Podddddddddddddd

1

Martin är här och beter sig vidrigt som vanligt. Berättade nyss hur han gillar att peta fram vita varploppar ur halsen och klämma dem mellan fingrarna för att sedan lukta på fingrarna.

:-D

 

I denna veckas pod kommer vi att snacka om personer som betytt något för oss, och mobbning. BLAND ANNAT. Ni får hemskt gärna komma med förslag på vad ni vill att vi tar upp. Vi lyssnar ju på er!!!

25 kommentarer
 1. Ni får hemskt gärna komma med tips på hur jag skall orka ta mig igenom ett och ett halvt år till av gymnasiet. Hatar skolan jag går på, bor på internat som jag hatar att bo på haha och bor med två personer jag starkt ogillar. Men av många anledningar jag inte orkar rabbla upp kan jag inte byta skola och inte flytta. Har ni några tips om hur man kan tänka för att få lite mer driv tills jag är klar med gymnasiet och får dra vidare till något nytt ställe? Hur peppar man sig själv när man inte har någon ork i kroppen ens för att ta sig upp ur sängen på morgonen? Minsta lilla tips är otroligt uppskattat.

 2. Josephine skriver: februari 12, 20132:14 e m

  Hahaha sjukt!! Jag gör samma sak. Luktar vidrigt, men en ”inre röst” säger att jag ändå måste lukta!
  SKöönt. Jag är inte ensam!

 3. nyfiken skriver: februari 12, 20132:33 e m

  vadå vita varploppar? har alla det?

 4. Alexundra Kakansson skriver: februari 12, 20132:41 e m

  ok spydde nu typ……….

 5. Ulrika skriver: februari 12, 20132:44 e m

  Vill oxo gärna ha en utveckling av ”varplopparna” =D Varploppar som i sådana som man får när man har halsfluss, eller ploppar som i gamla matrester som kan samla sig i örontrumpeten som mynnar i halsen?? Vilket som så måste det ju lukta ngt djävulskt illa haha

 6. Sofie skriver: februari 12, 20132:49 e m

  Vet ej om detta är något att ta med i podden men delger info.

  Stod glatt i kön till mitt lokala konditori och skulle handla mig en semla. Bland alla varianter fanns även en ”tjejsemla”. Vad är det undrade jag då? Jo det visade sig att en ”tjejsemla” är en mindre variant av en vanlig semla. Så en tjej äter en liten semla för att hon inte kan vara så busig och äta en hel? För att hon ska tänka på vikten? För att ja varför äter just och endast tjejer dessa små semlor undrar jag?!!!!

  Absolut inget fel i att ta en mindre semla. Men varför inte kalla den typ semla jr, liten semla eller vad som helst. En man kanske också behöver tänka på vikten eller vill äta en mindre semla etc etc. Då ska han alltså vara som oss tjejer thiiihijihhiih och unna sig denna lilla tjejsemla. VARFÖR HETER DET TJEJSEMLA?? Arhhhhmsnskiri

  Blä. Stod och blev besvärad i kön av detta systematiska beteende. Sedan köpte jag mig en riktig killsemla som en riktig karlakarl. Harkel host
  Tack och hej

 7. Emma skriver: februari 12, 20132:55 e m

  En kul grej kan ju va att ni båda skriver massa ”pest eller kolera”- frågor till varandra, som ni förstås inte läser för varandra innan, och kör under en podcast inspelning :) brukar bli väldigt roligt.

 8. Hanna skriver: februari 12, 20133:27 e m

  Hanna snälla lite hjälp! Du säger alltid att ditt och Antons förhållande var stormigt under första perioden, visst? Och du framställer också Anton som trygg, harmonisk och lugn. Och dig som the drama. Jo jag är i ett förhållande sen sju månader tillbaka, min pojkvän är allt annat är stormig och jag är en stormvind hela tiden. Vet inte hur många gånger vi varit på
  Gränsen och vänt tillbaka, om och om igen. Blir ser bättre eller står man ut? Hur var ert förhållande och hur är det nu?

 9. Sandra skriver: februari 12, 20133:44 e m

  Hahahahah jag dör, har hela mitt liv trott att jag är den enda som gör sådär? Har typ trott att jag är den enda som KAN pilla fram vita varklumpar?? Det här känns som en STOR aha-upplevelse!!

 10. Pernilla skriver: februari 12, 20133:51 e m

  Men alltså.. VA?! HUR GÅR DETTA TILL?! Måste veta

 11. Sofie skriver: februari 12, 20134:36 e m

  Åh älskar er podd! Dock kunde jag önska att avsnitten var liiite kortare och kanske hade ett tydligare tema? Ibland känns det lite mastigt att lyssna igenom hela, men kanske bara är jag haha! För mig skulle det kännas lagom med 30-40 minuter då jag oftast lyssnar på poddar på tunnelbanan osv :) Men måste trots det säga att er podd är väldigt charmig, det kanske inte ska vara så jäkla perfelkt ;)

  KRAM PÅ ER.

 12. Victoria skriver: februari 12, 20134:56 e m

  Aha..nu vet jag vad det vita jag hade längst in i munnen för längesen heter xD Tack!

 13. Malin skriver: februari 12, 20135:02 e m

  Hej! Som den gamla och visa (nåja) medmänniska jag är känner jag att jag måste upplysa dig/er om varploppana. De heter tonsillstenar och det finns en hel uppsjö av videos på folk delar Martins nöje, åtminstone den delen där de pillar loss stenarna. Googla ”tonsil stone removal” får ni se. Mycket nöje! När jag ändå kommenterar kan jag passa på att tacka för en fantastiskt trevlig blogg som de senaste 5 (?!) åren varit en del av min dagliga surfrutin. Tack och bock!

