Egenvalda

903322920f4311e3b36e22000a1fa437_7 ec62dd100f4211e3ae2622000a1fb7e1_7

 

Asså nänänä. I nio år har jag känt de hära nu. Om allt skiter sig med allt djävulskap så som förhållande, jobb, karriär, boende, familj och så vidare så har jag ändå de här. Det behöver inte vara mer komplicerat än så. Låt mig bara ha mina bästa kompisar och en box vin emellanåt så överlever jag nog ska vi se.

När jag ligger där och tar mina sista andetag så hoppas jag att sånna här kvällar finns i lilla minnet. När vi överraskade Anna med en kräftskiva för att vi inte kunde gå på hennes tidigare i sommar. Eller då jag och Johanna nakenbadade i stugan. Eller då Frida lyssnade när jag var sådär superledsen. Eller Linsos Skypesamtal från USA då allt jag ville var att hålla om henne.

Och så himla mycket mer. I vår kultur känns vänskapsrelationer ibland lite bortglömda och sällan prio ett. Det borde de inte vara. På många sätt är ju våra vänner den familj vi faktiskt har chansen att välja.

Ikväll hade jag överraskningskräftskiva med min egenvalda lilla kompisfamilj.

12 kommentarer
 1. amanda skriver: augusti 28, 20132:52 f m

  Hej Hanna!

  Har en fråga. Jag har sökt grundkursen i MKV till hösten. Hoppas dock på att få ett jobb istället, men om jag inte får så ska jag läsa kursen ändå. Är bara lite pluggtrött. Men det ser ut som att det kommer bli MKV ändå.. Så jag undrar om du kan berätta lite om du det är att plugga det, vad som är positivt, vad som är negativ osv, gärna peppa mig lite så att jag blir mer hoppfull om att det kan bli kul. Har fö läst genusvetenskap i våras precis som du, vilket jag nog kommer fortsätta med till våren.

  Tusen tack på förhand! Och tack för en bra blogg!

  /Amanda

 2. ada skriver: augusti 28, 20139:14 f m

  Jeg merker ikke at vennskap er bortglemt i vår kultur… Når man ikke har det nettverket som du beskriver, med fantastiske venner som stiller opp uansett, er det himla mange påminnelser hele tiden om at man nettopp IKKE har det. Og det er absolut sårt. Du er heldig som har så mange gode venner rundt deg:)

 3. Emma skriver: augusti 28, 201310:21 f m

  Åhh va mysigt, blir så avundsjuk när jag ser sånna här bilder. Jag har inga kompisar haha.

 4. fia skriver: augusti 28, 201312:06 e m

  önskar jag hade såna vänner. : )

 5. Jenny skriver: augusti 28, 201312:55 e m

  Fint. En bibba vin och sina vänner ÄR allt som behövs ibland.

 6. Lovisa skriver: augusti 28, 20131:11 e m

  Åh detta behövde jag nu<3

 7. Linda skriver: augusti 28, 20134:02 e m

  Jag såg det här: http://www.youtube.com/watch?v=MIH1YSfMYlU nyss och jag tänkte direkt på dig. ”hanapee skulle veta vad hon skulle säga om det här” och jag vill så gärna höra vad du har att säga om det. Själv känner jag bara avsmak över att en kroppsdel kan väcka en sådan diskussion. ”Mileys butt is a problem” HUR KAN EN RUMPA VARA ETT PROBLEM?! Åååh jag blir så arg.

 8. Camilla skriver: augusti 28, 20134:28 e m

  Hej Hanna!

  Jag har ett liknande tjejkompisgäng. Vi är 8 st tjejer som kallar oss för familjen och det är vekrligen an andra familj! De är världens bästa och för en tjej som har haft bra kompisar men aldrig några riktiga bästisar är detta något helt fantastiskt. Den här hösten med mina tjejer planerar vi att ha en riktig ”Sex and the city- höst”. Hoppas du får det med dina fina vänner också! PUSS

 9. R skriver: augusti 28, 20138:04 e m

  jag vill också ha en kompisfamilj. Har aldrig haft ett tjejgäng eller ens en bästis. Men jag är svår tror jag….eller ja….sugit är det iaf :(

 10. Frida skriver: augusti 28, 20138:32 e m

  Är det Frida du pratade om i din podcast någon gång? När hon låg och sov och ni inte fick tag i henne så ni fick ta sönder ett fönster för att komma in. Jag skrattar fortfarande väldigt ofta åt den historien!!!

 11. Maggie skriver: augusti 28, 20139:21 e m

  Hejsan!

  Måste bara fråga, i våras så började du ju på Genusvetenskap II på SU, jag gick också där och kommer ihåg dig, men visste inte vem du var riktigt, men du presenterade dig och berättade att du hade en blogg. Tyckte du verkade så himla bra! Vi hamnade dock inte i samma grupp, men jag undrar bara varför du slutade?

 12. Klara skriver: augusti 28, 20139:29 e m

  Har alltid älskat din stil och framförallt din blogg! Vad har du på dig i höst?
  Vore kul att få se några outfits ;o

Skriv en kommentar