Känslan just nu rå

MEGATACK för alla fina kommentarer om blöggen! Jag blir så rörd av er :’-) *duttar med näsduk i ögonvrån*. Vet fortfarande inte exakt hur jag ska göra med det här bloggandet och den energi/tid jag lägger på den. Men vet att jag i alla fall att jag vill lägga stora delar av energin på lite andra grejer så att inte det här blir till någon slags huvudsyssla.

Såååå…. just nu gör jag lite som jag känner varje dag. Living la vida loca! On. Dos. Tres. Telefono. Perro. Mi amigo? Hermano. Gracias. Por favor. Ana-Maria. Sjukt ändå att ALLA tjejer i min spanskabok hette Ana-Maria…?

Aja, ville mest bara titta in och säga tack men jag måste också påminna mig om att ni faktiskt överlever utan mig. Har ju en slags fobi för att betyda mycket för andra….. ja, jag borde ta upp det i framtida terapisession. Men just nu håller jag på med en annan slags terapi: letar inspirationsbilder till lägenheten. Finns absolut inget bättre än denna ytliga men helt fantastiska syssla. I höst ska vi rusta upp den och här är några av ca 1000 bilder jag har i huvudet:

e4782d1ef1b8740d7cc407ff76604c239ad33cbd69a45282d635ae102b59fbf8

2834f426fa8aa5ebd88be590c8e7bd9e ec84cc8aa21068ae0e7adf08b8d483119128b93229c448c03ebb6a6c68bef5bd49bf5774f36cc3a2c65741e252c52b26 c11822bd4f0f5b4e65d512b7c6997bef d014a842ec51fb13325c37c361f64ca4

28 kommentarer
 1. Jennifer - intern i Indien skriver: augusti 14, 20134:58 e m

  Kram på dig Hanna! Du är en fin tjej – jag hoppas du gör vad som är bäst för dig :) <3

 2. Emma skriver: augusti 14, 20135:16 e m

  Men det vore jju också så himla sämst om hatet vinner över dig…:(

 3. Therese skriver: augusti 14, 20135:31 e m

  ÅH inredningsporr <3

 4. Lise skriver: augusti 14, 20135:33 e m

  Ååååhh. Vill inreda! Vill att min lägenhet ska ha en trappa! Villvillvill.

 5. Petra skriver: augusti 14, 20135:38 e m

  Vad du än bestämmer dig för att göra med bloggandet – We got your back, sistah! <3

 6. Johanna skriver: augusti 14, 20136:32 e m

  Hur du än väljer att göra så stöttar vi dig Master!! <3

  Så coolt sovloft på tredje bilden! Men blir sjukt nyfiken på vad som finns där uppe dit den lilla trappan leder?! En takterrass eller vad :D

 7. Linda skriver: augusti 14, 20137:07 e m

  Bästa Hanna!
  Du har lärt,inspirerat och gett mig så otroligt mycket under de här mer än tre åren som jag följt din blogg.
  STORT TACK för det!
  Hur det än blir framöver så hoppas jag du gör det som känns rätt för dig. Det är det viktigaste. <3

 8. Emma skriver: augusti 14, 20137:07 e m

  Haha så jobbigt! Läser megatack som mega-attack hela tiden :O

 9. Alex skriver: augusti 14, 20138:35 e m

  Om antifeministerna får Hanapee att stänga ner bloggen kommer jag personligen åka runt till varenda en och förklara långsamt om jämställdhet. Det är okej att ha en åsikt som inte stämmer med min, men att förstöra något så bra som denna plats på internet?????? Inte ens lagligt!!

 10. c skriver: augusti 14, 201310:12 e m

  Fina H!

  Jag är ett par år äldre än dig, har slitit i många desamma stormar som du och trampat vill jag misstänka, i samma djupa pölar.

  Jag vill bara framföra en endaste liten sak. Jag hoppas innerligt att du finner ditt forum, här eller på annan plats, för du är en av de fåtal jag menar behöver höras. Allas röst är lika viktig, men alla kan inte verbalisera eller personifiera det du representerar och står för. Om det är här på din blogg eller på annan plats, gör det samma.

  Du har mitt fulla förtroende, med rum för stårdåd, misstag, kamp, klavertramp, ideologi, smultron, blåbär, brains eller outfittor. Briljans är ingenting du kan rå för, eller för den delen behöver leva upp till. RYGGDUNK

 11. Johanna skriver: augusti 14, 201310:16 e m

  Jag känner mig ledsen, naken och rädd! Framförallt får jag en konstig ‘besvikelse’-känsla. Trodde aldrig i hela världen att just du skulle skriva dom hopplösa orden; blogga ska inte bli min huvudsyssla osv. Hopplöshet för att ännu en gång har dom jävla hatarna vunnit och det gör mig så jävla arg!! Besviken för att du är den absolut bästa bloggaren i världen, vad ska jag nu läsa om? Hur ska nu jag och min pojkvän få svar på de feministfrågor som vi har? Vad ska jag nu läsa för blogg som får mig att skratta så ofantligt högt?? Och gråta? Och VART ska jag läsa om svamp i punanin?