  Ha de!

 14. Elias skriver: februari 12, 20135:26 e m

  För det första vill jag bara berömma er för alla podcasts som ni vecka efter vecka levererar. De är grymma och ni är bäst! Det skulle vara väldigt intressant att höra hur ni ser på mobbning, vad NI tror att man kan göra för att motverka det, hur var det under eran skoltid? Tror ni att ni är sådana människor som vågar stoppa mobbning om man ser att det sker, eller bara låtsas som ingenting? Tror ni att ni hade reagerat, samt agerat, annorlunda NU än DÅ? Bara lite tankar sådär!

  Ha det bäst. Och tack för denna blogg och att du är den du är, Hanna. Du har hjälpt mig så otroligt mycket med mig själv så det finns inte. Kram <3 /Elias

 15. Elin skriver: februari 12, 20136:14 e m

  Master! Du uttrycker dig alltid så bra om femenist (och allt annat)
  Snubblade över en annan tjejs blogginlägg, som jag också tyckte va så himla bra
  http://fragaugglan.se/om-att-anpassa-sig/#comment-1893

 16. Namn skriver: februari 12, 20136:24 e m

  Eeeewww… Skräckblandad förtjusning. Fast mest skräck…

 17. Lina skriver: februari 12, 20137:26 e m

  Jag vet vad dom vita varplupparna är! Fick sånna jämt när jag var liten och hade ”falsk halsfluss” typ jämt. Det är överblivna bakterier som kroppen helt enkelt sorterar ut i körtlarna och stöter ut i form av vita klumpar. Vidrigt, men det känns ju ändå gött att bli av med lite bakterier :)

 18. Isabell skriver: februari 12, 20138:15 e m

  Precis som Malin beskriver så är det inte var utan typ salter, bakterier som samlas i halsen, speciellt om man har gropiga halsmandlar. Jag har det :( har läst att man kan få mandlarna ”tillslätade” med hjälp av laserbehandling men min vårdcentral sa att detta inte är något man brukar göra något åt. Tråkigt, för det är äckligt och ger en dålig andedräkt. Gött att veta att många har det i alla fall, min syster tror att det är ovanligt och farligt, haha, bara för att hon typ har obefintliga tonsiller, mina fyller typ hela halsen :( Fast man kanske kan ha tonsillstenar ändå?

 19. Ajlin skriver: februari 13, 201312:06 f m

  Oooh, jag har alltid trott att jag varit ensam/sjuk/onormal/ohygienisk för att jag haft sånadär tonsill-grejer. Mår så himla bra nu. Ska gå till badrummet och se om jag kan klämma ut några! :D

 20. Michelle skriver: februari 13, 20131:14 f m

  [letar frenetiskt efter vita varploppar men hittar inga!? <\3 ] tycker att Martin kan lägga upp en tutorial och visa :-D känns som att jag har missat nått i mina 20 år. :'(

  Hursomhelst, back to buisness. jag älskar er och jag älskar eran Podcast! Så skön stämning på den :-) Om ni ska diskutera mobbing skulle ni kunna prata om vuxenmobbning..när barn blir mobbade så är det vuxna som griper in, men vem griper in när vuxna mobbas? Är det den mobbades ansvar att ta tag i problemet själv? I vilka sammanhang.mobbas vuxna, är det kvinnor mot kvinnor, män mot kvinnor, män som mobbar män, kvinnor som.mobbar män? Sen också var drar man gränsen mellan mobbning och två personer som är osams? Skillnaden mellan killmobbning och tjejmobbning?

  I en skolmiljö, vem är det man borde "rusta" för mobbning? Kanske man borde lära alla eleverna att försvara SIG SJÄLVA mot mobbning också? Det finns något som heter friends/kamratstödjare som ska försöka vara ett hjälpmedel mot mobbning men personligen så tror jag inte på konceptet.

 21. Misantropen skriver: februari 13, 20139:59 e m

  Det heter ”Tonsillolit” och är bakterier och skit som samlas under halsmandlarna, vissa människor har mer än andra och det är meningen att dom ska åka rakt ner i magen men ibland så åker dom ut i munnen istället.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Tonsillolit
  https://en.wikipedia.org/wiki/Tonsillolith

 22. Felicia skriver: februari 14, 20131:14 e m

  Oh my god. Trodde jag var ensam! Så sjukt äckligt. Luktade på en (utan att klämma för guds skull, då skulle jag spy) och nu vet jag med andra ord hur illa BAKTERIER luktar. Jag har dock en abnormt lång tunga och inte så känslig kräkreflex så petar ut dom med tungan ba och spottar ut dom på ett säkert ställe, så slipper man beröringen.

  Fyfan vad äcklig man är ändå. Underbart.

 23. Angelica skriver: februari 14, 20133:32 e m

  ÅÅÅÅH. Det gör jag också. Kallas typ halsmandelsstenar/tonsilliter eller något, pallar inte googla. Efter denna upptäckt har det aldrig varit lika tillfredsställande att klämma en finne.
  Finns sjuka youtubeklipp på detta, varnar känsliga tittare och rekommenderar ni andra äckliga människor!

 24. chiwpcq.newsvine.com skriver: september 14, 20149:53 f m

  I got this site from my buddy who informed me regarding this site and at the moment this time I am visiting this web site and reading
  very informative posts aat this place.

 25. red protective gt skriver: november 16, 201412:40 f m

  Nice weblog here! Also your website quite a
  bit up fast! What web host are you using? Can I am
  getting your associate link for your host? I want my web site loaded
  up as fast as yours lol

Skriv en kommentar