Ilskan som drabbar

Precis som många andra är jag i en liten bubbla under sommaren. En bubbla där jag sällan nås av vad som händer i världen, ser ju för fan knappt en granne på flera dagar. Men så råkar jag hamna vid en dator, slösurfar på olika nyhetssajter för att ”catcha up” och finner den HÄR artikeln.

Alltså. Vreden jag känner för de här människorna är helt utomkroppslig. Vill binda fast nazisterna kring ett träd, och hålla långa föredrag för dem. Låta de läsa lite böcker, se lite filmer, höra lite berättelser från människor som drabbats av världsbilden dessa människor går omkring med. Det är något otroligt omänskligt med en övertygelse som sätter sitt människovärde över andras.

Men allra helst skulle jag vilja gå in i Putins hjärna och försöka leta reda på orsakerna till varför han väljer att skriva på en anti-gay-lag. Försöka förstå vart centrat för denna rädsla för homosexuella sitter och sedan STAMPA hårt i det centrat. Radera det. Addera lite kärlek och vett.

Kanske är det en dålig idé att hålla mig ifrån nyhetssajter. Det är som om min världsbild plötsligt blir såpass naiv och att jag bah ”VAAA?? ÄR MÄNNISKOR DUMMA MOT VARANDRA NÅGONSTANS?!?!?”. Men samtidigt, kanske är det bra att få lite perspektiv? Då hamnar ju saker i sitt rätta ljus menar jag. För det ÄR ju så extremt sjukt att det händer sådana saker runt om i världen

 

Och inte behöver det vara långt borta vidrigheterna sker.  Hittade dessutom två nyheter om anmälda våldtäkter de senaste dagarna, bara här i Västernorrland.

 

VAD SKA VI GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRAAAAAAAA

 

AAAAAAAAAAAAAAH

 

Känner mig helt hudlös såhär i semestertider.

15 kommentarer
 1. Robin skriver: juli 27, 20137:17 e m

  skrev en status på min FB om de där i morse. Alltså…det finns inte ord för hur jävla äcklad jag är. Som jag skrev i min status så borde FN rycka in kan jag tycka då det kränker de mänskliga rättigheterna att ha en sådan lag. Sedan borde vi människor mana till bojkott av äckellandet. Men det är ett stort och mäktigt land tyvärr…så jag vette fan alltså. Vad ska vi göra?!

 2. Emelie skriver: juli 27, 20137:35 e m

  ja det är riktigt vidrigt och så jävla svårt att förstå hur människor fungerar :S

 3. Emma skriver: juli 27, 20137:46 e m

  Usch jag fattar verkligen inte hur en del tänker :(

 4. Elin - tankar från draknästet skriver: juli 27, 20137:52 e m

  Vissa dagar vill jag liksom bara ta min hund och flytta ut i en grotta i skogen och aldrig mer träffa någon människa… Ibland är mänskligheten bara för jävla kass.

 5. Nea skriver: juli 27, 201310:34 e m

  Asså ååååh vill veta hur sådana människor tänker?! sån jävla orättvis värld vi lever i.

 6. Oskar skriver: juli 28, 201312:02 f m

  Ja, känns så tragiskt att läsa.

 7. Gabriella skriver: juli 28, 20139:08 f m

  Det här är så jävla omänskligt och fruktansvärt.

 8. den rabiata orakade flat-feministen Fany skriver: juli 28, 201310:08 f m

  Åh herregud vad sjukt. Det är så jävla äcklande.

 9. Kajsa skriver: juli 28, 201310:18 f m

  ”Godmorgon världen” (P1) diskuterade detta i morse och där menade man att östeuropeer är vana, tack vare Sovjetunionens politik, att vara misstänksamma mot varandra. Kanske har vi ett svar till ”varför?” där? Vidrigt är det verkligen, hursomhelst.

 10. Anna skriver: juli 28, 201312:29 e m

  Vad tyckte du om carolina neuraths sommarprat?

 11. Hedwig skriver: juli 28, 20132:16 e m

  http://www.expressen.se/debatt/konsstympning-ar-alltid-ett-overgrepp/

  Tycker du alla läsa den artikeln skriven av min fantastiska svägerska Khadra Seerar om varför man inte ska trivialisera könsstympning. Ett ämne som är på tapeten nu igen efter sr:s högst okritiska program ”att skära i det allra känsligaste”. Ett viktigt ämne när det kommer till att främja jämställdheten i kulturer där kvinnors sexualitet dämpas genom att man skär bort delar av kvinnans könsorgan och kvinnan är ansvarig för att män inte blir för attraherade av henne. Könsstympning är ett ämne med stark koppling till den patriarkala kulturen då flickor som inte vill könsstympa sig ofta får höra att män i så fall inte kommer vilja ha henne…

 12. Rebecca skriver: juli 28, 20133:35 e m

  Hej! Nu tycker jag att vi alla ska lägga fokus på bra saker. Vi drar in mer sånt då i världen. Ge inte fokus åt dåliga saker. Det blir bara mer av det då. Det här e viljans makt även kallad attraktionslagen.
  Läs inte böckerna btw, man vet inte vad som stämmer i dom, har hört att dom e halvfärdiga, men jag tror på medvetna tankar o vilja – fokusera den energin rakt ut i universum.
  Kolla in min blogg oxå. Handlar mkt om mående. Puss

 13. Rebecca skriver: juli 28, 20133:38 e m

  Asså jag menar läs inte böckerna om attraktionslagen. Vill bara förtydliga om ni fattade vilka böcker jag menade ;-)

 14. Frida skriver: juli 28, 201310:47 e m

  HP!!

  Publikrekord idag, över 41 000 människor på Friends Arena för att se damfotboll! Vi kan också.

  Svar: ÅÅH VA KUL :-D!!!!!

 15. love is all we need skriver: juli 29, 20131:28 f m

  Det är så jävligt och jag blir så illa berörd.
  Om det är någon liten liten liten tröst så tror jag att världen blir bättre. Varje dag.
  Trots alla konflikter och hemskheter så är människor mer pålästa och open minded än tidigare.
  Det sker inte av sig själv men jag tror att varje generation blir tex. mindre homofobisk.
  Fortfarande jävligt. Att det finns ett ord som heter ”homofobi”. Fobi mot VAD?
  Att vissa tjejer gillar andra tjejer mer än som kompisar?
  Att en del killar kan bli kära i tjejer och killar.
  Herregud.

Skriv en kommentar