  Näe du hanapee: jag tror den här fasen går över snart! Jag höppes då de!
  We need you!

  Svar: tack för de fina orden. Min obefintliga blogglust har långt ifrån bara med ”hatare” att göra. Jag mår inte bra av att ha dagboksskrivande som huvudsyssla, blir så otroligt mkt fokus på mig osv. =jag blir psykiskt störd. Puss

 12. Sofia skriver: augusti 15, 201310:09 f m

  Jag älskar dig.

 13. Anneth skriver: augusti 15, 20132:14 e m

  Jag har inte kommenterat förut men ville bara säga att jag gillar din blogg, oavsett hur ofta/sällan du uppdaterar. Gillar – nej ÄLSKAR! – din mix av humor och feminism.
  Jag tycker att du ska fortsätta med bloggen – blogga när du känner för det, när du bubblar över av ilska eller vill dela med dig av nåt galet roligt som du kommit på. Använd bloggen som ett redskap för ditt eget välmående, inte för att göra oss andra nöjda. Skit i om folk bitchar för att du inte skriver oförargliga gullesaker eller blir griniga för att du inte bloggar en gång var femtonde minut. Det är din blogg och du gör vad du vill med den.

 14. Ebba skriver: augusti 15, 20132:50 e m

  Du är bäst oavsett Hanna. Jag är så tacksam för din blogg. Detta låter klyschigt, men den har verkligen förändrat mycket hos mig. Och förbättrat. Den har stärkt mig när jag känt mig svag, Fått mig att skratta när jag bara velat gråta, givit mig nya perspektiv på saker, väckt min kamplystnad och framför allt; givit mig mod att bara vara jag och inte censurera mig själv av rädsla för vad andra ska tycka. Tack Hanna. <3

 15. Hanna Ahlin skriver: augusti 15, 20133:34 e m

  Välkommen till Dusty Deco på Kocksgatan 23 på Söder eller Sibyllegatan 9 på Östermalm, om du vill hitta schyssta vintagemöbler eller bara är ute efter lite inspiration!
  Hanna

 16. Johanna skriver: augusti 15, 20133:43 e m

  Hej Hanna. Tänkte bara säga att du inte behöver ha dåligt samvete när du inte uppdaterar. Och inte heller om du väljer att sluta blogga. För det är inte din plikt, du är ju ”bara människa” precis som vi. Jag älskar det du gör men oavsett hur du väljer att göra ska man ju aldrig göra något för att någon annan tycker det, i slutändan måste det ändå vara ditt egna val. Kram och tack för allt hittills!

 17. KK skriver: augusti 15, 20135:04 e m

  Men vi behöver dig, du är ju både klok och rolig. Snälla överge oss inte!! Du behövs verkligen ibloggvärlden. Sådeså.

 18. Karran skriver: augusti 15, 20135:47 e m

  Hej Hanna. Ville bara säga att du har fått mig att bli en sådan jävla mycket bättre människa( än vad jag var tidigare). Har blivit klokare, visare, och du fick mig att bli feminist. GO HANNA<3

 19. Fanny skriver: augusti 15, 20137:17 e m

  Hallå där.

  Ständigt kämpar jag med att INTE jämföra mig med Angelica Blicks vackra yta, drömma om Kenzas smala midja, slå någon p.g.a BlondinBellas idiotiska kvinnosyn, tråna efter Carolina Gynnings pengar eller tro att folk gottar sig i att Kissie är trasig på insidan.

  Jag vill istället fokusera på viktigare saker som jag kan lägga min energi och tid på. Det är faktiskt jävligt svårt att älska sig själv, tro på sig själv och inte luras av denna falska fasad som bloggvärlden utstrålar. För jag tror att dessa tankar och jämförelser handlar om sin egen självbild och självkänsla. Den ständiga jakten efter lyckan. Tankar som: ”om jag bara gick ner 5 kilo”, om jag bara hade pengar till dem kläderna, om jag bara kunde leva som en kändis” dyker ständigt upp och vi gör allt för att bli som hon på reklamen eller någon i bloggvärlden. Bekräftelsebehovet är så sjuk för att det inte finns någon som helst grund att stå på. Och folk tror på fullaste allvar att detta ska göra dem lyckligare.

  Jag är så oerhört oroad över de tjejer som är yngre än mig, som kanske inte har den kunskapen att förstå hur viktigt det är att inte luras och omedvetet gå in i den grymt läskiga världen där kvinnor ständigt kränks och trampas på. Därför är det så viktigt att du finns. Det är så jävla viktigt att det finns bloggar som skriver om feminism, känslor och sanning. Precis som du. Jag vill att du ska veta att du är så oerhört uppskattad och viktig. Självklart är det inte bara ditt ansvar att leverera och inspirera människor. Men du gör ett fantastiskt jobb och jag tycker att det skulle vara en förlust om du försvann. Jag vill så oerhört mycket att du ska fortsätta kämpa för kvinnornas rätt i samhället för det kommer få mig att kämpa ännu mer.

