Ane Brun – Halo

När två av de bästa världar möts <3
 

 

 

Ps. & JA jag har blivit informerad om vad blondinbella har skrivit nyss, men orkar inte/har noll lust att möta hennes provokationer just nu, och gärna inte att ni kopplar ihop mig med henne för att hon är en ”fd. kollega” som ni skriver :) Jag är ju lika chockad som er över hennes, enligt mig, världsfrånvända analyser.

PUSS!!!

10 kommentarer
 1. Sasha skriver: juni 5, 20133:19 e m

  Kanske det här kan vara värt att dela med sig utav! :)

  http://latinafatale.com/2011/07/21/how-to-talk-to-little-girls/

 2. S skriver: juni 5, 20133:56 e m

  Men skit i att bemöta henne. Du har ingen skyldighet att göra det bara för att du 1. ofta bloggar om feminism och 2. för att ni är fd kollegor (som vissa verkar tycka). Jag brukar reagera på hennes ”debatt”-inlägg på så vis att jag rycker tag i närmsta person (oftast pojkvännen) och spyr ur mig hur felfelFEL hon har. Inte idag. Orkar liksom inte längre? Istället ryckte jag tag i pojkvännen och ba: hahahAHAHAHA bb skriver om RABIESFEMINISTER idag. Vad är ens det liksom? Har fnissat för mig själv hela dagen. Hur blir man en RABIESfeminist? Vill va en!!! Eller asså, vill inte ha rabies såklart men själva ORDET är typ det roligaste jag hört. För asså. Även fast jag ägnar sjuka mängder tid åt att lägga genusperspektiv på allt och indoktrinera min omgivning i detta så känns det bara meningslöst att lägga tiden och energin just där. Innan tänkte jag att bb:s åsikter var sprungna ur hennes politiska ideologi och därigenom omvändbara med lite tjöt men det är ju taskigt att tänka så för vi som är vänster har ju knappast ensamrätt på feminism och vett i skallen. Att bb skriver som hon gör är ju knappast något annat än den gamla vanliga provokationen som ALLTID funnits i hennes blogg, just nu är det poppis att vara genusmedveten och det är klart att hon smider när det järnet är varmt. Kapitalismen segrar alltid, typ. Skit i att bemöta henne och skriv ett inlägg om varför alla män är potentiella våldtäktsmän istället vettja! Eller ta en ledig eftermiddag och ät glass. Skitsamma, du har som sagt ingen skyldighet att ”bemöta” det där.

 3. Sarah skriver: juni 5, 20134:05 e m
 4. Karin skriver: juni 5, 20134:28 e m

  Förstår dig! Jag tycker att det är jätteviktigt att detta bemöts, men det ansvaret ligger ju inte på bara dina axlar! Klistrar in mitt svar till Isabella här hos dig, så att flashbackarna kan läsa om de nu skulle länkas in hit (tillsammans sprider vi ordet!):

  Isabella! Det är ju fantastiskt att du är stark, kvinnlig och kan göra allt du vill! Jag tror inte att någon, feminist eller inte, vill ta ifrån dig det. Däremot verkar du ha missuppfattat några av begreppen lite?

  Feminismens mål är INTE att alla ska vara ”neutrala”/könlösa. Målet är att alla ska få vara som de vill. Att det ska få finnas superkvinnliga kvinnor (t ex du!), supermanliga män (t ex Odd?), kvinnor som beter sig ”manligt”, män som beter sig ”kvinnligt” och människor som inte känner att de passar in i någon könskategori alls. Målet är att alla dessa ska få vara som de vill, och att ingen ska diskrimineras. Klart du får vara kvinnlig!

  Poängen med att låta barn leka med vilka leksaker de vill och ha på sig vilka kläder de vill, är heller inte att de ska bli könlösa, utan att de själva ska få välja sin identitet, att de inte ska få den påtvingad via sina föräldrar. Vill din flicka leka med dockor, så var så god!

  Poängen med att maila företag och be dem byta ut ”han”, är att språket styr hur vi tänker väldigt mycket. Om vi konsekvent använder ”han” när vi pratar om t ex yrken med makt, kommer vi i våra huvuden att få upp en bild av en man när vi hör t ex ordet ”VD”, och det kommer göra att vi i högre utsträckning rekryterar män, eftersom vi direkt tänker på män när vi ska göra urvalet. Skulle vi skriva ”hon” hälften av gångerna, är chanserna mycket högre att vi i hälften av fallen tänker på en kvinna, och då får vi plötsligt fler kvinnor i toppen, vilket ju är superbra!

