Tre läsvärt i veckan.

Genusfolkets Hanna Gustafssons text om våldtäktskulturens senaste offer. Om hur skuldbeläggandet av tjejer som utforskar sin sexualitet (t.ex. genom att visa brösten i webcam, eller att bara ha sex) är så extremt att tjejer tar livet av sig av den anledningen. Bilder sprids i sociala medier och hatet är ett faktum. Antingen är tjejen en hora eller så är det synd om henne. Killarna på bilderna som sprids diskuteras knappt. Inte ens de killar som gruppvåldtog en tjej medan hon hängde över ett fönster och spydde skambeläggs.

Sjuka, sjuka världjävel.

 

Inti Chavez Perez text i Aftonbladet om mäns ansvar i våldtäktsfråganÄntligen en man som talar om mäns ansvar i frågan om våldtäkt. För det är just en fråga som handlar om män och inte kvinnor. Det är män som våldtar, och det är mannens sexuella handling som är kriminell – inte kvinnans (något som ofta glöms bort i både debatt och rättsväsande). Här presenteras konkreta punkter om vad en som man kan göra. Även om jag tycker att punkterna skulle kunna vara fler och mer utvecklade så finns det är vettiga förslag.

 

BOJKOTTA FC KÖPENHAMN NU??!?!??!?! Tycker att varenda mänscha bör skippa att sätta sin fot på en matchjävel. Sajten ”Inte rasist, men” skriver smart om FC Köpenhamns beslut att neka personer med utländskt klingande namn att köpa biljetter till lagets hemmasektioner under Champions Leauge. Sinnessjukt och märkligt beslut. Allt som handlar om att dela upp oss i ”vi och dom” och grunda detta på hur ooooliiiikaaaa vi hela tiden är vänder sig i magen på mig. Vilka som tyker att förslaget är vettigt? Sverigedemokraterna :-D :-D :-D

12 kommentarer
 1. Emma skriver: september 4, 201312:11 e m

  Snälla underbara hanna och hannas läsare. Jag är behov av hjälp. Moralpanik. Jag behöver hjälp att ge konkreta och välformulerade svar på tal på denna artikel: http://www.daddys-sverige.com/3/post/2013/08/r-det-s-konstigt-att-vi-r-frbannade.html

  Jag är den som har kommenterat under namnet Emma och fått en massa svar på mina svar.

  Är jag helt fel ute? Hjälp mig!

 2. Emma skriver: september 4, 20132:05 e m

  Jag har precis blivit tvungen att ta bort min svärfar från Facebook för han varje dag la upp artiklar från SDs tidning där de skrivit saker om hur utländska män våldtar för ”de känner för det” och att detta stämmer in på varje invandrare osv…. Mår illa och kan inte fatta att han kan läsa och tro på det…. Hur fan bemöter man det och ska jag ens säga något till honom om detta?!

 3. Emma skriver: september 4, 20134:36 e m

  læste dina kommentarer och jag førstår din frustration. Kænns som att både farsan och Daddy har bestæmt sig før att hata just før att hata.

 4. Emma skriver: september 4, 20134:40 e m

  Alla heter Emma :)

  Tack , det känns skönt att ha någon som förstår en. Känner mig så hjälplös.
  Men sen började de skriva saker om att våldet inte ensidigt är från männen utan att det lika mycket är kvinnor och då blir jag inte så sugen på att fortsätta argumentera. Vad ska jag skriva tillbaka liksom? Kvinnors våld är säkert ett JÄTTESTORT problem som bara inte nåt oss.

 5. Emma skriver: september 4, 20135:21 e m

  Nu läste jag även dina kommentarer på sidan och jag håller med dig till fullo.
  Känns verkligen som att de bara vill hata. :( väldigt tråkigt

 6. Emma E skriver: september 4, 20138:48 e m

  Haha såg inte förrän nu att tidigare också heter Emma! Min kommentar är den om svärisen…

 7. Hanna skriver: september 4, 20139:31 e m

  Åhh!!! Så läsvärt och bra!!!

  Sitter precis med en hemtenta i genus, jämnställdhet och feminism. Är inte expert i området så texterna var sjukt hjälpsamma, och du med Hanna! Är det någon som har andra läsvärda artiklar/likande så dela, så kan jag inte bara bredda min kunskap i området med också skriva en jävligt bra tenta.

  Kjamiz. Eller nått. Nä gud vad töntigt det lät. Hejs(?)

 8. Emma skriver: september 5, 20139:41 f m

  Av ren nyfikenhet…varför är det inte OK att utesluta personer med utländskt klingande namn från att köpa biljetter när det är OK att utesluta män ifrån att köpa medlemskap på tjejgym?

  I båda fallen så är det ju någonting man har fötts till och inte kan göra något åt, så varför är det ena ok men inte det andra?

 9. Emma skriver: september 5, 20133:19 e m

  Jag heter fan också Emma. :O
  Känner spontant ang. första Emmas kommentar att det är just därför feminism finns, för att det ska bli jämställt mellan alla människor. Man ska inte behöva ha kvinnligt kön för att kunna klassas som en vettig förälder. Men det är också en del av patriarkatets fula ansikte, att kvinnor får skulden för allt. alltid. vad det än är.

  Är riktigt kluven ang, tjejgym eller tjejkvällar osv eftersom det blir så tydligt att man blir utesluten om man har ett annat kön. men däremot så är det ju ofta som kvinnor inte riktigt är välkomna heller, även om man inte säger det rätt ut. Hur vanligt är det att man som tjej känner sig välkommen att gå på MMA-matcher, motorsporter, ja jag kan komma på en uppsjö av events där det är mannen som är norm.

  Avslutningsvis: Hatar könsroller!

 10. Emma skriver: september 5, 20134:06 e m

  Jag heter inte Emma…. eller gør jag det..? Kænner mig osæker nu, men tror bestæmt att jag heter Matilda. Vilken EMMAFEST det blev!

 11. alex nilsson skriver: november 12, 201512:35 e m

  fin blogg

 12. Sally skriver: mars 10, 20168:27 e m

  Good information. Lucky me I recently found your site by chance (stumbleupon).
  I’ve bookmarked it for later!

Skriv en kommentar