  puss och kram

 20. Sara skriver: augusti 15, 20138:16 e m

  Hej jag läste nyss en artikel och nu sitter jag med en klump i halsen och jag vill gärna dela med den till dig och andra för att det här tycker jag borde uppmärksammas.

  http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2013/08/Tva-miljoner-valdtagna-i-krigets-Kongo/

 21. Therese skriver: augusti 15, 201310:42 e m

  En sån som du…
  Borde sträcka på ryggen och känna sig stolt och glad över den hen är och gör!
  Att uttrycka åsikter i samma anda som du och på samma sätt som du, i ett undervisande och ransakande tonfall, är något jag beundrar. Jag är ett fåtal år äldre än du. Lärare och kvinna, som varje dag möter synsätt där mitt kön spelar roll. Det kvittar vem jag är och vad jag gör för det som jag främst bedöms utifrån är mitt kön och den roll som ålagts kvinnan och de ramar som detta kön faller inom ur en rent kulturell synvinkel..
  Det är inte lätt att vara kvinna i dagens samhälle.
  Såna som du gör ändå att jag ser ett ljus i tunneln och stärker min tro på att en dag, ska jag slippa jobba mig runt könsroller i klassrummet och i livet. You go girl!!!

 22. Emma skriver: augusti 15, 201311:50 e m

  Om du inte kollar på Orange is the new black än. GÖR DET!! Vill gråta av lycka. En serie med nästan bara tjejer. En serie där tjejer får vara människor och huvudroller istället för bihang och objekt.

 23. Vilma Bolding skriver: augusti 16, 20131:47 f m

  Fina bilder!

 24. Julia skriver: augusti 16, 20138:35 e m

  Hanna! Jag läste precis inlägget du skrev för nån dag sen, om hur du känner att du måste välja mellan att driva en genusmedveten blogg eller en mer privat, pga. hatiga mänskor som hittat in hit. Jag förstår om du tycker det är obehagligt att ett sånt gäng plötsligt börjar hänga här – jag har följt din blogg i många år nu och har också – precis som du beskrev – alltid upplevt att vi har en ”schyst klubb” här. Jag förstår att du har en liten kris med bloggandet, och hur du än väljer att göra har du betytt otroligt mycket för oss alla ickehatande Hanapeefans. Det som jag dock bara fastnade att tänka på som jag känner att jag vill säga dig, är att: Du gör mig så jäävla stolt över att vara feminist. Det finns många anledningar till feministhatet idag, den antagligen största tror jag är okunskapen om vad feminism är. Jag stöter ofta inte bara på män utan också många kvinnor som tar avstånd från feminismen, som faktiskt TROR att feminism är en finare etikett för manshat. För några år sedan var jag med i ett fotoprojekt som ville ”ge feminismen ett ansikte” – där målet såklart var att riva ner alla fördomar som finns kring feminismen och visa att det finns lika många sätt att vara feminist på som det finns feminister. Där samlades massor av härliga killar och tjejer i alla åldrar med väldigt olika stilar, attityder och olika politiska åsikter, och det var bara så SKÖNT att få visa ”här är vi, mänskorna som stöder kvinnornas rättigheter. Vi hatar inte alls, vi bara blir jävligt frustrerade ibland när det går för långsamt!” och det är också just det jag älskar med din blogg: Blandningen; att du är en intelligent, analyserande och vältalig kvinna. Att du är passionerad i dina övertygelser gällande jämställdheten MEN fram för allt att du är en människa som så många människor kan relatera till, inte ALLS nån manshatande pansarvagn med åsikter som inte vem som helst med lite IQ kan sympatisera med. Du är ju en sån som till och med hatare småningom börjar älska :)
  TACK Hanna, för att du är den du är och har delat med dig av guldkornen till oss :)

 25. Lovisa skriver: augusti 17, 20138:21 f m

  Hanna. Har du läst detta öppna brev som en amerikask pappa skrev till sin dotter? http://www.theferrett.com/ferrettworks/2013/08/dear-daughter-i-hope-you-have-some-fucking-awesome-sex/ ??

  Han är trött på bilden av att pappor ska hata alla män/karlar/killar som kommer i närheten av hans dotter.

 26. Rebecka skriver: augusti 17, 20135:02 e m

  SNälla ta upp ett sånthär ämne på din blogg, mår illa och är sjuk av oro för min vän som inte lyssnar. Har länkat hennes blogg här ovanför.

 27. Vickan skriver: augusti 18, 201310:23 f m

  Jag har alltid kikat in på din blogg när jag behövt inspiration, pepp och skratt. Och du har aldrig gjort mig besviken! Du är fantastisk, men se till att göra det som gör dig gott!
  Du kan aldrig bli en liten lort, det är försent, du har redan gjort för stora och viktiga avtryck hos så många människor. Se till att DU ska må bra och va glad nu! Du är bra! KRAM!

 28. pernilla skriver: augusti 18, 201311:23 e m

  träffade en tjej från honduras, hon hette Ana-Kristina:)

Skriv en kommentar