  När feminister pratar om att ”alla män är potentiella våldtäktsmän” handlar det absolut inte om att någon tror att alla män är kapabla att våldta någon. Det handlar om att i rättegångar som följer våldsbrott, ställs frågor till KVINNAN, inte till mannen. Vi frågar vad hon har haft på sig, vad hon har gjort etc., som om det var HENNES fel att hon blev våldtagen. Hur menar vi då? Att vem mannen var inte spelar så stor roll, eftersom det är kvinnans uppgift att tygla honom genom att täcka sig själv med kläder och inte sticka ut? På så vis verkar som om rätten tycker just att alla män är potentiella våldtäktsmän (eftersom det inte verkar så viktigt att ställa frågor om vem han är), och att det är upp till kvinnan att hålla honom i schack. Det är det man menar, och det vore väl toppen att förändra?

  Och till slut: det som påverkar vem vi blir som vuxna, är våra gener och vår miljö. Vår miljö består av vår familj, vår umgängeskrets och samhället. Genetiskt är män och kvinnor delvis olika, det håller alla med om som kan medicin, men hur vi uppfattar vem vi är i vuxen ålder, styrs ännu mera av miljöfaktorer. Just nu är samhället en väldigt stark faktor som säger att män står över kvinnor. Det är fakta. I ditt individuella fall har dina gener, din familj och din umgängeskrets varit starka faktorer som gjort dig övertygad om att du TROTS SAMHÄLLET kan ta dig hur långt som helst. Det är fantastiskt! Men skulle vi kunna förändra samhället så att det sa oss att kvinnor är exakt lika kompetenta som männen, tror jag att ännu fler skulle nå dit, precis som vi alla vill.

 5. Nea skriver: juni 5, 20134:31 e m

  Förstår att man inte orkar bemöta sådant. Liksom när hon inte ens har försökt sätta sig in i vad det handlar om och inte alls tar till sig kritik. Jag tycker det är vidrigt med de som har sagt att hon förtjänade att bli utsatt för övergrepp och det är givetvis helt sjukt att tycka så. Men jag menar de som sakligt bemöter hennes uttalanden och inte kommer med personangrepp. Jag gillade henne innan även om jag inte höll med om allt. Men nu känns det bara som att hon bara är ute efter pengar och inte har några andra värden som typ att visa respekt för andra människor.

 6. Karro skriver: juni 5, 20134:42 e m

  Hittade dock många riktigt kloka motkommentarer till hennes inlägg. Ett läsvärt tips!

 7. Miss Bildad - Hellre missbildad än obildad skriver: juni 5, 20134:50 e m

  Fina, fina Ane Brun! <3

 8. nathalie skriver: juni 5, 20136:19 e m

  Jag tycker du gör som du vill men jag vill påpeka en grej. Här kommer ett CITAT från BB:s inlägg:

  ”Tillbringar du all din tid på twitter för att skapa galna kampanjer, eller maila till företag konstant för att en produkt heter ”han” istället för ”hon”…”

  Hon kritiserar ju DIG. Det är ju DU som försöker påverka genom att maila ”företag”.

  Hur som helst tycker jag att det är asdålig stil av henne. Hon fattar verkligen ingenting.

 9. s skriver: juni 5, 20136:44 e m

  anledningen till att jag tror att många vill att du ska bemöta blondinbellas minst sagt korkade uttalanden är ju för att du ALLTID kommer med smarta, objektiva och mogna analyser som man kanske inte riktigt når fram till själv. om man läser hennes text och så känner man att fan vad arg jag blir, men man kan inte riktigt sätta fingret på varför eller vad det är som stör och hur man ska formulera sig så har det varit väldigt bra och befriande att få ett svar från dig. du är ju så klok! därmed inte sagt att det det SKA ligga någon press på dig. skit i att svara om DU inte känner för det för det är din blogg och du ska ju skriva inlägg från hjärtat, det är ju dom som är så bra! kram på dig, tack för att du utbildar mig inom genus varje dag!

 10. mimmi skriver: juni 5, 201310:13 e m

  så himla fin! åh haru hört CEO’s version? finns på spotify. också magisk!

Skriv en kommentar