de bästa. Så börja med teman igen istället för att i en halvtimme bara komma djupare och djupare in på ett ämne. Annars bra podcast! :)

 25. Sofia skriver: februari 12, 20138:37 f m

  Håller med Emelie ovan. Hahah, jag trodde också att Kalle var en riktig mus fram tills att ni sa något om ”husjur” när du berättade om bussen. En helt annan dimension. Hahaha, jag dör. När du beskrev hur du gnuggade Kalle mot puppan kände jag att.. ”Oj.. det var ju verkligen speciellt. Men.. A, hon var väl i alla fall ganska liten..” Men var förvånad över att du så lättvindigt berättade det och att Martins reaktion inte var starkare. Kändes också otroligt att du skulle ha SOVIT med musen.. och nånstans där borde det kanske ha klickat, men icke. Haha…! Tack för dagens (gårkvällens) skratt & tack för en fenomenal podcast som hjälper mig att somna med ett leende på läpparna. :)

 26. Lollo skriver: februari 12, 20132:39 e m

  HAAHAH! Jag dör, ser att andra också har skrivit det men jag trodde också att Kalle var en riktig mus! Haha, satt och tänkte att det var synd om honom som helt plötsligt blev nerknölad i dina byxor. Hahahah herregud!

  Tack för en riktigt riktigt bra podcast! PUSS PÅ ER!

 27. Lisa skriver: februari 12, 20136:31 e m
 28. Agnes skriver: februari 13, 20132:42 e m
Skriv en kommentar